10.08.15
20:38
Здравейте, доста от вас сигурно ще ме упрекнат за тъпия въпрос ,ноо не намерих достатъчно информация ,а тази която намерих я схванах до някъде как става. Прочетох темата от саита за Пирамида и до тук всичко ясно, но гледам примера е от 4 серии от по 10,8,5,2-3 повторения със съответно 70,80,85-87,90-95% натоварване спрямо максималното което може да се повдигне за едно повторение. Интересува ме възможно ли е това процентно повишаване да го нагодя към 4 серии по 8 повторения тъй като мисля ,че ако спазвам тези процентни стойности и при 4те серии последните две няма да са цели, и искам да рабера с какви проценти трябва да почна първата серия и с колко да вдигам ,защото е невъзможно да направя 8 повторения с 95% от максимума ми. Предполагам ще трябва да започна с доста по ниски проценити за първа серия, но как да разбера колко,за да се покачват със сериите и да мога да правя 8 повторения. Благодаря :)
Темата беше редактирана от GDB на 10.08.15 20:51.
казано от georgi dobrev на 10.08.15, 20:38:
но как да разбера колко,за да се покачват със сериите и да мога да правя 8 повторения. Благодаря :)
Ми, когато си в залата не обикаляш с измервателен уред в ръка. :) Просто слагаш тежест с която да направиш не повече от 8 повтореня. Което отговаря на определен процент от максимума ти.
Мнението беше редактирано от Миро на 10.08.15 23:40.
Позамислих се ще има ли някакъв ефект ако пробвам този вариант: загрявка с 35%, 1 серия с 55%, 2 серия с 65%, 3 серия с 75% и 4 серия с 80%. Мисля ,че това е оптималното което мога да вдигна за 8 повторения, но не знам дали ще е ефективно и дали ще ми помогне да вдигна малко килограмите и съответно малко мускулен ръстеж :D или направо да си направя сериите като примерните(10,8,5,2-3) и изчислените коефициенти от статията.
Мнението беше редактирано от GDB на 11.08.15 01:12.
24.09.15
08:27
Ама приятел няма смисъл да питаш ти си завършен атлет :)