Мнението беше редактирано от Димо на 29.10.21 22:42.
Аааа, ето защо Мангъра е против ваксините 😀
С оглед на казаното от клипа, предлагам:
НЗОК да НЕ поема разхода за лечението на Ковид болни антиваксъри 😀 Ами нали нямало проблем, какво ще ги притесни тогава подобно решение. Те не губят и не ги интересува, тъй като няма да се заразят, а пък ако все пак това се случи, ще го изкарат на крак. Държавата все пак няма да ги остави да пукнат, но тия разходи дето ще направи трябва да им ги изкара после все едно да ти извадят мозъка през анус@ 😂 Ами така де, след като няма страшно, те нищо не рискуват.
Мнението беше редактирано от Dydo на 29.10.21 23:19.
Като ме боцнат втория път, ще пиша :) При толкова набоцкана навалица едва ли ще открия топлата вода, но поне ще си отбележа в дневника, дали е ограничило тренировките ми, които си вървят, както винаги
Въпреки че се се повтарям всяка година, няма как да не спомена отново, в предвид застудяването, нещата към които се придържам при тренировките на открито през зимата.
Първото е крайниците да са ми облечени така, както и торса. Ставите нямат кръвооросяване, нито подкожни мазнини, та който не иска да го болят колене и лакти след редовен спорт на студено, е добре да го има в предвид.
Второто е студения въздух. Подходящото обличане не решава проблема с въздуха, който влиза през устата. При по-сериозно задъхване на студено може да стане беля. Затова тренировката, като серии, брой повторения и почивки, трябва да е съобразена с това. Почивката е ясна - докато се успокои дишането от серията, нищо друго. А серията е утежнена, за да остане на достатъчно малък брой повторения. Аз не ползвам допълнителна тежест за утежняване. Предпочитам прецизиране, забавяне или усложняване на изпълнението.
Последното е продължителността на тренировката. Лятото, в почивен ден, редовно минавам час в тренировка, но през зимата гледам да не прекалявам - 40, 50 минути максимум.
През зимния сезон условията наистина са по-неблагоприятни за тренировка - студ, тъмнина, много дрехи, тежки обувки, ръкавици с които хвата е по-ограничен и т.н. Но това аз го възприемам като част от тренировката, която е недостъпна през лятото и която учи тялото на различни неща, като например да може да работи в тези условия, да се приспособява към сезона или ако щете изтърканото “да се калява”. За мен зимните тренировки са точно толкова “ценни”, колкото и летните, най-нормален, сезонен цикъл. Даже предпочитам хубав сняг да има
11.11.21
21:55
казано от Dymag на 11.11.21, 20:42:
А серията е утежнена, за да остане на достатъчно малък брой повторения. Аз не ползвам допълнителна тежест за утежняване. Предпочитам прецизиране, забавяне или усложняване на изпълнението.
Ако прецизирам, забавя и усложня изпълнението на базово упражнение с щанга (клек, лег или мъртва тяга) с 60кг същото ли ще като натоварване с щанга 180кг (произволно давам пример с три пъти по-голяма тежест) и ако практикувам усложнено с 60кг ще мога ли да изпълня опростено упражнението със 180кг? 😀
Аз съм убеден,че не мога да забравя базово така,както тоя урод може на лоста...
казано от Brown Bomber на 11.11.21, 21:55:
Ако прецизирам, забавя и усложня изпълнението на базово упражнение с щанга (клек, лег или мъртва тяга) с 60кг същото ли ще като натоварване с щанга 180кг (произволно давам пример с три пъти по-голяма тежест) и ако практикувам усложнено с 60кг ще мога ли да изпълня опростено упражнението със 180кг? 😀
Не, затова щангите са си щанги, но като видиш Димаг на живо и пробваш някои от нещата му, ще разбереш колко е прав.
Срещам се с него на няколко месеца и всеки път се чудя защо тренирам и дали да не зарежа щангите освен да клякам 2 пъти седмично и другото да тренирам като него....
11.11.21
23:29
Не се съмнявам, че е як, ама да тренираш крака на лостове - трудна работа, а да неглижираш най-голямата мускулна група не е работа.
12.11.21
09:01
Сравняваш несравними неща. При щангите движението обикновено е в една равнина, а центъра на тежестта е много близо до тази равнина през цялото време. Докато при лостовете има много неща, които съвсем не са линейни - разните силови, коремни, тюлени и т.н. нито са в една равнина, нито движението е около центъра на тежестта. Там по-скоро въртиш някаква тежест около ос. Това ги прави много по-трудни за контролиране при по-бавно изпълнение.
