09.12.15
18:54
Дойде време за смяна на сплита и този път реших да си направя такъв сам. Надявам се да става за нещо :Д При изготвянето му гледах да присъстват основните лег,тяга и клек, както и набирания и раменна преса от стоеж. Целта е мускулна маса. Броя на сериите и повторенията ги вземах от сплитове с подобна подредба на упражненията.
понеделник гърди-бицепс
лег 5х5
дъмбели от полулег 3х6-10
флайс с дъмбели 4х12
бицепсово сгъване с лост 4х5
-||- с дъмбели 3х8-12
чуково 3х10-15
вторник гръб-корем
набирания 4х6-10
тяга 4х6-10
гребане с лост 3х8-12
набирания на горен скрипец 4х10-15
повдигане на колене от вис 4х6-10
четвъртък рамо-трицепс-корем
раменна преса 4х5
разтваряне на дъмбели за странично рамо 4х8-12
изнасяне на дъмбел за предно рамо 3х10-15
лег с тесен хват 3х6-10
трицепсово разгъване на горен скрипец 3х8-12
Трицепсово разгъване зад глава 3х10-15
петък крака
клек 5х6-12
лег преса 4х8-15
(чудя се за разгъване с крака 4х8-12 дали да го вмъкна като трето или да сложа между 1 и 2 няколко серии преден клек )
сгъвания за задно бедро 4х6-10
пръсец на смит машина 4х6-12
пръсец на мащина за лег преса 3х10-15
Последно искам да питам как да ги приемам тези повторения 8-12 или 10-15, че прябва повторенията да са между 8 и 12 без значение 9 или 10 ,защото аз винаги съм гледал да правя по голямото число.
Е няма ли поне един дето да разбира малко от такива работи и да каже става ли или не
Не съм разбирач, но си написал нещо абсолютно стандартно и просто няма как да ти кажем дали е добро или не...
При теб може да работи, но при мен няма да се получава. Всеки е различен.
Почваш, караш известно време.
Следиш има ли промяна и каква е тя.
Ако си доволен - продължаваш.
На въпроса ти за краката - Аз бих махнал лег пресата и на нейно място бих сложил 3-4 серии преден клек или напади, като също така добавя бедреното разгъване накрая.
Не знам “набирания на горен скрипец” какво представлява, но аз лично не се чувствам добре, ако правя гребането непосредствено след тягата. Пак казвам - това съм аз. При теб може да е различно.
Аз лично съм фен на повторения в диапазона 3-8 при базовите упражнения, докато при по-изолиращите си позволявам повечко повторения за сметка на по-ниски килограми.