21.10.15
22:22
,
Темата беше редактирана от Л. Г. на 07.09.16 10:51.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим21.10.15
22:46
Привет и добре дошла :) 48 кг и искаш да сваляш ? Иначе има много варианти за приготвянето на вкусни яйца,разнообразявай като добавяш нещо за вкус - канела,какао,протеин ... ядки,семена ... :)
Искам да свалям не кг, а по -скоро мазнини.Да се стегна и прибера,защото съм доста отпусната.
Еми поне да си призная безволието. Днес колегата има рожден ден и се почерпих за негово здраве с някакви шоколадови бисквитки и бонбон.След смятането на калориите съм съгрешила с 450 калории.
Иначе закусих 3 белтъка +1 жълтък и 3 бр. бадеми
капучино с малко мед
към 10 часа хапнах половин грейпфрут
към 12:30 120 гр. телешки кюфтета+100гр. домат и 100гр. краставица
за следобедна закуска имах 3 белтъка,но мисля да не ги ям,заради боклуците дето изядох
и вечерята ми е салата със 100 гр. рулца от раци
и късна тренировка включваща:
100 подскока на въже
50 jumping jack
50 подскока с високи колене
50 ножици
50 подскока краката на страни
Това цялото го повтарям три пъти
И продължавам с:
Избутване на дъмбели от седеж нагори 3*15
Чукчета с дъмбел 1*25 ,4*15
Хипер екстензий 3*20
Разтваряне на дъмбели в страни от водоравен наклон 3*20
разтваряне на дъмбели в страни от седеж 3*15
Сгъване със щанга прав 1*20,4*12
Последователно сгъване с дъмбели 3*12
Това съм планирала за днес...:)
22.10.15
18:24
По-добре белтъците изяж,а не рулцата от раци :)
Мнението беше редактирано от Ая Палачинкова на 22.10.15 19:34.
23.10.15
08:50
Здравей!
Добре дошла и честит дневник!
Яж яйцата цели, не бягай от хубавите мазнини.
Диетата ти основно протеинова ли е? Като изключим 50-те грама овесени ядки и 1 грейпфрут, основно я караш на белтъци и зеленчуци. В салатите слагаш ли мазнина?
Какво налага такъв еднообразен режим, който сама виждаш как се отразява във времето?
Прочети това: http://www.bb-team.org/articles/4977_raznoobrazno-hranene-krachka-napred :)
казано от Вероника Налбатска на 23.10.15, 08:50:
...Яж яйцата цели...
Е, хайде сега. Може да си ги нареже поне на четвъртинки. :D
23.10.15
09:00
Хахаххахах да, Боби... често ми се случва и въпреки че всеки път си го отбелязвам като неточност, пак го правя. :D :D :D
Лидия, яж и жълтъците, и белтъците на яйцата... А ако искаш ги яж цели, ако искаш - нарежи ги. :Р
Здравейте!
Храната ми беше еднотипна наистина преобладават белтъчините. Но четейки тук форума се уча и се опитвам да я разнообразявам по здравословен начин, за да не се изкушавам да правя грешки! Салатите ги ям без мазнина и сол.И повечето храни също.
Дано да успея. А и благодаря за статията,беше интересна и полезна за мен!
Мнението беше редактирано от Л. Г. на 23.10.15 10:40.
казано от Лидия Ганчова на 23.10.15, 09:13:
Здравейте!
Салатите ги ям без мазнина и сол.И повечето храни също.
Според мен е хубаво да слагаш на салатите зехтин, защото е полезна мазнина, от която имаш нужда. Не бягай от мазнините, те не са враг. Освен ако не са ти по-вкусни без мазнина, тук вече всичко си е до вкус и не се бъркам :) Успех!
Отчет за днес
Закуска:200гр. кисело мляко+1банан+1ч.л мед+ малко канела и 4-5 зрънца годжи бери
втора закуска:1/2 грейпфрут
обяд:120 гр скумрия+ 200гр задушени зеленчуци
следобедна закуска: 3 белтъка
вечеря: 1 консерва риба тон в собствен сос
салата домати,краставици и чушка(не можах да я изям цялата,стана ми доста тежко и остана половината)
1 бисквитка със шоколад
През деня съм изпила и 2 кафета с мляко и малко мед.
