Коя книга четете в момента?

Прескочи до:

15.09.15
13:42

Не намерих подобна тема, но би било интересно всеки да сподели.

Вчера си взех от библиотеката “Да убиеш присмехулник” и “За Русия с любов”. Силно препоръчвам “Да прецакаш Дявола” на Хил, която прочетох преди това. :)

15.09.15
16:02

По ред:
Фермата,/ Гай- Джин: 3-те части,/ Двама против ада,/ Златните плочи на Харати,/ Какво сънуват Псиборгите,/ Моята борба,/ От кого сме произлезли,/ Ген,/ Спомени от бъдещето,/ Левакът,/ Не заспивай,/ Прилив..... По нататък се сещам за Айзък Азимов- Почти всички части на “Фондация и Империя”/ 200 годишен човек,/ Стоманените пещери,/ разни подбрани фантастични разкази, и още 2- 3 неща, но не се сещам заглавията.
От 2- 3 дни си чета само разни статийки, но май ще почвам “1984” на Оруел, че не съм я чел.
Взех си преди месец- два PocketBook- електронна книга, и от тогава не съм ходил по книжарниците. Много удобно нещо! Даже с тая джаджа започнах да чета повече от обикновенно. За 160лв. я взех, но парите се избиха още след първия месец.

Мнението беше редактирано от avitohol на 15.09.15 16:02.

15.09.15
16:12

“Вълците от Кала”, Стивън Кинг
5-тата от Тъмната кула, малко можеше да съкрати обема, но все пак... Стивън Кинг, има  доста добри попадения.

Паралелно чета и “История на Руската революция”, Троцки.
Обема и тук е леко over the top, но си заслужава. Рядко се намират подробни описания на такива големи събития от някой от главните участници в тях.

15.09.15
16:27

https://www.helikon.bg/books/28/-Холографската-вселена_41043.html#book_info

Холографската вселена
Майкъл Толбот

Изключително съдържателна и интересна книга, каквито твърде рядко се срещат. Десет години след публикуването й нейните възторжени почитатели и яростни отрицатели продължават ожесточено да спорят - във всеки случай не е оставила никого равнодушен. Защото предлага нови възможни решения на най-големите загадки на човешкия живот и
хипотези, които са по-разтърсващи, отколкото дори най-драматичните сцени в романите на Достоевски. Те не биха имали тази значимост, ако зад тях не стоеше авторитетът на двама изключително уважавани учени, създали холографската идея - физикът от Лондонския университет Дейвид Бом и неврофизиологът от Станфордския университет Карл Прибрам. Според тях вселената е просто своего рода гигантска холограма, великолепно разработена до най-малките подробности илюзия, а ние самите сме също такива миниатюрни холограми, измъчвани от смехотворни страсти и амбиции призрачни образи, прожектирани от космическа киномашина. Въз основа на този модел авторът предлага действително смайващи обяснения на редица отдавна известни, но все още необяснени и затова причислявани към сферата на паранормалното феномени като осъзнатите сънища, стигмите, инедията, чудотворните изцеления, синхроничностите, извънтелесните пътешествия, преживяванията на прага на смъртта и др.

Книгата със сигурност ще промени из основи светогледа на онези, които осмислят написаното в нея, а авторът се е постарал да ги облекчи, като е напрегнал целия си несъмнен литературен талант и е успял да представи максимално достъпно и разбираемо иначе сложната материя.

в момента “Граф Монте Кристо” - Александър Дюма
Аз съм фен на приключенската литература и класиката, та моя списък е:
Всички романи за Арсен Люпен
Сияйна зора на Джек Лондон
Тримата Мускетари

Богат ,беден - страшна книга!

от историческите романи препоръчвам
Солунския чудотворец (другите части са по-тегави)

Carbohydrate

15.09.15
16:51

Правни проблеми на ЗУТ - Александър Джеров

15.09.15
16:52

Две са, които чета паралелно
1. “Студ” на Ранулф Файнс.
2. “Светът според Кларксън” на Джереми Кларксън

Последно прочетох “Да бягаш с кенийците” на Адхарананд Фин. Подейства ми изключително вдъхновяващо.

Напоследък ми се четат именно такива неща, истински истории, биографични четива за хора пътуващи, спортуващи и постоянно предизвикващи себе си... в тази връзка съм си набелязал още няколко заглавия + няколко кулинарни неща...
В листата на чакащите са и книгите от “Песен за огън и лед”, от “Пир за врани” (книга четвърта) нататък... от истинските истории към фентъзито :D Баланс да има

JNL

15.09.15
17:00

Аз съм на тема Стивън Кинг (h). В момента чета Четири след полунощ ;)

15.09.15
17:03

В момента чета сборник с всички разкази за Шерлок Холмс, а преди това “Килимените хора”.

Днес си взех на Калоян Гурбалов “Проект мускулна маса” и до момента съм доста впечатлен. Препоръчвам я, не е голяма, ще я прочетете за максимум седмица. А и цената  е само 10 лв.

15.09.15
17:06

казано от Георги Стефанов на 15.09.15, 16:41:

в момента “Граф Монте Кристо” - Александър Дюма
Аз съм фен на приключенската литература и класиката, та моя списък е:
Всички романи за Арсен Люпен
Сияйна зора на Джек Лондон
Тримата Мускетари

Богат ,беден - страшна книга!

от историческите романи препоръчвам
Солунския чудотворец (другите части са по-тегави)

Солунския чудотворец е може би любимата ми книга. Действително другите части са по - тегави, като Боянския майстор най- не ми допадна.
Иначе и спомената по- горе Двама против ада , също изключителена исторически книга/ роман.
Иначе тези дни ще препрочитам Тигър, Тигър - научна фантастика за телепортацията.
П.п.- винаги когато искам да ” чукна” на цитат , удрям на нарушение, даже почвам да пиша преди да се усетя :)

15.09.15
17:11

Дам... “Двама против ада” беше интересна книга. От подобен тип ти препоръчвам и “Една нощ на Борис” на Анани Стойнев.

културист

15.09.15
17:22

Някой чел ли е примерно пиеси на Шекспир ?

15.09.15
17:39

‘’Една и съща нощ’’ - Христо Карастоянов. Препоръчвам. Прочетох я 2 пъти буквално един след друг - тя се чете бързо, де :)

Последно прочетох “В търсене на истината за храната и здравето” на Надя Петрова.

В момента чета няколко анатомии на английски език - ще отнеме повече време, защото чета на етапи, а някои неща ги превеждам писмено... та още доста време ще съм си на тях. :)

Успоредно непрекъснато чета онлайн статии и изследвания в областта на хранене и силови тренировки.

15.09.15
19:50

казано от културист на 15.09.15, 17:22:

Да. Аз. Има какво да се научи от тях, освен това обогатяват речника. Те са и нещо като музиката на Бетовен и Моцарт за мозъка.
Няма как да отречеш нещо, написано преди повече от 4 века. Интересното е, че е все едно са писани вчера. Така актуални са, което показва и че човешката природа не се променя. Винаги съм харесвал класиците във всеки стил и сфера.

Watchmen и Before Watchmen: Rorschach.
Не съм сигурен дали бих ги препоръчал. Има интересни философски и етически въпроси в тях, но май не са за всеки вкус.

След тях мисля мисля да видя поредицата за dr. Manhattan и Ozymandias.

Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 15.09.15 21:46.

Теди Илиева

15.09.15
20:44

Подпукала съм кратките разкази на О’Хенри. Паралелно чопля специализирана литература на тема биоземеделие, пермакултура и устойчиво развитие.
Изтеглила съм и няколко неща на Graham Hancock, но още не съм стигнала до него.

15.09.15
20:51

Wind/ Pinball: Two Novels на Харуки Мураками. Едно от малкото негови неща, които не съм чел.

15.09.15
20:59

15.09.15
21:51

Току що прочетох Островът на Андрей Едрев, започнах Древният път на чая, Джеф Фучс

На части чета:
Chaga - king of medicinal mushrooms, Daivd Wolfe
Yoga - gem for women, Geeta Iyengar

За после съм наредила за четене:
Naked chocolate, David Wolfe
Tree of yoga, B.K.S. Iyengar
Clandestino: по следите на Ману Чао, Питър Кълшоу

15.09.15
21:53

Аз съм на “The Process Therapy Model” на Таиби Кхалер, но същевременно се разнообразявам и с художествена литература - “Посланическото градче” на Чайка Миевил.

