19.09.15
12:27
Като цяло обичам да чета но рядко ми остава време да прочета нещо извън бъдещето ми професионално направление:Д .Обичам да чета любовни романи когато имам време . В момента чета следните книги и четенето върви ужасно бавно тъй като правя и записки и въобще пълен смут.
Criminal Profiling (The Essential Guide To Criminal Profiling)
Violence and Psychopathy
Като цяло обичам да чета но рядко ми остава време да прочета нещо извън бъдещето ми професионално направление:Д .
Criminal Profiling (The Essential Guide To Criminal Profiling)
Violence and Psychopathy
Гимназиална учителка? 8-)
19.09.15
15:12
Как го реши тва ? Специалноста ми няма и грам общо с учителството въпреки ,че бих могла да работя в училище да .Обаче не обичам децата ужасно ме натоварват и предпочитам да се занимавам с криминално проявени типове пред това да работя с деца . Освен това работата с деца е много трудна особено с деца престъпници или деца жертви на домашно насилие .
12.10.15
21:31
16.03.16
09:44
Да се включа по темата. В момента чета Земя и хора на Цани Гинчев.
Хе-хе, как се преотвори тази тема, бавно, но славно препрочитам тетралогията на Димитър Талев, за момента почти приключвам с “Преспанските камбани”. :)
Мнението беше редактирано от BGDN. на 16.03.16 10:01.
16.03.16
11:28
11.22.63 на Стивън Кинг,както и Метро 2033 на Дмитрий Глуховски.
17.03.16
20:23
Боже, колко време не съм влизала в тази тема!
Тези дни чета “Социология на отклоняващото се поведение”, Георги Фотев .
Плашещо е , че сборникът разработки анализира периода до 2001 год, т. е, преди 15 год, а ситуацията и тенденциите не са се променили изобщо.
17.03.16
20:36
))Аз пък написах книга ( книжка А5 формат за Бургас), сега я печатат, дано да излезе хубава...притеснявам се (за първи път ми е)))
17.03.16
20:39
Наскоро прочетох “Проспериращо съзнание” - Ранди Гейдж
“Български народни танци от Средна Западна България”, Красимир Петров. По-скоро е учебник, но тъй като не уча, за мен си е книга.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 31.03.16 09:26.
В момента чета “Шантарам” на Грегъри Дейвид Робъртс. Очарована съм!
Започнах и “Замъкът на момичето в бяло” на Константин Кирица.
В момента “Изкуството: Цялата история” на Стивън Фартинг.
Направо златна мина е книгата! Хубавото е, че и обхваща доста от изкуството на 20-ти и 21-ви век.
Чета “Denke nach und werde reich!”—немски превод на едноименната книга на Наполеон Хил.
23.04.16
20:15
Достоевски, в момента.
А описателните абзаци на Гогол са просто един път ! Остават като спомен, все едно си бил там. Флобер също е майстор от същия калибър.
Мнението беше редактирано от 909 на 24.04.16 11:54.
24.04.16
09:59
“Тайните общества 3” на Ян ван Хелсинг- самоубивам мозъчни клетки :)
Fast Food Nation - малко е старичка въпреки,че е преиздавана няколко пъти,но е много интересна.
17.09.16
18:49
И аз написах книга - “Резюме по теорията на видеоигрите”. Пращах я до БАН.
Тук, у дома, разполагам с едно каре романи - Ivanhoe, Dracula, на Thomas Hardy и още един. С Ivanhoe по-вероятно да започна, макар че и “добрият малък Томас Харди” ме земеделира (връща към земеделието и горите).
Walter Scott въобще не се явява детска литература. То всъщност невъзможно такова понятие. Walter, като нарицателно на бъдещия Vice T. (да не се бърка с рапърчето Ice-T), си остава първото босче в Мустафата (Cadillacs and Dinosaurs); вицепрезидент.
Пардон без поклон за проявеното остроумие!
01.05.17
18:21
Кентърбърийски разкази
03.05.17
22:24
най-яката хаха
Това на снимката плюс биографията на Толкин и един от томовете със събрани съчинения на Чудомир
04.05.17
03:11
Тази 😊
04.05.17
09:47
“Човек на име Уве”.
