21.10.15
22:38
Не знам дали се е случвало някога на някой, но претренирах толкова тежко, че вече 1г. почивка и не ми минава. Някой чувал ли е за нещо подобно? Мисля, че имам разтройство на нервната система и хормонален дисбаланс и това не минава. А като започна да тренирам дори след 30 лицеви и ръцете ми омекват и ми се замайва главата и като спра се чувствам все едно съм направил 500 лицеви, а даже и не мога да се напомпя.. и това продължава вече година. Та, какво съм си направил някой има ли представа ? И към какъв лекар да се обърна като цяло? Това е доста сериозно, а мислех, че е невъзможно да се случи чак до такава степен, но е нещо страшно и не мога да се отърва. Не го пожелавам на никого!
Темата беше редактирана от Aleks Todorov на 21.10.15 22:43.
21.10.15
23:47
пробвай да правиш не 30 лицеви наведнъж, а серийно, например, по 5 лицеви и 10 сек. почивка и така в кръг...да видим какво ще стане..
22.10.15
00:46
казано от Aleks Todorov на 21.10.15, 22:38:
Не знам дали се е случвало някога на някой, но претренирах толкова тежко, че вече 1г. почивка и не ми минава. Някой чувал ли е за нещо подобно? Мисля, че имам разтройство на нервната система и хормонален дисбаланс и това не минава. А като започна да тренирам дори след 30 лицеви и ръцете ми омекват и ми се замайва главата и като спра се чувствам все едно съм направил 500 лицеви, а даже и не мога да се напомпя.. и това продължава вече година. Та, какво съм си направил някой има ли представа ? И към какъв лекар да се обърна като цяло? Това е доста сериозно, а мислех, че е невъзможно да се случи чак до такава степен, но е нещо страшно и не мога да се отърва. Не го пожелавам на никого!
Първо - опиши как си тренирал.
Второ - как си се хранил и възстановявал.
Трето - какви са ти симптомите, че да смяташ, че имаш разстройство на нервната система и хормонален дисбаланс ? Как се самодиагностицираш? (няма да коментирам, че самодиагностицирането е грешно в 99,9999999999999999999% от случаите, а остатъка до 100% обикновено се касае за настинки).
Четвърто - претренирането при непрофесионално трениращи е близо до невъзможното, трябва да си правил потресаващи неща като обем, интензивност, честота на тренировките, за да претренираш. И ако беше претренирал до такава степен, че да не минава 1 година - най-вероятно в самото начало щеше да си за болница или да не можеш да станеш от леглото.
Когато отговориш на първите 3 неща, може адекватно да се помогне и да ти кажем има ли смисъл от лекар и ако да - от какъв (вероятно, защото може да трябва 1во да минеш през личния, за да те насочи).
Поздрави.
22.10.15
06:43
стига, бе
22.10.15
15:17
Пробвай пак след година, може да се оправиш!
23.10.15
11:57
От дека си, бе дзверо? Сакам да та вида.
23.10.15
12:20
Пич, не искам да те тревожа, но сигурно имаш мононуклеоза :( ;)
23.10.15
13:50
Айде и диагноза му поставихме.
казано от Ростислав Арнаудов на 23.10.15, 13:50:
Ами който може, поставя диагнози - кой за каквото е учил.
На мястото на автора на темата аз бих се вслушал и бих проверил тази хипотеза.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.10.15 13:59.
23.10.15
20:59
От какво точно си претренирал преди година? Имаш ли здравословни проблеми?
По принцип ако не си имал сериозна двигателна дейност от година и примерно си пушач, нормално е от 30 лицеви да ти се замае главата.
Според мен проблема не е от претрениране, а от точно обратното- липса на достатъчо движение и спорт от 1 година.
Аз и 1 седмица да спра с тренировките, после едвам си връщам темпото, а пък камоли 1 година нищо да не съм правил.
Нормално е ако наистина си се обездвижил, да нямаш физически и психически стимул за тренировки.
24.10.15
09:20
казано от Ростислав Арнаудов на 23.10.15, 13:50:
Хроничната инфекция с Епщайн-Бар вируса винаги е свързана със “Синдрома на хроничната умора”, при който има точно такива оплаквания, та няма нищо неадекватно в диагнозата.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.10.15 09:29.