Храната ми е 1296 калории(93,48 протеини;34,72 мазнини и 161,04 въглехидрати) незнам добре ли е
И след като слегне вечерята,започвам тренировката за крака.
Като цел не гоня плочки,мускули и прочие. Искам приятно женско тяло, прибрано не отпуснато. Така че приемам всякакви съвети относно храненето какво да променя и как да се храня.
П.П знам че бисквитките са ми грешка,но безволието явно е по-голямо от мен :(
Е хубава вечер! А аз за себе си си обещавам,че повече няма да ям боклуци.
Мнението беше редактирано от Л. Г. на 23.10.15 19:18.
Една бисквитка на фона на цялото ти добро хранене за деня няма да те върне назад ;)
Ех тая събота.Много е лошо да си в ремонт и да живееш в друга къща. За сега съботите и неделите ще са ми с храна,каквото има.И ето какво свърших за днес
Закуска:120 гр Кисело млако + 25 гр овесени ядки+канела,мед и няколко зрънца годжи бери
Обяд към 12:30:Салатка(подправят я с олио) + свинко и картофи (незнам грамаж)+ 1 филия черен хляб от лимец
към15:00: кафе с мляко и мед+1 малко парче козунак
Към един час и половина разходка в гората + тренировка за корем и малко кардио във вкъщи
И към 18:30 вечеря салата от домати и краставици с малко сирене(без никакви мазнини и подправки)
Еее това е от мен за днес.
Отчет до момента
към 7:30 закуска : 2 филийки пълнозърнест хляб
към 9:00: кросфит тренировка
Към 11: шепа сурови ядки(бадеми+кашу+годжи бери)
До тук съм добре.Нямам планове за другите хапвания какво ще бъде.
Качвам и снимки от началото на септември(от тогава тренира) и от днес. Първата снимка е 1-2 дни след генекологична операция и вече съм започнала лечението на хормоналните си проблими,което ще продължи мининум до март. Втората снимка е от днес. Незнам дали има разлика,но на килограми има 3 кг свалени,но видимо немога да прецения. Когато започнах от началото не можех да правя цялата трениравка,защото получавах кръвоизливи,но днес правя целите си тренировки(естествено с 2 кг тежести,с повече ме е страх за сега),така че съм горда със себе си.
Мнението беше редактирано от Л. Г. на 25.10.15 13:00.
Защо изтри снимките :) Тъкмо щях да ти кажа, че се наблюдава някаква разлика. 3 кг е доста добре, продължавай в същия дух и не забравяй да предизвикваш себе си ;)
След тежък работен ден е време за отчет.
Закуска: 200гр. Кисело мляко+мед+канела+35гр овесени ядки+няколко зърна годжи бери
кафе с мед
втора закуска:1/2грейпфрут
обяд:1пилешка пържола на скара и 200гр задушени зеленчуци
кафе с мляко и мед
вечеря: огромна зелена салата с домати,ряпа,краставица и печена чушка(от буркан)
Това свърших,като ядене.Тренировка днес няма. Трябва да си сваля някакво приложение за измервани на крачките(или нещо подобно) със сигурност с това тичане днес по плаца съм направила една ефикасна трениравка. :D
Днес пак няма да има враеме за тренировка :( , но поне храната да напиша
закуска:250 гр кисело мляко+канела+мед+35 гр овесени ядки
втора закуска:1/2 грейпфрут
обяд: 2 ловджийски наденички+картофи
вечеря: залена салата с домат,ряпа и краставица+ малко кашкавал
1/2 филия хляб с малко мед.
Това е за днес от мен незнам добре ли е, зле ли е ,но за нервите които хвърлям и в работата и в къщи с майсторите, мисля че устоявам на апетита и се справям накакси без шоколад.
