Кръвно Налягане.

Здравейте , значи имам един проблем който започна да ме притеснява започнах много често да си меря кръвното варира от 120/80 до 118 / 78 , рядко да е 110/80/, ходил съм на кардиолог няма нищо притеснително здрав съм !!! 175 висок , 69 кг ,17 години . Според вас сичко наред ли е да спра ли да се притеснявам навсякъде съм ходил ,лекарите започнаха да ми се смеят вече ..

Забравих да спомена ,че постоянно си усещам сърцето и немога да дишам добре , но всеки един доктор ми казва ,че това е защото си го мисля и го втълпявам ,но все си казвам ,че само аз знам какво ми е и те немогат да ми кажат със сигурност , та такали е наистина ?

25.12.15
23:16

Как очакваш адекватен отговор, без наистина да знаем дали ти има нещо ? Най-вероятно са прави, но все пак как са се появили тези болки ? Винаги може да пробваш при друг лекар, като не му казваш, че си бил при други, за да ти обърне по-сериозно внимание.

25.12.15
23:55

Ти маи наистина имаш някакъв проблем на горния етаж, какво искаш да ти е кръвното като заковано ли кръвното ти е в идеални граници 120/80

Както ти казаха, кръвното ти е идеално. Също така, е абсолютно нормално то да варира в някакви минимални граници - както и пулса, в спокойно състояние може да е 60 удара/минута, може да е 55, може да е 65 - това не значи, че има проблем, а са напълно нормални отклонения, защото тези параметри зависят от множество фактори - тялото не е проста система, точно обратното.

Също така, както ти обясниха - спри да си внушаваш.

Ами това 110/80 нормално ли е ?

26.12.15
11:10

Напълно нормално е. Особено в пубертета. Аз все от 15 годишен съм с кръвно 100-110/70.

Разликите са напълно в границите на нормалните моментни отклонения.
Да не забравяме и допустимата техническа грешка на измервателния уред.

Рядко се среща такова филмиране...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.12.15 11:18.

26.12.15
15:23

А тези доктори дали са се сетили да ти направят една снимка на диафрагмата, защото ако не е “филмиране” може да е херния на диафрагмата. Диафрагмата е мускул между гърдите и корема, който участва в дишането. През отвор на диафрагмата преминава хранопровода.  Ей там ако има вродена или придобита слабост, тъй като стомаха е с по-голямо налягане от гърдите, може частично да премине и да притиска белия дроб и сърцето.

Мнението беше редактирано от Dymag на 26.12.15 15:26.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1