Simple notes 🦊 В търсене на център

Прескочи до:

18.12.17
00:08

Изтри се..
Бягах в дъждоснега,ядох джоланче със зелена салата и биричка мням мням.
Дзън Bernard 🍻

Утре сутрин пудовки!

Bart Simpson

18.12.17
00:13

Наздраве,Вес.
Чешкото си е чешко.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 18.12.17 00:26.

19.12.17
13:54

Сутринта станах много рано. 5 часа нямаше. Кратка интензивна тренировка с пудовки. С куче в снега после играхме с топка като лудите в тъмното докато децата спят.
Кафе,закуска: Оризовка с Exquisa и парче Lindor черен.
После млечна салата с пуешка шунка и маслини.
Следобед ще хапна някакъв плод(да измисля и нещо с протеин и мазнини)
Довечера Междузвездни войни
и някакъв джънк ще има сто про.
🙂

Мнението беше редактирано от Веси на 19.12.17 15:38.

06.01.18
17:13

Да изтупаме прахта 🙂

Тук съм си,чета всички,чиито дневници следя. А моя пустее,заради неорганизацията ми. Вината си е моя разбира се. 
Поне си имам изводи :
Оказва се,че след като се научих кое реално в магазинната мрежа става за ядене вече почти не ям не-истинска храна(усещам,че има някакви гадости вътре и не мога да ги ям).
Във всеки възможен момент правя нещо малко като движение-кратко бягане с куче,качване на тепе,спринтове на близкото до вкъщи игрище,когато ми остане време.
Лека йога за съвсем начинаещи вкъщи и стойки на ръце в дните когато ме посети някоя муза.
Вкъщи пудовките почиват, както и другия уред на труда...
Пия задължително по повече от литър и половина вода на ден,тук няма компромис.

За тази година дано имам възможност да си купя кола,която да ползвам само аз,за да мога да разполагам малко повече с времето си.

Видях,че след едната нова сграда в квартала ни,скоро ще започват да строят втора подобна,където по план ще има фитнес зала. Та в бъдеще време поне малко по-близо до вкъщи ще има място за тренировки.

През празничните дни бяхме до нашите в Родопите. Зареждащо е да видиш само една единствена къща на върха на планината(тази на родителите на дядо ми) и елени да се разхождат свободно наоколо 🙂
А и куче беше благодарно за дългата разходка от около 4 часа.

За новата година планът остава същия:

Повече дисциплина;
Повече осъзнатост;
Планирано хранене;

Успех със целите на всички! ☀

Мнението беше редактирано от Веси на 06.01.18 17:15.

07.01.18
18:24

Днес 5 км разходка с куче в тълпата на Гребната база.
Не обичам много такива разходки, защото дори не може да се каже,че си се разтоварил,но пак е нещо.

Съботното меню леко по-разпуснато от това през седмицата. Малко игра с децата на Gran Turismo,вечеря по една палачинка с пилешко,краставички и кашкавал и адио неделя.

Кутиите за утре ще приготвя преди да легна. Това трябва да ми стане навик,ако искам да постигна нещо с режима за хранене.
Също ще опитам да си напиша за седмица напред план за тренировки + храненето.
Ще снимам щом е готов.

08.01.18
19:17

08/01
Без тренировка

Храна:
Кафета две,вода литър и половина,айрян.
Закуска две бъркани яйца,
Портокал преди обяд
Излъгах се и обядвах гирос-ама пък беше хубав.
Следобед само второто кафе с водичка.
Вечеря маринован врат на фурна със зелена салата от двора - чудно.

Движение за деня - час ходене по обяд и цял ден стълбокачване 🙂 (не харесвам ползването на асансьор освен ако не съм на висок ток)

Друго особено интересно нямаше през деня. В офиса дамската част от колектива около мен разискваше темата: “Как така мъжете се променят след брака?” “Ама как така сега ще трябва да спя само с един и същи човек.. Само с един?!”

Хората като нямат работа на работа така става :-D

Мнението беше редактирано от Веси на 08.01.18 19:18.

10.01.18
10:52

Привет,народе 🙂
Вчера малко объркване в плановете и не ми остана време да пиша.
Обичайните 2 л вода и две кафета през деня,айрян.
Закуска яйца с масло,обяд палачинка с пилешко,гъби и кисела краставичка,кашкавал.
Следобед само кафето.
Вечеря ориз със зеленчуци и пилешко.

Тренировка за горна част вкъщи.

Някакъв вирус е налегнал малката мишка и го оставих днес вкъщи при прабаба му-добре се разбират двамата. Един език говорят.

По-късно,ако всичко е ок ще впиша и днешния ден ☀

10.01.18
14:28

казано от Веси на 06.01.18, 17:13:

Да изтупаме прахта

През празничните дни бяхме до нашите в Родопите. Зареждащо е да видиш само една единствена къща на върха на планината(тази на родителите на дядо ми) и елени да се разхождат свободно наоколо

Коя част на Родопите ? Това е голямо богатство и си го съхранявай за в бъдеще, защото след времето повечето хора искат да се върнат по тези места и да се махнат от кочините в големите градове. Това вече на един по късен етап.

10.01.18
14:41

Аз съм родом от Лъки,след Асеновград в посока Кръстова гора се намира. А къщата,за която говоря е на повече от 80 години. Нависоко в планината. До там няма път за кола,ходи се само пеш по пътека.
Лошото е,че вече никой не живее там и една реставрация на постройката ще струва много много пари. За жалост не разполагам с тях в момента,но имам ли възможност ще опитам да направя нещо по въпроса.

Мнението беше редактирано от Веси на 10.01.18 14:42.

10.01.18
22:26

10/01

Вода 2л (повече)и две кафета(като всеки ден). Малко уиски
Сутринта само един грейпфрут,на обяд зелена салата с краставица и маслини,консерва риба тон в зехтин.
Следобеда с кафето редче шоколад с цели лешници.
Вечерях врат и малко (не тегля)  ориз със зеленчуци на тиган.

Тренировка за цяло тяло, два кръга ме оставиха да направя и след това трябваше да се върна към реалността. Иначе планът беше за поне три. Утре ще има болка. Особено коляното на левия ми крак нещо не е много ок с натоварването,което му прилагам с пудовките. Ще го оправим и това.

11.01.18
21:52

11/01
Без тренировка вкъщи.
Движение за деня около 2км по обяд бързо ходене и вечерта тепе с темпо и в двете посоки с кучето.
Още бях схваната от вчера,но след тепето вече е по-добре положението.

Храна :
Около 2 литра вода, едно кафе
Лимецова палачинка със цедено кисело мляко и боровинки.
Около 100г свински врат и ориз със зеленчуци и пилешко като гарнитура. 200г кисело мляко.
Пилешка супа и няколко люти чушки - мога да ги ям само във фаза на разболяване.

15.01.18
22:59

Дните без записи респективно бяха и без особени активности,та тактически ще бъдат пропуснати.
Днес долна част с пудовките.
Два литра вода почти
Храна:
Грейпфрут,кафе
Парче домашна пица с тесто от квас
Бадеми и ябълка, кафе
Тренировка
Ориз със пилешко и чаша топло мляко преди лягане.

Много ни натискат на работа и нямах възможност да отделя време за движение вкъщи.
Гледам да не омазвам храната поне.
————-
Правя опити от около месец да ставам час по-рано,за да изместя тренировката си сутрин,но ако имаме предвид сега колко е часът трудно ще да се случи... утре ще разбера 🙂 дали пак ще фейлна или да 🙃

Мнението беше редактирано от Веси на 15.01.18 22:59.

16.01.18
22:06

Станах.
За половин час,не броих колко кръга направих клекове,лицеви опори,бг клек,напади,бърпи,катерачи.
После рутинните неща-
кучета,котки,деца,пътуване..
Кафе с домашен кекс от лимецово брашно,рожков и плодове.
Домашна наденица от дива патица,фазан и малко купешка кайма със салата.
Кафе само следобед и за вечеря половин скумрия на скара и сварен ориз с масло.

Вода около литър и половина, чай мента,кафетата и чаша топло мляко вечерта

17.01.18
21:56

Възможно най-сбито ще опиша и заспивам..че умрях от студ.

Сутринта горна част и корем за малко повече от половин час.

Вода не много,литър и малко може би, че цял ден ми е студено и не ми върви да пия вода като хората. Кафета две.
  Храната:
Бъркани две яйца с масло,
Ябълка и орехи
Салата със ролца от раци (знам,че е шит,ама търся разнообразие) и две от домашните наденички.
Портокал
Половин свинска пържола и домашна салата Снежанка 🙂

Искам вече да е топло и деня да е по-дълъг. Сега всичко,което съм планирала за деня трябва да правя на бързи обороти,което ми е супер изтощително.
  Припадам,стига ми толкова от днес.

