Липса на лицево окосмяване

13.09.15
18:26

Здравейте!

На 19 съм и имам слабо лицево окосмяване и въпроса ми е дали чрез приемането на Трибестан нещата биха могли да се подобрят? Имам косми само на горната устна и малко на самата брадичка, но почти не си личат и не се втвърдяват и сгъстяват. По бузите пък съвсем нямам... Това ми създава комплекс и не се чувствам комфортно. По всички други на части на тялото си имам нормално окосмяване, единствено по лицето е кофти положението. Та ако може да ми кажете дали Трибестана ще помогне и дали има смисъл да го купувам. От време на време играя футбол и ходя на лостове, приемам разнообразна храна, не пуша, не пия!

Благодаря предварително за отговорите!

Ако темата не е на правилното място, ще помоля да се премести!

Да ти дам моята. Ако нямах брада бих бил много доволен.

13.09.15
19:47

казано от Антон Батбаянов на 13.09.15, 19:45:

Да ти дам моята. Ако нямах брада бих бил много доволен.

Така говориш, щото я имаш! :) Както казах, това ми е голям комплекс и желая да забърза нещата!

13.09.15
21:20

казано от offensive_ offensive_ на 13.09.15, 18:26:

Здравейте!

На 19 съм и имам слабо лицево окосмяване и въпроса ми е дали чрез приемането на Трибестан нещата биха могли да се подобрят?

Може би преди това трябва да изследваш нивото на тестостерона. Или да разговаряш с ендокринолог по проблема.

13.09.15
21:46

Абе не мисля, че окосмяването по- лицето е пряко свързано с количеството на тестостерон.
Просто някои хора са слабо окосмени в лицевата част. Това е по- скоро на ген, отколкото пряко свързано с тестостерона. Поне аз така си ги обяснявам нещата.
Ако нямаш проблеми с либидото, гинекомастия, липса на сила и тонус и тн. не мисля, че трябва да се притесняваш за тестостерона.
Иначе трибестана на тези години изобщо няма да ти помогне. Напълно излишен е. На 19 години си и имаш тестостерон в изобилие, просто нямаш нужда от тази добавка.

Какъв проблем, аз познавам момчета на 24+ години имат два косъма на лицето - просто генетика. Карай спокойно, моята брада дръпна след 20-тата година горе-долу.

13.09.15
21:49

Лицевото окосмяване и нивата на тестостерон нямат пряка. Няма нужда да се обръщаш към ендокринолог по въпроса - това би било загуба на неговото и на твоето време, ако нямаш други симптоми на дефицит на тестостерон, каквото от темата ти не виждам да съществуват.
Борят и разположението на космените фоликули са нещо, което е определено още в утробата и няма как да го промениш на 19. Освен това има далеч по-важни неща, за които да мислиш, от брадата и мустака. Гледай си живота, здравето, ученето и развитието и не се притеснявай от глупости. Неудобството ще отмине или поне ще свикнеш с него.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.09.15 21:57.

казано от offensive_ offensive_ на 13.09.15, 19:47:

казано от Антон Батбаянов на 13.09.15, 19:45:

Да ти дам моята. Ако нямах брада бих бил много доволен.

Така говориш, щото я имаш! :) Както казах, това ми е голям комплекс и желая да забърза нещата!

Имам я, а бих искал да изчезне магически. :)

13.09.15
22:24

Да се изкажа и аз. Имам/х същя проблем, като теб, но не ми дреме. В момента съм на 26 и ако не направя някоя простотия след 2 месеца ще стана на 27. Като бях на твоите години се бръснех/ по-скоро “бръснех” или махах мъха по лицето ми/ веднъж месечно. Просто щото 10те криви косъма ставаха кат мъх. Сега вече има някаква наченка на брада и се бръсна веднъж на 7-8 дни. Това е казаха ти го- ген. Ако нямаш други проблеми/не че това е пробелм/ не се вглъбявай в тия глупости. Едва ли искаш лицето ти да бъде, като обущарска четка :D

Тренирай си, бъди здрав и не мисли за глупости ;) Ако търсиш нечие одобрение и мнението на околните за теб да се базира на това дали имаш или нямаш брада бъркаш. Бъди здрав :)

13.09.15
22:42

Благодаря на всички за мненията и пожеланията!  Да, то по-скоро моето е мъх и не става на ‘’брада’‘. Някои мои връстници също нямат окосмяване по лицето, но повечето вече си имат брада и не знам защо се комплексирам от това. Баща ми и дядовците ми имат бради, не особено плътни, но ги имат, та се надявам в близките месеци да се получат нещата.

Все пак ако някой знае някакви методи, нека сподели!

Благодаря още веднъж на всички!

Мнението беше редактирано от offensive_ на 13.09.15 22:43.

13.09.15
23:18

Бръсни се по-често.

13.09.15
23:32

^^Тоя мит за бръсненето явно не е умрял още.

Въобще не е мит. По-честото бръснене ще предизвика повече или по-твърдо окосмяване на лицето. Дали ще е малко или повече - зависи от човека.

14.09.15
00:05

Оказа се че има сайт beadrs.org, в който темата е засегната - FAQ.
Иначе, аз също нямам гъста брада. Като по-малък имах голям мерак да я бръсна често, но нямаше ефект за сгъстяване.

Аз те разбирам напълно и знам, че коментари от рода на “да не ти пука” няма да те утешат. Преди имах същия проблем.
Щом баща ти и дядо ти имат брада, вероятно е въпрос на време и ти да имаш. С времето се убедих, че колкото по-рядко се бръснеш толкова повече се сгъстява брадата. Поне при мен е така. Тренирай, спи повече и намали стреса. Чувал съм, че маслото от амла стимулира растежа и сгъстяването не само на косата, но и на брадата. Не съм опитвал, но съм на мнение, че трябва да опиташ с натурални методи. Ако държиш да приемаш някакви таблетки, то най-добре биотин. Аз съм опитвал с цинк и магнезии, но нямаше ефект. Ако до няколко месеца няма резултат, има и друг начин, но ти е рано за него.

14.09.15
09:08

казано от Херцог Трън на 13.09.15, 23:49:

По-честото бръснене ще предизвика повече или по-твърдо окосмяване на лицето. Дали ще е малко или повече - зависи от човека.

Няма да предизвика нищо подобно. По-честото бръснене не влияе нито на броя на космените фоликули, нито на дебелината на косъма. :)
Косъмът е мъртва тъкан и отрязването му в която и да е точка над кожата не връща абсолютно никаква обратна връзка към основата, нито влияе на израстването му. Целият този мит все още се крепи заради две неща - първо защото началото на бръсненето най-често съвпада с взъмъжаването при момчетата, когато брадата се сгъстява и уплътнява по други причини и второ защото при бръсненето космите се отрязват в най-дебелата си част и то под прав ъгъл и след това при израстване създават впечатление на по-дебели. Когато обаче си оставиш по-дълга брада, можеш да видиш, че тя не се различава съществено от косата ти като дебелина и структура на косъма.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.09.15 10:08.

14.09.15
09:42

Така е, и аз да потвърдя. Започнах да оплешивявам на 17 годишна възраст. Казваха ми да си бръсна главата, да израснал наново косъма и тн. Еми правя го вече от няколко години, и нова коса не пониква.
Отделно на много деца уж им подстригват късо косата, да можело да се сгъсти, но и това не е вярно. Ако генетично ти е заложено да си с права и рядка коса, така ще си й остане, независимо колко са те подстригвали като малък. В това съм се убедил от мои приятели мъже и жени- подстригвани 1-ви номер като деца, но като възрастни си остават с рядък косъм. Също и много фризьори са ми казвали, че от по- честото бръснене файда няма.
Отново по тая логика, защо космите на главата да се различават от тия на лицевата част? Косъма си е косъм, така че по честото бръснене не помага.

Мнението беше редактирано от avitohol на 14.09.15 09:43.

14.09.15
10:51

Отново мерси за отговорите. Пробвал съм с по-често бръснене, включително и на контра, косъма не се променя. Преди имах само мъх по горната устна, но последната година забелязах, че ми растат и по брадичката, но са много неравномерни. Косата ми е бая гъста, но за сметка на това на лицето нищо...

Знам че повечето от вас мислят, че желанието ми за брада е голяма глупост (то дори и аз мисля, че е глупост...), но както казах това ми създава комплекс и не се чувствам на годините си. Ще пробвам с маслото от амла, да видим ще има ли някакъв, макар и минимален ефект!

Радвам се, че ме разбирате!

Мнението беше редактирано от offensive_ на 14.09.15 10:52.

Какви години бре, амиго? На 19 си! Не на 49!
Какво сега - без брада не си зрял, не си привлекателен за девойките, не изглеждаш представително - това ли е проблемацията? Не знам как си се вкарал в този филм, но силно се надявам да премислиш нещата и да излезеш от него (по възможност преди да си дал една шапка пари на вятъра).

Много ми се иска да си поговорим пак след години, но когато си стигнал до ежедневно бръснене... ;)

14.09.15
13:03

Привлекателен съм и съм харесван от момичетата, но не го правя заради тях или заради хората, а заради мен самия. Просто знам, че с брада, макар и по-рехава ще се чувствам много, много по-добре! Това е.

14.09.15
13:07

казано от Boby_ на 13.09.15, 21:49:

Лицевото окосмяване и нивата на тестостерон нямат пряка.

Всъщност имат, въпреки, че не е съвсем пряка.

14.09.15
13:10

От гена не можеш да избягаш. Приеми го.

казано от offensive_ offensive_ на 14.09.15, 10:51:

Отново мерси за отговорите. Пробвал съм с по-често бръснене, включително и на контра, косъма не се променя. Преди имах само мъх по горната устна, но последната година забелязах, че ми растат и по брадичката, но са много неравномерни. Косата ми е бая гъста, но за сметка на това на лицето нищо...

Знам че повечето от вас мислят, че желанието ми за брада е голяма глупост (то дори и аз мисля, че е глупост...), но както казах това ми създава комплекс и не се чувствам на годините си. Ще пробвам с маслото от амла, да видим ще има ли някакъв, макар и минимален ефект!

Радвам се, че ме разбирате!

Тукможе да намериш информация как да го използваш (т. 12) и още съвети за брада. Другия положителен ефект е, че предотвратява преждевременно побеляване. Смятам, че ако го комбинираш с биотин ефекта ще е още по-голям, но ти си решаваш. Резултати очаквай след втория месец.

Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 14.09.15 14:39.

14.09.15
15:27

Да, благодаря. Ще пробвам и живи и здрави може да споделя резултата!

Всичко добро ви пожелавам!

14.09.15
21:15

Забравих да попитам. Като купя маслото има ли смисъл да се мажа по бузите при положение, че там нямам косми или да се мажа само на местата с косми?

14.09.15
22:00

казано от Boby_ на 13.09.15, 21:49:

Лицевото окосмяване и нивата на тестостерон нямат пряка. Няма нужда да се обръщаш към ендокринолог по въпроса

Е, все пак не съм виждал 10-12 годишни момчета да си бръснат брадата. :D   Не познавам автора на темата, но намекнах за ендокринолог, понеже имаше някои редки заболявания ,хормонални и  хромозомни, при които липсва окосмяване по лицето. Понякога имаи смущения в някои вътрешни органи или в метаболизма. И за това. Ако има нещо подобно (но едва ли) да вземе навреме мерки.

