Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

10.02.17
01:07

Далече ми е Кенана, иначе голям мерак имам.
“Батко, кажи какво ти трябва - имаме украинки, рускини” ... Дам.
Днес, без тренировка, украинки или рускини. Понапихме се с един приятел, който се оказа наркодилър, в смисъл, нормално :D

13.02.17
14:53

Имах още една тренировка в Димитроград, на стадион Младост. Там едно момче ме попита за L to plache, това за гърди ли е (dull) Аз му отговорих че е за всичко и то загуби интерес.
Вчерашната, вече на домашен терен, беше с общ обем: 12 силови, 12 прехвърляния на камъка, 10 тюлена, 5 повдигане на торса с J-набиране, 5 L to HS, 5 L to planche, 5 от спуснато положение на кофа до ниско planche и по 1, на страна, вертикално повдигане на флаг зад тяло. Просто си обиколих терена.
Утре пътувам за Димитровград. Там ми предстои да видя какво е “върлина”, защото попаднах на следната статия:

”Спортна площадка бе открита днес в Димитровград. Кметът Стефан Димитров и главният експерт за Хасковска и Кърджалийска област към Министерство на физическото възпитание и спорта Силвия Тенчева прерязаха лентата на новото съоръжение.
Спортната площадка, която се намира на входа на стадион “Миньор”, разполага с висилка, успоредка, върлина, халки и пейка за коремни преси.”

... върлина

Dizzy

13.02.17
15:43

И на мен ми стана интересно за тази върлина. Оказа се, че имало световно първенство по катерене по върлина :D

13.02.17
17:14

казано от Dymag на 13.02.17, 14:53:

Утре пътувам за Димитровград. Там ми предстои да видя какво е “върлина”, защото попаднах на следната статия:

В казармата не си ли ходил? Там върлината си е част от ФП.

13.02.17
17:40

Ходил съм 10-20 пъти там- имаше гума за обръщане, по-малки/или тежки камъни/ за хвърляне,  парапет, на който може да се скача, така че става за по-разнообразни тренировки.

13.02.17
23:41

Аз, като бях в казармата ми викаха “манекен на Освиенцим” :) Много кльощав бях. Нямахме върлина, нито успоредка - само лост и лицеви опори. Казармата ми беше безотговорен купон, тенис на маса и късно завършване. Служих в Пловдив, на Пещерско шосе, срещу пощата. Всяка вечер, през оградата и из града, цивилни. Тогава останах с впечатлението, че пловдивчани не харесват софиянци и ни надушваха от две-три приказки от къде сме. Интересни години. Съжалявам че махнаха казармата - беше си школа за съзряване, самостоятелност, откъсване от подчиненото на родители и сигурност детство. Яко беше.
Днешната тренировка реших да изтегля краката първи. Кръговете бяха: крака с 10 повторения на крак, 5 чистачка (часовник), 5 някакво повдигане на краката от опора на успоредката, 5 спускане от вис под нея от положение за обратна кофа, 5 задни кофи с мах, 1 силово и 1 L to HS. 4 кръга с разлики в изпълнение и хватове + вертикално повдигане на флаг зад и пред тяло.
Е, ми, утре вечер съм там - при върлината :D

14.02.17
09:03

Ха, че ти си служил в тиловото поделение до нас :) Да, там върлина няма, но имат басейн :)

15.02.17
22:37

Да, точно там - продоволствените складове, до гарнизонна фурна. Този басейн, за година и половина, не го видях пълен :)
Обаче върлината я видях още вчера - отвесна тръба, фиксирана неподвижно в двата си края. Щеше да е по-добре ако беше под наклон или въже или 2 успоредни “върлини” ... или да се пробвам за индийско поле

Не ставам - много съм бял :)
Обаче площадката в Димитровград е много добра. За първи път, от “съвременното строителство” , виждам толкова високи лост и успоредка, като за мен правени. Дебелината на тръбите е също много удобна. Гума наистина има и е голяма и тежка, съответно я вкарах като “бутащо” за разнообразие. Камъни имаше, но бяха прекалено малки, а ако е имало други са били под снега. Много сняг, все още, и в Хасково и в Димитровград - то те са на 15 км. едно от друго. Обаче, въпреки това, тук никой нищо не ми предлага по улиците, а в заведението, в което вечерях днес, 5 лелки танцуваха синхронно на Бони М ... друг свят - още бях много малък :D
Вчерашната тренировка ми беше с общ обем от 24 силови (на 4-ки в серия), 12 обръщания на гумата (на 4-ки), 4 L to HS, 4 L to planche, 4 ниския вариант, 10 набирания и 10 кофи.
Днешната, бях в зала (tmi) Последното ми влизане беше март месец миналата година и е описано в дневника ми, някъде в началото.

20.02.17
00:12

В Димитровград успях и да се “пребия” - подхлъзнах се на лед в тъмницата и се приземих върху стълба на десен лакът, на път към лостовете. Очаквах сериозни последствия още докато падах - забавно е да знаеш какво следва :D Но, да чукна на дърво, май дори нещо се понамести. Имах тренировки в Димитровград, имах и пропуски, а вече имам и една тренировка в София, на “собствен” терен. Силата, на собствения терен,  е с мен, общо взето. На “чужди” терени, куца - като във футбола.
Скоро установих поредния човек, който не е чувал за един от любимите ми сандвичи, затова ще го споделя - сандвича, не човека. Филия с масло и жълтък от варено яйце, посолен на вкус. Супер е и с топено сирене вместо масло, добра комбинация е и с кашкавал отгоре. Лесно е и бързо.

21.02.17
00:18

Днешната тренировка беше малко по-различна, до толкова, до колкото не знаех какво следва. Бяхме 4 човека, правихме 4 кръга и всеки кръг се водеше от някой друг, по негова преценка. Харесвам подобни тренировки, правили сме подобни и друг път.
Очарован съм от спортната логика на синът, който водеше първия кръг. То, на това, от край време му викат “интуиция”, но то си е нищо по-малко или повече от логика, съобразена с някакъв опит. Интересно е да видя подобна логика, на толкова малък, като време, опит и даже се шегувах, че, после, ходи доказвай, че не било до ген :D

22.02.17
00:24

В предвид вчерашната тренировка”, тип “какво ли не” и предишните от предимно тежки многоставни движения на малка бройка, доколкото могат а се нарекат така по-комплексните и трудни движения със собствено тегло, днешната беше, с общ обем:
76 набирания, 56 кофи, 10 ... като индийски лицеви с прехвърляне на тежестта към едната ръка, 10 трицепсово разгъване над глава на шведската стена, 76 клека, 3 силови и 3 L to HS, разпилени в 5 кръга, на суперсерии от набиране, кофа, клек. Накрая завършвахме с единично силово или с L to HS, а в последния кръг и с 2-те. Бройката дойде случайно така - току що я сметнах с калкулатор, че идват по 14 повторения в 4 кръга и по 20 в последния кръг, от движение.

23.02.17
00:01

Днес, само силови, L to HS, to planche и ниския вариант. Приличен обем за тежки, но никакви крака или преса. Просто нямах време и трябваше да “отбия номера”, но, в предвид вчерашната, си дойде супер на място.

SV

26.02.17
18:41

С дългогодишен стаж на висилките какво смяташ за по-голям обем на тренировка включваща само силови и коремни - по 50 - 70 повторения разпределени в 10-15 серии по 3-4-5?

27.02.17
00:26

Коремното е супер упражнение. Ей ме на, тук, 2010 година - не съм се снимал аз, с 20-ка ... тоя суичър още го пазя :)

И силовите и коремните са много близки, по участваща мускулатура, дърпащи движения. За мен разликата е само в експлозивността при силовото и в повече участващи мускули от тялото в коремното. Аз лично бих ги съчетал, силово - коремно, като общ обем, 1 към 2 или повече, в полза на коремното, като силовото бих го изтеглил 1-во, като водещо, в някакъв повтарящ се цикъл от тренировката. Примерно, серията да не е 3 силови, после 3 коремни, а 1 силово и 2 коремни в серия. Може да не е същия брой - говоря за съотношение. Ако от самото начало направиш нещо близко до максималните ти възможности, следващата серия ще трябва да паднеш под 60% като брой повторения или да почиваш много, което си е губене на време. Затова бих вкарвал някакво бутащо, по-раздвижено, ако не на всяка, то през 2-3 серии дърпащи, в зависимост от това, колко ми е трудно. Хем дърпането почива, хем си тренирам другата мускулатура, хем кръвта си седи в там, каквото мърда :) Може да са мокри кофи, например или индийски лицеви, или всяко бутащо да е различно, но да работят антагонистите.
50-70 силови и коремни е доста голям обем за ежедневна тренировка, поне за мен. Защо не пробваш натрупване - почваш от 1, почиваш все едно сте двама и се редувате, после 2, 3 и т.н., и виж до колко ще стигнеш. Обаче, пак, след подобен обем, поне на мен, ще ми трябва ден почивка. Доста е. Колко често смяташ да я правиш тази тренировка?

