Напълно начинаеща

Здравейте!
Аз съм на 20 години и както посочих в темата съм напълно начинаеща! В случая, проблемът ми е отпусната кожа след дългогодишно качване и сваляне на килограми.
Няколко пъти се опитвах да тренирам и ми хареса много, но спрях, защото никога не бях сигурна дали правя нещата правилно и дали това, което правех наистина можеше да ми помогне в тази трудна за мен задача. Също и имах изключително силна мускулна треска след всеки опит за редовни тренировки. След 20 мин. трениране и 10 мин. загрявка не можех повече. А следващия път просто не можех да мръдна, камо ли да тренирам. :( Искам да стегна тялото си, а през това време спорта да стане част от живота ми.
Висока съм 1,70 см и в момента теглото ми е 57кг. Като се гледам, най-проблемните ми зони са вътрешната част на бедрата и корема. :/ Бих се радвала ако ми кажете кои са най-подходящите упражнения за това, колко често трябва да се правят и каква храна е необходимо да консумирам (ако наистина е). Ще отбележа, че закуската не ми е навик, а когато ям, гледам да консумирам храна с минимум калории. Като цяло не се лишавам от нищо, но и не прекалявам.
Ще съм благодарна на всеки, който изкаже мнение или ми даде съвет!
Благодаря ви предварително! :)

Здравей!

Нормално е, ако непрекъснато се повтаря цикълът започване-спиране на тренировки, да имаш такава мускулна треска.
Ако си била по-постоянна, вероятно нещата са щели да бъдат по друг начин. :)

Наистина ли не можа да намериш отговори на въпросите си в статиите за хранене и трениране?

Ето и още един материал, в който може да намериш някои полезни съвети.

Здравейте!
Благодаря Ви, че ми писахте!

Честно казано, не съм свикнала със сайта още и имам да разглеждам още много. Но както казах, постоянно се съмнявах в това, което видях до момента, както тук, така и в други сайтове. В случая, за мен дискусиите и темите тук са на ниво Експерт. :D Затова и постоянно се колебаех и чудех. Пак, благодаря Ви, че ме насочихте! :)

Когато имаш съмнения за нещо конкретно, не се колебай да питаш.
Може под коментар под дадената статия например. :)

Всички ние се стремим към красиво тяло, балансирана физика и ... май всичко опира до вътрешния ни мир и хармония. мисля, че при теб проблемите опират предимно до това, че не се чувстваш уверена и в хармония със себе си. търсиш нещо, което не намираш в тренировките, храненето... режим като цяло.
Обикновено се счита, че в сферата на фитнеса има унифицирани формули, работещи програми, диети...
Теоретично е така, но практически това не е ...
Фитнес, културизъм... това са спортоте, които спадат към “раздел” индивидуални. Нужно е време за самоопознаване и работа с човек, който може да те насочи по пътя на това самоопознаване. Извинявам се за тафталогията, но не винаги може да се избегне.
стъпките към това са няколко ..
1. Решаваш какво искаш.
2. Спираш да четеш купищата диети, съвети... спораш да следваш унифицираните професионалисти.... (нищо лично към колегите, но мисля, че ще се съгласите, че всичко е обвързано с личностната нагласа и капацитет)
3. Поставяш си някаква недостижима цел, избираш някой, който може да питаш за своите стъпки (по възможност не някой надменно човече, което ще цели да те депресира, а някой който може да ти посочи основни пропуски, без да ти позволява да залиташ по модерни линии и диети, упражнения).
4. Следвай само основни правила. трупай опит и познания за човешката структура, елементарни познания за храненето, изграждане .... най-важното... опознай себе си.... и един ден няма д аимаш нужда от съвети, а ще се научиш да се изграждаш само на основата на себопознаването.

Звучи много сложно... на пръв поглед... но не е така...
Тези видове спорт са строго индивидуални. И дори в сферата на кондицията са свързани с познаване на собственото си тяло. направи го и всичко само ще си дойде на мястото...
Другия вариант... чети купища статии, чети модерните диети, трупай много информация... чети безразборно в нета... забрави старите школи, не търси основните правила... и си дай време да се прецакаш...

желая ти успех в избора, дано направиш правилния...

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1