Отслабване с НВД.

Здравейте.Прочетох доста статии относно отслабването с НВД и съставих една примерна диета която искам да погледнете,критикувате и изразите мнение за нея,ако е възможно.
Закуска:Овесени ядки+кисел плод.
Втора закуска:3 сварени яйца + парче сирене
Преди Обяд: 100гр. Печени фъстъци 
Обяд(пред тренировъчно хранене):150гр. Пържола+3 сварени яйца+100гр. извара+ пълнозърнест хляб
След тренировъчно хранене:банан+1/2 кофичка кисело мляко
Следобедно хранене: 150гр. Пържола+ 150гр. бял ориз
Вечеря:Омлет.
Моята цел е изчистване на излишната мазнина.
Другият въпрос който искам да задам е кога и какви хранителни добавки да приемам.Моята идея беше да приемам суроватъчен протеин в комбинация с аминокиселини.Благодаря предварително за отделеното време и внимание.

Темата беше редактирана от Илиян Бачийски на 22.12.15 20:28.

За да излезем от зоната на общата и дървената философия трябва да заговорим с числа. Да се говори за НВД и отслабване без числа не е сериозно. С други думи - важно е количеството на храната ти и съобразяването на това количество с енергоразхода ти. Прочети статиите за НВД и калориен баланс тук и ще ме разбереш много по-точно.

Не се налага да приемаш добавки. Витамините и рибеното масло са с по-висок приоритет спрямо протеин и аминокиселини. Отделно от това присъствието на протеин и аминокиселини в един режим за мен е лишено от смисъл.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.12.15 10:08.

Благодаря за критиката.Коригирах някой неща.Знам че когато целим отслабване трябва да сме в калориен дефицит т.е калориите които изразходваме да са повече от тези които приемаме.

23.12.15
09:54

казано от Кольо Пияндето на 22.12.15, 20:21:

. Отделно от това присъствието на протеин и аминокиселини в един рижем за мен е лишено от смисъл.

Коле, би ли обяснил?

казано от Маданеца на 23.12.15, 09:54:

Коле, би ли обяснил?

Малей, как съм писал с краката си... 285 правописни грешки в 5 реда текст... (giggle)
Ето го принципното ми мнение по въпроса.

Протеинът на прах и аминокиселините са два класа суплементи, които практически осигуряват на тялото един и същ ресурс, нали така? В моите очи присъствието им едновременно в един режим е непрактично и неизгодно, т.е. такова нещо не води до подобряване на резултатите. Дали е възможно да се приемат протеин и аминокиселини едновременно? Да, възможно е. Дали е оправдано? Определено не съм сигурен.

Ако храненето е поне на задоволително ниво се предполага, че то осигурява достатъчно белтъчини в общ план. Съответно за мен е по-разумно (а и по-ефективно) в режима да бъдат включени аминокиселини (с оглед на бързината на тяхното усвояване), които да покрият кратки конкретни моменти и по този начин да се търси (и постига) оптимизация на възстановяването.

Ако са налице обективни причини за затруднения в организацията на храненето и конкретно осигуряването на адекватно количество белтъчини, то тогава протеинът на прах е по-добрият избор. С него по-ефективно могат да се заместят и допълнят хранения, той осигурява белтъчен ресурс за по-дълъг период от време. Стратегията тук е оптимизация на храненето - това е от значение при затруднения с него. Съответно тогава има логика да се помисли и върху избора на конкретен тип протеин (суроватъчен, казеин, матрица).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.12.15 10:51.

Ами ако използвам протеина сутрин и след тренировка,а аминокиселините преди и след тренировка?Или като цяло протеина да го махна?

Мнението беше редактирано от Илиян Бачийски на 23.12.15 19:13.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1