Иначе някои лекари пишат за тестостерона цинк, витамин Е. Може да опита и с малка доза с Трибестана, но ако тренира редовно, също може да се качи хормона.
Аз на 18 се бръснех, средно окосмяване по лицето тогава, но вече на 20-21 години стана доста гъста брадата. Тъй че има време още, но може и да ускори нещата с витамини,минерали и растителни добавки.

15.09.15
19:40

Растежа на брадата, и като цяло образуването на вторичните полови белези си зависи повече от дихидротестостерона, отколкото от тестостерона.  Първия, доста по-потентен от втория, се свързва с андрогенните рецептори и брадата расте. Може да имаш много високи нива на общ тестостерон, но да си носиш мъх под носа, особено ако свободния ти е ниско, а от там и дихидротестостерона. Може да имаш ниски нива на тест., акомпанирани от гинекомастия дори, и да си като поп. Тук идва ролята на андрогенните рецептори и тяхната сензитивност. Колкото “по-чувствителни” са те, толкова по-малко тест. ще е нужен за да бъдат активирани, и от там формирането на вторичните полови белези. И обратното.

15.09.15
19:40

казано от Миро на 14.09.15, 22:00:

казано от Boby_ на 13.09.15, 21:49:

Лицевото окосмяване и нивата на тестостерон нямат пряка. Няма нужда да се обръщаш към ендокринолог по въпроса

Е, все пак не съм виждал 10-12 годишни момчета да си бръснат брадата. :D   Не познавам автора на темата, но намекнах за ендокринолог, понеже имаше някои редки заболявания ,хормонални и  хромозомни, при които липсва окосмяване по лицето. Понякога имаи смущения в някои вътрешни органи или в метаболизма. И за това. Ако има нещо подобно (но едва ли) да вземе навреме мерки.

Иначе някои лекари пишат за тестостерона цинк, витамин Е. Може да опита и с малка доза с Трибестана, но ако тренира редовно, също може да се качи хормона.
Аз на 18 се бръснех, средно окосмяване по лицето тогава, но вече на 20-21 години стана доста гъста брадата. Тъй че има време още, но може и да ускори нещата с витамини,минерали и растителни добавки.

Благодаря за отговора. Забравих да спомена, че от един месец приемам витамин Е таблетки!

15.09.15
20:42

Да не ти пука и си свиркай, аз имам брада като на поп, а по темето имам 5 косама, бих  дал всичко да е обратното

19.09.15
00:30

казано от Bars на 15.09.15, 19:40:

Растежа на брадата, и като цяло образуването на вторичните полови белези си зависи повече от дихидротестостерона, отколкото от тестостеронa.

Специално окосмяването зависи нивата на алфа-5-редуктазата в кожата, не с нивата на общ и свободен тестостерон. Тя превръща тестостерона в дхт. Много високи нива на а-5-редуктаза в кожата са свързани с плешивост и силно окосмяване на останалата част от тялото.

20.09.15
00:40

казано от James Hinks на 19.09.15, 00:30:

казано от Bars на 15.09.15, 19:40:

Растежа на брадата, и като цяло образуването на вторичните полови белези си зависи повече от дихидротестостерона, отколкото от тестостеронa.

Специално окосмяването зависи нивата на алфа-5-редуктазата в кожата, не с нивата на общ и свободен тестостерон. Тя превръща тестостерона в дхт. Много високи нива на а-5-редуктаза в кожата са свързани с плешивост и силно окосмяване на останалата част от тялото.

Мисля, че говорим за едно и също нещо, като ти спомена и за алфа-5-редуктаза, което допълнително отваря очите. Тестостерона го споменах като материал (за превръщане в ДХТ в случая), не първопричина за окосмяването. ДХТ-на води до маскулинизация, а неговите нива се контролират от а-5-редуктаза, както вече спомена.  Високи нива на а-5-редуктаза > високи нива на ДХТ > лицево и телесно окосмяване + увеличен риск от оплешивяване., като последното не е задължително, но се случва често.

Мнението беше редактирано от Irbis на 20.09.15 00:42.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1