културист

15.09.15
21:55

казано от Камен Илиев на 15.09.15, 19:50:

Да. Аз. Има какво да се научи от тях, освен това обогатяват речника. Те са и нещо като музиката на Бетовен и Моцарт за мозъка.
Няма как да отречеш нещо, написано преди повече от 4 века. Интересното е, че е все едно са писани вчера. Така актуални са, което показва и че човешката природа не се променя. Винаги съм харесвал класиците във всеки стил и сфера.

Добре го каза.

15.09.15
22:10

Понеже се справям добре с руския и обичам историята, чета “Хитлер” :D в два тома на американския историк и публицист Джон Толанд. Освен това в интернет има пълната колекция с броеве на списание “Космос” и отвреме-навреме преглеждам по някой. Има интересни научно-фантастични разкази и интересни географски статии.

А за фитнеса. В руски сайтове открих една книга “Енциклопедия на бодибилдинга” от Робърт Кенеди с 1154 страници :D текст и снимки. За съжалени не знам английски. :D

16.09.15
00:07

казано от Цветан Василев на 15.09.15, 20:35:

Watchmen и Before Watchmen: Rorschach.
Не съм сигурен дали бих ги препоръчал. Има интересни философски и етически въпроси в тях, но май не са за всеки вкус.

След тях мисля мисля да видя поредицата за dr. Manhattan и Ozymandias.

За момент се зарадвах, че може би съм пропуснал нещо, но за съжаление не са от Alan Moore тия. :( Макар че Brian Azzarello го уважам заради 100 Bullets, все пак не е Alan Moore. :Д

Бих ти препоръчал Miracleman, от силните му неща е.

16.09.15
00:16

казано от Енев на 15.09.15, 20:51:

Wind/ Pinball: Two Novels на Харуки Мураками. Едно от малкото негови неща, които не съм чел.

Харуки Мураками нямаше ли една книга “1Q84” на 3 тома. Бях ги прочел преди година- две. Много ме беше изкефила историята, макар и доста странна, много ме грабна. Даже известно време след прочитането, леко се озъртах в небето да видя дали има две луни :D .
Тогава за пореден път се убедих, че японците са леко странни, щото в книгата имаше и леки намеци за педофилия, ако не се лъжа.
Иначе заглавието макар и да прилича на “1984” на Оруел, всъщност няма нищо общо.

16.09.15
09:06

казано от avitohol на 16.09.15, 00:16:

казано от Енев на 15.09.15, 20:51:

Харуки Мураками нямаше ли една книга “1Q84” на 3 тома. Бях ги прочел преди година- две. Много ме беше изкефила историята, макар и доста странна, много ме грабна. Даже известно време след прочитането, леко се озъртах в небето да видя дали има две луни :D .
Тогава за пореден път се убедих, че японците са леко странни, щото в книгата имаше и леки намеци за педофилия, ако не се лъжа.
Иначе заглавието макар и да прилича на “1984” на Оруел, всъщност няма нищо общо.

Същия е :) Това му е хубавото на неговите книги, че (почти) всичките са леко странни :D

16.09.15
11:45

казано от Ilstrong на 15.09.15, 16:52:

Две са, които чета паралелно
1. “Студ” на Ранулф Файнс.
2. “Светът според Кларксън” на Джереми Кларксън

Комбинацията от тия двамата (y) :D Много правилен човек си ти Илия.

@Боби - Миевил се оказа май най-голямото събитие след Геймън последните години. Забавното е, че когато ми го препоръчаха първо го прегледах през тубата. Английски комунист с флешове по ушите и татуировки на мухи. Викам всичко е ясно, това няма да става и за подложка на бидона със зелето. После го изчетох целия за около месец. Embassytown е малко тегаво, но като цяло е много голям.

А аз съм във фаза на препрочитане на разни неща - Набоков, Ричард Морган и Пелевин според настроението. Плюс малко професионална литература и малко статии на Сам Харис (по-спокойния и трезвен Хитчънс)

16.09.15
11:54

Къде има броеве на Космос? Може ли линк? :)

16.09.15
12:14

За сега планът е: Джеймс Клавел (Тай-пан), след това ще мина на Тони Робинс (Money master the game) и 3-тата ще е на Стивън Хокинг (Кратка история на времето).

16.09.15
12:54

Кратката история на Хокинг я има в ново преработено издание, “По-кратка история на времето” , която всъщност разширява някои теми в първата, мисля, че е по-добра и осъвременена. Пробвай и двете де :)

16.09.15
13:06

“Мъглите на Авалон” от Марион Зимър Брадли и все още не съм дочела на Буковски “Поща”-та - тя ми е между другото, когато ми се чете нещо кратко и неангажиращо. Дори понякога ми се случва да отворя на случайна глава и да си я препрочета за настроение.
След това искам да чета нещо на Азимов, ще се радвам да ми препоръчате :)

16.09.15
13:22

казано от Queen Cobra на 16.09.15, 11:54:

http://www.sandacite.net/списание-космос-онлайн-100-пълен-архив-1962-199/

16.09.15
13:28

След поредицата на Фани Попова за Асеневците, сега съм на първата част от трилогията “Самуил” на Талев.  Започването беше малко тегаво, тъй като не ме грабна още от началото като книгите на Фани, но после се оправи историята.

казано от Love на 16.09.15, 13:28:

След поредицата на Фани Попова за Асеневците, сега съм на първата част от трилогията “Самуил” на Талев.  Започването беше малко тегаво, тъй като не ме грабна още от началото като книгите на Фани, но после се оправи историята.

Препоръчвам ти
Наричаха ме Желязната ръка - Цончо Родев

Два-три клика и излиза този резултат.

18.09.15
11:59

казано от cocobutt на 16.09.15, 13:06:

След това искам да чета нещо на Азимов, ще се радвам да ми препоръчате :)

Почвай серията за “Фондацията” от самото начало. Роботите също не са лоши, но са някак по-наивини. Е, и Фондацията е плод на времето си, така че не очаквай прекалено много, но според мен е нещо, което въпреки това трябва да се прочете.

18.09.15
12:05

казано от Владо на 16.09.15, 11:45:

@Боби - Миевил се оказа май най-голямото събитие след Геймън последните години. Забавното е, че когато ми го препоръчаха първо го прегледах през тубата. Английски комунист с флешове по ушите и татуировки на мухи. Викам всичко е ясно, това няма да става и за подложка на бидона със зелето. После го изчетох целия за около месец. Embassytown е малко тегаво, но като цяло е много голям.

На мен “Градът и градът” ми беше тегаво. Стилът му не ми допада, но някак те хваща и не дава да го оставиш. Уж не щеш, а четеш нататък. :) Странна работа - с много малко автори съм така.

казано от Владо на 16.09.15, 11:45:

А аз съм във фаза на препрочитане на разни неща - Набоков, Ричард Морган и Пелевин според настроението.

На Морган подхванах “Вариант 13” и съм приятно изненадан. “Суперкомандос” също трябва да съм го чел някога си, но си признавам, че нямам никакъв спомен. :) Пелевин пък е пропуск, който отдавна се каня да запълня.

18.09.15
14:19

Dригото, което прочетох междувременно “Личностно развитие за интелигентни хора” на Стив Павлина. По принцип съм много скептична към подобен род четива, но това е доста своеобразно и наистина е добро. Лесно за възприемане и практически приложимо, без някакви измислени закони за резонанса, откровения и др, идиотии, много грабва от първите страници. Абе ако прочете, ще разберете :)
Ето сайтът на автора, някакъв голям гуру в самоусъвършестването, Е, малко си пада веган- суровоядец и любител-маратонец :D :D. Сайтът е гигантски, от 2004 се пълни с материали.
http://www.stevepavlina.com/

Carbohydrate

18.09.15
20:05

...не знам дали не пиша прекалено рано...изтрих си поста ...сега го поправям....написах една книга за Бургас...в момента наш колега Ангел Гяуров й прави дизайна...още малко остана до отпечатването....та така))))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 18.09.15 20:12.

19.09.15
00:36

Един младеж (Антон Оруш) по своя инициатива успя да събере и сканира всички броеве от първия в 1962 г до последния в 1994 г.  Имаше интервю с него по Нова телевизия или Битиви за което.
Формат DjVu. Общо около 1,5-2 гигабайта. Могат да бъдат изтеглени (Формат на архива – RAR) от страницата на Антон Оруш: http://www.sandacite.net/списание-космос-онлайн-100-пълен-архив-1962-199/ на която има линкове за основния архив. Плюс още няколко линка за допълнително  добавените още 4-5 броя.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1