Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

05.08.16
14:20

Вчера се видях с 4-ма от спортуващите с мен от едно време момчета, на спортната площадка за уличен фитнес в Хиподрума. Евалата на момчетата - спортуват си и могат много. И аз обикалях малко по уредите, без някакъв ред.
Между другото кокретната площадка ми е неудобна - лостовете са малко по-дебели, успоредките са широки, ниски и няма достатъчно място за някои изпълнения по дължина, над шведската стена има нещо като козирка - продължение под наклон за прихващания, което ми пречи за някои изпълнения, и не зная каква е тази боя, но всичко е доста хлъзгаво. Освен това успоредните хватове не предлагат пълна функционалност - ако правя някакви дърпания с изнесена тежест напред, отвсякъде има части от конструкцията които пречат.
Дясната ми “ръчичка”, както си мина за 2 седмици със спорт, но без офис работа, така и вече започна отново да си ме наболява. Ще трябва да започна да използвам компютърната мишка с лявата ръка.
Днес съм с колелото по жегите.

Мнението беше редактирано от Dymag на 05.08.16 14:26.

07.08.16
01:11

-29, че петък пропуснах. Интересна статистика.

Събота много ме мързеше, но все пак се разходих до лостовете.

Правих 5 набирания следвани веднага от 10 дърпания с опора на краката, които редувах с
5 кофи, следвани веднага от 10 бутания с опора на краката - на успоредката
и серия крака

Това 5 пъти, след което правих силови и L to HS - по 6, общо

Прикачвам снимка от четвъртъка, с част от “старата група” - аз съм с очилата :) За съжаление не всички от едно време спортуват още, но тези са “железни”!

07.08.16
11:12

Обаче на всички краката са ви като клечки :D

07.08.16
11:27

казано от James Hinks на 07.08.16, 11:12:

Обаче на всички краката са ви като клечки :D

По този повод реших да си измеря обиколките на краката, студени, след ставане. Изкарвам ги: бедро -  54 см. и прасец - 45 см., при глезен - 24 см. ... като “сърничка” съм :D

Закрит Акаунт

07.08.16
11:33

Ама това при какъв ръст и тегло?

07.08.16
11:49

казано от Dydo на 07.08.16, 11:33:

При 186 см., килограмите ми “играят” много между 87 и 90.

Закрит Акаунт

07.08.16
12:14

казано от Dymag на 07.08.16, 11:49:

казано от Dydo на 07.08.16, 11:33:

При 186 см., килограмите ми “играят” много между 87 и 90.

И при мен 2 кг. са нищо, някой път и без физ. натоварване или промяна в храната, си играят. А при всички посещения в залата до сега /5 или 6/ свалям точно 800 гр. след тренировка.

07.08.16
19:38

Днешната беше:

2 силови, 2 тюлена, 4 L to HS, 10 спускания на краката от вис под успоредката, 10 повдигания от опора на нея и широки сумо клекове.
Всичко това 5 пъти, с разлики в хватовете на силовите и тюлените, както и в повдиганията и спусканията на краката. Клековете си останаха същите.

Завършващи:
2 силови, 2 L to HS, 2 невъзможни на страна. Същото с възможни.
Горното на 1-ци

В интерес на истината доста голям обем на L to HS - 24. Май до сега не сме правили толкова.

Мнението беше редактирано от Dymag на 07.08.16 19:39.

09.08.16
00:44

-30 - днес беше ден дъждовен и останах без тренировка. Нищо - и да “заслабна”, то дебел дълголетник няма, а и всички гении са били кльощави ... оправдания само да търси човек ;) Та, вечер за съждения - всички в БГ го можем, особено на няколко ракии.
Един ми каза преди време, че трябвало подходяща програма за рисуване за да стане нещо и като пример ми показа пейзаж ... под секрет да споделя, че който не може да рисува, рисува пейзажи. А аз му отвърнах че и с paint-а на windows може да се направи “пейзаж”. Та, новата страница с лично творчество - пейзаж направен с paint-а, от мен, прикачвам. Не е действителен пейзаж - плод на въображението ми е.
Между другото направих страхотно конско варено, на принципа не телешко варено, като първо “отпенвах” конското 10-на мин., после добавих кафяв ориз, гъби, дафинов лист, черен пипер и бахар за 20 мин., после добавих моркови, стар лук, червена чушка, червен пипер и чубрица, като извадих дафиновия лист, за 15 мин., после добавих тиквички, пресен лук, магданоз, 1к сушени подправки, сол и зехтин, за още 10 мин. и стана супер. А да - малко оцет сложих за ориза и малко ракия да е по-крехко конското. Няма запръжки и температура над 120 градуса.
Въображението е нещо, което много ценя - то създава несъществуващи неща. Особено, ако има зад него опит. Като няма опит се получава нещо като ориз с бира - много горчи, повярвайте ми и не опитвайте това у дома си, ако ви мързи да изхвърляте боклука (dull)
В спорта, въображение + опит, т.е. препатила гърбина (която е готвила ориз с бира) върши много работа.
А между другото резултата не винаги е свързан с количеството работа. А и количеството не винаги е свързано с повече усилия. Това е като да направиш 5х20 или 2х40 - 5х20 е с по-малко усилия и е повече от 2х40. Проста аритметика.

Да, забравих да споделя едно мое наблюдение: Всички хора на изкуството са “извратени”.

Мнението беше редактирано от Dymag на 09.08.16 00:55.

09.08.16
09:10

има една много хубава книга .....

Знаеш ли защо се чувстваш подтиснат,след като си се взирал в компютъра половин час?
Защото в хода не еволюцията хората са се научили постоянно да следят околната среда за евентуални опасности.
Чрез стреса ,който усещаш ,тялото ти напомня да станеш и да се огледаш.Ето защо се радваме на естествения свят,търсим простори, гледки, ходим да изкачваме планини,възхищаваме се на залез,изгрев,а рисуването на пейзажи и животни е нещо делнично  и няма нищо общо с художествени умения.Природата е като енергийна напитка за мозъка.

09.08.16
13:26

Скоро не съм попадал на книга, която “да ме грабне”. Последно четох “Речния бог” и “Седмия папирус” от Уилбърт Смит, и се чудех как съм пропуснал такива хубави романи от автор, който следя. Е и разни фентъзи поредици, но тях не ги броя. Съвременната литература, пълна със самотни и силни жени, красиви мъже, много секс и “лични драми”, и/или глобални конспирации, не ме влече.  Криминалета също не обичам. Предпочитам скучна психология и статии из интернет пространството, в чакане на нещо хубаво. Ей сега гледам едно заглавие - “Как да изглеждаме 5 години по-млади с помощта на дрехи” и се чудя защо статията не се казва “Как да изглеждаме 5 години по-млади без дрехи” :)
Като спомена природа и книги, в главата ми веднага изплуват заглавия като “Саваните на Кения”, “На лов за живи животни”, “Зоологическа градина в моя багаж”, “Живия сфинкс”, “Лъвицата Елза” - сигурно съм ги препрочитал по 5-6 пъти ... като “домашни любимци” в аквариуми и клетки сме. Разбира се, не малко “домашни любимци” не знаят че са създадени за друга среда. Ако приемем че еволюцията е опит за приспособяване, ще излезе че всички ние, тук, отказваме да еволюираме. А творците директно си мрат от чувствителност и алкохол. Може спокойно да се интерпретира и като спин и дрога. А бе крехки са и извратени (u)
Между другото, като си гледам дните без тренировка, пресметнах че съм постигнал около 6 към 1 дни - тренировка/почивка тази година, до момента. Също така, от последната тренировка имам лека мускулна на средната част на гърдите и на кръста, от повдиганията L to HS, което е много интересно, защото става въпрос за 24 повторения. Обяснявам си го с това, че цялото изпълнение го изпълнявам контролирано и бавно - около 6-8 секунди на брой повторение, което прави общо към 3 минути само в това упражнение. То и не може бързо - губи се веднага контрола върху равновесието. А краката ги повдигам след седалището прави, да тежат повече - сигурно от там “са влезли” в кръста. Те краката са ми дълги за мъж.

Дони, не разбрах коя е книгата?

Мнението беше редактирано от Dymag на 09.08.16 13:27.

Закрит Акаунт

09.08.16
13:41

казано от Dymag на 09.08.16, 13:26:

Ей сега гледам едно заглавие - “Как да изглеждаме 5 години по-млади с помощта на дрехи” и се чудя защо статията не се казва “Как да изглеждаме 5 години по-млади без дрехи” :)

Страхотен извод 8-) Това ми напомня за един филм с Брус Уйлис, дето се опитваше да обясни на едно хлапе /самият той като млад и двамата се срещнаха чрез пречупване на времето/, какво представлява професията му на имиджмейкър, използвайки завоалирани фрази. Накрая хлапето явно загря и му каза: “Разбрах какво работиш - правиш така, че останалите да помислят хората, за които работиш, за такива, каквито въобще не са”....или нещо от сорта! Та така и с дрехите-търси се начин за заблуда, като може да се поработи, нещата да са истински.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 09.08.16 13:43.

09.08.16
14:23

казано от Dymag на 09.08.16, 13:26:

Скоро не съм попадал на книга, която “да ме грабне”.

Пробвай на Майкъл Крайтън  “Състояние на страх”....Малко конспирация,физика,метеорология,крими...

09.08.16
23:29

3 гласа - ще го пробвам, макар че очаквам “холивудско романче”. Все пак Сфера и Щамът Андромеда от него не са лоши - харесвам фантастика, обаче са едни от първите му, Конго също става за едно четене. Няма да коментирам 13-тия войн и Джурасик парк - Майкъл Крайтън след 90-та не го харесвам и да, не съм му чел по-новите книги. Човека няма не филмиран роман и е починал - ще му уважим творчеството :)
Днес, гости на лостовете - доста хора бяхме. Имах подобна описана някъде, но не я намирам. Кръгова, лека като мускулно усилие и леко задъхваща.

Кръга беше:

1 силово, 5 кофи горе, 5 набирания долу, 10 лицеви, 10 дърпания с опора на краката - всичко с подобен хват на силовото
10 крака, на крак
10 повдигания на краката от опора на успоредката, 10 огледални спускания от вид под нея
5 крака, на крак
2 тюлена или 5 повдигане с J набиране - редувахме ги във всеки кръг
3 L to HS или 6 L to planche - редувахме ги във всеки кръг

Това 5 пъти, като в последния кръг краката бяха 20 широки жабешки отскоци напред.

10.08.16
22:56

Днешната тренировка беше малко по-различна, в резултат на идея, подсказана ми от doni dimitrov.
На лостовете на 66-то имам няколко големи камъка, достатъчно големи за да се вдигат с две ръце. Та, упражнението, което беше водещо за тренировката, беше:

Вдигане на най-големия камък от земята, изхвърляне с 2 ръце над успоредката, минаване под нея с навеждане, пак вдигане и изхвърляне обратно, и така до 10 в серия.
3 пъти, които редувах с:
1.От вис под хоризонталната стълба, с еднакъв хват, но с ръце на различни стъпала, като при прехващане, повдигане на седалището и краката до усукване от външната страна на предната ръка. Не е лесно да се описват. По 5 на страна.
2.Чистачка (часовник)
3.Вертикална чистачка - от задържане за human flag въртене на краката по вертикала, по 5 на страна

После направих 10-ка пружина под успоредката
10 ... проба за огледално движение. От кофа в спуснато положение и свити към тялото крака, изправяне на краката назад, едновременно с изпъване на ръцете напред, до planche. Имам подобни проби в тренировките си редовно. Влезе доста тежко

Силово
L to planche
Невъзможно
Възможно

Днес по-леко, но добра от към разнообразие

Мнението беше редактирано от Dymag на 10.08.16 22:57.

12.08.16
23:36

-31, за вчерашния пропуск заради дъжда.
Днешната беше само с най-тежките неща, на 2 до 4 повторения - силови, повдигания от L to HS, front lever (везна), planche-та, dragon flag, human flag, back lewer-и, L to planche, невъзможни и възможни, и на края малко набирания и кофи. Всичко максимално изчистено, от пълен вис или с фиксиране на крайните положения за по няколко секунди.
От 5-6 тренировки при мен идва един приятел, към 2 метра и 115 кг., с който някога спортувахме, но после се загубихме, той прекъсна за няколко години и т.н.. Та днес той врътна първото си силово за тази година, на тези килограми. Не зная дали го осъзнава за себе си, но това е много сериозно постижение, да не говорим че пробва и всичко останало и се справя доста успешно.

14.08.16
00:52

... и резултата е, че се чудя схванат ли съм, мускулна треска ли имам. Става въпрос за раменния пояс, врата, гърдите и междуребрието. А най-интересното е че имам и мускулна треска на бедрата - дори и от вътрешната страна, без да съм направил нито един клек в тренировката.
Днешната също беше доста разнообразна.
Камъка, който го прехвърлях през успоредката, днес го прехвърлях през най-високия лост, който не го пипам, ако застана под него и си протегна ръцете нагоре. Не зная колко тежи самия камък - предполагам че е около 20-на кг., но ако разчитам само на ръцете да го изтласкам, установих, че удрям лоста. В момента, в който започнах да прикляквам и да помагам с краката на изтласкването, мога да го прехвърлям. 5 серии прехвърлях камъка, на 10-ки в серия, които редувах с серия повдигания на краката от опора и серия огледални спускания на краката от вис, и двете не успоредката.
После имаше разни прихващания и ходене на ръце от вис под хоризонталната стълба, ходене на ръце от опора на успоредката и др. подобни неописуеми с думи, малко набирания с кофи на 5-ци със специфични хватове (45 на 45, общо), и по 2 силови, L to HS, невъзможни и възможни.
Това с камъка, общо взето, прикляквам и го изтласквам с две ръце на височина. Без да приклекна, само с ръце, не можах да прехвърля най-високия лост, при условие, че стоя на една ръка на земя, до стена разбира се - не мога да запазя равновесие само на една ръка. Това го казвам за да е ясно че равнината над главата ми е сравнително силна. Въпреки това, само с ръце, не мога да го прехвърля веднъж, а с приклякване нямах проблем с 10-ки ... надявам се от това упражнение да не ми “изпуши” кръста :D

Мнението беше редактирано от Dymag на 14.08.16 00:55.

14.08.16
10:17

Пробвал ли си колко кг. раменна преса можеш да бутнеш? :)

14.08.16
13:17

казано от Боян Д. на 14.08.16, 10:17:

Пробвал ли си колко кг. раменна преса можеш да бутнеш? :)

Да, през година и нещо някой приятел ме кара да пробвам. На такива проби съм установил че с щанга избутвам 90 кг., а с дъмбели някой път съм успявал с 40-ки, някой път не и съм го правил с 35-ци. Говоря за единични повторения. Последно не пробвах макс когато влизах в зала, но имах раменна преса с дъмбели от седеж - облегнат.

казано от Dymag на 14.03.16, 23:06:

А днес бях в зала - Флойд, в кв.Карпузица (Княжево).
1.
Флайс от горен полулег с дъмбели 35 кг. на ръка (нямаше повече) с
Придърпване на скрипец пред гърди от полулег назад - не знам дали има такова упражнение. Сядам, подпирам бедрата под стойките и лягам назад под напрежение. Дърпам пред гърди с широк хват без да променям положението на тялото. 90 кг.
3Х8-6-4
2.
Раменна преса зад врата от седнало положение с опора на гърба с дъмбели 30 кг. на ръка, с
Придърпване на скрипец зад врат, 100 кг. (нямаше повече)
3Х8-6-4
3.
Кросоувър с 50 кг. на ръка с
гребане с долен скрипец, обаче го правя прав, с тесен надхват, за трапец, с 80 кг. (нямаше повече)
3Х8-6-4
4.
Хоризонтална лежанка, 6-4-2 повторения, съответно с 80-100-120 кг. с
набирания с тесен подхват на скрипец със 100 кг. (не ми дадоха да сложа дъмбел върху тежестите на скрипеца)
5.
Чуково сгъване за бицепс с
едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава
8-7-6 с 25 кг.
Не ми се смейте за тежестите - влизам в зала по 1-2 пъти в годината.

От вчерашния камък имам доста сериозна мускулна в трицепса, раменете, горна част на трапеца, кръста и прасците, по-лека в бедрата. Като гледан как е разпределена мускулната треска стигам до извода че добре съм извършвал движението, но може още малко да прикляквам, за да участва повече седалището.

14.08.16
21:22

Днешната тренировка беше подчинена на децата (моите), но все пак, освен разни прихващания от вис под хоризонталната стълба и лицеви, имах всички силови на 5 повторения в серия, редувани с повдигания от L to HS, L to planche и разни модификации на подобни движения, повдигания и спускания на краката от вис и опора, както и подхвърляния на камъка, който има тенденция да се превърне в “хит” в 66-то - много хора го харесаха и го включват в тренировките си.

Мнението беше редактирано от Dymag на 15.08.16 00:54.

15.08.16
21:57

Днес правих само набирания и кофи. Имам мускулна треска на странни места, като възглавничката под палеца, например :D Така или иначе скоро обикновени набирания и кофи не бях правил. Имам и около 40 км. колоездене

16.08.16
22:05

Днес отидох ужким сам на лостовете, пък там се събрахме 5-ма. Съответно прехвърляхме камъка, за да се запознаят всички с упражнението. Не беше обемна.

Общ обем повторения, за цялата тренировка:
40 прехвърляния на камъка
18 силови
12 тюлена
10 коремни възлизания на лост
2 невъзможни, на страна
2 възможни, на страна

Изскочи и проблем, който не бях предвидил - камъка изрови неравномерно пръстта от двете страни на високия лост и на практика, на последните повторения, на няколко пъти усетих че някой от глезените ми се кълчи от неравностите при изхвърлянето.

16.08.16
22:36

Това прехвърляне на камък го ползват често и в кросфита, но на стена и с медицинска топка.

17.08.16
10:36

казано от Dymag на 16.08.16, 22:05:

Изскочи и проблем, който не бях предвидил - камъка изрови неравномерно пръстта от двете страни на високия лост

Ами минавайте на по-горно ниво:
-хвърляш камъка ,минаваш бързо под лоста и го хващаш от другата страна... :D

17.08.16
17:55

казано от nervak на 17.08.16, 10:36:

казано от Dymag на 16.08.16, 22:05:

Изскочи и проблем, който не бях предвидил - камъка изрови неравномерно пръстта от двете страни на високия лост

Ами минавайте на по-горно ниво:
-хвърляш камъка ,минаваш бързо под лоста и го хващаш от другата страна... :D

Абсолютно същото го коментирахме, като шега разбира се :) Имаше и други шеги - един от тук и един от там, и да си премятаме камъка ... направо ще се убием.

Та идеята от тук, на 00:56. Той набор Erwan Le Corre :) Аз съм по-масивен, като го гледам и камъка който ползвам визуално е по-малък, та затова гоним височина и прецизност.

Днес, докато си карах колелото по околовръстното, се чудех, какъв ли % от дневния ми прием на протеин се дължи на отворена уста докато карам колело ...

17.08.16
23:31

... та, освен че лапах мухи 40 км. и на връщане имах насрещен вятър, днешната беше много лека. Странно усещане - хем за много сила, хем за обща умора и мързел.
Врътнах 10-на силови “с отсичане” (пълен вис, три леки маха с тяло и тогава силово), срещу тях L to HS, 20 J и повдигане на торса с J набиране и срещу тях 20 от едно ново упражнение, което май е време да го опиша.
Flying ass го изпълнявах както от опора с прави ръце, така и от долно положение на кофа, със запазване на положението. То изигра голяма роля в усвояването на L to HS със свити ръце.
После започнах да разучавам L to planche - за разлика от L to HS не свивам ръцете а остават относително прави и разпъвам тялото назад, а не нагоре.
Е това, новото, е от пусната долу кофа и колена пред гърдите, през flying ass, запазвайки опората долу, до нисък planche - просто избутвам раменете напред с някакво разпъване на ръцете, докато разпъвам тялото назад, успоредно на успоредката, без да дигам опората. Като L to plache, но не в горно, а в долно положение на кофа. Разликата е в постоянно разпънатото положение на гръдните и на предното рамо, мускули.
Е, няма такова “разцепване” на гърдите ... моите измишльотини - нямат обяснение.
Упражнението го правя не за първи път. Много хубаво “влиза” след L to planche в предишна суперсерия или сет, демек същото, но не от опора с прави ръце а от опора със свити. Лично за мен ми се струва че е една идея по-лесно от L to planche.

Мнението беше редактирано от Dymag на 18.08.16 14:32.

18.08.16
18:13

-32. Днес ще съм без тренировка, но все пак имам до момента 30-35 км. колоездене и ми предстоят още 20 км. прибиране. Дано “синоптика” не греши че около 19:00 ще има “дупка” в преваляванията над София, че иначе ... с велосипед съм, а не с каяк, все пак :)

19.08.16
22:22

Отчетох обстоятелството че утре не съм на работа и ще имам сериозна и дълга тренировка, затова днес, въпреки пропуска вчера, не си дадох много “зор”. Тренировката беше:

4 силови (тесен, раменен, широк и подхват)
4 L to HS
5 тюлена (5 ширини от широко към тясно)
5 повдигания с опрени рамене от вис под успоредката до свещ.
20 дълбоки жабешки отскока напред

4 силови в обратния ред (подхват, широк, раменен и тесен)
4 L to planche
5 тюлена в обратния ред (5 ширини от тясно към широко)
5 от това дето го описвах на последната тренировка преди тази
20 дълбоки жабешки отскока напред

5 повдигания с J набиране на широк успореден хват
5 кофи на една тръба пред тяло
5 J набирания на раменен успореден
5 кофи на една тръба зад тяло

Всичко бавно, прецизно, с “отсичане” и спокойно.

20.08.16
22:47

Днешната тренировка не беше по план заради желанията на хората с които спортувах. Упражненията бяха като вчерашните, без дълбоки отскоци, но с “камък”, невъзможни и възможни, и около четири пъти по-голям обем. Камъка беше на единична бройка, на всеки 2 повторения на лост или стълба, а броя повторения от другите упражнения в серия беше между 1 и 6. Час и половина обикаляхме между уредите - наистина не мога да я опиша, но реших, с редакция, да добавя поне упражненията, като описание.

Дърпащите бяха
Силово - с всички хватове, вкл. тесен смесен, 1-2 повторения в серия
Тюлен - с всички възможни ми ширини (те са 5), 2-3 повторения в серия
повдигания с J набиране на широк успореден хват, 5 повторения в серия
J набирания на раменен успореден, 5 повторения в серия

J-та на хоризонталната стълба правя само на нечетен брой напречни стъпала между хвата, за да има от къде да ми минават краката при набирането. Затова правя на 5 и на 3 напречни стъпала между хвата, т.е. с много широк и раменен.  J-то е набиране с хоризонтално задържан торс - глава и седалище на една височина, и крака вертикално нагоре. На раменния хват ми е лесно да държа J-то по време на цялото изпълнение, като без особено затруднение пускам до долу  дигам до опиране на торса горе. С широкия хват задържането, особено в долно положение, е много по-трудно и предпочитам да започвам от вис, повдигане на торса, изправяне на краката нагоре и осъществяване на J-набиране. На времето, като ги мислех тези движения, се чудех, щом имат толкова голяма популярност L и V набиранията, защо не са продължили да покриват равнините до J и “обратна кофа”, като изчистено, самостоятелно упражнение.

Бутащите бяха
“Камъка” - на редовни, единични, прехвърляния
L to HS - 2-4 повторения в серия
Повдигания с опрени рамене от вис под успоредката до свещ - 5-6 повторения в серия
L to planche - 4-5 повторения в серия
Това, подобното, но от долно положение - спусната кофа с колене напред, до нисък (до успоредката) planche - 5-6 повторения в серия

“Невъзможни” и “възможни”

Мнението беше редактирано от Dymag на 21.08.16 13:52.

21.08.16
14:14

Пак странна мускулна в задната час на бедрата. Имам и на други места, но тази не мога да си я обясня и не мога да я свържа с “камъка”. По-вероятно е да е от кратките фиксиранията на planche, които правя на всяко повторение и това, че тези движения са нови, развивам ги, дигам им прецизността на изпълнение и обема ...
... ама като пребито куче съм в момента, с мускулна вкл. и на възглавничката под палеца :D На широкия гръбен нямам и не съм имал скоро - този гръб не знам какво да го правя за да го натоваря. Ръцете се “сдухват” много преди да му стане тежко

21.08.16
20:21

1.
2 силови с тесен надхват
2 тюлена на най-широкия успореден (6 напречни)
х2 набирания на всички хватове - зад врат, широк пред гърди, раменен, тесен над и подхват, общо 10
10 кофи
10 повдигане на краката с разкрачване, от опора на успоредката
10 огледални спускания с разкрачване, от вис надолу с главата под нея
10 български клек, на крак
4 L to HS

2.
2 силови с широк надхват
2 тюлена на широк успореден (5 напречни)
х2 набирания на всички успоредни хватове - 6, 5, 4, 3 и 2 напречни стъпала на стълбата, общо 10
10 кофи
10 повдигане на един крак с изнасяне над срещуположно рамо на успоредката, от опора на успоредката
10 огледални спускания на един крак с изнасяне под срещуположно рамо на успоредката, от вис надолу с главата под нея
10 румънска тяга на един крак, на крак
4 “камък”

3.
2 силови с подхват, с прехвърляне пред лоста
2 тюлена на широк успореден (4 напречни)
х2 набирания на всички хватове, но по обратния ред - подхват, тесен над, раменен, широк и зад врат, общо 10
10 кофи
10 повдигане на един крак с изнасяне в страни над близкото му рамо на успоредката, от опора на успоредката
10 огледални спускания на един крак с изнасяне в страни над близкото му рамо на успоредката, от вис надолу с главата под нея
10 отпада с ритник напред, на крак
4 от вис до свещ с опрени рамене на успоредката

4.
2 силови с тесен-смесен, по една на ръка
2 тюлена на раменен (3 напречни)
х2 набирания на всички успоредни хватове, но по обратния ред - 2, 3, 4, 5 и 6 напречни стъпала на стълбата, общо 10
10 кофи
10 въртене на L-sit от опора на успоредката
10 огледални въртения, от вис надолу с главата под нея
10 напада с връщане, на крак
4 “камък”

5.
5 силови с раменен
х1 тюлен на всички хватове, общо 5
5 L to planche
5 от спуснатия вариант - долно положение на кофа с повдигнати колене и разпъване назад до planche, без вдигане на кофата
10 “пружина”
10 от моите кофи - като L to planche, но през предна кофа
х3 “невъзможни”, на страна
х3 “възможни”, на страна

Май това беше

23.08.16
01:08

-33. Лошо време - не позволи тренировка. Три дена тренировки, вярно, разнообразни, с добър обем и натоварване и пак пропуск. От друга страна, леко прекалявам за ежедневно спортуване с обема, макар че добре ми се отразява - мускулните ми минават до следващия ден на обяд, а до вечерта мога да “сгъна лоста”... всъщност май не мога, но такова усещане имам :) Нищо никъде не ме боли - май ръката премина след отпуската, но на няколко пъти се “хващам” че я пазя по навик на някои движения, като силовото с тесен надхват, например. Освен това от месеци не съм и опитвал набиране с една ръка, а и май нямам такова намерение - страх ме е да не ме заболи отново. Не гоня повече мускулна маса, нито релеф, нито усвояването на някакво конкретно движение или дигане на брой повторения - всичко ми е ок. Искам да си спортувам, така, както до сега или пък по-добре - както дойде. Дано утре времето позволи тренировка, че два поредни дена без такава ми идват в повече.

24.08.16
00:26

Вчерашната, доста набързо - просто обиколихме уредите, колкото да не е пропуск. Говоря в множествено число, защото не спортувах сам

3 силови с тесен надхват
3 L to HS
10 дълбоки жабешки отскоци напред
х1 невъзможно, на страна

3 силови с широк надхват
1 силово с тесен
4 повдигания от вис до свещ с опрени рамене и прави ръце на успоредката
10 жабешки
х1 възможно

3 силови с подхват, с превъртане пред лоста
1 с тесен
1 с широк
5 L to planche
10 жабешки
х1 невъзможно

2 силови с тесен смесен, х1 на страна
1 с тесен
1 с широк
1 с подхват
5 от спусната кофа разпъване на тялото назад до нисък planche, без вдигане
10 жабешки
х1 възможно

3 силови с раменен
1 с тесен
1 с широк
1 с подхват
6 от моите кофи - flying ass, planche пускане през предна
10 жабешки
х1 невъзможно
х1 възможно

То, в същност, много рядко спортувам сам. Това си има и предимства, освен компанията за бира - щеш-не щеш, не само тренираш и заради хората с теб, ами и те те тренират, със своите силни и слаби страни, желания, качества, недостатъци и способности. И най-слабия начинаещ на лостовете, с много апетит и никаква сила, ми е бил треньор. А напоследък около мен само силни, способни и млади хора ... ба’си машините - да не мислите че ми е лесно :D

Мнението беше редактирано от Dymag на 24.08.16 00:27.

24.08.16
21:43

Днешната тренировка беше точно като вчерашната, но силовите бяха заместени с тюлени, краката с български клек, румънски на един крак, отпади с ритник и напади с връщане, а преди всяка серия бутащи имаше камък на огромна височина - високата част на хоризонталната стълба. Много ми е високо - всеки път, въпреки че прехвърлях, имаше докосване на камъка до желязото.

26.08.16
00:07

Тренировката днес беше с наблягане на мокри кофи - задни и предни, и набирания. Там, където спортувам, имам възможност за 5 успоредни хвата и 5 пронирани.
Успоредните започваха с тюлен, а пронираните със силово, и двете веднага следвани от 5 набирания със същия хват. Редувахме 1 успореден с 1 прониран, в суперсерия с 10-ки мокри кофи (с мах) - един път задни, един път предни. Срещу силовите и тюлените дигахме L to HS. Общия обем беше 5 тюлена, 5 силови, 10 L to HS,  50 набирания, 30 задни кофи с мах, и 20 предни с мах.
Напоследък нещо времето не достига, но пък малко-много - правя го ежедневно.

26.08.16
10:02

Извинявай,какво беше “мокри кофи”?

BigLamer

26.08.16
11:30

казано от nervak на 26.08.16, 10:02:

Извинявай,какво беше “мокри кофи”?

http://www.vbox7.com/play:55823bbf26

Мнението беше редактирано от BigLamer на 26.08.16 11:30.

26.08.16
13:25

To това са кофите по принцип,даже на клипа ги прави по лесния начин...
Това с тежестите дето го правим са помпички ...ама сега що почнахме и на тях да казваме кофи??

26.08.16
13:30

Аз като правя спускам и при връщане назад.

26.08.16
14:01

казано от nervak на 26.08.16, 13:25:

To това са кофите по принцип,даже на клипа ги прави по лесния начин...
Това с тежестите дето го правим са помпички ...ама сега що почнахме и на тях да казваме кофи??

Гледай ти, не го знаех това, цял живот съм си мислил, че помпичките са всъщност кофи. Защо така им се вика всъщност? Това може да хвърли известна яснота.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1