🦊 vs. 🏋️‍♀️

Прескочи до:

17.05.23
21:34

Абе някакъв вирус има неговата леля, смотана. От днес за днес-баааам и не можеш да гледаш.
Та да, от два три дни се върти в нас един вирус, едното си прибрах от училище, после мъжа ми, после другото и аз като черешка а ла стил Лиляна болна легнала.
Бях добре иначе сутринта и потичах на пътека това от оня ден като схема - 1 мин бързо ходене, 1 мин бавно бягане, 1 мин спринт за 30 мин.  и това ми беше.
Утре не се виждам

Мнението беше редактирано от Веси на 17.05.23 21:35.

19.05.23
11:19

Оцелях,
Една вечер и малко ми беше зле, после реших, че ще се лекувам с бягане и ходих до залата вечерта.

Днес:
ATG Клек леко до 50 кг
Преден клек до 40 кг
Тяга с два дъмбела по 15 кг
Корем малко, колкото да има, че още ме боли и това беше
Всичко без ATG клека по 4 серии, той е с по две по 5 повт от всяка тежест през 10.

Това успях да скалъпя.
Понеделник пак

**защо да не ми спи на главата 😄

Мнението беше редактирано от Веси на 19.05.23 11:23.

23.05.23
19:22

Събота и неделя също тренирах, ако може потичване да се нарече така и леко мятане на лост
Само тези неща ще оставя, пропуснала съм да си запиша интервалната какво беше

Мнението беше редактирано от Веси на 23.05.23 19:22.

28.05.23
11:47

Дните от 22 до вчера бяха шарени, два дни имам без зала, но със щъкане напред назад и има някакъв енергоразход, колкото да не е без хич.
Вчера почти 1000cal, заваля и не успях да ги затворя на 1000, ама пак съм доволна.

29.05.23
20:56

28 и 29 в едно
Днешния не го броя даже. Реално бях в залата да се намачкам с топката и да разтегна, мислех да потичам, ама съм спала около 3 часа и след вчерашния ден се оказа, че са ми мега малко.
Вчера кляках ATG до 70 да не се мъча с повече, обръщания правех, преден клек и корем. След това тепе в дъжд, слънце, дъжд, слънце.
Около 6 пъти се намокрих и изсъхнах, ама нали съм смело сърце - оставих колата до залата и пеша до тепето и обратно до залата.

Та така, умората не е хубаво нещо 😁
Паулу Куелю

Мнението беше редактирано от Веси на 29.05.23 21:04.

30.05.23
20:29

Почивка днес, имах няколко неща да свърша сутринта.
А след работа задачи и готвене.
Въпрос със повишена трудност:
Как да не затвориш лаптопа наобратно когато кода отказва да се компилира 😄

01.06.23
06:27

Вчера само потичах гребна.
Едната и страна монотонно, другата страна спринтове с ходене, че ми доскуча.
Тествах и спийдбайка на приятел за 5 мин от там са тези 5 кал, които стоят нелепо в нищото

02.06.23
11:21

казано от Веси на 30.05.23, 20:29:

Как да не затвориш лаптопа наобратно когато кода отказва да се компилира 😄

Нашите служебни лаптопи се затварят и наобратно и може да ги използваш като таблет, та не помага. 😄

Мнението беше редактирано от Гордан на 02.06.23 11:21.

02.06.23
18:53

С тази цел ще е създаден, след много неуспешни опити за затваряне наобратно са си казали “Абе яяяя…😄”

Вчера като за 01/06 изпънах големия ми син на вело тур. Още не може да ходи нормално след него.
Обиколихме града след училище и се прибрахме.
Днес бях на гребна сутринта.
Мислех само разходка, но после и аз си казах “Абе яяя” 😁 и направих няколко спринта като след всеки 20 клека, 10 лицеви опори и 50 скока на въже.
Та така заприлича повече работата.

Мнението беше редактирано от Веси на 02.06.23 18:55.

05.06.23
13:01

Сейм олд ми-то днес се събуди в 4:45, в колкото ставах преди за гребна и сметнах, че е знак.
Едно кафе само направих и отидох за обиколка. Една и половина направих обаче без да си давам много зор. Все пак не го правя вече всеки ден.
Пиша го само защото беше супер старт на деня и си спомних защо месеци наред ставах в 4:45.
Никоя тренировка в зала не ме е зареждала така ☺️

Мнението беше редактирано от Веси на 05.06.23 21:12.

07.06.23
23:25

Днес кратко бягане и колело от вкъщи до училището на детето и обратно.

01.07.23
20:16

Почти месец не съм писала, от толкова време не съм влизала и в зала, ама имах нужда от малко въздух.
Странно съвпадна с това, че от фирмата пропуснали да ми платят картата, за което ме уведомиха онзи ден.
През това време имам почти ежедневни бягания гребна, къде монотонно, къде спринтове в комбинация със скачане на въже, лицеви опори, тепе качване къде с колело, къде само ходене, къде бягане.
Добре се получи по мое мнение месеца.
Ще оставя тук едно резюме в картинка/и.

Иначе днес като за 1-во число една долна част, ама леко, за да не страдам много след това.

Гребна в 6 леко бягане.
В 8 в залата:
СС
Клекове 5*20@25
Тяга с два дъмбела по 5*15@20 общо.
СС Напади 5*20@2*7,5кг
Тяга на един крак 5*15@10
СС
Бедрена екстензия предно бедро 5*15@2,5 със бавно спускане
Сгъване задно бедро 5*15@5

Още 2км леко бягане пътека и корем за финал от 4 серии от 4 вида упражнения и това беше.

Утре ако стана пак подобна схема.

🤘

Мнението беше редактирано от Веси на 02.07.23 00:55.

03.07.23
21:24

Вчера, приятели, половин гребна, после зала за рамо и трицепс, ама толкова си убих трицепса с две кила, че после забележете и една лицева опора не успях да направя 😂
Днес обаче се наложи да пропусна, а трябваше бицепс и гръб.

Мнението беше редактирано от Веси на 04.07.23 07:17.

04.07.23
21:15

Аз не знам кога в живота ще разбера, че не е нужно да тренираш всеки Божи ден, за да си в прилична форма.
Все още ми е криво като не си изпълня плановете за деня.
Днес щях в зала да ходя, но се оказа, че организмът ми предпочита да се наспя.
Имах време само за леко тичане на гребна, колкото да не е само стоене пред компютъра днес работата на тялото ми.

Основно с риба и яйца се храня напоследък. В комбинация със салати де и домашна бира по една чашка. Просто отбелязвам, че крайно се отвратих от пилешкото заради тазгодишното убийство на бройлери вкъщи, в което бях замесена.
Затова сега рибка, яйца, домашен домат, домашно (купено, не го произвеждам това все още ) сирене и до там.
Литри вода, тук таме по някой монстър и л-карнитин.
Витамините си пия и чакам да дойде времето да разбера нещата от началото на поста.
Наздраве!

Мнението беше редактирано от Веси на 04.07.23 22:19.

06.07.23
08:20

А-ха да стана днес за тренировка и заспах 😄

Бях забравила колко енергия ми отнема бягането. След това цял ден гладна и се оказва, че ми трябва много повече сън отколкото си мисля, за да ставам за човек на другия ден.

Почивка ще е днес, освен ако не се навия да ида след работа.

Мнението беше редактирано от Веси на 06.07.23 08:20.

06.07.23
09:59

Добра пяна , цвят също- стига да не е правена от светъл малц)).

07.07.23
23:33

Днес половин гребна колкото да не е празен деня.
А и вчера ме скова едното стъпало и реших да не прекалявам.
После на работа и след работа време за отпуск файнъли.
Коли, кучета и на море в Гърция.
На Илинден празно, ама май е нормално, знам ли.
Не съм била на гръцко море никога, но нямам очаквания.
**колко отрицания в едно изречение ц ц цъ, трябва да се замислям като пиша вече 😁

Мнението беше редактирано от Веси на 07.07.23 23:34.

13.07.23
12:28

Върнах се от морето онзи ден.
Много динамично започна този месец - промени на работа, отпуск, продадох си колата, купих си колело, зачестиха бяганията - става все по-близко положението до пикът ми в любителското бягане преди време. Тогава мислех да се пусна на полумаратон даже.
Разликата с онзи период е в това, че тогава само бягах и нищо друго, а сега или правя гребна и след това зала или обратно. По някое време и Младежкия качвам в дните, които позволяват. Вече ще го качвам с новото колело 😇. Първото само мое ми е, смених му това онова като аксесоари при покупката и стана симпатично. С гуми голям цолаж е, към което все още се адаптирам, но е много забавно.
Вчера в този ред на мисли бях сутринта в залата за долна част и след това една гребна леко бягане. Следобеда си пробвах колелото, но без часовника(ако бях с него щях да затворя 1000 кал).
Днес засега само гребна сутринта. Ако не е 150 градуса довечера към 19-20 може да ида да го пробвам и на Младежкия.

Ще кача някоя и друга морска снимка за цвят, а като снимам колелото ще кача и него ей така да го има.

Мнението беше редактирано от Веси на 13.07.23 12:32.

15.07.23
20:55

Вчера без спорт, толкова беше горещо, че не ми се излизаше изобщо.
Днес се прежалих за малко колело, но ще се наложи да не си давам много зор следващите три дни.
Отпуска ми свърши, понеделник ще съм пак ба работа. На 21 ми е редовния изпит за нивото на C# , което уча в момента. След него мисля да запиша един курс по английски, но говорим а не граматика, че това ми липсва - да говоря свободно.
Малкото ми куче нещо реши, че ще куца, единия ветеринар ни прати при друг за рентген. Искаше ми се да му мине за два три дни и да не се налага, но в понеделник ще мине и през това, за да се изключат по-опасните болести.
Някак йогата започва да ми изглежда привлекателна, силно се съмнявам да ми допадне, но може да и дам шанс ей така за опита :)

17.07.23
23:40

Вчера пас
Днес реших да ходя гребна, тя пък затворена се оказа - обиколих площта след железния мост встрани ит гребната. То било много хубаво там, но тъкмо ми хареса колко е спокойно и осъзнах колко кофти неща биха могли да ми се случат там сама със слушалки, затова се върнах по бързата процедура 😄. Изпих си кафето поне де.
Кучето се оказа, че просто е прекалено крейзи и от тичане, скачане и блъскане в съдомиалната и в шкафа отсреща си е прецакало ставата. Сега ще боцка аналгетици известно време и ще е на диета, че е супер набит и тежък.
Много искам да си върна навика да тренирам всеки ден в зала, но ми е супер трудно. Важното е да не се отказвам от идеята в крайна сметка, вярвам че като захладнее тия дни по Нова година ще тръгна пак като хората. През другото време ще е когато съм в настроение.

18.07.23
13:03

казано от Веси на 17.07.23, 23:40:

Вчера пас
Днес реших да ходя гребна, тя пък затворена се оказа - обиколих площта след железния мост встрани ит гребната. То било много хубаво там, но тъкмо ми хареса колко е спокойно и осъзнах колко кофти неща биха могли да ми се случат там сама със слушалки, затова се върнах по бързата процедура 😄.

Най-много да те изпохапят комерите и конските мухи, които се навъдиха там наскоро.

18.07.23
23:44

Начии, дан’са ‘фаля ама днес кляках 😄
и то почти със старите килограми - до 70 я докарах.
Освен това тяга с два дъмбела 17,5
Рамо реших и трицепс че трябва да минат днес също и за финал пътека 3 км. (Много повече ми харесва да бягам на открито, ама ей на - съдба 😄)
Утре ако случайно се излюпя навреме ще се видя колко пауър ми е останал за бягане на тепе.

22.07.23
22:54

Тази работна седмица беше тежка, поработих и извънредно  даже.
Днес и вчера качвах тепе с колелото. Тегава история като не го правиш системно, но когато имам енергия за това си е добра опция за движение предвид, че минавам някакво разстояние от и до вкъщи освен самото качване.
Стигам си от известно време заложения калориен разход всеки ден(според часовника, който съм наясно, че не е на 100% верен), ще вдигна от 500 на 600 кал дневно, не е толкова голяма разликата. Обичам да се състезавам, а със себе си е най-забавно.
Като мине тази седмица ще мога да се върна към схемата - бягане сутрин и след нея зала +/-  тепе след работа. В тези дни съм с около 1000кал енергоразход от движение.

23.07.23
23:45

Стария стил на писане ще ползвам, за да има някаква схема.
☀️7:00
☕️ 7:15
🦮 7:30
💊 Л-карнитин
🚴‍♀️до залата
🏋️‍♀️ 8:30
50 лицеви опори
12 кал фън байк
20 клек с отскок СТ
12 кал фън байк
20 сумо клек с дъмбел 17,5кг
12 кал фън байк
10 бърпи
12 кал фън байк
20 сумо клек с дъмбел 17,5кг
12 кал фън байк
20 клек с отскок СТ
12 кал фън байк
50 лицеви опори
🚴‍♀️ до вкъщи
☕️ към 10
🥗 половин Фагри на скара със зелена салата
👩‍💻 няколко часа учене
🥙 шаран и пъстърва + шопска салата

Много вода/над 2 л днес
Магнезий
Омега 3
Мултивитамини

Мнението беше редактирано от Веси на 25.07.23 21:11.

25.07.23
21:04

Вчера почивка

Днес
☀️6:00
☕️6:15
🚴‍♀️ до Младежкия и обратно до вкъщи.
Планът беше за вкъщи-зала-тепе-вкъщи, ноо си забравих катинара за колелото и се наложи да сменя.
🥐 овесена палачинка с боров “мед” ( или по-точно сладко от борови връхчета)
🥗 няма
🥙 също
днес мега минус

Само на вода, кафе и изпарения ама какво да направя, не ми се яде нищо.

Вдигнах целта за разход на 600кал, че много често започнах да стигам 500 и е скучно

**към вкъщи като се прибирах минах през гребната, гледката от горялата горичка е много неприятна. Тъжно ми стана чак.

Мнението беше редактирано от Веси на 25.07.23 21:18.

26.07.23
12:17

казано от Веси на 25.07.23, 21:04:

към вкъщи като се прибирах минах през гребната, гледката от горялата горичка е много неприятна

Години бе бяха палили нищо там...В големия пожар бях с кучето по Дерменката, страшно беше!
Но за всички тези пожари, както и за това, че практически там гора вече няма, трябва да сме благодарни на Гърневски и компания - вековните дървета ги минаха като санитарна сеч...

26.07.23
13:47

Много интересно, тактически пожарът е спрял преди жилищните сгради..слочаенос мхм
Хората са много долни същества

Мнението беше редактирано от Веси на 27.07.23 00:12.

28.07.23
21:18

Вчера с колело до залата и обратно.
Там:
Клек(до 70кг) в СС с тяга (15 @два дъмбела от по 17,5);
и
8 серии с 25кг;
8 гребане с лост;
8 тяга;
8 обръщания в клек;
8 преден клек;

Днес станах много рано и качих и Младежкия и Альоша с колелото.
На Альоша имаше хора от бялото братство в транс, май няма да ходя повече там😄.
Пренасях си и колелото че много стълби до горе да му се не знае, та все едно съм тренирала и ръце.
Зала няма, крака също 😄.
В неделя ми е изпита на Fundamentals C# курса, никак не знам как ще се оправя, ама каквото стане. След него един английски ще запиша, че много знам ама не ми е спокойно да говоря, а е важно. Изпуснах позиция за двойна на сегашната ми заплата само заради това. Найс а, не мислА 🙈

Мнението беше редактирано от Веси на 28.07.23 21:32.

28.07.23
21:44

Всичките тези неща са свързани с практиката. Аз ползвам английски от дълги години, но след сума му и курсове така и не го научих. Трябваше дъги години да работя с чужденци и най-вече да живея в английско говорящи страни, за да го науча и то със съмнителен отново резултат. То така е и с всичко остнало. Въпроса е че на едни хора им се отдава, а на други като мен не ... :) Дано при теб е по-лесно ..

29.07.23
18:53

Така е, @kaloyan
Съгласна съм. Щом децата ми научиха руски само от анимации и ютуб, значи е редно и аз да взема да се впрегна и да говоря, макар и със себе си и диктофона примерно 😁. Но ще направя нещо по темата, определено.

Днес айляк ден, не се наспах особено, че гледахме филм с децата до 2 часа, но това време не се връща(когато още искат с майка си) и реших да съм ларж.
Около 7 и нещо станах, тръгнах с колелото без цел, после към Кичука, през брат ми и децата. Водиха ме в Джъмбо, после гушках големия племенник и приспивах бебето. Много хубав ден - заредих с положителна енергия за много време напред 🧸
Обратно с колелото при моите хора и това беше. Сега вечеря и кодене до откат след нея, че утре идва.
Пийс

Мнението беше редактирано от Веси на 29.07.23 18:59.

01.08.23
07:48

На 30 ходих зала, после и младежкия качих
Само дето вчера и днес реанимация - не мога да се събудя преди 8 часа.
Задачите на изпита ме изненадаха неприятно и не успях да изкарам добра оценка, но има дата за поправка. Ако не тогава - ще го запиша пак.
Харесва ми, интересно ми е, но съм с две ръце и 24 часа на разположение и след учене, кодене, работа и тренировки погледът ми е като на това сладурче ей там

Мнението беше редактирано от Веси на 01.08.23 07:49.

01.08.23
23:23

..не се размина без излизане сутринта.
Реших, че има как да се уплътни този свободен час до 9, пък било то и само с каране до гребна за една обиколка с темпо и обратно.
След работа качих и тепе и вече всичко е точно.

Остана само финалът на Уичър да изгледам и да се свършва с тая мъка в този сезон 😄

Мнението беше редактирано от Веси на 01.08.23 23:24.

03.08.23
07:23

Вчера беше пълноценен ден.
Станах навреме като хората, бях до залата за горна част, че в пренебрегвам напоследък. После до гребна за две обиколки и на работа.
С една кола сме вече, а тя на сервиз за две дребни неща и профилактика, та се наложи да карам колело и до Лидл и натоварена обратно с раница 10+ кила.
Е ей го резултатът:

Мнението беше редактирано от Веси на 03.08.23 07:23.

08.08.23
22:46

Няколко дни почивка си дадох от тренировки
Днес зала за долна част и колело карах следобеда, че се изнервих на резултатите от поправката на изпита си.
Оправиха ги, че не бяха верни и депресията ми е била излишна, ама ей на повъртях в момент на афект 😄

Мнението беше редактирано от Веси на 08.08.23 22:47.

09.08.23
21:07

Аз ако знаех, че карането на колело ще ми помага толкова с калориите досега 100 пъти щях да съм минала на колело в придвижването.
Ама хората сме глезени същества, свикваме лесно на хубавото и на изобилието и забравяме какво е наистина да нямаш. И за храна и за вещи, коли. Всичко.
В този момент, ако още имах кола далеч нямаше да се изгърбя да ида до магазина с колелото.
Както и да е. За деня изгорените калории са ми само от обикаляне с него. Не можах да се надъхам за зала и си остана само това.
Утре или ще потичам или ще е зала вече ☺️

Мнението беше редактирано от Веси на 09.08.23 22:53.

09.08.23
23:12

Еее, че то колелото е едно от най-приятни и натоварващи занимания. С много ползи и почти никакви минуси .. Минуса е да се кара градско посред движнието по ясни причини.

10.08.23
07:24

Мда, и аз стигнах до това заключение след като една баба на видима възраст 65+ щеше да “мине през мен като вятър…” на пешеходна пътека. А бях слезнала от колелото.
Дори не благоволи да погледне нещо живо има ли пред нея.
Капаци чиек 👌

Мнението беше редактирано от Веси на 10.08.23 07:34.

10.08.23
22:54

Днес съм пак само с колело, ама бива. Тепе качих сутринта и после гребна и къща.
Следващите два три дни ще са минус.

Мнението беше редактирано от Веси на 10.08.23 22:54.

14.08.23
00:39

Ставам вече що годе за човек.
До залата бях сутринта с колелото.
По спомен:
ATG клек до 60кг
4 СС от тяга 8@30 и обръщания в клек 8@30
4 СС гребане с лост 8@30 и преден клек 8@30
Лег преса 4*8@130
4 СС Арнолд преси 8@2*6 странично рамо 10@2*4
4 СС разгъване на скрипец трицепс прав лост 10@15
4*10 лицеви опори

Корем за 10-тина мин

Обратно с колелото до вкъщи, следобеда младежки хълм с колело.

Мнението беше редактирано от Веси на 14.08.23 00:55.

17.08.23
18:31

Още два дни пауза във вторник и сряда. Не можах да се събудя просто.
Днес колело само - тепе качих, че онзи ден ми е дошло в повече май.

Снощи в квартала детски рожден ден с гюбеци, кючеци, чалги и тотална простотия. Не издържах, отидох да им кажа да спрат и вече съм с едни комшии по-малко в списъка с тези, с които общувам. Много зле, детето рожден ден имало бе, нямало да спрат музиката(аз отидох в 23 часа). Викам ок, няма проблемче, звъня в полицията 👌
Думи нямам, сериозно.

Мнението беше редактирано от Веси на 17.08.23 18:34.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1