Отчет за 28.10.2015
Тренировка няма , а храната е под всякаква критика:
7:00 250гр Кисело мляко+35гр. овесени трици+няколко зърна годжи бери+канела и мед
към 12:00 малка пица
към 16:00 половин шоколад
и към 8:30 вече отървала се от майстори един сандвич с някакво филе
Днес вече по-спокойно :D даже и за тренировка ще има време :) (чувствам се дебела вече и имам нужда от раздвижване)
7:00 200 гр кисело мляко+150 гр.банан+20 гр овесени ядки+канела и мед
на обяд още не знам какво ще ям,но за следобедна закуска имам 1 малък грейпфрут и за вечеря съм на зелена салата с домати,краставици и репички
Ще пиша по-късно и обяда и тренировката
Имаш май тенденцията да вечеряш само салати? Не огладняваш ли след това? Не знам колко калории ти се събират на ден, но ми се струват ужасно малко... Поне включи и някакво месо или яйца към салатата. :)
Принципно като калории се въртя около 1200,но днес съм сигурно на 1900. А за огладняването,когато съм добре(тоест не съм напрегната, изнервена) не огладнявам. Имам волята да издържам,да спазвам режими. Но в момента съм извън контрол с ремонта и работата.Пред нервна криза ям всичко,което видя без грам ограничение и незнам как да се контролирам. И най -лошото е почвам доста да качвам и на килограми и на сантиметри. Живяла съм 3 месеца изяждайки по едно зрънчо Зайо Байо на ден.За това сега съм на тоя хал с гастрит,колит и язва. Така че на глад държа. След това започнах да се лекувам и да посещавам диетолог в продължение на около година. И изведнъж реших, че ще спортувам и ще се храня здравословно и това трябва да стане начина ми на живот. И какво направих спортувам, но нямам волята да се храня здравословно.Все ям нещо дето не трябва. И всеки понеделник си казвам започваш на чисто. Затова ям вечер салати,да компенсирам бонбоните и всички боклуци дето съм изяла през деня. Иначе си имам страхотен хранителен режим, но кой да го спазва :(
Всеки си има собствено вдъхновение да започне да се грижи за себе си. Намери твоето, постави си го на видно място така че да го виждаш постоянно! Не се тормози излишно, просто гледай да ядеш чиста храна, защото знаеш че ще си по-здрава, а по-добре изглеждаща е само бонус! :) Всички тук си помагаме взаимно.
02.11.2015
Храната за днес
07:00 50гр бисквити+ няколко бадема
10:00 1 ябълка
12:30 100гр пилешко+1 краставица и 1 домат
15:30 1 краставица
За вечеря съм планирала : 1краставица+100гр царевица+80гр риба тон
Аааа и за тренировка ще има време: Гърди,рамене и трицепс
Течности 1 кафе +мед
1капучино+мед
1-2 чаши вода
03.11.2015
закуска към 8:00 кисело мляко+банан+овесени ядки +мед и канела
12:00 макарони с пармезан и кайма
16:00 няколко бисквити
18:00 малка тортила с пуешко,домат,краставица и кашкавал
Тренировка няма
04.11.2015
Закуска към 7:00 препечени филийки с кашкавал
10:00 ябълка
12:00 пиле с картофи
17:30 салата от домат ,крастовица,царевица,сиренце,кашкавал и малко салам
и сега се надъхвам за тренировка
Лепнала съм си отгоре едни 2 кг и вече ми тежат и с тоя гастрит едвам седа вече от болка :(
09.11.2015
закуска към 7:00- 1 филийка челен хляб+крема сирене и малко краставица
10:00 - 1 домашна ябълка
12:30 задушени зеленчуци и 1 пилешко шишче
16:00 1 краставица
19:00 салата от краставица,риба тон и царевица+ 1/2 парче домашна питка
Ами това е за днес нядавм се поне утре да има време за трениране :)
Здравейте отново.Реших да продължа дневника си. Докато не пишех тук, не съм спирала да тренирам и да се опитвам да се храня здравословно. В интерес на истината сега като си гледам първия пост тук и сравнявам. В момента тежа 2 кг. повече и изглеждам доста по- добре от преди. Имам още мазнини за чистене около бедрата,бричовете и корема.Но всеки ден се стремим за едно по-добро аз.
За изминалото време постигнах баланс със себе си. Започнах да харесвам тялото си и да се приемам.
И така храната от вчера.