мисля,че наскоро попаднах на филма,шведите са ужасно изпаткали хора.
“Човек на име Уве”.
Не знаех, че има и филм. 🙂 В началото книгата ми тръгна малко тегаво, но сега ми е много интересна и нямам търпение да я прочета цялата.
Защо изпаткали?
04.05.17
14:39
Филма беше много сладък 🙂 Не знам дали бих издържала книгата обаче хахаха
Аз чета Колелото на Времето 🙂 В момента съм на 12та книга - “Буря се надига” мисля, че я бяха превели. Ако някой обича фентъзи и случайно не я чел.... what the hell is wrong with you? хахахаха
05.05.17
00:51
“Човек на име Уве”.
Не знаех, че има и филм. В началото книгата ми тръгна малко тегаво, но сега ми е много интересна и нямам търпение да я прочета цялата.
Защо изпаткали?[/quoteАми не знам,имам познати там,а и илмите им са откачени,няколко шведски съм гледал-един сериял имаше за един американец,женен за шведка и отидоха да цивеят в Швеция.Много весели моменти породени от между-културните различия.
Филма беше много сладък Не знам дали бих издържала книгата обаче хахаха
Аз чета Колелото на Времето В момента съм на 12та книга - “Буря се надига” мисля, че я бяха превели. Ако някой обича фентъзи и случайно не я чел.... what the hell is wrong with you? хахахаха
Колко книги са общо?
Твърде много. Джордан се полакоми да пише и пише, вместо да завърши поредицата приживе. Първите две-три ставаха за четене, после стана ужасна, разводнена боза. Аз спрях някъде около четвъртата.
Накрая последната я е довършвал Брандън Сандерсън, който е доста по-слаб от Джордан разказвач. Общо 14 дебели парчета са, а ако броим и “предисторията”, 15.
23.05.17
16:54
Аз, разбира се, не съм съгласна с горе написаното : D Историята е невероятна. Вярно, че се разводнява на места, но всичко си има смисъл. Героите са добре описани, развити, има много контраст между различни нации, има си и магия... абе... може да се каже, че си харесвам поредицата нали?
Сандерсън създава невероятни светове и книги и довърши много добре историята, всичко е базирано на записки на Джордън приживе.
Вярно е, че е от доста дългите поредици и ако няма да я завършиш, по-добре не я почвай, но пък има хора, които много си падат по дълги поредици и не им пречи, че има 14 книги (с предисторията - 15)
Има новини и за сериал, но.... едва ли ще е скоро.
Аз, разбира се, не съм съгласна с горе написаното : D Историята е невероятна.
За вкусове не може да се спори. 🙂
Това й е най-хубавото на литературата - има толкова много автори, жанрове, поджанрове и стилови направления, че всеки може да намери нещо за себе си. Важното е да се чете!
Преди време прочетох The Final Empire (първата от Mistborn). E, идеята, света и историята му са страхотни... обаче просто стила на Сандърсън е елементарен. Все едно книгата е писана от 14-годишен автор.
Наскоро довърших последната от The Black Company. Доста добро мрачно фентъзи, 10 книжки са, но са тънки и се четат бързо. Препоръчвам на феновете.
Сега съм почнал The Swords of Power (Саберхаген). По-лекичко, но пак има идея и са увлекателни.
18.06.17
16:12
Лятна детективска история с таралеж на Деян Копчев.
Тъкмо приключих с прочита. Това са 13 разказа. Останах със смесени чувства... направи ми впечатление, де.
18.06.17
16:33
Отдавна чаках тази тема да излезе наяве.
Искам да ви помоля някой да коментира “Бог да ви поживи мистър Роузуотър”.
Има ли двама човека,които да имат една и съща представа за случилото се в книгата.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 18.06.17 16:34.
18.06.17
16:51
“Физическая подготовка в гимнастике” , “Основи на ЗУТ лекции”))
18.06.17
16:52
“Творение в черно”, М. Юрсенар.
26.07.17
10:08
Маркъс Зюсак - Крадецът на книги.
Увлекателно и интересно написано четиво.
26.07.17
10:13
Препрочитам си Чужденецът на Камю, както обикновено, когато обичам да се депресирам.