Ксеноандрогени - информация и мнения

Прескочи до:

28.10.16
11:07

казано от Ивета Костадинова на 23.10.16, 12:46:

казано от deqn91 на 21.10.16, 13:44:

казано от Ивета Костадинова на 21.10.16, 11:49:

Здравейте, от личен опит съм с две ръце “за” ксеноандрогените.  Използвах ги при подготовката си за републиканските първенства по трибой- с и без екипировка, и вдигане от лег тази година,явяваща се втора в стажа ми като силов атлет, като същевременно за първи път се готвех за участие в ултрамаратони като бегач [ ултрамаратоните са дистанции, по-дълги от 42 км]. Тази година завърших 3 - съответно  93км, 63 км и 72км, като на последните две дистанции станах трета в класирането при жените. На републиканското по трибой в Козлодуй подобрих рекорда по вдигане от лег и станах втора в абсолютна категория.
Тренировките протичаха по следния начин: сутрин - трибойска тренировка; след нея бягане в планината[между 5 и 15км], следобед или вечер още едно бягане[5kм, но една идея по-бързо], като понякога заменях едното бягане с кросфит между  30 и 120 минути, в зависимост от това кое състезание е наближаващо.
В нито един момент на подготовката си не се почувствах претренирала. Успявах да се възстановявам много добре, без контузии, същевременно мускулната ми маса се уплътнява и изчиствах, а силата си растеше.Здравословно не съм имала проблеми също.  Никога не съм употребявала стероиди.
Продуктите, с които се готвех, бяха Clen, както споменах по-горе вече, и Winny 50. В момента изпробвам Estroban, като  ще дам мнение за него след като приключа първото шишенце. :]

Може ли да опишеш и начина на прием и продължителността на цикъла.

Сутрин на гладно, по 1 таблетка, заедно с глутамин, креатин,ВСАА, витамин С; понякога имах хранене преди първата тренировка, така че приемът беше  около 30 мин преди нея. Clen приемах в продължение на около 4 месеца, а Winny 50 - 2 месеца . Приемам Estroban от 2 седмици, като него капя след тренировка, но понякога и рано сутрин.

Това Естробан ксеноандроген ли е?

Estroban [буквален превод на наименованието - “забрана на естроген”] е комбинация от мастноразтворими витамини A, D3, E и К, чрез която се контролира нивата на естроген в организма. Завишеното ниво на естроген е причина за редица аномалии в организма. Съветвам Ви да прочетете информацията от сайта, тъй като е кратка и изчерпателна :

След като го използвам 6 седмици наблюдавам намалена водна задръжка при увеличен прием на въглехидрати, спрямо преди приемането. Теглото ми варира много по-малко след чийт ден [на следващия ден съм се теглила и с 2кг повече от нормалното, а сега е от 500г до 800г, в зависимост от месечния ми цикъл и количеството приети въглехидрати и мазнини]. Месечният ми цикъл е като по часовник. :]

Модерация: мнението е в нарушение с условията за ползване на форума (т. 4.9)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.11.16 20:17.

16.11.16
00:36

Това е доста интересно ,благодаряти за обяснението, ще разровя по темата, за този естробан.
Но мисля, че е  редно да се създаде нова тема, а не да се пише тук , все пак тук си е за ксеноандрогените а тази добвка не от тях.

29.10.17
22:20

Да го сложа и тук, за да може и някой търсещ информация за ксеноаднрогените във Форума да го прочете:

Впечатленията от почти 15 седмици с Oxandro и Oral-T-Bol.

Дозата беше указаната 30 мг на ден, разпределени в три приема за Oxandro  и 45 мг на ден, пак разпределени в 3 приема за Oral-T-Bol.

Първо, ще върна малко как се движеха нещата по седмици:

казано от James Hinks на 13.06.17, 15:21:

Първата седмица, за да се абстрахирам от плацебо ефекта долкото мога, намалих храната много и тренировките си минаваха спокойно и без драми. На четвъртия ден вълчи глад, после пак всичко нормално. Забелязвам, че събуждането ми е трудно, спя като пън, то аз и така си спя де, но много трудно отлепям сутрин, въпреки, че причините може и да са други.
Ще видим тази седмица какво ще покаже, така или иначе първите седмици прираст на сила и маса уж няма или е минимален.