Закуска: филия с около 30 гр. кашкавал
обяд: 150 гр. пилешко месо и голяма салата без мазнини
следобедна закуска: 1 банан
вечеря: Здравословна пица: за тестото използвах 30гр. пълнозърнесто брашно и едно яйце. Плънка намазах с 1 лъжица доматено пюре,30гр. кашкавал,гъби, чушки и малко броколи.
Не пиша грамаж на зеленчуците,защото имат малко калории и не ги смятам :)
Надявам се това да не е грешка.
Тренировката кардио. Тренирам с тренировъчна програма закупена от интернет. Тренирам с един почивен ден и се чувствам добре.
Събота и неделя минаха супер. Без тренировка, но пък храната беше ок. В неделя ходих на разходка в гората около 2 часа изкачване. Беше супер яко.Надявам се по-често ще имаме време да ходим.
За днес: закуска -1 филия с кашкавал
обяд: голяма салата с кашкавал и 1 филия хляб
следобяд: банан
и вечерята планирана пилешко месо + салата
Пила съм 2 капучино без захар.
Тренировката ми е горна част.
Незнам дали е правилно но съм решила малко да стресирам организма с около 800 ксал.на ден за около седмица. И после да си върна на 1200.
16.05.16
15:03
казано от Лидия Ганчова на 16.05.16, 14:55:
Незнам дали е правилно но съм решила малко да стресирам организма с около 800 ксал.на ден за около седмица. И после да си върна на 1200.
Каква е идеята в това?
Ами ей така ми хрумна, незнам защо. Мислех да стресирам организма, като да почне да топи по-бързо мазнини. Но единственото което постигам втори ден е че зверски силно ме боли главата и ми е много лошо и гладно. Така че май идеята ми е глупава. След като вчера не успях да си завърша и тренировката....
Май ще си преустановя хапването на 1200 ксал, ако и днес не издържа.
Попринцип свалям много бавно и за това измислям всякакви варианти и пробвам какво понася на тялото ми и какво не.
17.05.2016- вторник
Закуска: филия с кашкавал
обяд: пилешко с огромна салата
следобедна закуска: нектарини
вечеря: салата със сирене
Не тренирах, защото реших да сготвя за дните до събота. Отне ми доста време и бях като пребита. Но поне сега съм свободна.
18.05.2016
Закуска:4бр. кокоски (собствено производство без захар и брашно) - 160 ксал
към 10:00 - смути с плодове и спанак - 180 ксал
обяд : пилешко със сметана - 360ксал + салата домати и краставици
към 15:30 - 200 гр кайсии - 96 ксал
към 16:30 тренировка
към 18:00 вечеря: голяма салата домати,краставици,малко царевица и грах + 50гр. пълнозърнести спагети с 45 гр. кашкавал - 400ксал
Цялостни калории днес +/- 1270 ксал
19.05.2016
Деня мина супер. За съжеление без тренировка, но бях на концерт.
Закуска: Филия(30гр.) с кашкавал(25гр)
втора закуска: смути със спанак -200мл.
Обяд: леща(250гр. без никакви мазнини) + салата без мазнини
следобяд: таратор (250гр. без мазнини)
Вечеря:50 гр. пълнозърнести спагети+45гр. кашкавал
И така да се опитаме да запишем всичката храна по празниците :D
Започваме със събота:
Закуска: 2 филийки с кашкавал
Бяхме на гости на баба от към 12 до 16 часа. Беше готвила някакъв много плуващ в мазнина джолан и аз неможах да ям. Хапнах няколко солети.
И така към 17:00 си направих здравословна пица със зеленчуци. Нахраних се доста добре.
Вечерта излизахме с приятели аз пих само една кола Light и накрая пробвах едно слатко кремче.
Неделя:
Любимата сестра имаше рожден ден. Цял ден празнуване. С разведени родители е така. Първо при едните после при другите.
И така да се опитам да възпроизведа всичкото ядене. :D
Закуска: Брауни с моркови+кокосово брашно и фурми. ММММ много вкусно.Дори и за мен,която не ям моркови в солените храни,пък в сладки да не говорим :D
Обяд: Спагети с кайма и кашкавал. Не много бяха гадни :D. И едно парче домашна торта.
