Може ли да постигна нещо с тази програма ?

Здравейте билдъри , тренирам от около 2 години.През тези години тренирах “безидейно”.Качвах кила , но външния ми вид куцаше и реших да отслабна.Та искам да изчистя малко.Мисля да си намеря няква програмка и да правя всичко всяка тренировка (всяка мускулна група).За кила , че ще сваля , ще сваля , но ще си загубя ли и от мускулната маса ?
Поздрави :)

19.11.15
23:09

Хранителен режим трябва, хранителен режим... :)

20.11.15
03:20

казано от Pleasure на 19.11.15, 23:09:

Хранителен режим трябва, хранителен режим... :)

Не съм съгласен съвсем. Да много е важен, но не е решителен. Когато отслабвах съм си позволявал да ям от време на време джънк, но високата активност (5,6 тренировки седмично) ме направи това, което съм в момента. И през този период не съм следял калории. Просто гледах дори да ям джънк да компенсирам с белтък - това е много важно.

20.11.15
07:56

Добре, тренирай 5-6 пъти седмично и хапвай по половин торта с белтъците и ще чакаме да отслабнеш :) Така си мислиш, че не си следял калории. Сигурен съм, че не си си позволявал да ядеш чипсове, шоколади и прочие в 24:00 (или поне не активно) - нещо, което мнозиството си позволява. Това пак е някакъв съобразен с целите ти режим, макар и не в строг вариант. Даже ти самият казваш, че си си “позволявал”, което означава, че не си го правил постоянно. Когато говоря за хранителен режим нямам предвид да ходи с везната на работа или да яде по часовник.

Просто гледах дори да ям джънк да компенсирам с белтък - това е много важно.

- това също е някакъв вид режим :)

Аз самият също не спазвам режим във вида, в който можеш да го откриеш описан в сайта, например. Което не означава, че не съобразявам какво и кога ям. Ако тренировките бяха достатъчни да отслабваш или напълняваш, никой нямаше да си прави труда да ограничава сладко за сметка на протеина, най-малкото. Тренирайки съм стигал 80 кила, пак тренирайки съм падал под 70, при една и съща тренировъчна методика :) Да, енергоразходът ти се повишава, когато тренираш, но това не значи нищо, ако си в калориен излишък. Пък ако щеш тренирай и 13 пъти седмично :)

Естествено, физическата активност също е важна, аз не съм твърдял обратното като цяло, но точно храненето си е решителното. В крайна сметка всичко опира до калориите - дали ще напълняваш или отслабваш. :) А авторът така го беше задал този въпрос, че сякаш не съществува такова нещо като храна. Има значение дали ще е на сплит или кръгова само :)

Мнението беше редактирано от Pleasure на 20.11.15 08:28.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1