казано от James Hinks на 17.06.17, 15:09:

Втора седмица с  Oxandro и Oral-T-Bol. За съжаление храната беше зле откъм качество, сънят още по-зле откъм количество, но всички тренировки за седмицата минаха леко. Тук вече не вярвам да има плацебо ефект, определено си знам възможностите при такива условия и поне две от тренировките щяха да са съвсем други, тоест слаби и вероятно с последствия.

казано от James Hinks на 24.06.17, 10:31:

Трета седмица с Oxandro и Oral-T-Bol, силата определено мръдна нагоре, макар и за сега да не е нещо кой знае колко осезаемо. В самите тренировки възстановяването е много бързо, явно поносимостта към натоварвания също расте.

казано от James Hinks на 03.07.17, 14:17:

Мина четвъртата седмица с Oxandro и Oral-T-Bol - малко храна, сравнително нормално сън, но цяла седмица бяха адски жеги, които лично мен ме събарят много. Този път ги понесех по-леко в тренировъчен аспект, всичко планирано беше изпълнено. От тук нататък би трябвало вече да се започне осезаемото покачване на силата.

казано от James Hinks на 13.07.17, 11:08:

Миналата седмица беше 5-ата с Oxandro и Oral-T-Bol. За 5 седмици съм свалил 2,5 кг без да ми се отрази на силата и поносимостта към натоварвания(тя пък определено си расте), без да имам драми във възстановяването между тренировките, дори в тези дни, в които правя и двете тренировки на гладно и без да ограничавам храненето нещо. Ям какво ми се яде и колкото ми се яде. Ако се и наспивах, нещата със сугурност щяха да са доста по-добри.

казано от James Hinks на 15.07.17, 10:16:

Шеста седмица с Oxandro и Oral-T-Bol. Ядеш - не ядеш, спиш - не спиш, сила има, проблем да направя каквото имам за тренировката няма.

казано от James Hinks на 22.07.17, 10:40:

Седма седмица с Oxandro и Oral-T-Bol.
Още един килограм надолу. Така се получи, че храната беше малко, но качествена, фастовете по над 20 часа и доста допълнително движение. Въпреки това сила имаше доволно на всяка тренировка.

казано от James Hinks на 08.08.17, 15:29:

Минаха осмата и деветата седмица с Oxandro и Oral-T-Bol.
Качил съм 1,3 кг, нищо фрапиращо на фона на изяденото и изпитото, особено по време на почивката. Силово си е същата работата, тренирам - не тренирам, силата си седи.

казано от James Hinks на 22.08.17, 14:02:

Десета и единадесета седмица с Oxandro и Oral-T-Bol.
Стигнах най-ниското си тегло в последно време, 102,5 кг. Силно орязана и не най-качествената храна и много ходене, но сила има, усещам как имам ресурс да напъна още в тренировките.

казано от James Hinks на 26.08.17, 21:17:

Дванадесета седмица с Oxandro и Oral-T-Bol.
Теглото е малко под един килограм нагоре, явно поради хилядите бири и лошата храна
Друго няма, мога да напъвам яко, плътност, интензивност и обем на тренировката не ме притесняват, без значение спал, ял или не.

казано от James Hinks на 15.09.17, 14:05:

Свърших Oxandro и Oral-T-Bol, днес сутринта пих последните, а теглото ми е 101,5 кг. Ревюто когато имам време тия дни.

Както се вижда от периодичните описвания на усещанията - силата така и не дойде , но и не се изгуби нищо от нея сваляйки килограми. Килограми свалях пиейки бири и без режим. В смисъл без смятане на калории, да, с леко орязване на храната и с фастове, но то пък от своя страна не се отрази на възстановяването от тренировките.
Нарасна значително поносимостта към натоварвания.
Мускулна маса - не. Свалих около 5-6 кг, но не се изпилих маскимално, което значи, че не съм качил някакъв мускул. От друга страна и самите тренировки не предполагат това, нито пък предполагат някакъв силов пик - интервали са все пак. Това, за което са построени се получи.
Тренирането с интервали на температури над 30, доста по-често на 35, а в пиковите жеги и над 40 градуса е адското изпитание, минавал съм го и друг път. След тренировка си смлян. Сега ги понесох сравнително леко.

Неописани странични ефекти:

1. Рязко повишаване на либидото първите 6-7 седмици. Не просто рязко, ами чак притеснително. 22 години назад във времето  После рязко нормализиране, което като го сравниш с предишния период изглежда като спад, но всъщност не е такъв, а просто връщане към нормалния за възрастта нагон.

2. Почти 10 седмици метален вкус в устата. Появи се буквално от втория прием. Изчезна някак постепенно около 10-тата седмица.

3. Неочакван ефект върху състоянието на ставите - все едно си на някакъв мултикомпонентен и пълнообхватен стак за стави.

4. Засилена работа на мастни жлези. Странен ефект. Кожата не става мазна, но редовно се запушваха някакви пори, веорятно малко засиленета работа в комбинация с прах и жега води до това.

Като обобщение:

1. Работят, макар ефекта да е далеч от рекламираното. Със сигурност са най-силния вариант от позволените неща, но със сигурност ефекта им е в най-дорбия случай 1/3 от този на стериодите със същите имена. На 10 мг анавар и 15 мг туринабол на ден, за три месеца щях да имам много по-сериозни резултати в сравнение с 30/45 мг от оксандро и орал т-бол. Много е вероятно другите ксеноандрогени, тези на основата на токофероли, да работят по-силно по отношение на сила и мсукулна маса.
Ако конкретните два препарата се използват в подготовка за състезание, където поносимостта към натоварвания в основен и предсъстезателен период решава представянето - определено стават.

2. Стават и за чисто любителско подпомагане на тренировките. Дори за някой може да са идеални, пак с оглед на самите тренировки.

3. Стават и за сваляне, при съпътстващо запазване на резултатите. Особено със стриктен режим, нещата биха се получили перфектно, щом и при съвсем не-стриктен се свалят килограми и се държат постижения.

15.02.18
13:56

Много хубаво ревю!
реално ако човек рискува да търси стероиди и един или два пъти попадне н менте, което в родната действителност е много често явление,  то ефекта се изравнява и цената даже става по изгодна.

12.08.22
16:21

Това според вас, какво е:
законни стероидни алтернативи
https://crazybulk.com/
Ксеноандроген, sarm или поредната щуротия???

12.08.22
16:50

казано от Цветан на 12.08.22, 16:21:

Това според вас, какво е:
законни стероидни алтернативи
https://crazybulk.com/
Ксеноандроген, sarm или поредната щуротия???

Ми погледни съдържанието на едно от тях и сам ще си отговориш:

SUPPLEMENT FACTS
Vitamin D3 (Cholecalciferol)
Vitamin K1 (from Phytonadione)
Vitamin B6 (from Pyridoxal-5-Phosphate)
Magnesium (from Magnesium Oxide and
Magnesium Citrate)
Zinc (from Zinc Citrate Dihydrate)
D-Aspartic Acid
Nettle Leaf Extract 4:1 (Urtica dioica)
Ginseng Red Powder (Panax ginseng)(Root)
Fenugreek Extract 4:1 (Trigonella
foenumgraecum) (Seeds)
Boron (from Boron Citrate)
Bioperine 95% Piperine
Other Ingredients: Gelatin (capsule), maltodextrin, microcrystalline cellulose, silica, magnesium stearate.


Д-аспаргиновата киселина е единственото, което си струва да се спомене от тая “сбирка”.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.08.22 16:52.

12.08.22
17:18

Заслепен от рекламата това не го видях😂.
Благодаря.

12.08.22
17:29

Бе назобайте се като нормални батки, бе :D

12.08.22
21:02

В интерес на истината едно време “професията” го изискваше 😏

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1