На кои продукти “живата”част е утрепана???
Малко се вживявате повече на тая тема.
Просто всичко е на една ръка разстояние и всеки може да си вземе ,каквото иска и да рупа докато се осере...
За това е пълно с дебелаци и кльощаци с по 30% мазнини и увиснали цицки.Защото рупат пред компа глупости и сладки тъпотии.Не се движат и са заприличали на плужаци.
Ей го тва на снимката...хранено е с храни само от супермаркет.
Те така и плувците, хапват от супермаркет, ама излиза нещо друго накрая. И това е масово... Проблема в скандала с плувците е че нашите тъпаци се оказа че още дават, хапченца в чашки, както преди 50 години :))) а хората на запад, са ехеееее къде напред в това отношение. :)
Калоян, ти сериозно ли вярваш ,че тренерите са дали Тромба на келешите ?!
Защо, защото е евтина или дава страшна издръжливост без да се одървиш, като нокторезачка ?! Стига глупости !
Пуберите сс се зобели самостоятелно , конкретно в този случай !
п.п. Димаг, извинявам се за спама !
На кои продукти “живата”част е утрепана???
Малко се вживявате повече на тая тема.
Просто всичко е на една ръка разстояние и всеки може да си вземе ,каквото иска и да рупа докато се осере...
За това е пълно с дебелаци и кльощаци с по 30% мазнини и увиснали цицки.Защото рупат пред компа глупости и сладки тъпотии.Не се движат и са заприличали на плужаци.
Ей го тва на снимката...хранено е с храни само от супермаркет.Те така и плувците, хапват от супермаркет, ама излиза нещо друго накрая. И това е масово... Проблема в скандала с плувците е че нашите тъпаци се оказа че още дават, хапченца в чашки, както преди 50 години :))) а хората на запад, са ехеееее къде напред в това отношение. :)
Не съм за стероидите но хапченца в чашки давани от хора които си разбират от работата правят чудеса с професионалните спортисти . И преди да обиждаш някой е хубаво да помислиш !
Калоян, ти сериозно ли вярваш ,че тренерите са дали Тромба на келешите ?!
Защо, защото е евтина или дава страшна издръжливост без да се одървиш, като нокторезачка ?! Стига глупости !
Пуберите сс се зобели самостоятелно , конкретно в този случай !п.п. Димаг, извинявам се за спама !
В какъв смисъл и те така???тоест и дъщерята е взимала ...така ли???
Нали беше в националния...баш тоя мазник и беше тренер.
В плуването няма пари за амино...та тоя ще им даде “добавка” ли??!
Това са шитни за чашките с хапчетата...последно на дъщерята бяха давали витамини Марсианци кутийка с изтекъл срок на годност.
Да не говорим,каква тотална кръндза е...все гледаше нещо да намаже покрай плувците...например събират пари за обща поръчка за бански(на момичетата струват от 800лв нагоре) и се вреше и той за някаква отсъпка...бе тотален мизерник.
Отделно беше коментирала, че ще има изгърмяли защото тази година падат разни рекорди на страната ...при това от плюнковци дет времената им са били смешни..
Та сами са си взели препарата...и то този, щот са тъпи...там дишане трябва,щот и тримата са на дисциплини от по 200м нагоре...но не маратонци.
Ма Калоян знае...дет до басей не е ходил.
Мнението беше редактирано от nervak на 04.03.21 14:01.
Не съм за стероидите но хапченца в чашки давани от хора които си разбират от работата правят чудеса с професионалните спортисти . И преди да обиждаш някой е хубаво да помислиш !
Кое точно имаш предвид. Говорил съм с лекоатлети, които преди 30 и повече години са им давали същите чашки, какво да кажа повече. Щангисти, плувци, всякакви .. и то ги почват още от 13-14 годишни.
П.С - виж сега, мен не ме интересува кой какво прави. Но не съм чул някой да е казал че взима нещо, а хванати много. И сега в най-елитните спортове, няма да изброявам случаи, а и не ме интересува.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 04.03.21 14:06.
04.03.21
14:04
Та сами са си взели препарата...и то този, щот са тъпи...там дишане трябва,щот и тримата са на дисциплини от по 200м нагоре...но не маратонци.
А бе помага и тоя, който са взели, не е съвсем за изхвърляне...Особено ако са се боцнали с него.
Говорил съм с лекоатлети, които преди 30 и повече години са им давали същите чашки, какво да кажа повече. Щангисти, плувци, всякакви .. и то ги почват още от 13-14 годишни.
Кала, това са преувеличени неща и повечето са легенди, довери ми се.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.03.21 14:05.