Иначе съм съгласен, че краката са много пренебрегнати при този тип трениране :)
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 12.11.21 09:03.
казано от Alexander Krastev на 12.11.21, 09:01:
Сравняваш несравними неща. При щангите движението обикновено е в една равнина, а центъра на тежестта е много близо до тази равнина през цялото време. Докато при лостовете има много неща, които съвсем не са линейни - разните силови, коремни, тюлени и т.н. нито са в една равнина, нито движението е около центъра на тежестта. Там по-скоро въртиш някаква тежест около ос. Това ги прави много по-трудни за контролиране при по-бавно изпълнение.
Иначе съм съгласен, че краката са много пренебрегнати при този тип трениране :)
Те краката там само тежат :-)
Спорта в зала се предполага че е в зала, а не на открито и не е необходима някаква промяна на тренировките към зимни условия, независимо дали е с тежести или със собствено тегло. В Уганда не ползват зимни гуми ;) Собственото тегло и възможните движения са различни от тежестите, да не говорим пък за базовите и Alexander Krastev го е написал най-точно. Аз съм лостаджия, спортуващ целогодишно на открито и пиша как го правя.
казано от Dymag на 29.06.21, 14:12:
По отношение на краката, логично по-тежки са разноименните крака - отпад с мах на височина на опорния крак, отпад с напад, качване на високо стъпало, пистолет, румънска на един крак, кънкьорски напади, донякъде и български клек, въобще, неща, при които тежестта за някаква част от изпълнението се прехвърля само на единия крак. Там нищо не се маха като тежест, защото единия крак изцяло тежи на другия и на практика се получава 1 СТ допълнителна тежест, относимо към тежест за двата. Съответно трябва да има акцент точно върху тези упражнения и нарушаване на равновесието, а успоредните крака да са повече за корекция и стречинг.
казано от Dymag на 11.11.21, 00:58:
Като ме боцнат втория път, ще пиша :) При толкова набоцкана навалица едва ли ще открия топлата вода, но поне ще си отбележа в дневника, дали е ограничило тренировките ми, които си вървят, както винаги
Боцнах се в петък следобяд. Пак нищо до момента. Не съм спортувал в деня на убождането и днес заради лични ангажименти несвързани с ваксинацията, но е ок, като се има в предвид че нямам ден без спорт от 25.10. Както написа Иван _ , най-лесно е да си постоянно във форма :)
Важно ама май се контузих. Днес бях на срещуположни ластици, като портален скрипец. Работя на всички височини, като най-трудни са тези, при които ластиците са най-далече, т.е. най-високата и най-ниската, височина на окачване. Та, на най-ниската събирам ръцете нагоре, с по ластик в ръка, като флайс, над-главата и леко към равнината на гърдите. Тъй като е доста тежко, след като събера ръцете, които са леко присвити, си закачам пръстите и продължавам движението нагоре до прави ръце и заключени лакти. Правил съм го стотици пъти ... обаче днес в най-изпънатото положение пръстите ми се откачиха и лявата ръка избяга по ластика. Дясната ми е с налакътник, защото си е хронично контузена 😂 Ластиците са ми 45-ки, не зная колко идват с максимално опъване, както е на крайните височини. Ръката ми избяга като изстреляна от пушка, но си завърших тренировката, болезнено. Утре ще видя какво съм направил
ПС: “Кат’ изстрелян бях от пушка” - имам си отношение към тази фраза, като в моята извратена творба:
„МЪЖКА” СЛУЧКА
Гледам аз една мадама -
супер гадже цепеняк,
тип: „Е те такава няма!”
и си викам „- ето с тая
трябва да се заиграя”…
… но е с нея здравеняк -
нещо средно между „Йети”,
крокодил и носорог,
огън му в очите свети,
тип: „Със тоя пък изобщо
хич да нямаш нищо общо!”…
… де’ба пустия порок!
Що е тази, са, набарал,
толкова огромен тип?
Тоя, а ме е подкарал,
ще ми стане много тясно…
… но ш’се пробвам, то е ясно,
к’во да правиш – генотип!
Приближавам „по терлички”,
питам колко е часа,
оня вика: „- Я, сестричке,
виж, да кажеш на момчето!”
… Опаа, наше е момето -
тя „сестричка” е била!
Заговорихме се всички
и отидохме у тях …
… гледам нежно във сестричка
и предчувствам аз победа …
… с нежен поглед здравенякът
мене гледа! ИзтръпнАх!
Леле мале, к’во да кажа,
тоя ако скочи – ДРЪЖ -
няма как да му откажа!
ЗабравИх във миг сестрата
“бегай бързо през вратата,
докато си още мъж!”
… Кат изстрелян бях от пушка!
Са се смеете, нали?
Ще ви питам аз, за дружка,
кат горила ви нарочи -
мен сърцето ми прескочи!
… Кат се сетя ме боли.
Карай! Хайде, че мадама -
супер гадже цепеняк,
тип: „Е те такава няма!”,
току що край мен премина.
Няма как да я подмина …
… с нея няма здравеняк!
Мнението беше редактирано от Dymag на 21.11.21 20:38.
казано от Dymag на 21.11.21, 20:00:
Ръката ми избяга като изстреляна от пушка, но си завърших тренировката, болезнено. Утре ще видя какво съм направил
Това съм го правил няколко пъти и винаги съм съжалявал после. Ама пусти инат - не пуска и на дърти години...
Стискам палци при теб да се размине без усложнения.
Вчера вечерта, като не можах самостоятелно да си съблека блузата, си казах: “Хайдее, отиде!”, а през нощта сънувах че измислям движения за горна половина на тялото без ръце :)
Днес, обаче, учудващо добре. За тренировката преместих налакътника от староконтузената дясна, на новоконтузената лява, ръка, а на дясната сложих един наколенник размер “M”, който не помня от къде го имам. Нищо не съм правил с болка - има ли лек намек за такава, изхвърлям движението. От обичайните ми движения изхвърлени бяха L to HS и ниския вариант на L to planche - от спусната кофа до нисък planche без вдигане на височината. Всичко друго - ластици, силови, тюлени, “пружини”, нормалния L to planche който е с прави ръце, flying ass със стъпване на по-високата от тази за опората на ръцете височина на успоредката (успоредката е на 2 нива), че дори и кофи на една тръба зад тяло - беше ок, разбира се, с внимателно изпълнение. Очаквах по-сериозна драма, в предвид предишния ми опит. Между другото, тази ръка е същата, в която ме боцкаха и 2-та пъти - подсилена е с алуминий 😂
Забелязъл съм че в преходния сезон се обострят доста от хроничните болежки, особено този към зимата. Отделно на това и разни други проблеми, които има човек. Също се появява някаква отпуснатост, разсеяност и човек допуска наглед елементарни грешки. Бросайънс е, но имам доста практически наблюдения върху мен и околоните. Та там може би за известно време, трябва да се внимава с натоварванията.
Имам по дати ,кога съм се прецаквал свирепо...почти съвпадат от 6-7 години насам.
И все по това време.
Ми да, ето - Марс в скорпион, а Марс управлява физическата енергия и е отговорен за паданията, травмите и нараняванията, пък аз съм скорпион. Сега всичко ми се изясни - звездите са виновни 😂
ПС: nervak, Марс е в скорпион от 30 октомври и ще е там до 13 декември ... мнооого трябва да внимаваме, че сме една зодия 😂
Мнението беше редактирано от Dymag на 23.11.21 13:54.
казано от Любомир на 23.11.21, 12:17:
Усещам, че се оформя нов дял в астрологията и нумерологията 😂
Няма проблем, веднага ще преместим в дискусията, в най-подходящата тема :)
а именно тази за ковид :)
Не зная за астрологията, но днес малкия ми син, който спортува от малко над 10-на тренировки с мен, започна да прави коремни възлизания. Много съм доволен.
Налакътника вече е на обичайното си място, програмата от движения е пълна, времето, поне до днес, комфортно за тренировки, а за малкия син вече се коментира че “е до ген”. Таман ще дойде снегът и аз ще съм във Варна - от вторник до края на седмицата, надявам се за последен път тази година.
Вчера, късно, се прибрах и се надявам да не ходя никъде повече до края на годината. То това си е и стрес - събирай багаж, разхвърляй багаж, пак събирай, взЕми тези 5-6 часа седнал в колата, 10-на градуса нагоре-надолу трябва да се предвидят за дрехи, хотели, ядене ... добре че спорта ми е възможно най-достъпния за тази ситуация. Всяка зима приятели ме навиват да ходя с тях в зала, предлагат ми карти на оферта, а аз не мога да си осигуря месец на едно място или дори една и съща възможност като време от деня за спорт. При мен е днес от 17:00, утре вероятно след 18:30, други ден - ще видя. Единственото което зная е, че сутрин няма как да стане - аз съм “нощна птица”. Затова, всичко е максимално просто и ясно, където и да съм - свършват ангажиментите за деня, вземам си дрехите на гърба и отивам на най-близките лостове. Пускам си музика и спортувам, в обичайна обстановка. Случвало се е това да го правя и в 23:30 часа през зимен период - все тая, лостовете нямат работно време.
Както обикновено и оня ден едно хлапе, на лостовете във Варна, ме пита какво мисля за залата - те, много хора не използват думата “тежести”, а “зала” :) Като го чуя това, аз зная, че отговора ми е без значение и всъщност се търси не спорт, а мотивация. Отговора ми винаги е един и същ - можеш ли да си гарантираш постоянство и те кефи - това е! Ако не можеш - нищо няма да има последствия, нито с лостове, нито със “зала”
Я, не съм писал повече от месец ... и съм се надявал да не ходя командировки. Е, сега вече ходя. Спорта си е спорт, по това време на годината с по някой друг ден пропуск, като днес например - от седмица работя в Благоевград (живея в София) и шофирам по 200 км. всеки ден за разнообразие, а днес работих до по-късно и съответно пропуснах тренировката. Иначе времето меко за сезона и добро за тренировки. Прави ми впечатление и многото за сезона спортуващи навън. Всяка вечер има по няколко човека, поединично или по двойки, включително и в няколкото дни с минусови температури тази година. Покрай тези дни научих нов лаф: ”Навънка е само за вътре” :P Но, да, топло е за сезона. Януари и февруари са си снежни месеци за София, а то единия вече почти свърши, без сняг.
Та, спортувам, а от четвъртък ще го правя поне за седмица в Гоце Делчев. Там имаше едно момче, пожарникар, на лостовете, засичахме се редовно по снеговете, но това беше преди две години. Миналата не съм бил там. Изглеждаше като човек, който и след години ще го срещнеш на лостовете, т.е. като мен. Тази, за разлика от миналата, се очертава с повече командировки, защото сме с необичайно намален състав в службата. Трябва да свикна да пиша 2022 22 22
Как да пише човек. Днес се прибирам от Гоце Делчев. Следващата седмица - Враца, по-следващата - Асеновград, после в Троян. Между другото в Асеновград и в Троян не ми се е налагало да търся лостове. Надявам се да си намеря.
Иначе, в Гоце Делчев, 1-во училище е в ремонт и лостове няма. Спортувах в градския парк, на осакатена титанска конструкция, без успоредка и с фиксирани дръжки за набиране вместо лост - само две възможности за ширина и хват, но до нея има друга конструкция, малко “сделана”, с нисък и тънък лост. Има и “уличен фитнес на открито” - тези, металните конструкции, които имитират фитнес машините и лично за мен са ми прекалено леки за натоварване. Успоредка има като комбинирана успоредка и стойка за повдигане на краката ... кой пък го прави това, облегнат и на лакти - ужас
За една седмица в Гоце Делчев четирима около мен излязоха положителни за ковид и още толкова със същите симптоми отрицателни. Има и един с отрицателен и след четири дена с положителен. Да чукна на дърво, всички го карат само с подсмърчане ... аз ако се тествам дали няма да си спестя някоя друга седмица командировки :P
Наистина конструкцията, която е в парка на Гоце Делчев, е доста осакатена. А в двора на 1во основно училище са я махнали или просто временно няма достъп до нея?
В Асеновград лост и успоредка има на стадиона встрани от главните трибуни. Старички, но вършат работа. Последно съм ги ползвал преди две години, надявам се все още да са там. Може и някъде на друго място да има, ще трябва да проуча.
В двора на 1-во в Гоце Делчев ми казаха че разширяват някакъв корпус. От новостроящата бетонна конструкция, ламаринени заграждения и строителни материали не можах да видя дали все още я има или са я махнали, но мястото на строежа съвпада с това, на което бяха уредите - от към пожарната. Тя, цялата дясна част на двора, от към пожарната е в строеж.
Благодаря за информацията - стадион в Асеновград е чудесен ориентир. Дано са там
27.01.22
16:09
Има лостове в Троян.
Ще ги намериш.
Разходи се повече,Балкана е уникално красив.
Първо е Враца, от утре, а всичко останало е предпоследно. Враца има хубава площадка и там спорта е подсигурен. А днес не успях да тренирам - не ми стигна деня и имам още задачи. Винаги е така - в деня преди заминаване, гледам да свърша всичко в предвид отсъствието ми няколко дена, после багаж, баня и то време не остава. В денят, в който пътувам, винаги тренирам след пристигането, независимо дали съм натам или насам. Факт е обаче, че ластиците напоследък ги пренебрегвам, за да пестя време. Натискам обаче повече на крака, вкл. и с “женски” неща, като магарешки ритници, повдигания и др., макар че се съдържат в много от движенията ми със собствено тегло от опора - L to HS или planche, разкрачвания при махове или мокри кофи, и т.н. Обикновено вкарвам един път в кръга стандартно - бг клек, румънски на един крак, отпад с мах на високо стъпало, напад с отпад срещу наклон, странични напади, плие с камък и др. и втори път от “женските” - повдигане на краката напред, странично или назад, с или без ротации и/или редуване, прав или от свито положение. Така и почивам за по-тежките следващи неща в кръга със собствено тегло.
Та, забавлявам си се, а от утре във Враца
Много история има във Враца, датираща от хиляди години пр.н.е., траки, Рогозенското съкровище, трибали, баща и Александър Велики, Салдоцела, Валве, Вратица, римляни, Увраджа, Софроний Врачански ... той не е врачанин между другото :) Общо взето, всеки се е бил с всеки и голям бой е падал, като чета, от дълбока древност, за друго май никой не е идвал насам. Съответно символа на града е по-голямата от двете запазени отбранителни кули - Кулата на Мешчиите, а точно зад нея има нова площадка за уличен фитнес, на която спортувам. Площадката не е титанска, много е разчупена, но чупките са непрактични. Има и “фитнес на открито” уреди, гумирана настилка и е осветена през нощта. Старата, на “Титан”, си е още там, до храм св.Николай, в двора на който има църква св.Никола ... липса на въображение предполагам. Не е осветена. Въобще, във Враца, което си е било някъде, още си е там - същото. Само част от улиците са станали еднопосочни.
История има, но сняг няма и е сравнително топло 1-3 градуса по тъмно. Тренировките си вървят, има и други спортуващи, от всякакви страни - днес спортувах с един от Испания, който спортува точно като мен - тежки многоставни с нарушаване на равновесието, крака и леки асистиращи, в кръгове, кратко и ежедневно. Много общителен, но ентусиазмът му се сблъска с английския ми и после имаше само палци нагоре :P
Писал съм вече защо във Враца гарга не каца - истинска история с набедени за вредители по земеделските култури гарги и ентусиазираната ловна дружина на Враца. Споменах история с трибали, Рогозенското съкровище, римляни, мините, в които са се секли монети, а църквата Свети Никола е подземна - турците са разрешили християнски храмове, само ако са по-ниски от турчин на кон и затова е подземна, в двор на по-нова църква. Писал съм и съм чел, но самите Врачани не знаят нищичко, буквално - боб! И този край се асоциира с парада на простотията - циничния и просташки хумор на северозапада, поднесен ни щедро от медиите и за съжаление, и от самите хора от този край. Някой да знае не циничен виц или лаф от северозапада? Нещата от живота. А историята я знаят чужденците, не и наследниците й.
За колекцията, снимки на новата площадка. Старата трябва да я има в предишни мнения. И една снимка, заради която научих нова дума - литотриптер. Не е вид летящ динозавър :)
Бях на север, бях на юг, а от утре съм на изток ... почти. Днес спортувах, по никое време - сега влизам от тренировка, след работен ден в Ботевград. Държах да спортувам, защото не съм сигурен във възможностите за спорт в Асеновград, където съм от утре. След работен ден, по това време на годината, е тъмно и не се намират лесно възможности за спорт на непознато място. Факт е че до сега съм намирал - оглеждам се за хлапета и питам тях. Винаги е работело.
В Асеновград, в самия стадион спортни уреди няма. Стадиона е със заключена порта, но без ограда, което е интересно. Над стадиона, зад трибуните от външната страна, има един висок, тънък и крив лост, и висока успоредката. Не е осветено. Лоста не е стабилен, което установих по трудния начин - при силово с подхват с прехвърляне отпред, при което едната му страна се премести с около педя и ме шашна. Площадката не става, но ако не намеря друга, ще се мъча там. Има хубав камък
казано от Dymag на 10.02.22, 22:35:
В Асеновград, в самия стадион спортни уреди няма. Стадиона е със заключена порта, но без ограда, което е интересно. Над стадиона, зад трибуните от външната страна, има един висок, тънък и крив лост, и висока успоредката. Не е осветено. Лоста не е стабилен, което установих по трудния начин - при силово с подхват с прехвърляне отпред, при което едната му страна се премести с около педя и ме шашна. Площадката не става, но ако не намеря друга, ще се мъча там. Има хубав камък
Преди имаше успоредка и лост за набирания в градския парк.Предполагам че още ги има. В началото/края ( зависимост от къде идваш) на павирания мост има статуя на цар Иван Асен II - там е парка. И от други места може да се влезне, но най- лесно ще е да ползваш навигация, ако не го знаеш къде е.
Точно над крепостта( като стигнеш входа за крепоста го подминаваш и продължаваш по асфалтовия път нагоре и след около 20-30-40 метра има паркинг отдясно на пътя ) също имаше свободно достъпна успоредка и лост за набиране и тях предполагам, че още ги има, но не знам до колко ще ти вършат работа.
Предполагам, че и по кварталите може да има някакви площадки, но не ги знам.
Мнението беше редактирано от I`M на 11.02.22 00:35.
I`M, намерих градски парк и въпреки че май не е това за което си писал, намерих и уреди за спорт :) Намират се в градската градина откъм улица Стара Планина, в участъка между бул.Васил Левски и пл. България. Докато бях там, идват двама и започват да спортуват с “тяга на лост”, “обратни кофи” и т.н. от моят репертоар, перфектни изпълнения. То и аз си спортувам в същото време, но си и мисля че не е обичайно и таман да ги заговоря, идва единият и ме пита дали съм от София, а после и дали се казвам Венци. Оказа се съмишленик, с който сме си споделяли упражнения в нета и разни приложения преди години. По упражненията се познахме :) От него разбрах, че това е най-новата площадка, спомена ми и за площадката, на която ме прати I`M, но май е по-далеч. Площадката е осветена, интересна, конструкцията можеше и да е по стабилна, лостовете са много високо, има камъни наоколо и наклон за крака - имам такива упражнения. Камъните много тежки - не посмях прехвърляне назад
казано от Dymag на 11.02.22, 22:17:
I`M, намерих градски парк и въпреки че май не е това за което си писал, намерих и уреди за спорт :) Намират се в градската градина откъм улица Стара Планина, в участъка между бул.Васил Левски и пл. България. Докато бях там, идват двама и започват да спортуват с “тяга на лост”, “обратни кофи” и т.н. от моят репертоар, перфектни изпълнения. То и аз си спортувам в същото време, но си и мисля че не е обичайно и таман да ги заговоря, идва единият и ме пита дали съм от София, а после и дали се казвам Венци. Оказа се съмишленик, с който сме си споделяли упражнения в нета и разни приложения преди години. По упражненията се познахме :) От него разбрах, че това е най-новата площадка, спомена ми и за площадката, на която ме прати I`M, но май е по-далеч. Площадката е осветена, интересна, конструкцията можеше и да е по стабилна, лостовете са много високо, има камъни наоколо и наклон за крака - имам такива упражнения. Камъните много тежки - не посмях прехвърляне назад
Площадката за която ти говорих е в същия парк , в който си ходил или поне преди години беше в него. Дали са я осъвременили /променили в площадката за която говориш ти или е отделна площадка - не мога да кажа в момента. Пък може и да е същата, а аз да съм запомнил само, че имаше лостове и успоредка. Важното е, че си намерил къде да спортуваш , че и съмишленици в спорта.
Мнението беше редактирано от I`M на 11.02.22 23:00.
Площадката е една свързана система под формата на квадрат, с 4 лоста на различни височини, 2 шведски стени, змиевидна хоризонтална стълба за успоредни хватове и маймунско ходене, същата работа но вертикална, успоредка, стойка за коремни преси под наклон, ниска паралелка, железа на големи височини, които предполагам че са за закачане на въжета или халки иии ... май е това. Утре ще я снимам
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече