Мнение за програма

Здравейте ,
Поради ред причини реших , че ще съчетая стрийт фитнеса с фитнеса в зала . Мисля да ходя 3 пъти седмично  на лостове и 2 пъти седмично на фитнес , като в фитнеса ще правя само 4 базови упражнения - тяга , лежанка , раменна преса и клекове , както и басовите за лоста/успоредката - кофи и набирания с различен хват  .  Кардиото като за начало  ще ми  е крос  от вкъщи до лостовете и обратно ( около 10 минути в едната посока ) .  В последствие ще модифицирам програмата към по- трудна ( по - дълго тичане и тежести за лостовете ) .  Целта ми е качване на малко , но качествена ММ и изчистване на корема .  Тренирал съм около 3 години фитнес общо с много прекъсвания и несериозно отношение , затова и резултатите са нищожни за това време ( 72-3 кг. 182 см ).
Интересува ме с горе-долу добро хранене , ще се получат ли нещата? За или против такъв вид трениране ?

Защо предпочиташ лостовете пред допълнителните тежести в залата?
По твои думи се ограничаваш в броя на упражненията което е по-скоро зле, защото имаш на лостовете може би 10-тина упражнения на лостове + 4 в залата, които са малко според мен.  Лостовете според мен биха ти били полезни като една тренировка за сметка на 2-3 във залата седмично. Предполагам, 5 тренировки максимална сила са убийствени в началото, така че заложи на 3 или 4, които при мен работят.
В залата може първо да се фокусираш на техниката на множество упражнения (да, наистина предимно многоставни) и да ги връткаш всяка седмица. Техниката е важна, след това дърпай напред с килограмите, за да не се счупиш някъде. Малко бройки и 3-4 + повечко тежест подредени в кръгове са наред мисля.
Какво мислиш да ядеш?

Мнението беше редактирано от Христо Маринов на 08.09.15 17:00.

Предпочитам да тренирам на тишина , спокойствие и на чист въздух , което във фитнес залите е невъзможно,затова избрах този вариант. Фитнеса ми е нужен за  качване на маса в краката най-вече .

Мнението беше редактирано от Александър Ананиев на 09.09.15 13:50.

09.09.15
15:28

Клек, тяга, обръщане, раменна преса и евентуално лег са нещата, които се правят в залата. Ниски повторения, макс тежко.
На лостовете може да правиш всякакви останали неща, както и бегови упражнения и скокове.
Ако си упорит и имаш постоянство, ще качиш и сила и маса и ще имаш хубава физика и атлетични качества.

Именно към това се стремя , а какво ще се получи ще разбера след време  . Да разбирам , че така построена тренировката би трябвало да даде резултат?

Всичко, в което влагаш усилие - дава резултат. По-важното е да знаеш какви са целите ти.
Лично аз уважавам тренировката на открито - с лостове, успоредки и т.н. Те дават свобода и възможност тялото да се натовари по начин, който в залата е трудно възможен. Но и съм съгласен с това, че съчетанието с тренировка в зала с нужните ти уреди е перфектния вариант.
Опитай и коригирай тренировката ти, съобразно целите и очакванията. Не ти пиша нищо конкретно, защото ще стане много дълго. Фитнес и културизъм са индивидуални спортове, в основата на които стоят познания, дисципина, поставена цел и упоритопреследване на същата. Съчетай ги правилно и след време можеш спокойно да се наслаждаваш на плодовете!
Успех!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1