Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимДнес според тракера съм на 800 кал разход. И 600 от тях да са верни пак ми е ок.
Сутринта бях до площадката, няма да описвам, временно ще правя едни и същи неща докато съм там като когато мога само ще добавям повторения.
След това бях на кино с малкия.
Походих, но с не особено удобни обувки, та не го броя.
Дълъг, но хубав ден беше ☺️
Мнението беше редактирано от Веси на 15.09.24 20:42.
Без тренировка, само колело карах следобеда. Вече и моето е готово( на няколко места тръни от рози ми бяха перфорирали гумите). Сложих си такива с гел, които се очаква да не се пукат от такива трънчета, ама ще поживеем и ще видим.
Та за деня само ходене и колело.
С двамата ученици ще ми е нужно малко време да напасна пак нещо удобно за спорт, но ще видим. Все ще намеря кога да се тренира за час, вярвам.
Мнението беше редактирано от Веси на 16.09.24 22:21.
Да, трудно си е с двама ученици.
Спортуването ми тези дни е когато стана бягане гребна сутрин в делниците, а събота и неделя си ходя на площадката с лудите в 6-7-8 часа.
Добавих и пт време на време гребна в обедната почивка когато не съм успяла да се оправя сутрин, но всичко си води към фитнеса колкото и да не ми се иска.
В повечето дни успявам да достигна заложените 450 кал от активност, в три(почивните) даже са почти двойно - 800 с много ходене и обикаляне по цял ден и колело.
Мнението беше редактирано от Веси на 26.09.24 07:52.
☀️ 5:20
Днес 1/2 гребна и въже за 10-тина минути.
Обяда си разделям на две, така или иначе прилича повече на закуска - пълнозърнеста тортила с две яйца, обезмаслена моцарела, пилешко филе, айсберг и няколко капки сос без захар за цвят. Половината след като се прибера от гребна, остатъка по обяд(старая се да се храня долу горе в един и същи час). Като ходя гребна и по обяд храната отново е след като се прибера.
Следобед сини сливи(много обичам)
Вечерята беше пуешко на air fryer с подправки и лъжица зехтин на 0,500 кг. Всичкото това месо на късчета в “салата” от пълнозърнеста паста, айсберг, сушен домат, шепа царевица, печен бекон две ленти и зелен лук. Аз и децата не успяхме да изядем цялата.
Черен шоколад редче.
Много вода, две кафета без мляко.
Като съм се наспала живота е много друг(легнах си в 21 снощи и в 21:30 вече съм заспала)
Въпросът е кога ще се надъхам да ида пак в зала, но да караме едно по едно ☺️
Докато още не е кучи студ май предпочитам тези гледки
Мнението беше редактирано от Веси на 27.09.24 19:55.
So..
Вчера ☀️ 5:00
С колело до площадката на Марица през Смирненски.
Там 4 кръга от тези:
Въже 50
Клекове 15
Въже 50
Лицеви 10
Въже 50
Напади 20
Въже 50
Фейспул с ластика(35кг)
Въже 50
Набирания 5
Въже 50
Кофички 4 🥲
Въже 50
Toes to bar 3
Обратно през гребна до вкъщи.
След това едно тепе качих с компания иииии вечерта с кучетата разходка на гребна.
Което общо мина 1000 кал като разход според часовника. Но и 700 да са пак са ми ок ☺️
Днес ☀️ 5:20
Същата тренировка като вчера с разликата че въжето не беше преди всяко упражнение, а само на едно място 100 скока.
За момента е това + една гаражна врата, която се падна на мен да боядисам ✌️
Мнението беше редактирано от Веси на 29.09.24 13:42.
Захладня(поне така го усещам вече в 6 сутринта) и влезнах пак в зала. Целия свят там в 6:10 - няма проблеми 👌. Много активни хора, страшна работа(радвам се за тях, просто ми идват в повече).
Тренировката след 10-15 мин загрявка с ластици.