18.01.18
07:52

казано от Веси на 10.01.18, 14:41:

Аз съм родом от Лъки,след Асеновград в посока Кръстова гора се намира. А къщата,за която говоря е на повече от 80 години. Нависоко в планината. До там няма път за кола,ходи се само пеш по пътека.
Лошото е,че вече никой не живее там и една реставрация на постройката ще струва много много пари. За жалост не разполагам с тях в момента,но имам ли възможност ще опитам да направя нещо по въпроса.

Там е супер. Важното е покрива основно да е ок и да не пуска. Другото подлежи на изчакване, нищо няма да стане.

18.01.18
21:24

Ужасно изтощение ме гони отново.
Бягане 5 км в студа. Пълен Ожас!!!
Вода литър и половина,две кафета,малко спрайт с “вечерята”.

Закуска топло мляко с домашни овесени Бисквити.
Портокал
Мини свинска пържола и задушен ориз,излъгах се с мура брауни за десерт.
Следобед с кафето едно блокче шоколад с 85% какао опитах-Ожас номер две за деня. Просто не знам как се консумира това нещо,изобщо не ми допадна.
Планирах вечеря с нещо топло и готвено,а се оказах в турски ресторант,където “вечерях” с побългарено пиде,върху което имаше шунка,кашкавал,яйце и домат.
———————-
Ще ме разболее това бягане в студа,май няма да повторя скоро.
Всичко друго е ок. Ако можеше и да се стопля по някакъв начин всичко щеше да е по-хубаво. Предполагам,че това е вследствие от малкото сън-работя по въпроса!
Спокойна да ви е нощта 🍷

Bart Simpson

18.01.18
21:30

Веси, каква е таа котка на снимката ти? 😁

18.01.18
21:37

Порода като на моя Мац 🙂
Ето го 🙂

Мнението беше редактирано от Веси на 18.01.18 21:39.

20.01.18
17:56

19/01 петъкОт беше почивен откъм всякакъв тип натоварване различно от цъкане на компютъра на работа и обедната ми разходка из уличките(да се разсея малко от офиса).
За деня: Фреш от портокал и грейпфрут, две кафета, литър и половина вода.
По обяд салата айсберг с шарении вътре-червен лук,пуешка шунка, домат,маслини,царевица и хоуммейд майонезен сос. + две сварени яйца.
Вечерта по детско настояване макарони с масло и сирене(като закуска в детската градина ми е всеки път).

20/01 събота

Кафе,палачинка от лимец със банан и цедено кисело мляко. За децата нормални 🙂
Обяд нямаше,защото вечерта ще се яде много тесто(имало повод и ще ядем тутманик-специалитет на свекървата),а и нямах много апетит. Минах с още едно кафе.

Ако съм жива след тутманика и сушените меса ще направя опит за тренировка,ако не утре сутрин.
Edit:
Нямаше тутманик(и по-добре) ,ядохме джолан със салата и червено вино 🙂

Мнението беше редактирано от Веси на 20.01.18 21:05.

23.01.18
08:07

.

Мнението беше редактирано от Веси на 23.01.18 08:09.

23.01.18
08:07

Чудя се има ли смисъл да занимавам аудиторията с моите мини домашни тренировки. Може би ще преустановя докато не се върна пак в зала..

Мнението беше редактирано от Веси на 23.01.18 08:08.

Bart Simpson

23.01.18
10:25

Весе, аудиторията се занимава с каквото си реши, на който му се чете-чете, на който не-не.
Ти си ги пиши нещата, да си ги имаш.
Аз така се забавлявам като чета моят.
А снощи така се напих ме със съпругата ми, че май няма да тренирам.
Ако знаеш само,  аз с какво съм ги занимавал,ти за дом. Тренировки се.чудиш.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.01.18 10:30.

23.01.18
16:58

Значи... хипотетично си прав.
Тя целта на дневника е да мога да си видя ежедневието отстрани и да си разбера грешките.
Просто понеже повечето от вас тренират в зала моите тренировки изглеждат супер незначителни(те и са в момента де).
Иначе благодаря,казано от друг звучи смислено 🙂

Bart Simpson

23.01.18
17:33

Прочети мнение 1077 от дневника на кобрата, написано от моето любимо перо-Т.Тодорова.
Всеки, който намира време в забързано ежедневие, да не се просне на дивана с бира и чипс, а да се изпоти и да се опитва всячески да подобри себе си е достоен за уважение, както той самия, така и това което прави.
Веси, знаеш,  че си те обичам много, все пак сме мотористи, няма отказване, аз като спреш да пишеш те ръчкам, знаеш.
Поздрави и нека с теб бъде силата.

23.01.18
18:33

Е,личен мотиватор си ми,това е положението 🙂
Прав си,благодаря за позитивния поглед. Сигурна съм,че е временно настроение(жена съм все пак).
Оставам,решено.. продължаваме напред ⏩

23.01.18
22:10

23/01 вторник

Кафета три този път,вода литър и половина.
Притеснено ми е и не ми се яде нищо.
Вечерях разни поединично останали неща в хладилника-панирана чушка,кисела краставичка,млечна салата от моята,парче домашна питка и то останало нежелано.

Днес до обяд карах само на кафе-водих малката мишка на лекар-начална фаза на бронхит установиха уж. Антибиотик ще се пие.
Сготвих за два дни напред и вече е време за почивка.
Нямам сили за нищо друго,а и човечето като му е лошо е като лепенка за мен.

Търся си и ластици за вкъщи за допълване на инвентара и една хубава постелка за тренировки,че със сегашната ми имам болки поне ден след изпълнението.

Туй то,утре пак.

Bart Simpson

23.01.18
22:12

То така от обиране по ъглите на хладилника такива рецепти се раждат.......

24.01.18
09:27

казано от Веси на 23.01.18, 16:58:

Тя целта на дневника е да мога да си видя ежедневието отстрани и да си разбера грешките.
Просто понеже повечето от вас тренират в зала моите тренировки изглеждат супер незначителни(те и са в момента де).

Аз малко късно след дъжд-качулка, но да си кажа и аз все пак (исках да пиша още като писа, но се замотах). Всеки има нужда от мотивация и начина за всеки е различен. Аз винаги си казвам че тренирането и железата са лесната работа, по- трудната е борбата в съзнанието ни и победата над себе си и намирането на мотивация. Някои се надъхват като видят редички цифрички (повторения, килограми) и си викат: ето, и аз искам така и действат. Аз дори рядко чета цифрите, винаги ще има някой по- силен и по- издръжлив от теб, важното е да полагаш усилия. Това, че тренировките ти не са зрелищни или удивителни като на някой друг, това не ги прави по- малко значими за най- важния човек - теб си.

Егоистично ще кажа че твоя дневник го чета винаги с удоволствие и е добре че го продължаваш. 😄

24.01.18
13:21

Ехе..благодаря,момчета и Теди 🙂 ! Знаех си,че съм попаднала на хубави хора!
Аз далеч не търся лайкове или постижения (за момента) на бройки и максове. Засега целите ми са по-добра кондиция,тонус и постоянство. В този ред на мисли е полезно да има как да си препрочитам дневника и да си видя силните и слабите периоди. И да ги анализирам разбира се.
Най-важното е,че научих и продължавам да научавам много неща,които са от полза за цялостната самооценка на положението.

Само период е било,минава ми с ваша помощ 🙂
Пак благодаря,машини! 💪

Мнението беше редактирано от Веси на 24.01.18 15:06.

24.01.18
13:44

Давай мацка, супер си!

24.01.18
21:53

24/01 сряда

Вода литър и малко, чаша топло мляко преди лягане,две кафета през деня.

Храна
Овесени бисквити с кафето;
Фреш от два портокала;
Макарони със сирене и масло (останаха от на малчо закуската и бяха трансформирани в мой обяд);
Следобед активия ми се ядеше-същата гадост е както преди;
Вечерта сирене,маслини,пуешка шунка,кашкавал с чаша вино.

Сутринта спринтове на близкото игрище до отказ.
Някога там е имало хубава тревичка,сега е просто някакво пространство с избуяла трева и две футболни врати за разкош..ама върши работа.
Дано се намери някой скоро малко да го пооправи,че да става за ползване от повече хора.
Кучето,че е кафяво,кафяво е ама след локвите,в които се търкаляше с топката си просто стана 🔝.

Друго движение няма за днес освен малко ходене. Хубаво ще е да си купя една гривна,която да помага в измерването на активността достоверно. Тук таме и малко сън да измерва,харесала съм една да видим кога ще ми се случи 🙂

28.01.18
12:07

4 дни вън от играта.
Освен това се и разболявам май,непрекъснато ми е студено. Вкъщи парното блокира нещо и е топло за час, след което три часа клинч.
Увити като какавиди, чакаме благата вест,че проблемът е отстранен, но уви.
Ще стискам палци в понеделник вече да го оправят.

Нищо тренировъчно няма за описване за съжаление.
Може да идем днес до х.Здравец пък дано има малко сняг да види кучо.

Храната кофти събота и неделя-проблема идва от това,че започвам деня с кафе и въглехидрати,а знам че това го обрича впоследствие.
Поне основните хранения са горе долу ок.

Ще дописвам, ако събера сили да си раздвижа д-то.

Edit: Ходихме,гонихме се с куче в снега.
Вкъщи бърза тренировка за горна част и разтягане после.

Мнението беше редактирано от Веси на 28.01.18 21:59.

29.01.18
22:15

Сутрешно откраднато умряло от студ бягане с куче. Вечерта тепе.

Яла съм бъркани яйца с масло и айрян
Кафе и натурален шоколад,
Форнети малко ядох аз (за което си платих със зверски глад вечерта).
Кафе още едно към 15:00
Вечерта винен кебап с варен ориз.
Ч.л. Nuttela

Много много храна! Трябва пак да вляза в схемата с ядките и плодовете,както и закуска от кисело мляко и овес,ама ми е много безвкусееен пфу.

Т. Тодорова

29.01.18
22:18

Кучето как реагира на студа?
Лара, голямото ми псенце, когато е студено (да се разбира - под 5 градуса), пикае, прави квото друго прави и с бясна скорост ме тегли към вкъщи, с треперещи кълки 😄

29.01.18
22:57

Фреди може,ако зависи от него да не се прибира.
Толкова тичане и ядене на сняг не бях виждала.
Той си има натрупани запаси добитъка и си ги ползва в такива моменти явно. Много му е добре. Обича от сърце да скача дирекшън в преспите. И за момент не се разтреперва.
Може би е до куче,предишното ни не обичаше много много сняг 🙂

Мнението беше редактирано от Веси на 29.01.18 22:58.

30.01.18
21:32

30/01
Пудовки сутринта
Храна
Активия след кафето,варено яйце, винен кебап (мога всеки ден да го ям),кафе,спагети с пармезан,малко парче измислен десерт на вид като чийзкейк за заблуда на окото.
Вода два литра

На работа много зор,не мога да си почина адекватно вкъщи и става мазало.

Мантрата: Идва пролет,идва пролет...

Bart Simpson

30.01.18
21:34

И ша е кално и ша е кално и ш переш кучето всеки ден хахахахахаах

Т. Тодорова

30.01.18
21:47

казано от Веси на 29.01.18, 22:57:

Фреди може,ако зависи от него да не се прибира.
Толкова тичане и ядене на сняг не бях виждала.
Той си има натрупани запаси добитъка и си ги ползва в такива моменти явно. Много му е добре. Обича от сърце да скача дирекшън в преспите. И за момент не се разтреперва.
Може би е до куче,предишното ни не обичаше много много сняг

На сняг се къртят и двамата 🙂)), но оранжевата на обикновен студ е много жалка 😂

Ще я взема с мен някой път, като имам време да постоя там - да им направим едно парти 💡

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.01.18 21:48.

30.01.18
22:03

казано от Bart Simpson на 30.01.18, 21:34:

И ша е кално и ша е кално и ш переш кучето всеки ден хахахахахаах

Нека е кално, поне ще имам светлина да си свърша всичко.
А кучето така или иначе го мия на лапите и коремчето след всяко излизане 🙂 демек поне три пъти на ден хахах

Т., ще те чакам да кажеш кога си тук да измисля как да се измъкна за разходка 🐶

31.01.18
21:10

31/01 последен ден от този месец,който ми се стори като два наведнъж.

Храна
Кафе,половин парче от чийзкейковото подобие,пак винен кебап с варен бял ориз,остатъка от десерта,кафе и сока от два портокала в късния следобед,боднах за вечеря малко от пилето на грил на семейството.

Вода литър и половина някъде,други течности няма днес.

Пожелах си пролет и я получих днес по обяд. След половинчасово припичане на слънце кой да иска да се прибере пак в офиса..много много беше приятно.

След работа тепе с куче. Друго движение няма за днес.

Мнението беше редактирано от Веси на 31.01.18 21:16.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1