Вечеря: малко салата с биволско сирене.Много вкусно,но предполагам,че е доста мазно. Признавам не съм чела за него. Малко пърленка. И едно парче бисквитена торта.
Понеделник
Закуска: Брауни с моркови
Обяд: 100 гр. свинско+100 гр. грах+гъби
Тренировка Долна част+ кардио
Пирамида от 50+45+40+35+30+25+20+15+10+5 скока звезда и между тях
50 Клек със скок+45 Плие клек с тежест+40 напади+35 отпади+30 страничен напад+25 седеж неподвижно+ 20 скок страничен напад + 15 повдигане ханш+10 страничен напад с жежести +5 подскачащи напади
е май това беше тренировката
След обяд: кремче от1 банан+малко какао
Вечеря: 2 бъркани яйца + салата+20гр сирене
Вторник:
Закуска: Филиики с кашкавал
сладолед
Обяд: салата+20гр сирене+20гр кашкавал+2-3 маслини+1ч.л горчица+1 филия хляб
тренировка
Част 1 Пирамида 20+15+10+5 Лицева опора на 1 крак
20+15+10+5 V седеж с каране на колела
Част 2: 2 кръга
Гребане супиниран хват ЛЯВА страна – 20
Нинджа скок + скок колене към корем – 5
Гребане супиниран хват ДЯСНА страна – 20
Нинджа скок + скок колене към корем – 5
Част 3 Пирамида 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Крак в страни от опора
Изнасяне на гири в страни
След обяд: 1 банан
Вечеря: 2 яйца + салата+20гр сирене+20гр кашкавал+горчица
25.05.2016 Сряда
Закуска: 2 филиики със сирене и домат
обяд: тиквички с кисело мляко + 1 филиика черен хляб
следобяд: 1 банан + 2-3 солени бисквитки
вечеря: салата с 2 яйца,малко сирене
И трениповка към 21:00h - долна част с акцент дупе
26.05.2016
Закуска: 2 филиики с кашкавал
След това бях в движение цял ден. Бях взела 4 оризовки ако ми пригладнее, но в краен случай изядох само 2. Нямаше време за повече.
Прибрах се и хапнах чак в 16:00 часа. Но нямах нищо, така че нарязах няколко чери доматчета с краставица. Намезех си и две препечени филиики със сирене.
Не тренирах,защото бях много изморена и трябваше и да уча по английски.
Към 20:00 часа хапнах и една голяма салата със сирене и 2 яйца.
Хоп пак се отнесох и забравих да пиша.
От днес пак на линия.
С дископатия, но тренираща. :D Няма да се отказваме. :D
След като през изминалите дни един лекар се опита да ме убие с някакви лекарства и получих натравяне.
Сега съм на линия.
Започвам на чисто с храна от днес.
Закуска: Прясно мляко(100мл)+20гр чиа семена+10 гр фъстъчено масло+малко стевия+30гр банан. Хапнах го но нещо не беше моето. Нещо не го понасям това фъстъчено масло. :D
1 кафе с малко мляко
Обяд: 120гр. пилешко месо+огромна салата с домати и краставици.
Следобяд: 1 3в1 и 4 кайсии
Вечеря:Лазяна от тиквички+моцарела и пармезан- 1 парче около 260 ксал + 1 филия черен хляб.
Мнението беше редактирано от Л. Г. на 06.06.16 20:43.
Добро утро :):):)
Да допишем и тренировката от вчера.
Пирамида 20-18-16-14-12 качване на стол с ляв крак
Пирамида 20-18-16-14-12 повдигане на торса с опорен ляв крак
Пирамида 20-18-16-14-12 качване на стол с десен крак
Пирамида 20-18-16-14-12 Повдигане на торса с опорен десен крак
Кардио 6 мин като 30сек спринт,30 сек скачане на въже. Това го редувах 6 мин.
Това ми беше тренировката уж лесничка, пък сега имам мускулна треска на прасците.
За днес да запиша и закуската, 2 филии с фъстъчено масло и 30 гр. банан.Безумно вкусно. Не вярвах, че ще ми хареса фъстъченото масло. Все го ям с някаква мъка. :D
За обяд съм планирала: пилешко месо с голяма салата.
Следобедна закуска: 2 нектарини.
И понеже днес съм на английски от 18:00 часа. Се чудя.
Кое е по-правилно. Да хапна към 17:00 часа вечерята и към 20:00 някакъв плод. Или към 17:00 часа да изям плода и към 20:00 часа да вечерям.
Това ми е дилемата и винаги бъркам тук.
Винаги преди английския вечерам и после към 20:00 часа съм зверски гладна.
А тренировката ми е към 21:00 и по - късно понякога.
Тренирам 2 часа след последното хранене иначе ми става лошо.
Дописвам и вечерята и тренировката, която приключи току що.
Вечерята я хапнах към 17:30 От вчерашната лазаня от тиквички с 1 филия хляб. - около 330 ксал с хляба.
Тренировката: Трудна :D Горна част
Някаква нова пирамида.Напоследък съм се запалила по пирамидите :D
60 пул овар
50 кълбо назад + лицева опора от коляно
40 пъти от дъска смъкване на ханша дясно ляво ( незнам дали се разбира какво съм правила, но много сложно за обяснение:D )
30 пъти гребане дясна страна
20 пъти раменна преса
10 пъти разтваряне на ръцете в страни
И обратното
10 пъти разтваряне на ръце
20 пъти раменна преса
30 пъти гребане лява страна и така 40,50 и 60 са същите.
За сега не съм гладна и няма да ям повече.
То стана време за лягане. :)
И да опишем днешното хапване,защото тренировка няма да има. Не че съм се преуморила :D , а просто няма време. Пак бях на английски извънредно. И сега ще излизам на кафе. Малко релакс.
А иначе храната:
Закуска: 2 филии хляб 102 зърна (80 грама) с фъстъчено масло(12 гр.) и малко банан(26гр).
Обяд: 100 гр. пилешко( в готово състояние)+300гр домат +100 гр краставица
Следобяд: 270 гр. кайсии
1 бонбон Sushard
Преди английския хапнах 50гр домашно направен сладолед от банан и нектарина ( незнам дали е сладолед, но на мен ми харесва. И най-важното не купувам боклуците от магазина)
Вечеря: 300 гр крем супа от гъби и картофи+100 гр микс царевица и грах+100 гр краставица
В допълнение 1 кафе с мляко и 1 Нескафе 3в1
От днес се мъча да смятам калории,протеини,въглехидрати и мазнини. Сложна работа. Почнах в някакъв сайт да смятам,но нещо не му се доверих :D. И извадих листа и химакалката и отворих тук в раздела Състав на храни и дано да съм се справила.
Изкарах 1133ксал/46,94П/173,18В/32,26М
Та понеже днес по време на работа имах мноооого работа :D цял ден четох статии тук. И попаднах на една в която се говори за Калориен дефицит и изчисляването му. Там си изчислих, че трябва да приемам 117гр. протеин, пък моя е доста по малък,мазнините са ми над това, което съм изчислила. Дано не съм объркала нещо. :D
Днес сложна работа за описване.
Сутринта закусвах 2 филии с фъстъчено масло и банан
Обяд:100 гр. пилешко + домати и краставица
След това падна едно голямо обикаляне по жегато по общини и тем подобни институции. И се изкуших и хапнах един сладолед.
След като свърших работа се прибрах към 16:00 часа и реших че ще ми се отрази добре една разходка в гората с кучето.
Та походихме 2 часа.
Но вечерята нещо я обърках. Бях много гладна и ядох от всичко на масата без да меря. И незнам какво точно съм изяла.Но хапнах малко от вчерашната супа,салата и хляб неизвестно количество.
Ами това е дано не съм се изкачвала по чукарите и сега да ми треперят краката напразно заради тоя хляб.:D
Най-лошото обаче тепърва предстои.
Довечера ще ходим да ядем чийзкейк в един хотел. Правят го уникално. Няма друг такъв. Но голямата цел е аз да НЕ ям. :D
Ще пиша да кажа дали съм успяла да не ям.
Ами това е заменихме тренировката за долна част с изкачване по чукарите.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече