Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим24.01.16
20:52
Грам не схващам от тренировките ти- някакви много трудни ще са, обаче пишеш страшно увлекателно.Дали някой път ще може да сложиш снимка/клип на основните неща поне- за лаиците като мен, които знаят само набиране на лоста и тупане на черга.
Чак сега видях, че си на една достопочтена възраст - респект (bow) Показваш ми, че тази активност , сила и гъвкавост при тренировките със собствено тегло могат да се поддържат, докато човек има желание.
А гозбите- през екрана ги помирисвам и ми се прияжда. ;)
Ще следя.
Колежке (юрист съм по образование) благодаря ти за комплимента, изключая “достопочтена възраст” - как не те беше срам :D Не стига че на лостовете ми викат стареца, ами и ти тук така да ме “храниш” ;)
Клипчета имам и са цитирани като линкове във второто мнение в дневника, както и в раздела “видео” на профила ми, тук, но стари - мисля че 2010 е последното. Най-новото ми попадна наскоро от телефон на приятел, с едно единствено упражнение и също съм го посочил в дневника, за да покажа конкретното упражнение. Ето го пак: http://vbox7.com/play:7888de6db2 - то е от лятото на 2015 и показва най-общо физическото ми състояние в момента - даже е било на края на тренировката, бил съм изморен до колкото виждам и е било като завършващо упражнение - съдя по обличането на края.
Из дневника на Queen Cobra:
Силна съм, защото бях слаба.
Безстрашна съм, защото се страхувах.
Мъдра съм, защото бях глупава.
Това е велико! Респект! Стиха, който пуснах в дневника ти е писан от мен и това е първото място на което го публикувам - за мен е важно. Няма как да не съм ти почитател, с твоето мислене! Не знам дали разбра - и аз следа дневника ти, смей да не спортуваш! Ще ти върна “храненето” тъпкано :)
Изяде ми се манджата :( Аз си мислех че съм сготвил за 2-3 дена, а то ... не е редно хората да вечерят по няколко пъти в един ден ... май ... или поне когато аз готвя - ба’си хищниците! А аз какво ще ям утре?
Мнението беше редактирано от Dymag на 25.01.16 00:54.
На работа, тренировка тип “до кафето”, пак на лошите уреди, с дънки и пуловер. Направо си е лято - около -2, -3, в сравнение с вчера. Малко класика:
10 широки набирания
10 кофи на една тръба пред тяло
10 на крак български клек
10 зад врат
10 задни кофи с мах
10 на крак напади назад с ритник напред
10 набирания с раменен
10 сухи кофи
10 на крак римска тяга - варианта с един крак, другия назад със собствено тегло
10 набирания с тесен надхват
10 предни кофи с мах
10 широк сумо клек
10 с тесен подхват (един юмрук разстояние между хвата)
10 кофи на една тръба зад тяло
10 клека
Чувствам се лек, като перце
Леле, леле - незнам какво правите в тези понеделници, но не мога да си намеря дневника. Това и в сряда и в петък ли да го очаквам? Я малко лично творчество, да “мръдна” дневника по-напред, с поздрав за всички спортуващи в понеделник, сряда и петък :)
НАШАТА КВАРТАЛНА ЗАЛА
Ето, днес дошли са всички в нашата квартална зала -
като копърки мънИчки: гледаш - виждаш 100 очички!
Здравеняк повдига гира, ще му се студена бира.
Гладна мацка, с клинче гладко, скача, мисли си за сладко.
А инструктора я бройка, благ със всичките девойки -
не пропуска да предлага дУпетата да им стяга.
Дебелана се навежда, гледа гладната “под вежда”,
мислено й пожелава да започне да наддава.
Крива мутра, в огледало, кефи се на свойто тяло,
мръщи се и стойки чупи - огледалото ш’се счупи.
Кльощав тип, съвсем забравил де е и какво е правил,
се подсети на момента да си пие суплемента.
“Новобранец” да обучи хванало е „старо куче” -
мъдростта му е голяма, на света подобна няма!
Съблекалня, по хавлия, е запълнил шкембелия,
като влак пуфти и пъшка – няма място и за въшка!
Но внезапно някой писна! Кой го щангата затисна?
Вика, пъне се – ще пръдне, но не може да я мръдне!
… колко много по лицето вени имало момчето ...
Бързо, всички, вдигай, леко, че травмира се човеко!
Луд купон е вечно тука и за всички е „на слука”.
Мнението беше редактирано от Dymag на 26.01.16 03:25.
26.01.16
12:20
казано от Dymag на 26.01.16, 03:23:
НАШАТА КВАРТАЛНА ЗАЛА
Хаха, добре се е получило! :D Ако ми разрешиш, ще го копирам в моя дневник с препратка насам.
Разбира се. Аз не държа на препратка :)
Днес никакво време :( Все пак почти на бегом преминах покрай лостовете, изредих с всички хватове по 1 силово, срещу тях обръщания на успоредката от L до HS, 3 кратки повдигане и задържане на front lever на лост и срещу тях 3 пак кратки повдигане и задържане на везна от опора на успоредката.
По малко и ежедневно, но това е прекалено малко. Пиша го пропуск - без тренировки днес.
Днес, на “служебните” криви железа до Искър-а, “кафето”, беше много приятно. Чудесно време. Отидох леко отпуснат от няколко дена недостатъчно сън, а си тръгнах пълен с енергия от раздвижването.
1.
1 силово с широк надхват с “отсичане”,
5 кофи на една тръба пред тяло както съм горе със същия широк хват,
5 набирания пред гърди със същия широк хват и тогава се пускам от лоста
10 индийски лицеви на успоредката
10 хоризонтално дърпане с успореден хват на успоредката с опрени стъпалата на краката й
5 от опора на успоредката от следните три движения:
- 1 повдигане на с разкрачване горе над раменете й
- 1 повдигане на един крак от опора на успоредката и изнасяне над срещуположното й рамо
- 1 с другия
5 от положение за дърпане “обратна кофа” от следните три движения:
- 1 спускане на краката до под раменете на успоредката и разкрачване под тях
- 1 спускане на един крак и изнасяне под срещуположното й рамо - другия стои прав нагоре
- 1 с другия
10 напада на крак
5 сумо клека
1 от L-sit до hand stand със свити.
2.
1 силово с тесен надхват с “отсичане”,
5 кофи на една тръба пред тяло както съм горе със същия тесен хват (много добра амплитуда постигнах),
5 набирания със същия хват и се пускам от лоста
10 лицеви на успоредката, но 5 на 5 с разместен хват - едната ръка по напред, едната по назад
10 хоризонтално дърпане с успореден хват на успоредката с опрени стъпалата на краката й
10 http://vbox7.com/play:82d82055 , на 2:03
10 “пружина” - тежичко, има го някъде в горното клипче (нямам vbox в службата - после ще редактирам. Я, то било първото)
10 на крак римска тяга с един крак - варианта със собствено тегло, другия се вдига назад
5 сумо клека
3.
1 силово с подхват,
5 кофи на една тръба пред тяло както съм горе със същия хват,
10 кофи на успоредката, но 5 на 5 с разместен хват - едната ръка по напред, едната по назад, тялото е завъртяно странично
10 дърпане “обратна кофа”
10 ... напряко на успоредката, ръцете отгоре, нещо такова: =ii= - едното й рамо пред гърдите, а за другото се държа с ръцете, повдигане на коленете между ръцете с вкарване на седалището напред и нагоре с “удар” - колкото може
10 ... с леко разтворени лакти, стабилен хват с ръцете и подпрени мишници на успоредката (четири точки за упора - лесно) тялото и краката стърчат вертикално нагоре като “свещ”, пускам прави краката надолу колкото мога и връщам - торса остава неподвижен. Правя няколко варианта на това упражнение - знам че нищо не се разбира :) Може би най-лесния паралел с този вариант може да се направи с челна стойка, пускане и вдигане на краката, запазвайки стойката - само дето не съм опрян на глава, а на раменете или близо до тях, според ширината на успоредката.
5 на крак български клек
5 на крак страничен напад, правия на височина
5 сумо клек
Писането е повече от тренирането :) Невероятно усещане за сила и енергия след тренировката, супер зареждане. Имам си многоставни движения, по-трудни и по-лесни неща, но принципно отивам без идея за подробностите да тренирам - всичко на място и на момента решавам. Затова споменавам и усещанията след тренировка.
Мнението беше редактирано от Dymag на 27.01.16 22:07.
Умрял от глад, трябваше да сготвя нещо много бързо. Няма да изпадам в подробнсти, но пилешки крайници - бедра и крилца, ги кипнах във вода с малко дафинов лист, бахар и сол, след което ги овалях в подправки и запекох, на скаричка - парти грил. Междувременно в бульона от тях сложих на дребно нарязани лук, моркови, картофи, чушки, а след известно варене добавих подправки, пресен магданоз, доматено пюре и малко фиде и стана супа, на котлона. В същото време в зехтин задуших малко гъбки с черен пипер и чесън и след като добавих от предварително заделен бульон, бейби спанак, кафяв ориз и подправки, ги задуших в мултикукъра за 40 минути—кафявия ориз му трябва 3 пъти повече от белия. Хронологията на готвенето не следва тази на темата - всичко едновременно. Та след около час имах 3 различни яденета + салата междувременно.
Мнението беше редактирано от Dymag на 28.01.16 01:03.
... и ракия, но това се подразбира - характерна черта на планинците по настоящите географски ширини. На високото не виреят лозя и жулим сливова. На по-ниското пият вино, а на най-ниското и двете ;) Това го казвам шеговито разбира се ... или пък не. Гъбите със спанак и ориз са просто уникални като вкусосъчетание, дори и набързо сготвени, без внимание над детайли. Например, спанака трябваше да го сложа 10-на мин. преди окончателното сготвяне. Въпреки това си е вкусотия - айде сега, за 1-2 витамина в днешно време да не повдигаме въпрос (giggle). Пиша го не защото ми трябва - аз си знам, а защото някой, днес или след месец, може да погледне и да реши да пробва да готви да разбере, че може, защото всичко е в правенето - действията, а не в знанието или моженето или намеренията.
Както казва един мой познат: “В днешно време е все тая дали си тъп или мързелив!”. Дам - резултата е един и същ - никакъв :)
По този повод, за малко днес да съм “тъп” заради “липса на време”. Все пак, набързо и преди малко:
по 2 силови с всички хватове, с отсичане на 1-то - тесен, раменен, широк, подхват, със смесен по едно на страна - общо 10
2х5 повдигания от L-sit с пправи ръце до hand stand със свити, прехода е плавен и контролиран и в двете посоки на обръщането - винаги го правя, но май не съм го споменавал.
по 2 тюлена на всички ширини успореден хват на хоризонталната стълба - 6, 5, 4, 3 и 2 напречни пръчки между хвата.
10 необясними ... все едно везна на успоредката, обаче раменете ми са опрени на тези на успоредката, а ръцете се придържат за основите й, тялото виси надолус ръце назад и повдигане на целия торс до “свещ” ... знам
по 3 невъзможни на страна - това име го измислиха “зрители”, след като не измислиха какво “работи” след като се изолират гърба и гърдите по този начин
по 3 възможни
10 мин., няма крака
Става, броя го с тренировка.
казано от Dymag на 28.01.16, 21:11:
, защото всичко е в правенето - действията, а не в знанието или моженето или намеренията.
Това малко прилича на един от постулатите на комунизма:
Движението е всичко -целта,мисълта е нищо....
И да, и не nervak. Резултата от знанието, мисълта, самата цел, изисква действие за да настъпи. Осъществяването задължително минава през действие - няма друг начин. Това не обезценява знанието и мисълта - просто и да ги имаш, ако ще и в изоблие и нищо не направиш, няма ли резултата да е същия като ако ги нямаш и пак нищо не направиш? Точно бездействието ги обезсмисля и аз за това говоря, а не че са “нищо”. Знанието и мисълта са много ценни, само ако ги изполваш
Мнението беше редактирано от Dymag на 28.01.16 23:40.
... а вчера пропуснах ... -1
Днес обаче в хубаво време и с достатъчно свободно време стана хубава тренировка. Ще я опиша. Следвах варианта на изреждане на единични силови, кофи на една тръба пред тяло и набирания със същия хват и чак тогава пускане от лоста, бутане с дърпане с променящи се горе-долу равнини, повдигане на краката от опора на успоредката, със спускане на краката от вис надолу с главата под нея, серия крака и завършване с обръщане от L-sit до hand stand.
Подробностите
1.
1 много широко силово,
5 кофи на една тръба горе,
5 набирания долу със същия хват и тогава пускане от лоста
10 бутания зад врат на тръба - шведската стена е до оградата, стъпвам на нея, чупка в кръста и свалям хвата под височината на стъпването
10 дърпания на хоризонталната стълба с опора на краката - хвата е тесен, идва над главата, все едно изхвърлям нещо над главата си назад
15 повдигания на краката от опора на успоредката с разкрачване горе над раменете на успоредката
15 от положение за дърпане “обратна кофа” спускане на краката до под раменете на успоредката и разкрачване под тях
по 20 български клека на крак
1 обръщане от L на успоредката до hand stand
2.
1 широко силово,
5 кофи на една тръба горе,
5 набирания долу със същия хват зад врат и тогава пускане от лоста
10 много широки лицеви на ниска тръба, камък под краката на по-високо, равнината на бутане ми е срещу носа
10 дърпания на хоризонталната стълба с опора на краката - хвата е успореден, с цяла длан защото е дебела тръбата - ако искам да се задържа стискам ръцете една към друга, идва срещу раменете
15 повдигания на краката от опора на успоредката с разкрачване горе над раменете на успоредката, обаче от долно положение на кофа, а не от горно
15 от положение за дърпане “обратна кофа” спускане на краката до под раменете на успоредката и разкрачване под тях, обаче в набрано положение на “обратна кофа”
по 20 римска мъртва тяга с един крак - варианта със собствено тегло, другия се вдига назад, запазвайки една линия с тялото, на крак
3.
1 силово с раменен надхват
пак 5 кофи и
5 набирания със същия, и тогава пускане
10 лицеви с успореден на успоредката - на две нива е, краката са на по-високо
10 дърпания на хоризонталната стълба с опора на краката, хвата е на една тръба, прониран, идва по към средата на тялото
по 15 на крак повдигане на един крак от опора на успоредката и изнасяне над срещуположното й рамо - редувам на всяко повторение
по 15 на крак от положение за дърпане “обратна кофа” спускане на един крак и изнасяне под срещуположното и рамо
20 широки сумо клека
4.
1 силово с тесен надхват,
5 кофи на една тръба пред тяло както съм горе със същия тесен хват - тънка тръба и не се поолучи добра амплитуда,
10 лицеви на ниска тръба, камък под краката на по-високо, дланите на обратно с пръсти към краката, равнината на бутане ми е под слънчевия сплит
10 дърпания на хоризонталната стълба с опора на краката, подхват на една тръба, към средата на тялото
по 15 на крак повдигане на един крак от опора на успоредката и изнасяне над срещуположното й рамо, обаче от долно положение на кофа
по 10 на крак от положение за дърпане “обратна кофа” спускане на един крак и изнасяне под срещуположното й рамо, обаче в набрано положение на “обратна кофа”
по 5 от същите - не мога да задържа толкова за 15-ка на един път и затова клъстерирах
20 нормални клека
Другото, вчера си подгтвих конско в марината. Запечатах го в краве масло и го задуших за 10-на мин с лук, дафинов лист и бахар ппод налягане. Отделих част от “разкоша” за супа, а в другото добавих червено вино, малко вода, картофи, моркови, концентрат от доматено пюре, горчица, 1к подправки и сол и под налягане за 30 мин. в мултикукъра. Още го чакам.
Другото, като стане това, ще го нарежа на дребно и с малко картофи, моркови, чушка, грах от консерва, зехтин и вода ще го направя на супа - само варене, 20 мин., под налягане, пак в мултикукъра. Без фиде.
Проблема на конското е че никой у дома неще да го готви. Сега съм поръчал телешко, да се отърва малко ... и ярешко .... това пак ще е на моя гръб май.
Мнението беше редактирано от Dymag на 30.01.16 19:47.
Принципно съм с прегъната жлъчка, която изглежда тормози повече докторите, от колкото мен. В същност нямаше и да съм разбрал, ако не я бяха открили случайно по друг повод. След като ми наговориха ужасни неща, ми препоръчаха да пия нкакви неща, които забравих, с възможни странични ефекти по ужасни от обещаните от докторите ако не ги пия :) Следва да се има в предвид, че аз съм против всичко синтетично и не употребявам дори и витамини, апирин, парацетамол и подобни. За спортни добавки да не говорим - спорта за мен е друго и целите са ми други.
В крайна сметка успях да изровя два продукта, всписващи се в критериите на докторите на принципа: “Добре, да, става, става - чупи си главата!” и в моите: ЛИВЪРКЕЪР табл. * 60 (LIVERCARE PROLONGED RELEASE tabl. * 60), със съдържание:
Семена от бял трън(Silybum marianum) 500 мг
Корен от глухарче(Taraxan Officinale) 200 мг
Куркума (Curcuma Longa) 200 мг
Артишок 200 мг
Холин цитрат 200 мг
Инозитол 200 мг
Таурин 200 мг
Метионин 200 мг
Подпомагало чернодробната функция при пациенти с хронични чернодробни заболявания, подпомагало пречистването и изхвърлянето на токсини от тялото.
И витамини АЛАЙВ табл. 1 гр. * 30 NATURE’S WAY - я, вътре имало и спирулина. Ужким били натурални витамини. Мисля че е познат продукт на форума.
Та, който ме познава и знае че не пия нищо - те, греда!
Отивам да тренирам, но този път ще си взема и въжето за скачане - не съм скачал от месеци.
Мнението беше редактирано от Dymag на 31.01.16 13:46.
Много силна тренировка. Трябва да пиша един час ако искам да я опиша и пак ще има мого неразбираеми неща. Бяхме трима на горе долу едно ниво. Загряхме с набирания и кофи, и после 5 кръга с по 8 упражения, без да има крака. Имаше упражнения които не съм описвал в този дневник, вдигане на броя повторения с цяло тегло на някои неща - въобще добра пролетна тренировка. Накрая малко пистолети и след тях на единичка дърпане бутане с една ръка. По ми е лесно да напиша какво нямаше в тренировката - тюлени и дърпане/бутане с опора на краката - само цяло тегло беше.
Трябва да си измисля рецепта за пастет от черен дроб, че ми дойдоха поръчките.
Няма черен дроб, няма пастет. Пазарувам част от домашната продукция от приятел, който познавам от лостовете - няколко човека от лостовете от него пазаруваме. Намира си човека цяло животно за себе си - по-евтино е, наема си коляч, кара го в София, калкулира цената с всички разходи и каквото му е в повече го продава на приятели. И да ни товари малко е минимално и е оправдано - нещата са истински, пресни, по-евтини от магазин и си имат имена :) Та, един от тия с които спортувах днес ме е преварил и го е купил целия - а то телето едно, малко било, говедо алкохол не пие и дроба му не бил увеличен. Поръчал си количество и той и то преди мен ... не ми вдига телефона да го “насоля”.
ПоЗдрав за Цецо, знам че ще го прочете (rock)
НАШИЯ КВАРТАЛЕН ЛОСТ
Пак сме тука, във квартала, но не сме във на’ща зала.
С няколко дошли сме дружки, тук, на лост и катерушки.
Тука странен вид се въди: зимно време - само луди,
лете никнат като гъби, целите „рагу и зъби”.
Кат им гледам номерата, май са кухи им телата
и да литнат са готови - гравитация ги не лови!
Някакъв си се набира … странното е че не спира.
Друг пък клати си краката – май не е във ред с главата.
Глей го оня как се гъне, дуе жилки и се пъне,
прави нещо супер сложно … а бе, т’ва е невъзможно!
Я да пробвам … Ба’си зора - тука май не е за хора!
Мани, мани, ш’се пребия. Я, ти заеби ги тия -
канибал гладувал даже да ги дъвче ш’се откаже
че са жилави и сухи … и със сигурност са кухи!
Да се чудиш що го правят?! … В залата ще се оправят!
Много приятна мускулна треска - целия раменен пояс, междуребрие, страничните коремни, кръст, седалище, предна част на бедрата, ръце. Много добре съм си натоварил тялото. Нямам в гърди и широкия гръбен, слаба в пресата, никаква в задната част на бедрата. Днес ще правя повече тюлени и хоризонтални бутания/дърпания + крака и ще “изпищят” и те :)
... в резултат на което получих и лека мускулна в гърдите, горната част на трапеца и задни бедра. Широките гръбни са ми много силни - не помня кога за последно съм хващал мускулна там. Май когато за последно миналата година натрупвах коремни възлизания с комбинирани кофи на обърната пирамида от 1 нагоре. Покрай “тюлените” почти съм зарязал класическите коремни, а пък те - “тюлените”, са с по-голяма трудност и не мога да си гарантирам толкова голям обем повторения.
Днес, тренировка, тип “кафенце”, набързо, с набирания, “тяги” на лост - колкото да разбера че имам лека мускулна на трапеца, кофи и клекове, но на фона на предишните три тренировки си е доволно раздвижване тип “почивка” :)
От както водя този дневник - 15 дена, имам един единствен ден без никакъв спорт. Разбира се, тренировките са ми съобразени с това че са ежедневни, като интензивност, продължителност и обем. Съобразени според собствените ми усещания.
Днес интересна, късна тренировка. Пак сравнително кратка. Двама човека се редувахме на всичко.
1.
Тясно, раменно и широко силово с отсичане (3 силови)
На всички ширини успоредн хватове - 6,5,4,3 и 2 напречни тръби на хоризонталната стълба по 3 набирания (15 набирания)
15 задни кофи с мах
по 10 български клека на крак
2.
3 повдигания от L-sit с прави до hand stand със свити ръце
На всички хватове на лост - щирок пред гърди, широк зад врат, раменен, тесен надхват и подхват по 3 набирания (15)
15 сухи кофи
по 10 римска тяга на един крак със собствено тегло, другия назад на една линия с тялото
3.
На всички ширини успоредн хватове - 6,5,4,3 и 2 напречни тръби на хоризонталната стълба по 1 тюлен (5 тюлена)
Пак описвам тюлена - коремно с успореден хват през напречна доста дебела тръба, лягане отгоре върху стълбата и хиперестензия. Упражнението е мое и не съм го снимал, така че не мога да го покажа някъде като линк, но е най-комлексното упражнение със собствено тегло за гръб - няма част от него, която да не участва + сериозно динамично натоварване за пресата и междуребрието.
15 предни кофи с мах
На дебелата тръба от стълбата, с цяла длан (малко за предмишница), широк, успореден на двете тръби и подхват, по 5 набирания (15 набрания)
10 широки сумо клека
4.
5 онова, като челната стойка на успоредката - с леко разтворени лакти, стабилен хват с ръцете и подпрени мишници на успоредката тялото и краката стърчат вертикално нагоре като “свещ”, пускам прави краката надолу колкото мога и връщам - торса остава неподвижен. Разликата с hand stand-а долу е, че пускам тялото докато не опрат раменете ми в успоредката. Мисля че тази година ще го почна без да допирам раменете - още ми е рано обаче.
5 набиране на хризонталната стълба с повдигане на J на широк хват - 5 напречни. Има го тук http://vbox7.com/play:82d82055 след 3:42 но на 3 напречни.
5 от същите на 3 напречни, но без спускане на тялото - държа си J-то през цялото време
5 кофи на една тръба пред тяло
5 зад тяло
10 клека с плътно един до друг крака, без разделичаване на колената
5.
Силово с отсичане
1 повдигане от L до hs
по 1 невъзможно от страна
по 1 възможно от страна
След тренировката усещането за сила и енергия са по-големи от колкото преди нея.
Мнението беше редактирано от Dymag на 03.02.16 23:26.
04.02.16
19:44
Тоя тюлен го пробвах и ми хареса, мерак ми е да пробвам и невъзможното, обаче имам подозрение, че ще ме удари рамото и засега ще се въздържа, но след месец-два ще го тествам и него как е.
Със 100 кг. тюлен е доста впечатляващо. Не знам колко човека могат да го обърнат на твоите килограми, но едва ли са много.
За невъзможното, аз първо започнах да разнообразявам стойките на ръце до стена с опора на краката - без раменни, просто изпъвам на макс и задържам. Разнообразявах като сменях ширините - раменен, много широк с пръсти навън, много тесен с допиращи се палци и показалци на двете ръце, в един момент започнах и стойки на една ръка до стена - даже ми е по-лесно от колкото с тесен. В същото време в тренировките си винаги съм намирал някъде място да бутам на една тръба зад врат с широок хват - използвах пръчка от шведската стена, като стъпвах разкрачен над височината на хвата, на едното място на тенис маса пред шведската, на друго на метална ограда зад нея. В тренировките ми винаги е имало и ненормално широки хватове на набиране, като шест пръчки между ръцете ширина на хоризонталната стълба - не предимно, а като разнобразяване. И последното което считам че има отношение е часовник/чистачка, които също разнообразявах като ширина на хватове. Тези, всичките, вече ги правех спокойно, когато, най-вече от “гъзария”, започнах да се пробвам да задържам human flag, за време. Не ми харесваше като движение ... то даже няма движение, но вдигнах времето до 16 секунди и в един момент ми се появиха зверски болки в едното рамо. Над половин година ме боля. Тогава започнах да правя това повдигане: https://www.youtube.com/watch?v=_8xXaDs7Qbg след 1,52. Хем беше по-динамично, хем с него изнесох равнината на завъртването пред тялото и не усещах такова “ставно напрежение” в болното рамо. Много ми хареса. На това му казвам “възможното” в дневника, по навик, не съм го кръстил аз, а зрители. В момента го правя на шведска, където коленете не могат да се изнесат пред хвата и прибирам тялото горе изпънато, плътно до ръката. А следващото в клипчето което правя е “вертикалната чистачка”. Много след това реших да пробвам на обратно - с гръб към шведката, ужким “невъзможното”. Принципно, ако е по-тесен хвата ми е по-трудно, но най-вече при по-тесен чувствам лошото ставно напрежение, от което бягам.
На лостовете си има постоянни посетители, познаваме се, понякога тренираме заедно, копираме си движенията. Та няколко човека могат “възможното”, но не могат да завъртят тялото зад гръб, т.е. “невъзможното”. Миналата година един го беше усвоил, само с едната ръка, но сезонно прекъсна и на последната тренировка тази година, в която бяхме заедно, завъртя “възможното”, но не можа “невъзможното”. Идеята ми е че логически едното е преди другото, като стъпки за усвояване и трудност.
Другото, завъртането става с ръцете, като горната е водеща, защото може да разчита на гърба (много широките набирания), като единствената цел е да се доближи до бедрото. Опорната обира, прибутва, с не малко напрежение, но я следва - не може да разчита на голям мускул. Асоциацията е със завъртане на огромно кормило. Краката объркват и не помагат. При “невъзможното” гърба е по-изолиран и затова е по-трудно.
Вчера не тренирах: -2
Днес потренирах с голямия син, но тренировката ми беше подчинена повече на него и нивото му, от колкото на мен. Все пак направих повече обем, от колкото на “служебните” тренировки.
Мнението беше редактирано от Dymag на 06.02.16 02:14.
06.02.16
14:57
Много хубаво го обясни. Логично е да разчиташ на горната/дърпащата ръка и долната да добутва, аз бих разчитал на старт с корема заради големия ъгъл на ръцете спрямо тялото и съвсем късата амплитуда на работа, но одеве като пробвах да се хвана така рамото каза не си прави експеримент и не опитах, а и мисля, че на шведска стена ще е по-удачно, отколкото на нискас стълба.
Сега за тоя тюлен малко разяснения да дадеш, защото одеве направих над 30 опита, от който да кажем малко над 20 станаха, а 4 ми харесаха като изпълнение(2 нормални или поне така мисля и 2, на които при слизане задържах по 2 секунди в предна везна).
Стълбата, на която правих днес е тясна, трудно се закрепвам отгоре за хиперекстензията, на няколко пъти щях да се пребия :) да не говорим, че е и ниска и не мога да увисна хубаво, та ще ти опиша какво правя, пък ти коригирай ако нещо не съм разбрал и обясни как го правиш ти.
1. Коремно и краката отиват напречно на стълбата отгоре. Това е най-трудната част за корема като динамика.
2. Донагласям напречната греда да е в донлата част на корема и от там имам два варианта да продължа - първия да сгъна краката и да ги мушна в стълбата, да се застопорят колкото могат, да пусна ръцете и да направя хиперекстензията, а втория е да избутам още малко назад и без да пускам ръцете да направя хиперекстензията, но със скъсена амплитуда. Тук корема стбилизира много и за това нещо амплитудата куца, отпусна ли и веднага тръгвам обратно да падам.
Вероятно е ти да правиш съвсем друго нещо,а моето да не е тюлен, ами морж или направо морски слон... :D Два момента са ми най-неясни - горната част на коремното как я продължаваш и как и дали застопоряваш краката за хиперекстензията. Също и позицията на тялото спрямо напречните греди на стълбата - коя къде ти се пада ?
Слизането е ясно, даже успях да слезна с контрол и предна везна на два пъти, когато малкия не се катереше по стълбата докато го правя тюлена и не ми викаше тате горила хайде да играем. Даже се опитах да го накарам да снима клип, за да ти покажа какво правя, но не му се получи, снимаше си накъдето му падне.
Утре жив-умрял ще го снимам с телефона ... сина ще го снима - той по-голям, надявам се да ме “уцели” :)
Коремното като се вдигне, тялото се задържа и не само се накланят краката за да обърнат, а и дърпането продължава точно като гребане с щанга с успореден хват, на трапец и то активно - иначе не може да се прехвърли цялото тяло, като накрая почти е на границата с бутащо, като приплъзваш още назад. Това дърпане накрая е най-трудното и то позволява да легна върху стълбата, с тяло, а не само с краката, да пусна ръцете и да си стоя или изпълня естензията - къса. Предната греда ми идва около пъпа, а задната някъде срещу бедрото, т.е. това което си посочил като 2/втори вариант - да избуташ още малко назад и да направиш хиперекстензията със скъсена амплитуда. Ако се направи по-експлозивно може и да се прехвърли напряко цялата стълба и да се слезе от другата страна с приплъзване.
Щом успяваш с прибутване да се качиш отгоре, значи на практика е въпрос на няколко опита с прибутване в различни тренировки.
Днес пак със сина, този път повече - 3 кръга с по 6-7 упражнения и до 10 повторения, без крака. За мен беше пак доста лека, в предвид упражненията, но поне се раздвижих. Той здрав за 15 годишен - вдига единични силови, прави по над 5 наистина чисти набирания на всякакъв хват, вкл. много широк и зад врат, може пистолети, и то без да е тренирал нещо редовно и постоянно за продължително време. Тази година трябва да го запаля.
Мнението беше редактирано от Dymag на 07.02.16 00:01.
Жив-умрял, снимах го тюлена: http://vbox7.com/play:e93e84808e Даже снмах и прехвърляяне с приплъзване. Спрях звука, защото сина непрекъснато озвучаваше с имитации на напъване, попръцкване и коментари от рода на “ега ти змията” :D
Пак тренировка със сина. Днес за първи път направи задни кофи с мах. Последните две тренировки го карах да прави махове горе и долу и днес директно си ги започна от първи опит. Доволен съм. Иначе силови, тюлени, повдигане от L до HS срещу тях на същия брой, възможни и невъзможни, и партниране на сина.
ПС: Гледам се отстрани сега на клипчето, че и на предишни. Всичко изглежда много лесно, но наистина, не ми е лесно като го правя - аз знам, защото аз го правя и наистина само така изглежда. Зор си е
Мнението беше редактирано от Dymag на 08.02.16 01:34.
08.02.16
13:00
казано от Dymag на 07.02.16, 20:33:
Жив-умрял, снимах го тюлена: http://vbox7.com/play:e93e84808e
Успокоих се, същото съм правил значи. Не знам защо реших обаче, че трябва като съм легнал горе да пусна тялото вертикално с главата надолу и тогава да направя хиперекстензията...и това успях де, ама само 4 пъти.
Даже снмах и прехвърляяне с приплъзване.
Еее, тук вече е висш пилотаж :)
Гледам се отстрани сега на клипчето, че и на предишни. Всичко изглежда много лесно, но наистина, не ми е лесно като го правя - аз знам, защото аз го правя и наистина само така изглежда. Зор си е
Не, въобще не е лесно, в смисъл прави се, изглежда леко, но всъщност май е доста трудно. В събота едни младежи лостаджии дойдоха малко преди да си тръгнем и после от съседната детска площадка с люлките ги гледах как се опитаха да го направят, но за около 10-ина минути опити не успяха нито веднъж. Явно, че не е толкова лесно, колкото изглежда.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.02.16 13:00.
08.02.16
13:31
Здравей Dymag
По кое време тренираш на лостовете в 66?
Мнението беше редактирано от Цветан Павлов на 08.02.16 13:39.
Всеки ден различно, като понякога и мястото е различно, в зависимост от ангажиментите ми. Със сигурност мога да кажа само за днес, че ще бъда там в 18:45 ч. Вероятно тази седмица ще тренирам само в 66-то, около 19:00 ч., а събота и неделя очаквам да се разберем с приятели да тренираме в удобно на всички време, по светло.
Мнението беше редактирано от Dymag на 08.02.16 15:58.
Цветан Павлов, защо не каза че си Цецо - малкия/дългия :)
Квартален ми е, един от тези с които спортуваме лятото, на много добро ниво - може силови с всички хватове, тюлени, може и възможното. Днес беше с нас на тренировката.
Иначе тренировката бешше само с тежки многоставни, на малка бройка и крака - нищо друго. Описвам:
1.
3 силови с тесен надхват
2 тюлена на 6 напречн ребра - най-широкия хват. На клипчето първия хват с които правя е на 5. Не снимах на 6 защото изглежда нещастна работата :D Доста трудно е.
3 + 2 повдигания от L-sit до hand stand със свити ръце
по 10 български клека на крак.
2.
4 силови с раменен
3 тюлена на 5 напречни ребра
7 повдигания все едно везна на успоредката, обаче раменете ми са опрени на тези на успоредката, а ръцете се придържат за основите й, тялото виси надолу с почти прави ръце назад и повдигане на целия торс до “свещ” .
по 1 възможно от страна
по 10 римска ли е румънска ли е, тяга на един крак, другия се повдига назад - варианта със собтвено тегло.
3.
3 силови с широк хват
3 тюлен на 4 напречни ребра.
3 + 3 повдигания от L-sit до hand stand със свити ръце
10 широки сумо клека.
4.
4 силови с подхват, прехвърлне отпред
2 тюлена на 3 напречни ребра, много изчистени.
6 повдигания все едно везна на успоредката, обаче раменете ми са опрени на тези на успоредката, а ръцете се придържат за основите й, тялото виси надолу с почти прави ръце назад и повдигане на целия торс до “свещ”
по 1 възможно от страна
10 клека.
5.
2 силови с цяла длан на дебелата тръба от хоризонталната стълба
2 повдигания от L до HS
front lever задържане
везна на успоредката задържане
по 1 възможно
1 с раменен хват силово с “отсичане”
1 повдигане от L до HS
Малее, как ги запомних се чудя. Цецо, ако съм пропуснал нещо - подсещай.
Мнението беше редактирано от Dymag на 08.02.16 21:28.
08.02.16
23:07
Е вече знаеш кой съм :)
Пропуснах първия кръг,но направих и една тренировка следобед, докато имаше слънце.
Тренировка имаше, но няма да я описвам. Беше разнобразна, имаше и крака накрая - само пистолети, и кратък завършващ кръг без крака. Започнахме да вдигаме обема. Утре си мисля да натисна изключително на набирания и кофи, и/или други по-класически движения.
Мнението беше редактирано от Dymag на 09.02.16 21:03.
Днешната беше с общ обем 160 повторения, само набирания и кофи, по 80, всякакви хватове, разнообразно подаване - от единички до 15-ки, без много зор. Разбира се говоря за пълни изпълнения с внимание над детайлите. Накрая след тях имаше проверка: по 1 от силово, повдигане от L до hs, тюлен, пак повдигане, невъзможно и възможно - чудесна кондиция за след тренировката. Всичко беше 35 минути - учудихме се. Въпреки че усещането не беше за тежка тренировка поради разнобразното подаване, зная че утре ще имам мускулна треска.
Мнението беше редактирано от Dymag на 10.02.16 20:06.
Нищо не зная - имам лек намек за мускулна на гърди и трицепс. Очаквах повече.
Днес, кръгова, многоставни - силови, тюлени и срещу тях повдигания от L до hs, последвани от хоризонтални дърпания и бутания с опора на краката на голям обем, с крака на края на кръговете. Общо взето допълвах вчерашната и се подготвям за утрешната. Завършващ кръг с невъзможни и възможни, без крака.
Като се замисля, силови и тюлени, които редувам с преход от L-sit на успоредката с прави ръце до hand stand на успоредката със свити ръце и страничните завъртания възможно и невъзможно, общо взето са ми водещите упражнения, от около година насам. Много съм доволен от кондицията, която имам, в резултат на малък обем от няколко по-разнообразни движения, прилагани ежедневно. На лостовете съм от доста години и е доста важно и това, че въпреки че съм “по-дърт”, нямам никакви болежки в лакти, рамене и китки - това наистина е много важно, защото помня времена с приемане на болката като нещо обичайно. Отделно и това, че крака вкарвам пак от около година почти във всяка тренировка и резултата е забележителен.
Имам чуството че съм “напипал” много добър модел за поддържане със собствено тегло и всичко останало би могло да бъде специфично кондициониране за някаква конкретна цел. В момента нямам такава - просто си мия зъбите (виж първата тема в дневника). Целта е водеща за много хора. Целта обаче означава и предопределеност: да я достигнеш или да разбереш че е недостижима - и в двата случая, след това нещата трябва да се променят. При мен нещата не се променят - аз си спортувам
Утре, коремни и комбинирани кофи с мах с натрупване - пирамида от 1 нагоре ... няма да хващам мускулна ли, а да видим
Мнението беше редактирано от Dymag на 12.02.16 00:55.
13.02.16
10:50
Към колко?
Е, ми, Цецо, не съм се добирал до компютъра, за да те видя. Иначе тренирах в 17:00, до като ме подгони дъжда - само 2 кръга. Не стана каквато я мислех, но поне тренирах. Звънни ми да се разберем за утре, че се чувам и с големия Цецо - пращам ти тел на частно съобщение. Само ми кликни.
За първи път пробвам топла марината - загрята на котлона с масло, до като се разтопи. Иначе набухах вътре прясно мляко, вино, ракия, оцет, черен и червен пипер, горчица, чесън, малко сол, чубрица, някакъв микс от какво ли не - на миризма го докарах. За телешко.
Мнението беше редактирано от Dymag на 14.02.16 01:47.
Най-после плануваната тренировка.
1.
Редуване на коремни на лост с комбинирани кофи с мах, от 1 до 8 с натрупване, след което 6, 4, 2 и 1 - общо 50 коремни и 50 комбинирани, които са си 100 експлозивни избутвания.
2.
Редуване на 2 тюлена с 1 повдигане от L до HS, на почти всички ширини успоредни хватове - общо 10 тюлена и 5 повдигания.
3.
“Тяги” на хоризонталната стълба на всички хватове по 3, с една по-лека разновидност на повдигането с опрени рамене, в една серия след тягите - 12 тяги и 6 повдигания.
4.
Набиране с J на няколко хвата по 2, пак с повдигане от L до HS по 1 - общо 6 J и 3 повдигания
5.
По 1 невъзможно и възможно от страна
Би трябвало утре да имам мускулна на гърба - навсякъде ... но вече не съм сигурен :)
Много вкусна манджа - да ядеш и да ревеш.
Запържих лук в краве масло - 10 мин
Сциклих кафяв ориз с черен пипер с лука и маслото - 10 мин.
Добавих обелен домат нарязан наситно и червен пипер - 5 мин.
После мръвките - телешкото от вчера с топлата марината и чушки с моркови, и задуших с 1к подправки, дафинв лист и бахар - 25 мин под налягане
Накрая пресен спанак, пресен лук и магданоз - още 15 мин. под налягане.
После се изяде се всичко - храна за 3 дена. Не искам да готвя повече - да се оправят
казано от Dymag на 14.02.16, 17:08:
Би трябвало утре да имам мускулна на гърба - навсякъде ... но вече не съм сигурен :)
Не :( 80 сравнително тежки за собствено тегло повторения за гръб имах, които даже се изпълняват бавно - по 2-3 секунди минимум, това са само коремни и тюлени. Освен това 2-3 месеца бях на малко повторения в серия и малък общ обем за тренировка. Затова очаквах мускулна по гърба в цялост. А резултата - мускулна в раменете и трицепса от комбинираните, в трапеца, по изразена в горна част - това добре, но в широкия гръбен - нищо. Между другото и в предно бедро имам лека - то си участва ... то нямах повторение без прехвърляне или обръщане, как да не участва и в пресата имам лека.
Ще взема и аз да си измисля предизвикателство - да си докарам мускулна треска в “перките” със собствено тегло. За съжаление тази седмица, работната, ще съм без никакво време - или кратки тренировки “до кафето” или късни - след 20:00. ... поне на “кафето” поради липса на уреди правя повече крака :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 15.02.16 14:55.
“На кафето”, лека тренировка за 15-на минутки тип “раздвижване”, три кръгчета само, с хоризонтални дърпания и бутания с опора на краката и различни клекове на края на всеки кръг
Мнението беше редактирано от Dymag на 15.02.16 15:18.
Намерих картинка на римската тяга на един крак със собствено тегло и я прикачвам да е по-ясно какво правя. В начално положение съм прав със събрани един до друг крака. Това на картинката е крайното, долно, положение. В него обаче прикляквам малко повече, докато докосна с пръсти земята, като се опитвам тялото и задния крак да са една линия, хоризонтално на нея.
Мнението беше редактирано от Dymag на 15.02.16 17:04.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече