HIIT силови или силови със средна интензивност?

03.12.15
10:07

Здравейте!

Смятам до Март месец да качвам, като приемам на ден, средно с 200 kcal над моят калориен баланс. Доскуча ми вече 6 месеца средноинтензивни тренировки. Смятам да се върна на миналогодишните тренировки, които правих не повече от 1 месец(за това време, няма как да забележа прогрес/регрес).

Какво имам предвид миналогодишните ми тренировки? - HIIT, много супер серии.

Ако тренирам всеки ден и се изтощя на макс, ще имам ли прогрес с ММ и релефа?

...или по-просто - целта ми е ММ, релеф и издръжливост.

Мога ли да правя всякакви силови тренировки, щом съм в положителен калориен баланс?

Привърженик съм на разнообразните тренировки, включващи упражнения като archer pull-ups, spiderman push-ups, superman push-ups и други.

Проблем ли е през ден с различна програма?

03.12.15
15:03

Като казваш, че гониш релеф, това означава ли, че искаш да намалиш телесните мазнини или просто искаш да поддържаш нивото на мазнини? Аз досега винаги когато съм си правил експерименти с много серии и техники ала суперсерии и т.н., винаги съм получавал разочароващи резултати ... даже ако си на калориен дефицит може и мускул да изгубиш. Обикновенно при мен (и не само) с добро хранене и възстановяване, резултатите от подобни тренировки винаги са били 0 покачване на силата и 0 мускули. Тук говоря тренировки без хапове и спринцовки. Ако взимаш химия (особено хубава), каквито и грешки да правиш, химията ги коригира и резултатите не закъсняват.

За издръжливост, зависи точно какво разбираш под издръжливост.

Вероятно аз съм го пропуснал, но какво означава “ММ”? :)

03.12.15
16:18

ММ - мускулна маса

Под издържливост, имам предвид: мускулна издържливост, повече въздух, подобряване работата на сърцето(като цяло).

Добре. Смятам да разнообразия упражнения, като кофички, набирания, лицеви опори с Elbow dips, archer pull-ups, някои разновидности на лицевите опори - това ли е по-добрият вариант, или да си карам на класическото?

Ще помоля някой, който тренира на лостовете, да напише тук своята тренировъчна програма и да сподели прогреса си.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1