Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

16.05.23
12:04

казано от Петко К на 16.05.23, 11:40:

Мислиш, че те не бачкат? Или че тяхната работа е по-лесна от твоята?
И ако да - защо и ти не правиш същото?

То все е работа, но няма ама никаква база за сравнение между това да лепиш плочки, да сгъваш арматура, да правиш ел. или вик инсталации, да си в гумаджийницата, да въртиш км с камиона и т.н. и т.н. ....разбра ме.
Не правя същото, защото с моята си работа се чувствам по-добре. А и за да печелиш от разни инфлуенсърски истории ти трябват много гледания и последователи. Единици реално са тези, та и затова останалите да не гледат това да им вади хляба,а да хващат кирката и лопатата.

Аз бих ти задал контра въпрос:
Щом и те бачкат и не им е по-лесно, защо не идат на строежа, в сервиза и т.н.

А вие защо се бъркате хората какво правят и с какво се занимават ?

16.05.23
13:09

казано от Alexander Krastev на 16.05.23, 13:05:

А вие защо се бъркате хората какво правят и с какво се занимават ?

Щот, много мразим дайвърсититУ))))

Тебе те знаем - ти най-много мразиш расизма и негрите :D

16.05.23
16:57

казано от Петко К на 16.05.23, 11:40:

казано от Dydo на 16.05.23, 10:22:

Всичко живо ютубъри , влогъри, блогъри и не знам си каква измет. Никой не иска да бачка.

Мислиш, че те не бачкат? Или че тяхната работа е по-лесна от твоята?
И ако да - защо и ти не правиш същото?

Не, че не работят. Но всъщност нищо не произвеждат. Услугата, която предлагат има за цел да увеличи броя на последователите им, което пък носи доход.
Не е лесно, трябва да си интересен, креативен, и т.н., но за мен е безсмислено занимание тъй като няма реално добавена стойност.

16.05.23
17:54

казано от Dydo на 16.05.23, 12:04:

То все е работа, но няма ама никаква база за сравнение между това да лепиш плочки, да сгъваш арматура, да правиш ел. или вик инсталации, да си в гумаджийницата, да въртиш км с камиона и т.н. и т.н. ....разбра ме.

Значи все пак смяташ, че е по-лесно да развиваш успешен онлайн бизнес, от това да лепиш плочки или да правиш ел. инсталации?

А и за да печелиш от разни инфлуенсърски истории ти трябват много гледания и последователи. Единици реално са тези, та и затова останалите да не гледат това да им вади хляба,а да хващат кирката и лопатата.

Именно, единици изкарват достатъчно, че да се издържат и да не им се налага да работят друго. Повечето това го правят като допълнение към основната им работа.
Тоест, не е лесно и не всеки го може.

Щом и те бачкат и не им е по-лесно, защо не идат на строежа, в сервиза и т.н.

То за това също се изискват знания, умения и опит, не всеки го може.
Знам, че много хора си мислят, че могат, затова и се напълни с пишман “майстори”, дето трябва да преправяш след тях.

казано от Svetoslav на 16.05.23, 16:57:

Не, че не работят. Но всъщност нищо не произвеждат. Услугата, която предлагат има за цел да увеличи броя на последователите им, което пък носи доход.
Не е лесно, трябва да си интересен, креативен, и т.н., но за мен е безсмислено занимание тъй като няма реално добавена стойност.

Произвеждат съдържание. Например като писателите и музикантите. И те трябва да са креативни, интересни и т.н., за да се продават, но по твоята логика това са безсмислени занимания. 
Един клип носи на хората същата стойност, каквато и един роман, филм, футболен мач или песен. Дали на вас ви харесва съдържанието е отделен въпрос. И аз не харесвам 99% от литературата, но не твърдя, че писателите нищо не работят и продуктите им нямат реална стойност.

16.05.23
18:06

Съгасен съм с Петко. Ако трябва да сме обективни, въпреки че и мен ме дразнят голяма част от тях, е необходим много голям набор от умения, въобще не е толкова просто. Понеже и аз правя видеа за собствена и ограничена употреба, мога да ви кажа че само да монтираш се изисква много време и е цяла наука, за да стане както трябва. Отделно има толкова много творческа работа, не е само да режиш и да лепиш. Много са компонентите ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 16.05.23 18:07.

16.05.23
18:16

Петко, ако под онлайн бизнес разбираш онлайн търговия на стоки и услуги, чрез платформи, това не съм го упоменавал. Пък и тия повечето са на запис :-) Казах конкретни дейности, които имах предвид. Не знам за какво спорим. Пък и се навъдиха едни други, които говорят само как да си успешен, та това или онова. И все разни шмекерии, дето да си с риза и панталон.
Знам какво е и тако и вако. Цял ден клипове да снимам (нет гуру) или да пиша жалби и други документи и да се явявам по-дела, а вечер да съм скапан психически, пак хиляди пъти ще го предпочета пред това да боядисвам, сгъвам, поправям, катеря, разнасям с камиона, строя ремонтирам, гледам животни, жъна с комбайна и т.н. А то и на тия умствената част в работата пак е несравнима с на някой друг експерт работещ на бюро.
Като млад свирех на китара, даже група имахме по едно време. Имали сме репетиции по 8-10 часа на ден. Уж изморени, уж скапани. Обаче нищо общо с дори час - два работа с баща ми (лека му пръст) в сферата на монтажната дейност, макар само да му бях помощник, когато ме е взимал с него. Предпочитах да дрънкам на китарата 15 часа, които да заменя с тези 2 с работните дрехи и инструментите.
Не,че и другите не работят, но това е в пъти по-леко. И не говоря за хората на интелектуалния труд, към които съм и аз (и която работа е пак по-лека като цяло), а за тези с клиповете, с което гледат да си “изкарват хляба”.

Мнението беше редактирано от D_M на 16.05.23 18:28.

16.05.23
18:31

казано от Петко К на 16.05.23, 17:54:

Произвеждат съдържание. Например като писателите и музикантите. И те трябва да са креативни, интересни и т.н., за да се продават, но по твоята логика това са безсмислени занимания. 
Един клип носи на хората същата стойност, каквато и един роман, филм, футболен мач или песен. Дали на вас ви харесва съдържанието е отделен въпрос. И аз не харесвам 99% от литературата, но не твърдя, че писателите нищо не работят и продуктите им нямат реална стойност.

Всъщност си прав. Нищо не мога да кажа. Може би проблемът е, че броя на инфлуенсъри, влогъри и т.н. е повече отколкото броя на всички творци досега в човешката история и това някак много силно намалява качеството на съдържанието.

16.05.23
18:31

Бахти и умелите гении дет ги изкарахте тия с оскубаните вежди ,рисувани бради ....и наджукени и намазани брантии...чак стойност като романи имали...ама може,то всичко зависи от ценностната система.

16.05.23
20:23

казано от Dydo на 16.05.23, 18:16:

Петко, ако под онлайн бизнес разбираш онлайн търговия на стоки и услуги, чрез платформи, това не съм го упоменавал. Пък и тия повечето са на запис :-) Казах конкретни дейности, които имах предвид. Не знам за какво спорим.

Дидо, написал си ясно кои имаш предвид - “Всичко живо ютубъри , влогъри, блогъри и не знам си каква измет”. Т.е., всички.
А в ютуб, наред с цялата плява, има и сума ти полезно съдържание на всякаква тематика, стига да ти е интересно и потърсиш. И това съдържание е създадено от хора, които са вложили време и усилия в това.

казано от nervak на 16.05.23, 18:31:

...чак стойност като романи имали...ама може,то всичко зависи от ценностната система.

То повечето романи имат същата или по-ниска стойност. Хората това търсят и съответно това се продава.

казано от Svetoslav на 16.05.23, 18:31:

Всъщност си прав. Нищо не мога да кажа. Може би проблемът е, че броя на инфлуенсъри, влогъри и т.н. е повече отколкото броя на всички творци досега в човешката история и това някак много силно намалява качеството на съдържанието.

Колко филми и книги се произвеждат годишно и колко от тях са качествени и запомнящи се?
Та и тук така.

16.05.23
20:27

Книги само за миналата година мога да ти изброя 4-5,които харесах и препрочитах,,...и още толкова дет не ми допаднаха.Инфлуесъри ,тубъри и прочие хуйни не знам нито един ..или едно...то знае ли се ,как да  им се вика-не за миналата година,а изобщо не знам...не ми е явно висока културата.

16.05.23
20:53

Петко, естествено има и полезно съдържание. Ама болшинството дрънкат вече дъвкани и дъвкани неща и реално копират. А пък други се опитват да измислят уж нещо ново. Смисълът на казаното от мен е, че бая народ иска на хляба мекото. Да не се работи много, но да се изкарат пари. Щото тая работа не е като оная работа, каквито и аргументи да се вадят.

16.05.23
20:56

На Димага му отнесохме дневника като куц ютубър домат :)

16.05.23
21:07

казано от Dydo на 16.05.23, 20:53:

Да не се работи много, но да се изкарат пари.

Да, и? Намирам го за съвсем естествено. Не вярвам да са много нормалните, разумни хора, които да предпочетат да работят много и тежка работа и да печелят малко, вместо обратното.
И не мисля, че да управляваш бизнес за милиони (какъвто всъщност е един успешен ютуб канал) е по-лесно от това да лепиш плочки. Физически може би, но не и като цяло.

16.05.23
21:22

казано от Петко К на 16.05.23, 21:07:

И не мисля, че да управляваш бизнес за милиони (какъвто всъщност е един успешен ютуб канал) е по-лесно от това да лепиш плочки. Физически може би, но не и като цяло.

На такъв етап от развитието, ок.
Но ти потвърждаваш накрая това което казвам. Не, че не е нормално всеки така да гледа да се осигури в живота. Но стремежът е, по възможно най-лесен начин, който евентуално и ти е приятен, да изкараш пари. А хотелите по Черноморието търсят персонал :-(
:-)))))

Мнението беше редактирано от D_M на 16.05.23 21:26.

17.05.23
00:22

17.05.23
12:38

казано от Петко К на 16.05.23, 17:54:

Един клип носи на хората същата стойност, каквато и един роман, филм, футболен мач или песен.

Махни “роман” и ще се съглася :D
Е,айде и за песен може да се съглася донякъде, ама футболен мач и тъпня от ютуб са еднакво безсмислени.

17.05.23
12:52

Попринцип можем да живеем в дървени къщи и да ходим до тоалетна в храстите, тогава няма да трябват никой от тея с “истинските” работи, а?
Всички тея дават няква добавена стойност за определена таргет група и е съвсем нормално да получават заплащане в замяна. Доста работа заминава behind the scenes в един ютуб канал

казано от Dydo на 16.05.23, 21:22:

Но стремежът е, по възможно най-лесен начин, който евентуално и ти е приятен, да изкараш пари.

То и ти си избрал най-лесния и приятен за теб начин да изкарваш (достатъчно) пари, както и повечето от нас

17.05.23
13:18

казано от Ivan на 17.05.23, 12:52:

. .....и приятен за теб начин да изкарваш (достатъчно) пари, както и повечето от нас

Одавна не ми е приятно да се занимавам с бумаги и разтягане на локуми, ама това е положението:-)

18.05.23
00:04

За любопитните, може да погледнете тук какво е най-гледано в ютуб. От първите 4 места, 3 са детски песнички за “омагьосване” на бебета ... ”Пусни му кокомелон да заспи, че ми наду главата!”, пак, след малко, после, “loop-ни го”, цял ден, утре, всеки ден, догодина, до амина: “The wheels on the bus go round and round
Round and round, round and round ...”

Много интересна класация, защото най-масовите потребители на ютуб, всъщност, не могат да си го пуснат :) За възрастни сайтовете са други
Тренирам наполовина - почна, стигна до някъде и дъжд

04.06.23
17:41

казано от Dymag на 15.05.21, 13:23:

Тренирам и вадя късмет с времето за сега - все още не ме е ограничавало, което ще рече, че за тази година все още съм с 3 дена без спорт. Движа се и с колелото, малко - 12-13 км. ми е дестинацията на която работех миналата седмица, в двете посоки.
Свалих едно приложение за следене на калории, с цел да се запозная с него преди да го препоръчам на мой приятел с наднормено тегло и лоша самодисциплина. В момента го тестваме 3-ма човека от групата с която спортувам - един с цел поддържане на килограми, друг с цел качване на мм и трети с цел намаляване на килограми. Това не е толкова интересно. По интересното е, че покрай възможността да внасям нови продукти се позаинтересувах от вейп течностите, защото пуша вейп. Излезе, че един грам изпарена течност съдържа 4-5 калории :) Видя ми се любопитно, затова го споделям

Това къде го прочете? Доста търси по разни вейп блогове и такова нещо не намерих!

10.06.23
17:47

Не помня. Идеята е че част от течността остава върху езика и устата и се транспортира през слюнката чрез нормалната храносмилателна система

10.06.23
21:50

Не съм писал отдавна. Бях в София, Казанлък, пак София и екскурзия до Германия. Там една седмица не съм спортувал. Днес бях като “не виждал”, 4 двойни кръга, с 4 пъти ластик, 4 пъти собствено и 2 пъти крака (бънджи и в ластици), във всеки от тях.
В немско заснех “падаща звезда”, до като си играех с ръчните настройки на камерата на телефона, споделям. И снимка от самолета - имам само 3 полета зад гърба си и още ми е интересно :)

11.06.23
14:55

Това е докато не попаднеш в една по-сериозна турбуленция и после някак си вече не ти е така интересно да летиш :) :)

11.06.23
23:47

Днес пак хубава тренировка, ластик с раменна височина на окачване, след вчерашната с ластик с високо и ниско окачване. Краката само със собствено, разноименни и на наклони. Направо тези две тренировки ми бяха като да се наядеш след гладуване - много яко.
Вдигане на самолета

Мнението беше редактирано от Dymag на 11.06.23 23:51.

17.06.23
00:40

Пловдив, за малко, 4 дена, 3 тренировки, 6 преминавания на участъка от прикачената снимка, 1 среща с влака в средата, справих се :P

18.06.23
23:28

Два дена без тренировки заради дъждовното време и чак днес тренировка. 8-те дена без спорт в Германия и пропуските преди и след това заради времето не работят добре за стила ми на трениране - ежедневно, без прекаляване, с най-трудните неща на лесен брой повторения. Такива колебания в тренировките, продиктувани от времето, не са нещо ново, но бяха характерни за есента и пролетта, а не през лятото ... то астрономическото лято май започва след 3 дена. Така като се замисля, въпреки че в момента “мрънкам”, май последните 3 години са ми с най-малко пропуски заради лошо време. “Студеното” стана 1 месец макс., в ранна пролет, дъждовете са в началото на лятото, интензивни като за наводнения, но през останалата година по-скоро е сухо. От вторник съм в Кърджали, да видя “разделяй и владей” дали е позволило изграждането на стрийт фитнес площадка

24.06.23
21:32

Не

казано от Dymag на 13.04.22, 00:39:

Има още една инициатива тук за изграждане на площадка за уличен фитнес, с частно финансиране от клиенти на фитнес зала и бюджет 20К. Няма обаче общност

... и са оттеглили финансирането, съответно всичко е приключило, избори след избори, грижите са други, хлапетата не могат да застанат заедно, защото едните били търци, други българи, трети цигани, четвърти “от онова даскало”, пети “богаташчета”, шести ... и т.н., Кърджали нова площадка няма да има.
За ядене в Кърджали препоръчвам “Ханай”

25.06.23
20:16

Друго си е на “домашната площадка”. Тя си е като залата в която съм свикнал - познати уреди, готови упражнения за всеки от тях, готови програми. Може и да съм разглезен от възможности, от които съм се възползвал - хората са доволни на успоредка, лост и земя. Аз обаче винаги съм търсил разнообразие, не само на един уред, но и на едно упражнение, например като хват, скорост на изпълнение и изнасяне на центъра на тежестта от средата. А всяко желязо, катерушка или стабилна конструкция, независимо от предназначението й, за мен е възможност за спорт и разнообразяване. В “шестака”, т.е. “домашната площадка”, имам почти всичко, което съм срещал: 4 лоста на различни височини, 2 успоредки, едната от които на две нива, вертикални и хоризонтални стълби с необходимата дължина и височина дори за маймунско ходене, 5 различни ширини за успореден хват, пейка с ребра като паралелки, много шведски стени без “титанските” ограничения над тях, високи стъпала и наклон за краката, ниска до земята тръба за лицеви, даже има и маса за тенис, която се ползва активно. А възможностите за окачване на халки, TRX, ластици и бънджи са неограничени. И камъни. А най-хубавото е, че всеки уред е самостоятелен и има много място между тях.
Днешната ми салата от домати, краставици и авокадо, е с дресинг от сол, зехтин, чесън и маслинова паста.

27.06.23
23:35

Тази седмица съм компенсации. Другата пак в Пловдив, ако не ме освободят, че съм “древен” във фирмата, а ръководството е ново. В “шестака”, в една от тръбите на хоризонталната стълба, в непосредствена близост до мястото за “тюлени”, са се заселили ... по-големи от пчели, по-дебели от оси, кафяви и космати със жълти задници. Чудя се, първо, дали хапят и второ, дали да не запуша дупките с полиуретанова пяна, че иначе цяло лято трябва да съжителстваме, а са си доста стресиращи. Спорт сред природата, какво да се прави

28.06.23
11:20

Вероятно не са пчели, а оси - Scolia maculata. Другият вариант е да е земна пчела - Bombus sp., но които и да са, обикновено не са агресивни, ако не ги закачаш много. Сколията даже може да я хванеш с ръка внимателно.

p.s.
Много необичайно място за гнездо за тези видове е това, да го направят в метална тръба.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.06.23 11:21.

29.06.23
00:54

Едно към едно със земна пчела, съдейки по снимките в нета, които ми излязоха като написах Bombus sp. Пчелички значи. Да си стоят - установих, че гонят децата с присъствието си и не реагират на дрънченето на карабинерите метал в метал, нито закачат нас, като въртим “тюлени” на две педи от тях. Което не се случи днес, защото заваля и го писах “дъждовен”.

29.06.23
21:30

Хубаво време, птички, пчелички, още пчелички, хубава тренировка, само собствено и крака. Силата е много, килограмите са малко, паднал съм на 86 и нещо, което всъщност е супер. Дебели старци няма

09.07.23
22:05

Почивка, Пловдив и следва “дълга” София с комари без шарки, като тези в Пловдив. Ще има късни тренировки, домашна храна и 5 дневни работни седмици, няколко поне. Оставам във фирмата, за добро или лошо, т.е. няма отърваване от “Пантелей пътник” и стрийт фитнес турнета.
Между другото, все повече спортуващи ме заговарят по успоредки и лостове, сигурно защото одъртявам. Преди ме гледаха лошо, като “правеж” и конкуренция, а сега изглежда виждат друго ... не всички варианти на “друго” ми харесват. Ще си слагам шапка, да не ми се виждат прошарените коси и пак ще ме гледат “лошо” :P

12.07.23
22:27

Малее, добре че не съм в Пловдив тази седмица. То в София, на 600 метра надморска височина (аз съм на 620), е 32 градуса в 19:00 ч., а там, на 170 метра и по на юг, не ми се мисли. Тренировките вървят редовни и леко мързеливи от жегите, които накараха земните пчели да се изнесат от металните тръби сами - то като напече слънцето и нагрее тръбата, вътре няма оцеляване.

13.07.23
23:29

35 градуса днес в 19:00. Днес “мелници” с ластици на топличко.
Моите тренировки си имат имена, кръстени на асистиращите към собственото тегло ластици или TRX: “понеделнишката” или високо и ниско окачване на ластиците, “четирите посоки” или раменна височина на окачване, “срещуположни ластици” или ластици като портален скрипец, “мелници с ластици”, TRX, “празната” или още “тренировка-почивка” и напоследък започнах да добавям в цикъла една тренировка, в която правя различни от утвърдените в горните движения и височини с ластици, наричана просто с името “измислена”.
Краката, без да следват някаква поредност към асистиращите, същата работа: разноименни, успоредни, наклони, бънджи, крака в ластици, които са две различни тренировки и “кракомахания” или още “женски” :P
Кръговете: единичен - 2 пъти ластик, 2 пъти собствено, с 1 или 2 пъти крака в кръг. Двоен - 4 пъти ластик, 4 пъти собствено 2 пъти крака, в кръг. Имам и по-дълги или със завършващо движение след всеки кръг, като например вертикално повдигане на human flag пред и зад тяло, но рядко са предварително планувани. Според усещането за “тренировка”.
От собственото, дърпащите, са: силови с 5 вида хват, затруднени коремни с 5 ширини успореден хват и екстензия върху хоризонтална стълба в горно положение, които наричаме “тюлени”, набирания със задържане или повдигане на тялото до хоризонтално положение с 4 ширини (5-тата ми е почти невъзможна), разпъване на тялото от вис под успоредката до предна везна и обратно прибиране, което наричаме “пружина”, “тяги от вис”, т.е. повдигане на тялото до вертикално положение от вис, за което имам 4 възможности за ширина на хвата и т.н., вкл. вариации.
Бутащите са: L to HS, “лесния вариант”, който е с подпрени върху успоредката рамене и има не 2, а 4 точки на опора, L to planche (ръцете са прави, гърдите съкратени), “ниския вариант”, т.е. спусната кофа до нисък “planche” (ръцете са свити, гърдите разпънати), flying ass със стъпване на по висока точка от опората (заради наличието на успоредка на 2 нива), “моите кофи”, които са предна кофа->повдигане на коленете пред гърдите->преход през flying ass до planche и спускане на нова предна кофа с мах и т.н.
Имам и разни повдигания и спускания на краката от опора и от вис на и под успоредката, с разкрачване, с въртене на един крак навътре или навън, въртене на L, каквото от опора върху, такова и от вис под успоредката, които правя в “тренировка-почивка”.
Т.е, аз обикновени набирания и кофи не правя.
В една тренировка не повтарям серия от една вариация 2 пъти, нито на ластик, нито на собствено, нито на крака и винаги ще има разлика в хвата или изпълнението, която също няма да повторя в рамките на същата тренировка. “Програмата” ми е целенасочено разнообразие, с постоянно присъствия на най-тежките неща които мога и които ангажират най-голяма част от тялото в едно изпълнение, независимо дали пряко или косвено, като за стабилизация например. Планове за конкретен мускул, примерно “гърди”, “бицепс” и т.н. отсъстват.
Тренирам цяло тяло, всеки ден, без да гоня максове или постижения. Ако съм прекалил предишния ден, следващия ще е по-спокойно, но тренировка ще има. Нямам дни за почивка и ако не тренирам повече от два дена подред заради обстоятелствата, усещам физически негативни последствия - стари болежки се обаждат, появяват се колебания в силата и/или в обичайния тонус, наспиването, апетита, душевния ми мир и какво ли още не.
Дълго четиво ... наркоманска работа

15.07.23
00:29

Днес пък съчетах TRX и “празната”, т.е. 2 пъти TRX, 4 пъти леко собствено, единички силово и “тюлен”, срещу тях L to HS и 2 пъти крака, в кръг. Краката бяха експеримент: повдигане на пръсти на един крак, с особеността, че другия крак беше в задържане, повдигнат, напред, назад или настрани, в различните серии, със съответното навеждане на торса в срещуположна посока, за баланс. В смисъл, задържането си е в максимално повдигнато състояние, според възможностите. Експерименти
Имаме си 2 групи “шестака” в приложения за комуникация, та в едното са ме снимали и споделиха вчера, “в полет”, след силово с подхват и прехвърляне напред, в момента, в който се спирам върху лоста след прехвърлянето. Много странна ми се вижда тази снимка. Мислех че рамото има предна, средна и задна част

15.07.23
21:08

На ленивците трицепса им се е извъртял отпред и е еволюирал в сгъвач. Затова могат да си висят колкото си искат и са тотално безпомощни на земята, където просто им липсва разгъвач на предните крайници. Имат си обаче “петицепс”
Днес, тъй като вчера комбинирах TRX-а с “празната”, реших да разнообразя с набирания и кофи - прости. От една страна са ми много лесни заради силовите, които съдържат експлозивно набиране след спиране на “падащо тяло” от по-голяма височина, но от друга ме удрят, не мускулно, а ставно, в проблемния лакът. На практика могат да ме увредят преди да ме натоварят. Не съм прекалявал - общ обем, 50 набирания, 50 кофи и 20 от моите си, по-комплексни, неща. Утре ще видим как е лакътя

16.07.23
00:01

Тоя па урод?!! Набиранията го травмират повече от силовите....и ще ми говори за ленивците,кое им било закърняло.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1