19.09.15
12:27
Като цяло обичам да чета но рядко ми остава време да прочета нещо извън бъдещето ми професионално направление:Д .Обичам да чета любовни романи когато имам време . В момента чета следните книги и четенето върви ужасно бавно тъй като правя и записки и въобще пълен смут.
Criminal Profiling (The Essential Guide To Criminal Profiling)
Violence and Psychopathy
казано от Anita Stefanova на 19.09.15, 12:27:
Като цяло обичам да чета но рядко ми остава време да прочета нещо извън бъдещето ми професионално направление:Д .
Criminal Profiling (The Essential Guide To Criminal Profiling)
Violence and Psychopathy
Гимназиална учителка? 8-)
19.09.15
15:12
Как го реши тва ? Специалноста ми няма и грам общо с учителството въпреки ,че бих могла да работя в училище да .Обаче не обичам децата ужасно ме натоварват и предпочитам да се занимавам с криминално проявени типове пред това да работя с деца . Освен това работата с деца е много трудна особено с деца престъпници или деца жертви на домашно насилие .
12.10.15
21:31
16.03.16
09:44
Да се включа по темата. В момента чета Земя и хора на Цани Гинчев.
Хе-хе, как се преотвори тази тема, бавно, но славно препрочитам тетралогията на Димитър Талев, за момента почти приключвам с “Преспанските камбани”. :)
Мнението беше редактирано от BGDN. на 16.03.16 10:01.
16.03.16
11:28
11.22.63 на Стивън Кинг,както и Метро 2033 на Дмитрий Глуховски.
17.03.16
20:23
Боже, колко време не съм влизала в тази тема!
Тези дни чета “Социология на отклоняващото се поведение”, Георги Фотев .
Плашещо е , че сборникът разработки анализира периода до 2001 год, т. е, преди 15 год, а ситуацията и тенденциите не са се променили изобщо.
17.03.16
20:36
))Аз пък написах книга ( книжка А5 формат за Бургас), сега я печатат, дано да излезе хубава...притеснявам се (за първи път ми е)))
17.03.16
20:39
Наскоро прочетох “Проспериращо съзнание” - Ранди Гейдж
“Български народни танци от Средна Западна България”, Красимир Петров. По-скоро е учебник, но тъй като не уча, за мен си е книга.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 31.03.16 09:26.
В момента чета “Шантарам” на Грегъри Дейвид Робъртс. Очарована съм!
Започнах и “Замъкът на момичето в бяло” на Константин Кирица.
В момента “Изкуството: Цялата история” на Стивън Фартинг.
Направо златна мина е книгата! Хубавото е, че и обхваща доста от изкуството на 20-ти и 21-ви век.
Чета “Denke nach und werde reich!”—немски превод на едноименната книга на Наполеон Хил.
23.04.16
20:15
Достоевски, в момента.
А описателните абзаци на Гогол са просто един път ! Остават като спомен, все едно си бил там. Флобер също е майстор от същия калибър.
Мнението беше редактирано от 909 на 24.04.16 11:54.
24.04.16
09:59
“Тайните общества 3” на Ян ван Хелсинг- самоубивам мозъчни клетки :)
Fast Food Nation - малко е старичка въпреки,че е преиздавана няколко пъти,но е много интересна.
17.09.16
18:49
И аз написах книга - “Резюме по теорията на видеоигрите”. Пращах я до БАН.
Тук, у дома, разполагам с едно каре романи - Ivanhoe, Dracula, на Thomas Hardy и още един. С Ivanhoe по-вероятно да започна, макар че и “добрият малък Томас Харди” ме земеделира (връща към земеделието и горите).
Walter Scott въобще не се явява детска литература. То всъщност невъзможно такова понятие. Walter, като нарицателно на бъдещия Vice T. (да не се бърка с рапърчето Ice-T), си остава първото босче в Мустафата (Cadillacs and Dinosaurs); вицепрезидент.
Пардон без поклон за проявеното остроумие!
01.05.17
18:21
Кентърбърийски разкази
03.05.17
22:24
най-яката хаха
Това на снимката плюс биографията на Толкин и един от томовете със събрани съчинения на Чудомир
04.05.17
03:11
Тази 😊
04.05.17
09:47
казано от Диляна на 04.05.17, 08:30:
“Човек на име Уве”.
мисля,че наскоро попаднах на филма,шведите са ужасно изпаткали хора.
казано от Bart Simpson на 04.05.17, 09:47:
“Човек на име Уве”.
Не знаех, че има и филм. 🙂 В началото книгата ми тръгна малко тегаво, но сега ми е много интересна и нямам търпение да я прочета цялата.
Защо изпаткали?
04.05.17
14:39
Филма беше много сладък 🙂 Не знам дали бих издържала книгата обаче хахаха
Аз чета Колелото на Времето 🙂 В момента съм на 12та книга - “Буря се надига” мисля, че я бяха превели. Ако някой обича фентъзи и случайно не я чел.... what the hell is wrong with you? хахахаха
05.05.17
00:51
казано от Диляна на 04.05.17, 13:37:
казано от Bart Simpson на 04.05.17, 09:47:
“Човек на име Уве”.
Не знаех, че има и филм. В началото книгата ми тръгна малко тегаво, но сега ми е много интересна и нямам търпение да я прочета цялата.
Защо изпаткали?[/quoteАми не знам,имам познати там,а и илмите им са откачени,няколко шведски съм гледал-един сериял имаше за един американец,женен за шведка и отидоха да цивеят в Швеция.Много весели моменти породени от между-културните различия.
казано от Nikolaq Stanoeva на 23.05.17, 15:01:
казано от Ivana Andersson на 04.05.17, 14:39:
Филма беше много сладък Не знам дали бих издържала книгата обаче хахаха
Аз чета Колелото на Времето В момента съм на 12та книга - “Буря се надига” мисля, че я бяха превели. Ако някой обича фентъзи и случайно не я чел.... what the hell is wrong with you? хахахаха
Колко книги са общо?
Твърде много. Джордан се полакоми да пише и пише, вместо да завърши поредицата приживе. Първите две-три ставаха за четене, после стана ужасна, разводнена боза. Аз спрях някъде около четвъртата.
Накрая последната я е довършвал Брандън Сандерсън, който е доста по-слаб от Джордан разказвач. Общо 14 дебели парчета са, а ако броим и “предисторията”, 15.
23.05.17
16:54
Аз, разбира се, не съм съгласна с горе написаното : D Историята е невероятна. Вярно, че се разводнява на места, но всичко си има смисъл. Героите са добре описани, развити, има много контраст между различни нации, има си и магия... абе... може да се каже, че си харесвам поредицата нали?
Сандерсън създава невероятни светове и книги и довърши много добре историята, всичко е базирано на записки на Джордън приживе.
Вярно е, че е от доста дългите поредици и ако няма да я завършиш, по-добре не я почвай, но пък има хора, които много си падат по дълги поредици и не им пречи, че има 14 книги (с предисторията - 15)
Има новини и за сериал, но.... едва ли ще е скоро.
казано от Ivana Andersson на 23.05.17, 16:54:
Аз, разбира се, не съм съгласна с горе написаното : D Историята е невероятна.
За вкусове не може да се спори. 🙂
Това й е най-хубавото на литературата - има толкова много автори, жанрове, поджанрове и стилови направления, че всеки може да намери нещо за себе си. Важното е да се чете!
Преди време прочетох The Final Empire (първата от Mistborn). E, идеята, света и историята му са страхотни... обаче просто стила на Сандърсън е елементарен. Все едно книгата е писана от 14-годишен автор.
Наскоро довърших последната от The Black Company. Доста добро мрачно фентъзи, 10 книжки са, но са тънки и се четат бързо. Препоръчвам на феновете.
Сега съм почнал The Swords of Power (Саберхаген). По-лекичко, но пак има идея и са увлекателни.
18.06.17
16:12
Лятна детективска история с таралеж на Деян Копчев.
Тъкмо приключих с прочита. Това са 13 разказа. Останах със смесени чувства... направи ми впечатление, де.
18.06.17
16:33
Отдавна чаках тази тема да излезе наяве.
Искам да ви помоля някой да коментира “Бог да ви поживи мистър Роузуотър”.
Има ли двама човека,които да имат една и съща представа за случилото се в книгата.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 18.06.17 16:34.
18.06.17
16:51
“Физическая подготовка в гимнастике” , “Основи на ЗУТ лекции”))
18.06.17
16:52
“Творение в черно”, М. Юрсенар.
26.07.17
10:08
Маркъс Зюсак - Крадецът на книги.
Увлекателно и интересно написано четиво.
26.07.17
10:13
Препрочитам си Чужденецът на Камю, както обикновено, когато обичам да се депресирам.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече