09.11.17
20:25
Днес малко мързеливо.
Уж излезнахме по обяд да се разходим....
Купихме си бутилка вино и разни мезета. Като стигнахме до парка, седнахме на една пейка и си разцъкахме виното и мезетата на къси пасове.
Всичко много добре, ама след обяда реших, че няма да остана само с една тренировка за седмицата и отидох да дърпам тяга хаха.
Тоя път пропуснах Джак Даниелса предтренировъчно, щото виното и без това ми дойде малко в повече 😁
Седмица 4 Ден 3 -Тяга 80% от 1RM 5 х 6
1. Тяга: 6,6,6,6,6 х 70 кг
2. Тяга от дефицит: 6,6,6,6 x 65 кг
3. Гребане с наклон успоредно на пода: 10,10,10,10 х 30 кг
Допълнителни:
4 и 5 :
Глутеус мост с краката повдигнати на два степера: 20,20,20 х 20 кг
Повдигане с усукване на краката от вис
6. Набиране надхват:5,4,4,3,3,2,2,1,1,1
Храната не много до момента.
3 чаши червено вино.
Без 😁 JD предтренировъчно, Ресвератрол, Q10;
Креатин след тренировка,
Магнезий, wild oregano oil.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 09.11.17 20:26.
15.11.17
18:51
ОдЪртехххх 😂😂😂
Днес ден за преден клек...
Тройките ми тежаха, ама шестиците на 1 + 1/4 клек ни моа ви кажа къде ми влизаха.
Иначе, всички клекове максимално дълбоко и хват само с два пръста. Хватът вече е супер, а и щангата не ме охлузва както преди.
Абе доволна съм, но определено не съм силна, колкото бях миналата година.
Седмица 3 Ден 1 :Преден клек 85 % от 1 RM 3 x 3
1. Преден клек :3,3,3 х 45 кг
2. Преден 1 + 1/4 клек : 6,6,6,6 х 40 кг
3. 1/2 Преден клек : 6,6,6,6 х 40 кг
4. Три кръга:
Степ ъп с 20 кг : 12,12,12 на крак
Изнасяне на крак встрани с 10 кг върху бедрото: 12,12,12
Мъртва тяга на един крак с 16 кг пудовка : 12,12,12 на крак
Повдигане на краката с усукване от вис:10,10,10
В понеделник час бокс. 💪💣❤
Обмислям да се пусна догодина на клубната бойна вечер. Собственикът ме попита дали съм навита. Само за членове на клуба е и е голямо шоу. Има много силни мацки, но повечето тренират за кеф, като мен, а и не са много по-млади.
Това, обаче означава, след празниците да променя изцяло начина си на трениране. Още е само проект де, ще видим.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 15.11.17 19:47.
15.11.17
19:49
Само две повторения на 1+1/4 преден клек пускам, другите стават грозни хаха.
Сега обаче като гледам и се замислям, дали четвъртинката не трябва да е в горно положение ??? Май по има логика.
Не помня миналата година как ги правех, ама май не беше така хах, ще се поправя следващата тренировка....
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 15.11.17 19:51.
16.11.17
13:16
Мисля,че може да си ги правиш както искаш . Никъде не е издялано на камък кое е правилно или грешно.
16.11.17
13:44
казано от Ivaylo на 16.11.17, 13:16:
Мисля,че може да си ги правиш както искаш . Никъде не е издялано на камък кое е правилно или грешно.
Благодаря 😊
По-скоро, не става въпрос, доколко е правилно или грешно, а за това че в долната фаза е по-трудно да се нацели 1/4, отколкото 1/2 и обратното-в горното положение е много лесно да се прецени къде е 1/4 и къде е 1/2.
Да не говорим изобщо за трудността на изпълнение, при такова малко разстояние, което фактически се получава, ако четвъртинката трябва да се изпълни от най-долно положение до паралела....😊
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 16.11.17 13:51.
Нещо ми убягва смисълът от тази “четвъртинка” клек. Би ли обяснила защо си решила да го правиш изобщо, вместо да си клякаш с пълна амплитуда и да извлечеш пълната полза от движението?
16.11.17
15:06
казано от Boby_ на 16.11.17, 14:40:
Нещо ми убягва смисълът от тази “четвъртинка” клек. Би ли обяснила защо си решила да го правиш изобщо, вместо да си клякаш с пълна амплитуда и да извлечеш пълната полза от движението?
Боби, добре че попита, та да взема да отворя и да видя как е обяснено. Правилно съм ги правила. 😊
Иначе си следвам протокола.
Първото движение винаги е основно, както казваш ти -с пълна амплитуда - Преден клек, тяга, лег или преса.
Второто и третото са асистиращи (в случая второто е 1+1/4 , третото 1/2 Преден клек)
Цитирам целта на асистиращите:
The Assistance Work
The program below has two assistance movements for each main lift during each training phase.
At the beginning of the program, the purpose of the assistance exercises will be to strengthen weak links in the main lifts. As the program progresses you’ll shift your focus more on getting ready to handle bigger weights.
Phase 2 – Assistance Exercises
Phase 2 Notes:
One exercise will continue working on a weak link for the main lift, but the second exercise will be an overload movement for the pattern to get used to handling heavier weights.
Front squat assistance exercises
1 and 1/4th front squat (Go all the way down, then up halfway, back down, stand up. This is one rep.)
1/2 front squat (Going down only until the knee is at 100 degrees.)
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 16.11.17 15:20.
Пак не виждам смисъл. Кои точно слаби звена ще засилиш, като спираш движението по средата на тежест, с която е ясно, че можеш да направиш пълна амплитуда?
16.11.17
15:18
казано от Boby_ на 16.11.17, 15:10:
Пак не виждам смисъл. Кои точно слаби звена ще засилиш, като спираш движението по средата на тежест, с която е ясно, че можеш да направиш пълна амплитуда?
Те за това са асистиращи.
Аз си я правя пълната амплитуда при първото движение и то винаги е с най-голямата тежест.
В случая основното движение ми беше преден клек с 45 кг и асистираще 1+1/4 с 40 кг и 1/2 Преден клек отново с 40кг.
При асистиращите тук, предполагам се има предвид, възможност за по-дълбок клек, слабо ядро и тн.
На мен, определено ядрото ми се подпалва, докато ги правя.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 16.11.17 15:23.
Първо в текста никъде не се говори за ядро, а за слабо звено. Второ за да ползваш програма, която цели да засили слабо звено, трябва да знаеш кое е това слабо звено, което е индивидуално. Трето полу-повторенията на тежест, с която можеш да направиш цяло повторение, няма да засилят нищо. Четвърто субективното усещане на “подпалване” на ядрото не означава нищо за ефективността на това, което правиш.
В общи линии в най-добрия случай си губиш времето с тази програма.
16.11.17
15:27
За това е написано “слабо звено”, защото при всеки е индивидуално, при всяко основно движение. При един е кръст, при друг ядро, при трети квадрицепси и тн..
Както и да е.
Преди година, този протокол, при мен даде чудесни резултати (което всъщност е най-важно) и като сила и като визия.
Може би, просто ми е по-лесно, като имам нещо, от което да чета и да го следвам, но за губене на време, въобще не може и да става въпрос 😊
Направи 6 повторения на 1+1/4 преден клек с 80% от 1 RM и ще разбереш има ли смисъл, или не.😊
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 16.11.17 15:51.
16.11.17
16:56
Просто ми стана интересно, а и наистина обичам и искам да знам, когато правя нещо, защо го правя. Не че съм атлет, тръгнал да прави максове и да покорява върхове. Всички знаят, че тренирам за кеф, но все пак искам и да е максимално ефективно.
“As lifters advance in their training, simply squatting may not be enough to address an individual’s weaknesses. For some lifters, the ability to be elastic and use the energy of a loaded barbell at the bottom of the squat and clean is not inherent to their athletic abilities, and therefore must be developed fuller by certain squatting variations.
What is a 1 ¼ squat?
The 1 ¼ squat was popularized (at least in part) by Charles Poliquin to address the bottom position in the squat, snatch, and clean. This exercise can be performed for positional strength as well as at higher speeds to develop the rebound capacities needed for heavier weightlifting movements.
Why?
Many weightlifters, functional fitness athletes, and even powerlifters (while speed is not a huge factor in squat recoveries, it can still play a role in performance) can employ 1 ¼ squats into training.
Here’s why:
Increased Positional Strength: This squat variation challenges the bottom position of the squat, forcing athletes to remain in control and have complete tension throughout one of the most mechanically challenging phases of the lift. By having a lifter then come up to above parallel, and drop back into the squat, you force positional strength and alignment, warranting further strength and positional stability adaptations.
Increased Muscular Tension and Hypertrophy: By increasing the time spent under tension during the 1 ¼ squat movement, you increase the metabolic demand upon the quadriceps, glutes, and vastus medialis oblique (VMO). This technique can be very helpful for lifters who may have their knees collapse in their squats, snatches, and cleans (valgus), as these muscle groups work to keep the pelvis, knees, and ankles properly aligned to allow for a more upright torso. Additionally, lifters who may lack muscular strength and development in the quadriceps can add these into their training to promote muscle growth specific to the quads.
Increase Rebound Potential: When done with speed (as seen above in the video), 1 ¼ squats can be directly transferred to the front squatting position in the clean, as well as the standard back squat. By increasing strength and elasticity (performed under speed), an athlete should be able to break through sticking points more effectively while staying in proper alignment and posture. This ability will result in stronger, more dynamic recoveries in the squat, clean, and snatch.
Сега отивам да ударя една лежанка, ама преди това ще ударя един шот Jack 😄
П.П
Таман да тръгна към залата и получавам съобщение от един преятел 😁:
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 16.11.17 17:09.
Поликуин има попадения, но това определено не е сред тях.
Колкото до картинката, тя идва от една публикаця, в която текстът е по-интересен:
https://www.facebook.com/groups/bbteamers/permalink/1980967962178895/
http://daily.barbellshrugged.com/wp-content/uploads/2015/04/DeepSquat-Review-Barbell-Daily-3-27-15.pdf
16.11.17
17:30
Боби, аз не споря с теб, а и не бих, при положение, че е за нещо, което не ми е силна страна и не разбирам.
Просто някой, който поне малко разбира, си е направил труда да напише нещо и да ни го даде наготово. Такива като мен се възползват от възможността. За някои заработва, за други, може би не.
Важното е този, който прави нещо, да намира смисъл в него и да вижда резултати, разбира се.
Знам само, че точно откакто тренирам по тази схема, клекът , тягата и военната ми преса, силно дръпнаха .
Клекът ми Никога не е бил толкова дълбок, колкото сега. След вчерашната тренировка, днес ме болят дори и бицепсите, а задникът ми (и не само) е на седмото небе от кеф. 😄🍸🍷
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 16.11.17 17:41.
16.11.17
18:06
казано от Boby_ на 16.11.17, 17:50:
Post hoc ergo propter hoc, a? Ама хайде да не задълбаваме наистина.
Чай, че брат ми е умният и учИ латински, не аз хах
😁 Айде
Peace and Cheers, че ми отиде и тренировката и почивния ден 😆🍷
28.11.17
13:58
След тренировката на 16ти, която беше лег, чак вчера успях да тренирам отново.
Естествено не очаквах да сътворя някакви чудеса от героизъм. Опипах почвата и като за 11 дни без тренировка и един час преди работа, добре се получи и то без никакви напъни.
27.11.17
1. Тяга: 10 х 40кг, 10,10,10,10,10 х 60 кг
2. Четири кръга :
Сумо клек от дефицит: 15,15,15,15 с 20 кг пудовка
Бицепс сгъване :26,26,26,26 с 2 х 5 кг
Глутеус мост с краката повдигнати на степер и различен разкрач : 20 х 40 кг, 15,15,15 х 50 кг (най-накрая да го усетят правилно това движение)
Руски туист : 60,60,60,60 с 16 кг пудовка.
Свежичко.
Днес почивам и ще отскоча до залата отново. Въпреки, че снощи работих до 1, се чувствам напълно възстановена и да не повярваш, ще ми се случат и на мен, два поредни, тренировъчни дни.
Презаредих с Ресвератрол, Магнезий, Креатин, Q10 и телешки протеин. Обмислям какво рибно масло да взема, оптимално според цена-качество.
Позамазала съм положението последните две седмици. Много бързо качвам, но също така и много бързо свалям, което е по-притеснително. Сега съм осезаемо по-женствена и така се харесвам повече. Дано да задържа положението.
Иначе рамената, които изолирано почти не тренирам, като че ли напоследък най-дърпат...
Допълвам и с една снимка от днес от Паволче, която баща ми току що ми изпрати 😊
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 28.11.17 14:05.
28.11.17
14:06
Паволче, което е до Челопек нали?
Аз имам къща в Челопек.
Да същото е, вижда се на заден план монумента на вр Вола.
Да не сме комшии с теб,Марче?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.11.17 14:18.
28.11.17
14:19
казано от Bart Simpson на 28.11.17, 14:06:
Паволче, което е до Челопек нали?
Аз имам къща в Челопек.
Да същото е, вижда се на заден план монумента на вр Вола.
Да. Това е моят Дом 😊
Няма друго, такова място ❤
Комшии сме хах 🍷🍹🍸
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 28.11.17 14:20.
28.11.17
14:22
Баща ми е врачанин и родителите му, са построили къщата.
Там ми бяха зимите с мекици с яйца и сирене и козе мляко и мноооого сняг.
За съжаление всички си отидоха и къщата пустее.
Къщата ви е с гръб към Вола, значи е от страната на училището нали?
Много се натъжих последния път когато бях по тези земи.
Химическия техникум разбит и изоставен, градът смачкан, тъмен, пуст.Селото горе........направо ми се насълзиха очите докато пиша.
Какви спомени имам, а какво е сега.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.11.17 14:30.
28.11.17
14:43
казано от Bart Simpson на 28.11.17, 14:22:
Баща ми е врачанин и родителите му, са построили къщата.
Там ми бяха зимите с мекици с яйца и сирене и козе мляко и мноооого сняг.
За съжаление всички си отидоха и къщата пустее.
Къщата ви е с гръб към Вола, значи е от страната на училището нали?
Къщата ни е почти накрая на пътя, в посока Челопек, завиваш в ляво, по пътя на мебелния цех. Гледката ни е невероятна. Виждат се отдолу нивите и полята, 5-6 села и Мездра, като на длан, а в гръб, балкана и кръста на Вола, вечер осветен 😍
Иначе ние мястото го купихме преди повече от 17 години и преустроихме старите постройки. Не съм имла село, където да ходя и да имам спомени никога и искахме децата ни да бъдат отгледани на такова място...
Ето, в какво състояние купихме къщата и какво се получи 😊
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 28.11.17 15:41.
28.11.17
14:48
Разкошно е.
Сега там ли си живеете?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.11.17 14:48.
28.11.17
14:49
казано от Bart Simpson на 28.11.17, 14:48:
Разкошно е.
Сега там ли си живеете?
Ще ни се.😊От 10 години живеем в Лондон.
Не съм ходила последните години до Челопек, но Паволче го поддържат много добре. И Враца е много красива и значително по-чиста от преди. Огромната разлика е, че преди имаше много млади хора. Сега градът е празен...
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 28.11.17 14:52.
28.11.17
14:52
Da fa.
Дано никога не ми се налага да имам нещо да правя на това място.
Офертата на живота ми дойде от там в кулата Шард на 35-ти етаж, ресторант Шангри ла, но не мога да живея на това място.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.11.17 14:57.
28.11.17
14:56
казано от Bart Simpson на 28.11.17, 14:52:
Da fa.
Дано никога не ми се налага да имам нещо да правя на това място.
Хах, ние свикнахме и сега много ни харесва, но живеем в квартал, където сме си като на село. А и децата, вече повече от половината си живот са тук.
Между другото с половинката ми имате еднакви професии 😆
28.11.17
14:57
Комшии, колеги хахахахх.
Ако търси оферти за работа, познавам адски много хора в Лондон.
С арт директора на Кордон блю сме много близки приятели, той е българин btw.
Емил Минев, моят кулинарен ментор.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.11.17 15:02.
28.11.17
15:06
казано от Bart Simpson на 28.11.17, 14:57:
Комшии, колеги хахахахх.
Ако търси оферти за работа, познавам адски много хора в Лондон.
Малък свят😊
Благодаря!
Дано да не се налага да се мести, но ще те имам предвид. От повече от 8 години си работи на същото място. И двамата не си падаме по веригите и изобщо централен Лондон с лудницата там. Дори повече от 3-4 години не съм доближавала първа зона. Мисля, че и двамата сме си намерили подходящите места, харесваме си работата, а с мен самата, колегите ми се отнасят като супер звезда😀
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 28.11.17 15:07.
28.11.17
15:08
Отнасят се така защото си.
Както казах в моя дневник, всяка жена тр да се омъжи за готвач, защото любовта и красотата са до време, а гладът остава.
28.11.17
15:16
казано от Bart Simpson на 28.11.17, 15:08:
Отнасят се така защото си.
Както казах в моя дневник, всяка жена тр да се омъжи за готвач, защото любовта и красотата са до време, а гладът остава.
Хаха благодаря ти отново 🍸🍹🍷
Даже не знам как не се въргалям от толкова глезене дето Харката ме глези. Всеки ден ме изненадва с нещо специално(не само храна де😁)
П.П Между другото, от както Ади, ДДД, Ме4о и всички други приятели спамачи хахаха си спамехме по нощите до преди година😄😄😄по-приятен спам, в мот дневник не е имало.
П.П1 Някъде споменах ли спам😊🍷
28.11.17
15:22
Радвам се, но аз не разбирам защо употребявате думата спам за всичко, което не е свързано с трениране.
Спам за мен е нещо безполезно и натоварващо, а ние така се опознаваме, сприятеляваме и общуваме, за мен това не е спамене.
Аз съм си дърдорко и обичам да си говоркам, запознавам и не само за щанги и 😅 пот.
28.11.17
15:31
Може би, защото все пак форумът е преди всичко за спорт и здравословно хранене.
Има хора, които си водят дневниците стриктно и най-вероятно, не би им харесало някой да се намесва в личното им пространство, с теми, различни от това, с което те са решили да присъстват тук.
Както и да е. Моят дневник винаги е бил широко отворен за всички, по всяко време и на всяка тема 😊
28.11.17
16:17
Да, така погледнато си абсолютно права, за съжаление аз го научих това по трудния начин.
Важното е, че се научих да уважавам личното пространство на хората тук и да не създавам хаос и бърборене, където не му е мядтото.
Просто това е първата ми социялна група, с която общувам онлайн, както ми разказа веднъж Карбо -това си е като отделна страна с нейните си закони и привички.
28.11.17
16:32
казано от Mara Croft на 28.11.17, 15:31:
Може би, защото все пак форумът е преди всичко за спорт и здравословно хранене.
Така е-общо за спорт, хранене, подобряване на това онова и т.н. Разделът културизъм е заврян доста по-встрани от другите и никой не пише там.
28.11.17
16:49
Враца е един от по известните градове в ,които не съм ходила 😄
28.11.17
17:15
Враца е град, в който може да те набият посред бял ден на центъра, обаче може и да те нагостят с топла манджа.Зависи с кой крак им влезеш, влезеш ли с грешния........
Враца е град, в който Ботев се почита повече отколкото в Калофер. Враца е град беден и горд, съсипан, но държаш се.
За жалост на четири километра от центъра, по права линия имаше химически завод единствен производител на насипен карбамид.Там се препитаваше 70% от работоспособното население на града и околието.След като го затвориха сега има само железничари, кръчмари и магазинери работещи там.
Разбира се и местната прослойка на някогашния “Империял” бандити и престъпници.
Не е областен град, въпреки, че е много по-многолюден от Монтана(Михайлов град, а преди това Мала Кутловица) защото Тодор Живков е бил оплют и усвиркан във Враца при едно негово посещение(история, която знам от дядо ми).
За жалост ако посетиш градът сега може да те налегне тежка меланхолия и отчаяние, може би само за мен е така защото го помня жив и бързащ, с нови блокове в Комплекса, нови боядисани тролеи, хубави градинки и открит басейн.Сега е тъжна картинка, напомняща до някъде Припят.
28.11.17
17:24
А аз надали скоро ще го посетя просто споменах,че е един по известните градове в които не съм била 😄
Иначе знам ,че положението в този край на България хич не било розово.Доколко е вярно нямам идея .
28.11.17
17:26
казано от Bart Simpson на 28.11.17, 17:15:
Не е областен град, въпреки, че е много по-многолюден от Монтана(Михайлов град, а преди това Мала Кутловица
Това кога е било. Само за малък период областите бяха окрупнени. И сега и преди си е бил окръжен/областен.
28.11.17
17:30
Нямам идея кога, знам историята от дядо ми и никога не съм имал конкретика по въпроса.
Просто често се споменаваше за да се обрисува свободолюбието на врачани на маса предимно.
28.11.17
19:23
Враца беше много празна това лято, но и много красива. Цветна, парковете и градините поддържани вече много добре. Остава и дупките по улиците да оправят.😊
Успешно тренирах и днес. Доста компактна и бърза тренировка се получи.
28.11.17
1. Опити за обръщане с клек + пуш преса : 10 х 25кг, 5, 5, 5, х 30
2. СС:
Тяга на един крак: 10,10,10,10 на крак с 25 кг
Ренегатско гребане: 10,10,10,10 с 2 х 15 кг УФФ😅
3. СС:
Сумо клек+тяга от дефицит: 10,10,10,10 х 16 кг
3. Встрани и напред за рамо: 20,20,20,20 с 2 х 2,5 кг. Нямаше други по-малки дъмбели от 5 кг и не знам дали изобщо на натоварих.
Тягата от вчера и заигравките от днес:
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 28.11.17 19:25.
29.11.17
01:45
Ей, нинджа : Д
Това обръщане с клек, може направо с тръстър да го правиш, щом ти е интересно. :>
А ако обръщаш без клек, тогава с пуш преса идва тамън, че става наедно движението.
Иначе, яката работа, а? : Д
п.с.: тая година, няма ли да си измислиш едно предизвикателство, като миналогодишното с лицевите опори, да се снимаш всеки ден :> ...,, примерно по 25 подскока, да има там нещо да се мандахерца на видеото? : д
п.п.: понеже по-горе си споменала тройния гъз, липсва ми тазгодишното му включване с перфектната му тяга и добро утро, като за лека нощ. :>
Мнението беше редактирано от gggddd на 29.11.17 02:04.