Аз на теб със сигурност може да вярвам, проблема е че нещата са толкова чисти, че никога никой не казва кое как е.
Имаше един много силен тенисист, който преди 2 години го остраниха заради тези неща .. и това е тенесист от топ 30.
Това за чашките са ми го казвали много добри приятели, които са били на тези години 13-14 преди 30, какво е било там не знам.
04.03.21
14:16
В професионалният спорт нещата са много сложни, нормално е никой нищо да не казва. Едно, че е забранено, второ, че всеки си пази неговото “колко, какво и защо”.
А колкото до това как са хванали някои - хващат когати и когото си поискат, допинг контрола е за поръчки, не за чист спорт.
Аз на теб със сигурност може да вярвам, проблема е че нещата са толкова чисти, че никога никой не казва кое как е.
Това за чашките са ми го казвали много добри приятели, които са били на тези години 13-14 преди 30, какво е било там не знам.
Когато си направиш добре домашното, взимаш препарати, които се чистят бързо - за около седмица. И за състезание винаги си чист. Стромбата не е от тях, чисти се много трудно, а и за плуването не е особено подходящ препарат. Така че шанса да им е даден “от горе” е много малък.
Чашки се даваха ама бяха с витамини. Само за топ състезатели в националния отбор имаше и повече от витамини. Та както каза Сашо - легенди...
Дори и за топ състезатели в плуването(подчертавам) е нямало нещо повече от обяснения ,какво да купим за възстановяване. Плуването е много мизерна история в България .
Помня как се редяхме за “прясно” кисело мляко, че на другия ден капачката му се надуваше. Сега всичко течно, ферментирало и “дрождирано” се пастьоризира, от млека до вина, което е нормално, но ни лишава от живите бактерии. Няма драма тук - света се променя, има аптеки.
В магазинната мрежа всичко е супер и затова има “био” щандове и “био” магазини, а за 2017 г. във вид на сирене сме изконсумирали 12 000 тона палмова мазнина, според медиите ... да са сбъркали с тон-два. Яйцата и те - 20 ст. до 50, все яйце, ужким, там - арестувани, свободни ...
Аспирин не пия сигурно защото не съм боледувал от болест, която да се лекува с това лекарство. За какво да пия лекарства, ако няма нужда от тях? Ако се разболея от нещо дето да се лекува с еди какво си, естествено че ще го пия. Не ми се е налагало
А пиенето не е здраве, просто си признах че ползувам таз “алхимия” към салатата :D
Няма спам в дневника ми, то аз си го спамя нон-стоп. Това лято трябва да снимам упражнения, не виждам друга възможност да представям спорта си, но още не съм измислил под каква форма да стане. Нещо от рода на кратко визуално представяне на движение, в някаква “база” от такива.
В професионалният спорт нещата са много сложни, нормално е никой нищо да не казва. Едно, че е забранено, второ, че всеки си пази неговото “колко, какво и защо”.
А колкото до това как са хванали някои - хващат когати и когото си поискат, допинг контрола е за поръчки, не за чист спорт.
Аз съм любител и виждам само предимствата от тази липса на ангажименти ... нали, защото не ми зависи от това прехраната. Не мога да участвам в темите за професионалния спорт - далече съм от него. За там, моето мнение съвпада с това на James Hinks. Даже си мисля че проблема не е кой какво е ползвал, а че са позволили да ги хванат :D
Другото което си мисля е, че не дай си боже, ако опра до някакво лекарство когато съм болен, то ще бъде по-ефективно, когато не съм го пил докато съм бил здрав.
04.03.21
21:02
Помня как се редяхме за “прясно” кисело мляко, че на другия ден капачката му се надуваше...
Щото хигиената е била покъртителна. Верно бая живи бактерии имаше тогава ?
И нали знаеш що все се купуваше бира в светло шише...
Аз редовно квася мляко и правя сирене и кашкавал с купешки пресни млека и закваска пак купешки кисели млека. И всеки път стават. Ако нямаше нужните живи бактерии, дали щяха да стават?
Мен не ми става всеки път с купешки, даже като ползвам една и съща марка. Но по принцип като стане веднъж си запазвам закваска от моето и си я ползвам нея и всичко е ок. Нямам възможност в момента да си купувам домашно, промениха се някои неща с източниците ми.
05.03.21
10:19
Мен не ми става всеки път с купешки, даже като ползвам една и съща марка. Но по принцип като стане веднъж си запазвам закваска от моето и си я ползвам нея и всичко е ок. Нямам възможност в момента да си купувам домашно, промениха се някои неща с източниците ми.
Пробвай с БДС кисели млека, която и да е марка, всички стават.
А домашното мляко, ако не си абсолютно сигурен в стопанина, по-добре го избягвай - не знаеш какво е давано на животните - ваксини, антибиотици и т.н. По-добре ползвай млека от млекарниците - там обикновено хем млякото е хубаво, хем може да си спокоен, че има някакъв контрол. От големите марки също стават за квасене, но за сирене и кашкавал не толкова, обикновено трябват по-големи дози калциев двухлорид и ензим за подсирването, което пък ги прави по-горчиви.
Това лято трябва да снимам упражнения, не виждам друга възможност да представям спорта си, но още не съм измислил под каква форма да стане. Нещо от рода на кратко визуално представяне на движение, в някаква “база” от такива.
Супер. Щото макар и да имам добро въображение и известен опит на лостове, някои движения не успях да ги разгадая от описанието, което си дал. То е и трудно да се опишат.
Аз също ще снимам някои упражнения, които правя и за които е по-лесно да се покажат отколкото да се обяснят. Упражненията с тежести са сравнително ясни на повечето хора, но упражненията на лостове са доста по-интересни и комплексни.
Когато почнах да ходя по лостове, преди 35-40 години, се събирахме по 20-тина човека да тренираме. След това през годините останахме 4-5, накрая аз бях сам. Но пък се появиха фитнеси и стана модерно да се ходи на фитнес, а лостовете останаха в забрава. След това лостовете почнаха да връщат позиции, вече като стрийт фитнес и отново някои се върнаха към тях и към уличното трениране. А те дават толкова повече като комплексност на трениране от тежестите. Не отричам тренирането с тежести изобщо. Те могат да са отлично допълнение както и да развиват някой детайли и качества, които на лостове не могат да се развият в такава степен. Но лично аз ако трябва да дам предпочитание, бих го дал за лостовете без колебание.
05.03.21
10:42
А те дават толкова повече като комплексност на трениране от тежестите. Не отричам тренирането с тежести изобщо. Те могат да са отлично допълнение както и да развиват някой детайли и качества, които на лостове не могат да се развият в такава степен. Но лично аз ако трябва да дам предпочитание, бих го дал за лостовете без колебание.
Как се тренират пълноценно краката на лостовете?
За крака се тича и се правят подскоци или клекове, напади и т.н. Говорим за улично трениране, под “трениране на лостове” разбирам улично трениране.
05.03.21
12:40
Когато си направиш добре домашното, взимаш препарати, които се чистят бързо - за около седмица. И за състезание винаги си чист.
Такъв препарат все още няма, дори и Патрик Арнолд не успя да го измисли. Всичко се лови с месеци след прием, някои метаболити на някои препарати се хващат и след повече от година. Въпрос на методика на изследване на пробите, защото те не са една-две. Има неща, които на А пробата няма да излязат, точно поради методиката на тестване на тази проба и спецификата на препаратите, но при повторна проверка, да не говорим при повторна проба всичко се хваща. Въпрос на желание от допинг контрола :D
За крака се тича и се правят подскоци или клекове, напади и т.н. Говорим за улично трениране, под “трениране на лостове” разбирам улично трениране.
За съжаление на лостаджиите, едни 8-10 милиона години еволюция след слизането от дърветата и изправянето на два крака на предците на човека, са направили така, че тая работа с бягането, подскоците и нападите е само раздвижване и нищо повече.
Сашо, то това си е до индивидуалното разбиране на всеки. Когато идеята е да се покажеш колко си “як в ръцете”, то разбира се изобщо не ти минава през ума, че краката са не по-малки важни, а дори може би и повече от ръцете, щото най-малкото ходим на два крака, а не на две ръце :)
Аз за себе си мога да говоря основно, но както се вижда и от тренировките ми, почти няма дни, в които да не правя подскоци. А когато времето е по-добро и тичам, и карам колело, и т.н.
Няма комплексно развитие на тялото ако се игнорира някоя част от него. А ако се комбинира улично трениране + тежести, резултатът е повече от добър.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 05.03.21 12:55.
05.03.21
12:55
Така е, спор няма. Само че, краката могат да понесат в десетки пъти повече от горната част и за това искат тежести. Иначе ще ти трябват два часа скокове и отсечки, че да ги натовариш както трябва.
Така е, спор няма. Само че, краката могат да понесат в десетки пъти повече от горната част и за това искат тежести. Иначе ще ти трябват два часа скокове и отсечки, че да ги натовариш както трябва.
Абе прав си. Ако включиш тежести може доста по-бързо и в по-голяма степен да натовариш краката и то по-комплексно.
Но ако въпроса е само да ги натовариш бързо и то не лошо - 50 или 100 подскока в серия и си готов. Мисля, че като киокушинкаец ти е ясно за какво говоря ;)
А иначе бързи, кратки спринтове - по 20-30-тина метра, совалки напред-назад за няколко минути и краката ти са леш. Тук боксьорите ще ме разберат по-добре :), а и не само те.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 05.03.21 13:03.
05.03.21
13:24
Леш няма да са. Ще ги натовариш, но е несъпоставимо с натоварването за горната част на лостовете. За да са балансирани двете, за долната ще трябват тежести, отделно скокове и отсечки.
Леш няма да са. Ще ги натовариш, но е несъпоставимо с натоварването за горната част на лостовете. За да са балансирани двете, за долната ще трябват тежести, отделно скокове и отсечки.
Така е. Аз говоря само за бързо и не лошо натоварване без тежести. Иначе е несъпоставимо, спор няма.
Пистолет. А ако е леко взами и гюле .
Под клекове аз имах предвид и такива на един крак. Има много начини да се тренират крака без тежести (като включиш пудовка вече има тежест). Но като цяло с тежести, не само свободни, а и машини може да се тренират краката по-комплексно. Това не го отричам, особено ако говорим за развитие на сила в краката тежестите дават повече.
Но тичане, включително и по стълби, клекове (включително и на един крак), спринтове, подскоци, скок дължина от място (включително и на един крак) или назад, напади, велосипед и т.н.
Упражнения за крака без тежести има много, стига да иска човек да ги развива. Проблемът, за който Сашо говори е, че много лостаджии изобщо не обръщат внимание на краката и затова хората се отнасят с леко пренебрежение към уличното трениране и го считат за непълноценно.
05.03.21
14:20
И 5 гюлета да вземеш, не е като да клекнеш 10-ка с 2СТ.
А те дават толкова повече като комплексност на трениране от тежестите. Не отричам тренирането с тежести изобщо. Те могат да са отлично допълнение както и да развиват някой детайли и качества, които на лостове не могат да се развият в такава степен. Но лично аз ако трябва да дам предпочитание, бих го дал за лостовете без колебание.
Във всяка зала има И лостове, т.е., това е стандартна част от оборудването на залата, едни от най-базовите уреди, наред с всичко останало. Затова не виждам логика тренировката на лостовете да е по-комплексна от тази с тежести, след като си по-ограничен от към уреди и натоварване. И лостовете и тежестите са просто уреди, и няма причина да се ограничаваш само до едното, като може да имаш и двете, и да постигнеш по-комплексно развитие.
Интересно ми е, с тези тренировки, можете ли да клекнете поне с 1.5 пъти теглото си?
Или просто клякаш с щанга - по-ефективно, по-удобно и по-комплексно. При пистолетите отиват повече усилия за да пазиш равновесие, от колкото за натоварване на мускулите.
Ако ще включваш допълнителни уреди и тежести, така или иначе вече не тренираш само със собствено тегло, и по-добре си ползвай щангите.
10х2 СТ :-) .............. Бат Сашо, много бе маа му.
Тамън и Петко отвори тема, нищо да е за 1х1.5 СТ:
Петко, ти последно гледам си 85 кг., та можеш ли да клекнеш 10х170, та Джеймса да те признае за як.
05.03.21
15:09
Не е нещо уау 10-ка на 2хСТ по принцип. Доста добро постижение е, но не е нещо невъзможно едва ли не. Да не говорим, че повечето хора напъват толкова, че на тежест, с която правят 5-ца, реално могат да измъчат 10-ката.
Петко, аз съм отговорил на повечето ти въпроси в другите ми постове. Няма спор кой вид трениране е по-добър. Най-добра е комбинацията, тъй като едното и другото трениране могат да се допълват идеално. Всяко си има предимства и недостатъци. Повечето от хората, които тренират в зала не стигат до лостовете. А повечето, трениращи на лостове пренебрегват краката или си мислят, че като могат някое засукано упражнение на лостове, то тия в залите само могат да им дишат праха.
Аз съм клякал на един крак с две пудовки(16кг) и именно поради нужната стабилизация това ми беше по-трудно от клек със 120 кг. Сега не мога да клякам или избягвам да го правя поради травми, но не отричам, че клекът е едно от най-добрите упражнения за крака. Но ако някой не харесва тежести и предпочита уличното трениране, то упражнения има много, включително и такива за крака. Темата беше различна и не беше “за или против лостовете и/или тежестите”. При следващите си тренировки ще снимам и най-различни упражнения за крака, не изискващи тежести, които аз правя, за тези които предпочитат уличното трениране. Темата тръгна от това как да се представи по-добре спорта на Димаг.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 05.03.21 15:29.
Светльо, нема а се плашиш. Аз “клякам” вече 4 та година и сигурно в момента не мога да си клекна и 1хСТ :-) ............. но те тук за мен знаят ;-) На мен генетиката и биомеханиката не ми позволяват.
Мнението беше редактирано от D_M на 05.03.21 15:14.
10х2 СТ :-) .............. Бат Сашо, много бе маа му.
Тамън и Петко отвори тема, нищо да е за 1х1.5 СТ:
Петко, ти последно гледам си 85 кг., та можеш ли да клекнеш 10х170, та Джеймса да те признае за як.
Това е супер базово ниво, за инвалиди, колкото да не ги е срам да кажат, че тренират.
На Сашо критерият е по-нормалния, за сериозно трениращи атлети.
Не, в момента не мога да клекна 170 х 10, съответно и не се смятам за як.
Със сигурност критериите, Петко ни се разминават. Явно вашите са по-достоверните, няма и как да е иначе. Но нарочно те попитах, че исках да кажа друго: Без да скромничиш, ти си си от доста яките тук, а и не само. И в залите дето ходиш, съм сигурен, че пак е така, независимо дали си критичен към себе си. Но ей го на-и ти, макар доста як, макар не си и много тежък /защото ако тежиш 100-110 кг. вече става още по-взискателно/, не можеш да клекнеш 10х2 СТ. Което ще рече, че това постижение не е малко като изискване, особено за по-обикновени трениращи, пък макар и да вдигат по правилния начин.
да клекнеш 10х2 СТ. Което ще рече, че това постижение не е малко като изискване, особено за по-обикновени трениращи, пък макар и да вдигат по правилния начин.
Дидо, критериите на Сашо са за Superman, за ordinary men има други критерии.
Дайте да не спамим повече дневника на Димаг. Може да открием нова тема - “критерии за трениращи” примерно и там да ги конкретизираме.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 05.03.21 16:09.
05.03.21
16:08
Дори без да правя клек, ще направя между 5 и 7 с 2хЛТ, ако напъна наистина за тази серия. Иначе и за 3-ки са ми тежки реално. Хич не е много, стига глупости. Ако си 100кг и нагоре, вече сигурно е бая по-различно, но до 80-85 не е нищо особено.
Щом ще се мести дискусията в друга тема :
Като повече от 5 год. не съм клякал(щанга не съм докосвал), сега към слабите ли се водя?
Открих нова тема “Критерии за трениращи“. Чака одобрение от модератор и я почваме.
Ако не клякаш 10х2СТ - не си як. Петко го каза кратко и ясно. И той не е як :)
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 05.03.21 16:17.
Пълноценно краката не се тренират на лостовете а на земята :D
Мога само да кажа аз какво правя. Разполагам с равно, наклон от около 45 градуса, няколко височини на шведка за закачане на крака при български клек, няколко височини тип “стъпало”, като най-високото ми е на височината на чатала, камъни и ластици.
На равно правя широки и раменни клекове, отпад с мах, румънска на един крак, странични напади, за отскоците ще пиша отделно.
На шведката се закачам за български клек.
Срещу наклона правя напад с отпад - работа с един крак, само напад - редувам краката. По наклона правя широк, раменен и тесен (скиорски) клек, странични напади, румънска на един крак.
На по-ниско стъпало правя отпад с мах, като опорния крак е на високото, а на високото стъпало правя качване - по-логично ми е от пистолет, който не ми е в обичайните тренировки.
С ластиците правя “суинг” с ластици, с възможно най-ниско окачване между краката зад гърба ми а аз на височина - използвам терена, както и добро утро.
С камъка правя изхвърляне от клек зад гърба ми назад или вдигане над главата и забиване пред мен - след внимателна “цедка” останаха само тези движения.
Това са ми статичните, без да обсъждам съпротивлението от ластика при движенията ми уж за горна половина, които никога не са с разноименен разкрач за опора срещу движението точно за да не изолират краката, като имам подобни и с двата ластика едновременно, както и не обсъждам работата с TRX, при който винаги съм в планк или глутеус мост.
Това правя, като имам крака в края на всеки кръг или след всяко собствено тегло, т.е. 2 пъти в кръг. Тренирам всеки ден по 5 кръга или повече. Тази година не съм тренирал 2 дена заради дъжд
Мнението беше редактирано от Dymag на 05.03.21 22:33.