3*10 лицеви опори(трябваше да е лежанка, но не ми се чакаше);
3*5 асистирани набирания с ластик;
3*5 военна преса;
3*8 гребане хоризонтален скрипец;
3*10 разтваряне встрани с дъмбели;
3*12 фейспул;
Една гребна след това леко
Съботата ходих в планината, по-скоро в гората 😄 с нашите до един връх над града ми - Станчов камък се казва.
Часовника каза 1000 кал за над 6 часа преход.
Намерих люляк през октомври, видях диво прасе, сърни.
Посредата на пътя е къщата на прадядо ми в планината, абе заземява едно такова нещо определено. Снимки ще кача след малко, че да ги има тук.
Мнението беше редактирано от Веси на 14.10.24 21:47.
Днес съм с една гребна база леко тичане в архива.
Утре зала за долна част ако стана.
Храната:
Общо казано - две яйца, две тортили, айсберг, домати, краставици, пушено пилешко, сладки картофи, ябълка, грозде.
Големия ми син(на 13 е) много му се искало да ходи на фитнес, и вкъщи възникна дебат на тема “Ли забавя фитнесът растежа или не”
Нямам аргументи да го боря това, та приемете че питам.
Мнението беше редактирано от Веси на 15.10.24 21:13.
Няма защо да го забавя... Виктория трябва да е 1,20 по тая логика .
Първите и клекове бяха около 12 годишна с 30-40 кг
Мнението беше редактирано от nervak на 16.10.24 06:44.
Едва ли има физическо натоварване (не слагам фитнес за спорт), което да забавя растежа при деца и юноши.
След, като стимулира всички процеси и жлези в тялото, няма как да забави растежа.
Има способи в дадени спортове,с които се забавя умишлено, които вие едва ли ще прилагате 🙂
Ще го водя с мен май събота неделя и ако видя, че няма потенциал да се повреди сам себе си ще ходи и сам. И аз съм на мнение че растежа не би се повлиял от тренировки във фитнес, така че всичко точно. Благодаря :)
Аз днес бях в 6 вече в залата за семплата си тренировка:
3*5 клек
3*5 тяга
3*8 лег преса
3*10 бедрено сгъване
3*10 бедрено разгъване
3*10 аддуктор машина
Корем
Половин гребна крос след 7:30 часа
Денят ми днес пак започна в 5:20 с алармата.
Пускам си подкаст да ме разсъни докато снова заспала из къщата.
В 6 в залата(не броя вработващите и загрявката):
3*5 раменни преси с лост от стоеж
3*5 гребане с лост
3*5 асистирани набирания
3*10 лицеви опори(последната серия беше на две по 5, че останах без ръце)
3*10 сгъване за бицепс
3*5 кофички без асистент(!)
3*10 фейспул
На обяд само за ходене до гребната бях, че и да исках да бягам нямаше как да стане - много натегнати краката днес.
Утре 40 бройлера са наред, пак ще ми се прииска да стана вегетарианец май 😄
Мнението беше редактирано от Веси на 18.10.24 20:52.
Една гребна в 7 часа на 0 градуса 👌
Успокоява ме само това, че имаше и други ненормални като мен там по това време в събота.
Мнението беше редактирано от Веси на 19.10.24 22:37.
Днес зала за последната от 4-те тренировки за седмицата:
3*5 тяга
3*5 хип тръст
3*8 на крак отпади
3*10 гоблен клек
СС 3*10 хиперекстензии + 3*10 абдуктор машина
Корем
След залата кратка разходка 30 мин на гребната + въже под моста за 15-тина мин.
Следобед пеша до младежкия и обратно докато другите вкъщи спяха(10км)
Общо 30 000 крачки за деня.
Утре или без нищо или само ще потичам към 8.
Мнението беше редактирано от Веси на 21.10.24 00:50.
Миналата седмица си направих и 4-те тренировки, но не съм писала тук.
Две горна и две долна част.
Тази седмица ще стартирам от утре с първата и май ще ги мина като два дни с тренировка, един почивка и още два тренировъчни, че така с по ден почивка между тях ми идват много разпилени.
Не мога да стигна до тук, за да пиша.
На работа много интензивни нещата предвид идния петък.
Тренирам си по 4 дни седмично Горна, долна, горна, долна.
Само ще оставя този осиновения усмихнат котарак тук
Мнението беше редактирано от Веси на 08.11.24 09:32.
Ще пиша днес.
Снощи легнах късно, към 24 съм заспала, но станах в 6:20.
Кучета водих на разходка и после зала:
Клек до 65 3ка и едвница на 70.
Тяга до 55(не разбирам как може да има мъже правещи тяга с 40 кг наистина)
Преден клек до 55
Отпади леко - до 35
Гоблет клек с 20-ка дъмбел
Корем
Вчера беше горна част. Все по-стабилни ми стават кофичките. Вече правя серии по 5 без да стигам до отказ. Ще задържа още малко така и после ще вдигна с още 1 повторение.
Преди ми бяха интересни набиранията, но сега кофичките определено ги изместиха.
Лицевите опори успявам да държа в три серии по 10. Искам пак да стигна 20 в серия.
С храната все по-добре се разбираме. Не мога да закусвам преди тренировка, но вече съм гладна след и закусвам до 10 при всички положения. Обяда отива към 13. Следобед си правя кварк с протеин, мед, тахан, овес и плодове и хапвам по лъжица две колкото да работи стомаха.
Вечер салата с месо основно или нещо готвено.
Водата гледам да държа минимум 1,5 за деня. Кафето до две. Лягам си с кокошките в 21:30 най-късно, за да спя вече в 22. Ставам всеки делник в 5:20. Събота и неделя час по-късно като съботите и неделите гледам да ходя поне 10 км.
Вчера бяха повече. От вкъщи до младежкия + качване до горе и обратно до вкъщи.
Ако няма саботьори и държа този ритъм може и да има ефект до няколко месеца ☺️
Edit: И добавки пия сравнително редовно. Омега 3 и 6 със D и B12 сутрин. Вечер магнезий
+ малко екстра ходене следобед
Мнението беше редактирано от Веси на 10.11.24 20:15.
Нещо ми е шарено тия дни настроението, както и мотивацията за тренировки. Според мен е от това, че започнах да ходя в залата една идея по-късно и имам по-малко време за самата тренировка. Изобщо не обичам да бързам или време да ме притиска, ще трябва да измисля нещо по темата.
Тренирам си иначе още по схемата горна-долна-горна-долна. В дните за почивка ходя пеша или в залата на 12-13% наклон. Храня се що годе по план, но ще направя пореден опит да проследя поне за седмица какво ям като калории, че да се видя къде съм и дали мога с такова хранене да очаквам понижаване на тегло/мерки.
Без да го планирам точно месец от последния пост.
Много нерви, малко сън и малко тренировки през този месец имаше. Неподредено хранене с дни почти без и такива с пици и шоколади, ама нищо. Всичко си търси центъра, включително и аз.
Станах на 36, в главата и визуално на макс 23-24.
Днес бях да опитам да потренирам. За щастие само 10 човека с мен в залата, останалите явно хапват.
10 мин пътека 12% с 4км/ч
Раменни преси
Преден клек
Тяга
Заден клек
Гребане с лост
Лицеви опори
Още 10 мин 12% с 4км/ч
За днес това, утре повече.
Днес пеша до залата и обратно
Фън байк 50 кал
6* 5 от всички:
Тяга
Обръщане в клек
Преден клек
4*15
Лицеви опори
Коремни преси
1 км пътека 14% с 4 км/ч
Първо хранене за днес в 16:30 - пилешко от бут, зелена салата, камембер и пармезан
Второто ще е плод някакъв - ябълка или портокал към 19
Електролити опитвам пак да привикна да пия, добре ми се отразяват.
Мнението беше редактирано от Веси на 26.12.24 18:12.
Само ходене днес, децата са болни и успях само за час да изляза. Сметнах, че по-добре да походя отколкото да бързам в залата, за да вляза в час като време.
До залата днес пеша и обратно пак със Татяна Лолова в сторител. Рядко позитивен човек. Като всичко ми е трудно си пускам нея и ми минава ♥️
В залата пак 150 човека, ама си намерих два квадратни метра, на които да тренирам де.
Пътека 14% с 4км/ч за 10 мин
Лицеви опори,
Раменни преси,
Разтваряне встрани с две 4-ки,
Кофички,
Хай пул с пудовка,
Сначове с дъмбел 10-ка
Гребане с две 12-ки пудовки
Още пътека с 14% и 4км/ч за 15 мин
Вкъщи си тренирам стойки на ръце, че в залата наистина много претъпкано.
Постигнах позата от снимката след кратки опити. Задържам я за 15-20 сек, което ще броим за постижение. *Хората практикуващи йога да ми простят, ако името на позата е грешна.
Главоболие имам два дни подред въпреки че спя що годе добре, ама ще мине.
Мнението беше редактирано от Веси на 28.12.24 19:23.
Подобно на вчера - пеша до залата и обратно.
Пътека с 15% и 3,5км/ч за 10 мин
Раменни преси
Преден клек
Гребане с лост
Обръщания само с лоста
Обръщания в клек
Кофички
Лицеви опори(не им е мястото тук, не ми остана трицепс след кофичките)
Стойки на ръце
Няколко неща за корем
Пътека 15% с 3,5км/ч за 30 мин(е тук вече ми стана трудно 😄)
Още обикаляне из квартала след като си стигнах до къщата, че по стар обичай като си говоря с някого по телефона не затварям преди да прекъсне сама връзката. Не очаквам мъжете да разберат тази част 😁
Храната днес малко и след 15, но така ми е по-добре. Май временно ще върна тази схема на хранене - в пъти по-продуктивна съм като организма ми не е зает да храносмила.
Мнението беше редактирано от Веси на 29.12.24 21:10.
Добре върви засега като всяко поредно начало не знам кое поред на брой.
Станах в приличен час, бях в залата за почти традиционно вече ходене под наклон 14-15% с 3,5-4км/ч. Добре се усеща, пулсът ми отива почти до 170 на моменти даже.
Днес 40 мин там и още 15 за корем. Нямаше време да ходя пеша до залата, а и беше студено доста. Вкъщи само аз от 4-мата съм все още здрава и не смятам това да се променя.
Утре ако стана по-навреме и не е кучи студ може поне на връщане да походя - денят ми е много различен след това ☺️
И една снимка на небе(май ще
взема и аз като всеки втори да се хвана да снимам по- как се казва, професионално някога) Слагам още една с добра светлина и ъгъл
Мнението беше редактирано от Веси на 30.12.24 21:31.
☀️6:00
Автобус ме закара до залата безплатно, така решили за Коледа и Нова година да возят хората в Пловдив.
Пътека с 14% и 4км/ч за 10 мин
Раменни преси @20
ATG клек до 45(умишлено по-леко)
Преден @35
Гребане с лост @35
Тяга @35
Лицеви опори на един крак
Корем
Пътека 15 мин с 15% и 3,5км/ч
Прибрах се пеша в студа 😁
Последен ден от годината, съвсем като останалите. Без особени равносметки и обещания за нови начала и големи планове. Само базови - да сме здрави и силни, всичко останало което трябва ще ни намери и без друго ☺️
Мнението беше редактирано от Веси на 31.12.24 19:03.
01/01
Залата не работеше, почивах и аз. Само кратка разходка на гребна с всички останали 300 човека, които се бяха сетили за това.
02/01
☀️6:00
В залата пътека само, броя деня за почивен с над 10к крачки.
Мнението беше редактирано от Веси на 02.01.25 18:44.
Пътека за загрявка
Раменни преси 20кг
Клек до 45кг
Преден до 35кг
Тяга до 55кг
Гребане с лост до 35кг
Лицеви опори
Пеша до вкъщи
Общо 4 варени яйца,краставица, банан, ч.л. фъст тахан с банана, пилешко от бут и зелена салата
3 кафета - пак с едно повече от плана
Мнението беше редактирано от Веси на 03.01.25 21:39.
Пеша до залата по изгрев
Пътека под наклон за още малко разтягане
Арнолд преси с 6-ци
СС Разтваряне встрани с 4-ки и повдигане напред с 2-ки *12-15
СС Фейспул на скрипец и хай пул с лост
Сгъване за бицепс и чукчета
Трицепс на скрипец и лицеви опори
Пеша обратно до вкъщи с второто кафе
На гости при нашите с децата на 60 км от Пловдив, само за ден ама пак е нещо. Има и сняг, порадваха му се.
Утре ако случайно се приберем до 17-18 може и да ида да поклякам, че понеделника надали ще имам нерви за това 😁
Отворили са Next level в Пловдив и първия клуб се оказа в Смирненски на 15-тина мин от вкъщи. Ще мина да тествам тези дни и ако е ок оставам там от февруари.
Мнението беше редактирано от Веси на 04.01.25 22:26.
Станах късно днес и имах време само за пътека.
Малко, но по-добре от нищо 😁
+ неделният изгрев във оранжево
Мнението беше редактирано от Веси на 06.01.25 21:49.
Начи легнах в 21 да се приспивам с малко разтягане и спокойна музика на тъмно и хладно. Всичко точно, заспала съм около 21:30 иии в 1:30 станах - и двете деца болни, едното малко по-зле от другото. Оправих проблема и наново съм заспала може би към 4. Станах окончателно в 6 🥲.
С този обем сън се озовах все пак в залата - даже и празна стойка за клек си намерих.
Та отново:
Раменни преси
Преден клек
ATG клек
Гребане с лост
Тяга
Лицеви опори
Тръгнах да се прибирам пеша, но липсата на сън ме заведе до спирката и ме качи на автобус все пак.
Толкова съм се отнесла снощи, че и часовника не съм си заредила.
Гледам и Димо се върнал, та ще имам още една причина да отварям форума освен текущите ☺️
Иначе ментално нещо се напрегнах от всичко и всички. Махнах си фейсбука, остана някакъв инстаграм почти без снимки в него. И как било добре така дори не подозирах.
Някакво кратко бягане на гребна днес because нямаше нито едно място за паркиране около залата и се наложи да измисля друго.
По-добре от нищо де.
Утре ако случайно стана ще си ида с автобуса и ще се върна пеша.
Иначе много ми е влезнало в главата да си купя мини шведска стена с лост и още някои дребни неща и да си тренирам И вкъщи(не само и единствено).
Мнението беше редактирано от Веси на 08.01.25 20:06.
Малко забравям да пиша.
Днес като за почивен ден пеша до залата.
Това от снимката за около 30 мин
Следобед докато имаше слънце пеша до младежкия, където се оказа че и сняг си има още.
Поуморих се, утре пак
Мнението беше редактирано от Веси на 18.01.25 18:02.
Относно предния ти пост за шведската стена и тн .... Звучи добре. Но имай предвид че със собствено тегло може да се смажеш от варианти на упражнения и тренировки.
Аз даже съм казвал на колеги, а пък и на много хора. Прави по няколко серии лицеви опори, клекове, коремни преси, по няколко пъти на ден и е в пъти по-добре от много неща и.. А пък, ако това ти е много лесно спокойно може да се надгражда до безкрай. И не трябва нищо друго.
Това може да отнеме по 15 до 30 минути и има голям ефект. Лесно се прави, не ти трябва нищо. Не е като фитнеса, само да отидеш да си губиш времето . Имам предвид че всяко посещение на фитнес, зали и тн. ти отнема доста време като логистика.
Само хъс и мотивация трябват. Така тренирам от много време, единствения проблем е че като тръгна аз да ги правя тези упражнения и мога да си отделя 30 минути, почти винаги основното е да изляза да бягам или с колелото. :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 18.01.25 19:39.
И ти си прав, Кала. Само дето аз съм си вкъщи целодневно(работя от вкъщи) и фитнеса ми е глътка въздух от къщата. Аз затова и често избирам да походя до залата и обратно като има време за това. Нормалните хора с работа извън дома трудно ме разбират. С две коли в нас + около 6 опции за автобус аз си крача 7-8 км винаги като имам възможност.
Идеята ми за вкъщи и стената е някак комбинирана. С две момчета съм и все си мисля, че следват примера на родителя. Та ако на двора да кажем има лост, успоредка и подобни все ще се надъхат като видят че ги ползвам аз. Правя си понякога и аз такива дни де, но и с двата лабрадора е малко трудно. Четейки сега какво изписах тънко ми звучи като оправдания 😄.
Иначе вчера пешаходенето си изпълних сутринта. До залата и кръгом след тренировката.
Раменни преси правих, гребах с лост, преден клек правих, обръщания за няколко серии(крампира ми предмишницата), кляках ATG, лицеви опори правих, стойки на ръце, разни неща за корем също.
От Лидл едни лалета купих за мен си, че скоро цветя не съм получавала.
Следобед с мъж и куче до гребната пеша и направихме още някой и друг километър.
Днес и утре почивни. За пореден път ще опитам да се науча да почивам, а не да тренирам и неспя всеки ден 😁
Мнението беше редактирано от Веси на 20.01.25 20:45.
Така звучи като доста добре да съчетаваш нещата и логично е това което правиш. Затова че действай както си го преценила.
Аз съм за поставките за успоредка....гръб,гърди, бицепс, трицепс...па за пояс какви извращения могат да се правят ,не е истина.
И двете деца болни;
Пуснах отпуск, за да не превъртя играта;
Пеша до залата, по път през Спиди и училището;
Раменни преси, Кофички, Обръщания с лост, Клек + преден, Гребане с лост, Тяга, Лицеви опори, Корем, Стойки на ръце;
Пеша обратно
ГДД подадох, звъня ми едно маци от НАП да ми каже как не било възможно да ми е толкова висок дохода и да вляза да редактирам. Пуснах я наново;
Няколко серии Supernatural(че има 15 сезона за гледане, а като го гледах първия път се отказах на 6);
Утре ако стана ще отида към 6 в залата, че по обяд е фул. Мисля да им дам ултракреативнатаидея да пуснат линк за лайфкам, за да знам кога има малко хора и да ходя тогава 😄. Хора със всякакъв вид и мирис имаше днес на обяд 🥲
Мнението беше редактирано от Веси на 22.01.25 21:50.
казано от Веси на 20.01.25, 20:44:
С две момчета съм и все си мисля, че следват примера на родителя. Та ако на двора да кажем има лост, успоредка и подобни все ще се надъхат като видят че ги ползвам аз.
Рзбира се че личния пример от родителите е най-важен. Инсталирането на лост вкъщи беше от най-добрите ми идеи свързани с трениране. Големия ми син правеше по 30 стриктни набирания на 14, после сме бягали няколко полумаратона заедно. После тренира и бокс в моя клуб. Щерка ми бяга с мен, последно ми отмъкна въжетата за скачане. Малкия също се набира и отскоро ми е приватизирал и дъмбелите и си е устроил мини-фитнесче в стаята.
Колкото съм ги мъкнал и тримата по фитнесите си е отделно.
Вчера почивка по неволя, трябваше да съм болногледачка.
Днес обаче всичко точно.
Стълби за 10-тина мин;
4 * 10 Клек умишлено лек като за 80% от момчетата в залата @35 в СС с тяга с дъмбели @2*20;
4* 20 Напади @2*10;
4 * 10 Лег преса @120;
И някакви за довършване за предно и задно бедро като за момичета вече с по 5кг на крак
После разбира се едва се прибрах, трепереха ми краката 😄
Мнението беше редактирано от Веси на 24.01.25 19:22.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече