Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимДобре, да започнем отначало този дневник няколко години след създаването му.
21/07
Малко сън, на няколко пъти. Да кажем че ми се е събрал 5-6 часа общо с двата часа вчера следобяд.
Едното ни куче не е добре и се притеснявам. Не мога да спя.
Без закуска
4 км леко тичане с ходене, че без сън не ставам за това.
Обяд домашен бургер с телешка кайма и зеленчуци.
13 км колело - от вкъщи-младежки(само първата най-тегава част) и обратно из уличките.
Вечерята е две бъркани яйца с червена капия подобно на миш маш.
Мисля как да се върна в залата като толкова ми е дотегнала. Не съм намерила още какво може да я замени на 100%. Засега замествам с пудовки, бягане и въже + разни неща със собствено тегло и спринтове.
Ще видим, има време ☺️
+ няколко снимки от последните дни. Бях на хладно в най-горещите за Пловдив дни.
Мнението беше редактирано от Веси на 21.07.24 21:19.
22/07
Кафе без закуска - трябва да спра и аз със това като точката да видя има ли разлика.
Щях да бягам днес, но станах късно и само си изпих кафето на гребната.
За обяд тортила с две яйца, пуешко, краставица и айсберг
Още кафе
След работа 13 км колело.
Вечерята шопска салата с две бъркани яйца.
Малко вода пих и главоболието е налице 👌
Утре ще е по-добър ден ☺️
Мнението беше редактирано от Веси на 22.07.24 21:09.
Късно заспах, рано станах.
Кафе на гладно пак(гилти).
Пеша до залата и обратно.
Там 4 кръга с две пудовки по 8кг и 10-ка дъмбел:
100 скока на въже;
10 тяга с пудовки;
10 клека с пудовки:
10 изхвърляния с дъмбел;
10 напади с 1 пудовка над глава;
5 лицеви;
10 butterfly crunches;
Пилешко с ориз по обяд
Тортила с две бъркани яйца и пуешко следобед
Овесено барче домашно за десерт
До 22:30 трябва да съм легнала
Мнението беше редактирано от Веси на 23.07.24 21:22.
Днес почивка, не съм тренирала нищо.
Вчера 13 км навъртях. Пеша от вкъщи до младежкия хълм, потичах по алеята до Модар и пеша обратно до вкъщи преди работа. Това ми беше движението.
Утре ако случайно се събудя навреме може и до зала да ида, ако не - колело.
Мнението беше редактирано от Веси на 25.07.24 23:04.
Вчера пеша до залата и обратно
4 кръга
100 скока на въже
15 тяга 2@10
15 изхвърляния с дъмбел @10
5 обръщания в клек @25
5 преден клек @25
10 wallbals @4
5 лицеви опори
Вчера вечерта бях на гости на хладно. Днес пак в Пловдив на жегата🫶
Преди работа пеша до младежкия, качих се и обратно пак пешком.
Мнението беше редактирано от Веси на 01.08.24 23:13.
Залата е в ремонт, а аз със колело и пеша докато я отворят пак след 19-20.
Намерих си една площадка на открито с повече и различни уреди от масовите. Ще взема да си поръчам един ластик и да ходя там от време на време.
Днес само колело
Мнението беше редактирано от Веси на 12.08.24 08:19.
12/13/14/08
Първите два дни не съм тренирала - спах 😁
Вчера с колело тръгнах да си търся нов фитнес в Мараша. Намерих го след известно обикаляне, но нямаше къде да си оставя колелото и подминах. И за коли няма място, та няма да е той.
До площадката на бул. Марица стигнах - там правих клекове, кофички, лицеви опори, набирания колкото успях + няколко негативни, на въже скачах и се прибрах.
16 и 17 без тренировка
Днес обиколих града с колело буквално- 30 км.
През площадката с лостовете минах за 5 кръга от тези:
100 скока на въже
20 клек с отскок
100 скока на въже
10 лицеви опори
100 скока на въже
15 напади
100 скока на въже
10 triceps dips(не знам как се нарича на български и да не пиша глупости).
След това до декатлон да си купя ластик за асистирани набирания, че много се ядосах как нямам сила в момента за това. Преди като тренирах силово редовно си правех по 5-8 без проблем.
Минах на връщане през пътища, които не са за колело обикновено и си се събраха доста километри пак днес.
Следобед вместо да спя като останалата част от къщата ходих пеша за таблетки за басейна на децата.
Уморих си се доста. Вече се виждам как утре се събуждам чак в 9 😄
Мнението беше редактирано от Веси на 18.08.24 22:57.
Не станах в 9. Чух алармата в 5:20 и се насилих да не заспя пак.
Лъжица мед със щипка сол тествам няколко дни как действа. Днес беше добре.
До гребна бях, потичах. С двете пудовки 5 кръга:
Клекове 20
Напади с пудовка над главата 20
Изхвърляния с едната 20
Лицеви опори 10
Гребане с двете 20
като се прибрах на площадката в парка до вкъщи тествах ластика за набирания. Екстра е, ама ми трябва по-нисък лост, че за да се хвана за този са нужни известни маймунски хватки 😄
2*5-6 асистирани набирания и си тръгнах, че и сила вече нямах, а и жените от “Чистота”-та започнаха да прииждат.
След работа сглобих един 4500л басейн на тинейджъра и след шепа грозде вече мога да заспя и да чакам утрешния ден.
Нямам тракнат този ден, че часовника ми се оказа незареден сутринта 🙆♀️
А, и си смених цвета на косата
Мнението беше редактирано от Веси на 19.08.24 21:47.
Къща-тепе-велоалеята на Марица-площадка-въже-лицеви опори-асистирани набирания-обратно велоалеята на Марица-гребна-къща.
Ч.л. Мед + щипка сол, тортила, две яйца, домат, айсберг, пилешко филе, чаша Пепси без захар вместо десерт, 100 г телешка кайма, чедър 20г
Омега 3 и 6, вит Д+К, Магнезий цитрат, Ашваганда, Куркумин за няколко дни
Мнението беше редактирано от Веси на 20.08.24 22:02.
Къща-велоалея до младежкия-покрай Марица-площадката на Марица-загрях-въже-клекове-напади-лицеви опори-с ластика придърпване за задно рамо-асистирани набирания-велоалеята до гребната-къща.
Мед със щипка сол-кафе-пилешко филе-домат-тортила-кафе-печено пиле-зелена салата-банан-ч.л фъстъчен тахан-мед
Омега 3 и 6-Д и К-Ашваганда-Махнезий цитрат-Куркумин
Мнението беше редактирано от Веси на 21.08.24 20:40.
За да докарам някой и друг електролит уж, че ме посъветваха да взимам по чаена лъжичка сол вместо кафе - одобрявало повече, нооо за това още не съм готова 😄😄😄
Една супена лъжица с връх....такова ободряване ще видиш...че няма връщане.
Как чаена лъжичка сол на ден?!!!
То за 150 дена ще погълнеш...горе долу колкото е необходимо за цялостното ти осоляване)))
Мнението беше редактирано от nervak на 22.08.24 12:56.
😄😄😄 експериментирам си, аз слагам съвсем малко. Той е откачен, пие си по 1 ч.л.
22.08.24
13:38
Някои казват 7-8гр сол на ден, което също не е малко и е три пъти дневната доза от 2.5гр, която се препоръчва масово, но разбира се зависи от натоварване и лично тегло. Добавената сол в купешката храна обикновено е доста и не се налага да се соли допълнително. Аз обичам да соля, иначе не ми е вкусно, но да си добавям в меда ми се струва прекалено.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 22.08.24 17:19.
Няма нищо лошо да приема допълнително сол,макар и с мед 😁
С нейната активност даже е задължително,стига да пие достатъчно вода денем.
Мнението беше редактирано от Гюлето на 22.08.24 15:32.
Морска сол е с надежда да има някой и друг останал минерал в нея ☺️
С колело пак из пътищата покрай гребна-алеята на Марица-площадката-алеята на Марица-гребна и къща.
Там 30 мин:
Въже-Лицеви опори-Клекове-Трицепс със ластик-Задно рамо с ластик-Набирания асистирани-Отпади-Кофички на пейка+само негативната част от нормалните кофички.
Пилешко-зелена салата-домат-мусака-още домат-сирене-половин белвита бисквита-чаша монстър без захар
Няма добавки, забравих ги а не съм вкъщи. Заспивах вече права затова пих и монстър, две кафета преди това през деня.
Вода около 2л.
Уморителни са си тия мои сутрешни скитания.
Мнението беше редактирано от Веси на 22.08.24 22:57.
☀️ 5:00 часа;
Път до Доспат;
На Широка Лъка това от снимката и след него няма смисъл да пиша днес в спортен дневник 😄
**ако не си личи - катма е, с мед и орехи(the Satan 🫢)
Мнението беше редактирано от Веси на 23.08.24 16:22.
Колкото чинията беше, поне 22 см диаметър и см висока😂 без да претендирам, че разбирам от размери.
казано от Веси на 23.08.24, 18:01:
Колкото чинията беше, поне 22 см диаметър и см висока😂 без да претендирам, че разбирам от размери.
Точно))))
Малка е!)))
Стига толкова почивка за август.
Днес последно без тренировка, че 5 дни съм по пътищата - ходих до Доспат, до нашите, до София 2 дни и съм много уморена.
От утре ще се пробвам да вляза пак в ритъм.
Куулфит ни пуснали да пробваме за месец от фирмата, ако е ок ще ползвам тях само.
Тези дни на заспиване си четох назад в дневника. Най-добре съм се чувствала и изглеждала като правих по една гребна сутрин и зала вечер.
Ако се върна към това ще коригирам само малко тренировките към такива, които да не ме съсипват, за да имам сила за постоянство.
Обикновено като започна да правя равносметки, планове и заричания за нови начала нищо не се получава. Трябва да спра с това.
След като писах горния пост естествено два дни не тренирах нищо 😄
На 30/08 гледам съм направила 5к бягане и 10 км колело
На 31 само с 20 000 крачки мога да се похваля
01/09 13 км колело
02/09 някаква бейби тренировка, която даже не мога да си спомня къде е била. А, сетих се - на младежкия долу на пейките покрай един завой на влакчето с пудовка.
Вчера вече малко по-сериозно - 20 км колело (до площадката след панаира и обратно) + тренировка там - клекове, напади, лицеви опори, кофички колкото ми държат ръцете тоест по 2-3-4 и няколко успешни опити за toes to bar. Съвсем без да искам хванах техниката и се оказа забавно.
Днес същото от горе.
Е тука един шишкебап морен след тренировката сутринта 😄
Отивам на море, доживях
Мнението беше редактирано от Веси на 05.09.24 21:28.
Върнах се, бяхме с още едно животинче на море.
Спасихме го от това да го премаже кола и от тогава е вкъщи. Никой не пожела да го вземе и все още няма кандидати и си е при нас. Та търся му дом. Форума не е за това, ама все пак ако някой има познат или познат на познат, който си търси бебекотка може да ми каже.
Иначе дъжда ми бутна плановете за сутрешна тренировка, затова след като видях че няма и да спре да вали излезнах с колата, оставих я на младежкия, пеша до площадката срещу Лидл до линиите. Там някакви чекнежи - клекове, въже, напади колкото да не е бе хич. После пазар - наваля ме много много много.
Май си донесох около 100 мл вода в торбата от Лидл в нас 😄
Утре ако може да не вали, мерси
Мнението беше редактирано от Веси на 10.09.24 21:14.
Писах много и се изтри…
Добре.
Тренировка
Колело до площадката през Смирняка, Младежкия, алеята на Марица.
Там 4 кръга:
100 скока на въже
20 клека
10 лицеви
20 напади
10 придърпвания за задно рамо с ластик
10 асистирани набирания със задържане в горна позиция
3 кофички(преди правех по 6-8)
3 Toes to bar на халки
10 крънчове
Обратно през алеята на Марица, спирам за вода на гребната и се прибирам.
Вкъщи един басейн ме чакаше да го почистя и прибера или по-скоро Кални бани ООД;
И най-хубавата новина за деня е, че котарачето отива във Швейцария.
Утре ще опитам да оправя нещата документално и неделя пали самолета ако всичко е точно ♥️
Мнението беше редактирано от Веси на 12.09.24 22:31.
12.09.24
22:18
А тая цигара защо???
Знаех си че трябва да я изрежа 😄
Ми защо, защотооо още не съм се надъхала да спра да пуша цигари. Много нерви и задачи и май са ми отдушник, което р тъпотия, знам. И че не е подходящ отдушник знам, ама е кофти труден за спиране навик.
12.09.24
22:23
Аз пък реших, че е за да подчертаеш маникюра :D
p.s.
С тия слушалки ти свикнах вече :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.09.24 22:24.
Аз съм за цигарите, ама ги спрях. Никога не съм ги пушил и все пак вече не паля въобще. Причината е както всяка една зависимост, според времето и ситуациите винаги има шанс да вдигнеш дозата. Дори аз както винаги съм ги контролирал, точно в ситуация в която не бях добре се усетих че лека полека започвам да ги увеличавам. Точно по тази причина ги спрях, освен това навика се свързва психически с годините и преживяванията и е много трудно след това да се откъснеш от него.
По принцип е готино да палиш по някоя цигара и не е вредно, но малко хора го могат това без да увеличават.
Това което мога да ти кажа да пробваш е когато ти се подредят нещата и имаш повече спокойствие, тогава да пробваш да ги спреш и ще стане.
Пак казвам цигари, алкохол не пречат при нормални количества, но основния проблем е че стават навик и от там, количеството бавно и прогресивно се покачва с годините :) Казвам го от опит :)
Да, точно така е.
Навик са, защото и в момента мога да изброя кога точно в нормален мой ден пуша първите си 10 шейм он ми
Вчера сутрин станах късно, не успях да отида на площадката в нормално време.
Бях до ветеринаря да разбера какво се иска точно, за да пътува котарака.
След това отидох до площадката все пак, но там за моя неприятна изненада имаше някакво момиче - инфлуенсър вероятно. Ластици, стативи, камери…повръщам.
И така и не успях да тренирам друго освен ако колелото не се счита за тренировка 20 км колело.
Днес големия ми син става на цели 13г. Още ми е малко невероятно, но да - факт е.
Как става това той да е на 13 като аз съм на 20 още не знам 😄
Тренировка пак евентуално утре, днес няма да имам време и енергия за това.
Мнението беше редактирано от Веси на 14.09.24 10:32.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече