05.11.15
15:46
Здравейте. Нов съм в този форум и като цяло в сайта. Извинявам се, ако има грешки като цяло. Аз съм 16 годишен с никакъв опит във фитнеса. Ходил съм общо към 5 пъти, колкото да мога да науча как правилно се използват уредите и упражненията. Трябва ми 3 дневна програма, която да ми създаде релеф. Искам да е 3 дневна, понеже не искам да натоварвам като цяло организма си *понеже все още се развива* 173 съм, 59 килограма.
ПС: Бих се радвал ако можете да включите някакъв линк или мнение за хранителен режим
Темата беше редактирана от Здравко Желязков на 05.11.15 15:49.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим06.11.15
04:01
Братко, според мен трябва да се натоварваш, но качествено! Примерно:
Понеделник - кардио 20-30 мин
Вторник - фитнес - 30 мин(като начало на основите)
Сряда - Плиометрия 20-30мин. (скок на височина, скок на дължина, скок настрани, стоеж на стена в седнало положение и много други плиометрични упражнения)
Четвъртък - почивка или стречинг 10-20 мин, но лекичко...
Петък - Фитнес - 30 мин
Събота - кардио - 20-30 мин
Неделя - почивка или стречинг
Гради по мъничко всеки ден и всеки път се бори да си подобряваш стария рекорд. Но не се мятай само на тежестите, че наистина ще ти даде някакво отражение на възраста.... Дали за добро или за лошо...
Успех! :)
Мнението беше редактирано от Васил Русинов на 06.11.15 04:03.
07.11.15
16:52
Васко, братле. Хубаво си се постарал да напишеш нещо и мисля, че не е лошо, но както съм споменал горе. 3 дневен, не 5. Просто не мога да ходя 5 дена в залата.
08.11.15
13:07
казано от Здравко Желязков на 05.11.15, 15:46:
Здравейте. Нов съм в този форум и като цяло в сайта. Извинявам се, ако има грешки като цяло. Аз съм 16 годишен с никакъв опит във фитнеса. Ходил съм общо към 5 пъти, колкото да мога да науча как правилно се използват уредите и упражненията. Трябва ми 3 дневна програма, която да ми създаде релеф. Искам да е 3 дневна, понеже не искам да натоварвам като цяло организма си *понеже все още се развива* 173 съм, 59 килограма.
ПС: Бих се радвал ако можете да включите някакъв линк или мнение за хранителен режим
Здравей!
Похвално е, че търсиш начини да спортуваш и да се грижиш за себе си, но:
1. Няма как за 5 дни ходене на фитнес да заучиш правилно упражненията. Но е добре, че се стараеш да го правиш.
2. Релеф не се създава с програмата, а най-вече с храната и при вече изградена мускулатура
3. Сигурен ли си, че на твоята височина и килограми имаш нужда да сваляш още?
Мнение за хранителен режим може да се даде, ако ти представиш сегашното ти хранене (опиши 2-3 дни как се храниш - вид храна и количества).
Колкото за тренировките, според мен е добре да се ориентираш към тренировки за цялото тяло (но не на машини, а със собствено тегло + свободни тежести) или да се запишеш на някакъв спорт (бойно изкуство, катерене, лека атлетика) и успоредно с това да се храниш добре - пълноценно и достатъчно, да качиш активно тегло.
казано от Здравко Желязков на 05.11.15, 15:46:
От поста ти става ясно, че няма какво да орелефяваш. С тоя ръст и тия килограми, абсурд... Трябва ти много хранене и много тежко, изобщо не знам защо ти препоръчват 20-30 мин кардио, приятелката ми тежи повече от теб... Аз бих забравил за кардио на твое място и бих ял до пръсване, когато ми падне и каквото ми падне, докато не стигна поне 70 кила и шест месеца стаж с тежестите. Наблягам на думите “поне” и “тежести”. Можеш да използваш търсачката, за да прегледаш тридневни тренировъчни програми, има доста писано. Три дни в седмицата са напълно достатъчни, за да придобиеш завиден напредък, гарантирано. Стига да не ходиш в залата, за да подпираш уредите, естествено. Успех.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 10.11.15 00:30.
10.11.15
11:20
Не съм казал, че 5 дни да ходиш на зала! 3 дена зала, а другите дни в къщи... лекичко, колкото да държиш мускулите активирани. Не е задължително също така да се мъчиш... Лекичко. Трябва да ти е комфортно докато тренираш и да ти се превърне тренировката в добър навик. ;)
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече