Коя книга четете в момента?

Прескочи до:

26.07.17
10:50

казано от Boby_ на 23.05.17, 15:26:

Накрая последната я е довършвал Брандън Сандерсън, който е доста по-слаб от Джордан разказвач.

Наистина вкусовете са доста субективно нещо и е излишен спора, но Сандерсън е истински “занаятчия” и МНОГО продуктивен млад автор.Само като пример, ще посоча оригиналната му магическа система и уникалния сетинг на свят, който е изградил в поредицата, започваща с Мъглороден.
Плагиатската поредица на Джордан е най-слабата фентъзи поредица, която съм чел.
Като изключим Негово Величество Толкин, абсолютния ми фаворит е Малазанската книга на мъртвите на Стивън Ериксън.Там вече нещата са много сериозни и ако нямаш голям опит с жанра, лесно може да се стреснеш от колосалния мащаб, който е изградил (бивш археолог е, ако не се лъжа) и количеството образи, като всеки от които е изработен наистина “пълнокръвно”.

26.07.17
11:45

казано от NightCrawler на 26.07.17, 10:50:

Наистина вкусовете са доста субективно нещо и е излишен спора, но Сандерсън е истински “занаятчия” и МНОГО продуктивен млад автор.Само като пример, ще посоча оригиналната му магическа система и уникалния сетинг на свят, който е изградил в поредицата, започваща с Мъглороден.

Започнах го и Сандерсън, но не издържах още първата книга. Може би след толкова препоръки трябва да му дам още един шанс.

... абсолютния ми фаворит е Малазанската книга на мъртвите на Стивън Ериксън.Там вече нещата са много сериозни и ако нямаш голям опит с жанра, лесно може да се стреснеш от колосалния мащаб, който е изградил (бивш археолог е, ако не се лъжа) и количеството образи, като всеки от които е изработен наистина “пълнокръвно”.

Една от добрите поредици в последно време е наистина. Първата книга тръгва малко тромаво, но издържи ли я човек до средата, нещата се разгръщат. Само малко се беше увлякъл Ериксън в последните две книги с финала, но въпреки това поредицата си струва.

От новите поредици силно препоръчвам тази на Патрик Ротфус (макар че там доста ще почакаме за завършек), както и Р. Скот Бакър.

26.07.17
12:10

казано от Boby_ на 26.07.17, 11:45:

Започнах го и Сандерсън, но не издържах още първата книга. Може би след толкова препоръки трябва да му дам още един шанс.

Не се сещам, коя е първата му книга, ако е Елантрис - признавам, тъпее доста но след това, всичко друго негово, което съм чел е на ниво. Дай му шанс, и без това рядко има читаво фентъзи напоследък

... абсолютния ми фаворит е Малазанската книга на мъртвите на Стивън Ериксън.

Една от добрите поредици в последно време е наистина. Първата книга тръгва малко тромаво, но издържи ли я човек до средата, нещата се разгръщат.

Точно!
Тъкмо започнах да се губя и чудя, на какво съм попаднал и стигнах до грандиозната битка пред град Пейл, където атакуваха Лунният къс на Аномандър.
Лудница!!!

От новите поредици силно препоръчвам тази на Патрик Ротфус (макар че там доста ще почакаме за завършек)...

О, как можах да забравя - Името на вятъра, въпреки силно клиширания сюжет е уникална!
Ротфус действително мога да го нарека майстор на словото.За съжаление мързелът му е феноменален, че и се беше ядосал на феновете си в Goodreads, които блъскаха рейтинг на неиздадената му трета книга, хахаха.Особняк и чешит, но страхотен автор.
Препоръчвам силно и аз!

Carbohydrate

30.07.17
08:33

Снощи намерих и почнах -  Миямото Мусаши “Книга пяти колец”....спрях да я чета)))...толкова ме грабна, че искам да я прочета на спокойствие, а не “между другото”....

30.07.17
08:41

казано от Carbohydrate на 30.07.17, 08:33:

Снощи намерих и почнах -  Миямото Мусаши “Книга пяти колец”....спрях да я чета)))...толкова ме грабна, че искам да я прочета на спокойствие, а не “между другото”....

Невероятна творба, наистина.
Чел ли си Изкуството на войната?

Carbohydrate

30.07.17
08:45

казано от NightCrawler на 30.07.17, 08:41:

казано от Carbohydrate на 30.07.17, 08:33:

Невероятна творба, наистина.
Чел ли си Изкуството на войната?

не, прати линк)

Bart Simpson

30.07.17
13:09

Сун Дзъ
Всеки ред от тази книга е цитиран някъде.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 30.07.17 13:17.

Dizzy

02.08.17
18:11

Кривата на щастието на Иво Иванов. По всичко изглежда, че ще му чета и другата.

Dizzy

12.08.17
08:18

“Размерът има значение” на Александра Иванова.
Става въпрос за.... отслабване :-)
Бил някакъв метод на д-р Огнян Пелов.

До стр.24 е пълна скука (заспах), нататък още не знам.

П.С. Резюме на 140-те страници скука: 9 месеца ВМ-НВД, без купешка храна, движение всеки ден и ще сте нов човек.

Мнението беше редактирано от Dizzy на 13.08.17 15:47.

12.08.17
09:55

“Планът Холкрофт”-Робърт Лъдлъм...Малко нацисти,малко евреи...негри)))и добри хора)))

26.08.17
12:58

“Шерлок Холмс” - пълно издание. ^_^

Bart Simpson

26.08.17
14:28

Me:

Bart Simpson

26.08.17
14:45

Някой попадал ли е на “Разказите на едно Софийско копеле”?
Не си спомням кой я е писал.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 26.08.17 14:45.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1