Днес видях надпис “к-л Витоша” и не мисля че “к-л” е кашкавал. Вероятно е като “бяло саламурено” (без сирене в надписа). Обема на тренировките ми е доста по-малък от предложения от Stefan Vasilev, но пък си тренирам всеки ден. В момента ме боли кръст и мисля, че падането в Димитровград има нещо общо, защото имам синина на мястото на болката. Но, все пак си тренирам, в преносен смисъл, както обичам да казвам, “хигиената си я поддържам” :)

SV

27.02.17
13:18

Посоченият обем го постигам за 25 минути, след което колелото и у нас. Интересното е, че на следващия ден пресата страда от треска. Иначе си мисля, че бих функционирал добре ако правя такава тренировка през ден, но се притеснявам от еднообразието и за това ще включа малко модификации на набиране, кофи, лицеви. Чудя се дали да започна революцията с изхвърляне на някакъв камък. Иначе времето се оправи и вече е бомба за тренировки “на въздух”!

28.02.17
00:03

казано от Stefan Vasilev на 27.02.17, 13:18:

Посоченият обем го постигам за 25 минути, след което колелото и у нас. Интересното е, че на следващия ден пресата страда от треска. Иначе си мисля, че бих функционирал добре ако правя такава тренировка през ден, но се притеснявам от еднообразието и за това ще включа малко модификации на набиране, кофи, лицеви. Чудя се дали да започна революцията с изхвърляне на някакъв камък. Иначе времето се оправи и вече е бомба за тренировки “на въздух”!

Пресата се натоварва по-сериозно при коремните, особено при подобен обем.
Нищо не си споменал за бутащи движения, освен намерения и според мен, точно там трябва да търсиш разнообразието, както сам си посочил. Камъка е чудесен вариант за покриване на избутването над главата и то експлозивно, вариант е и стойката на ръце до стена, което си е изометрия, и комбинацията “кърти”. Но освен тях, както сам си посочил, ще трябват и кофи, лицеви и техни модификации. Научи (ако не ги можеш) задните кофи с мах - задни мокри кофи. Махове горе, после махове долу с напъни и с твоята сила ще ги усвоиш за 4-5 тренировки. За още толкова ще ги изчистиш и ще може да мислиш за по-голямо усложняване, като flying ass, planche и т.н. Ако излезеш от зоната на комфорт и работиш за тези движения, колкото да разреждаш силови и коремни, няма да съжаляваш. Пробвай.

Днешната ще я опиша. До някъде е повлияна от дискусията със Stefan Vasilev.
1.
1, 2, 3, 4, 5 силови с раменен (до 5 с натрупване)
1 L to HS
2 от вис с опрени рамене върху успоредката до свещ
3 L to planche
4 от спуснато положение на кофа с вдигнати пред тялото колене до нисък planche (долния вариант на L to planche)
5 от моите кофи - предна ->flying ass -> planche и пак
10 български клек, на крак
2.
до 4, с натрупване, силови с широк хват
1 L to HS
2 от вис с опрени рамене върху успоредката до свещ
3 L to planche
4 от спуснато положение на кофа с вдигнати пред тялото колене до нисък planche (долния вариант на L to planche)
10 румънска тяга, варианта със собствено тегло, на крак
3.
до 3, с натрупване, силови с тесен надхват
1 L to HS
4 L to planche
10 отпад с ритник напред, на крак
4.
до 2, с натрупване, силови с подхват
по 1 силово с тесен-смесен хват, на страна (общо 2)
1 L to HS
10 напад с връщане, на крак
5.
5 “пружина”
5 от моите кофи - предна ->flying ass -> planche и пак
10 набирания, по 2 на всички хватове - зад врат, широк, раменен, тесен над и подхват
10 сухи кофи

Общ обем: 35 силови, 5 “пружина”, 4 L to HS (боли ме кръста :) ), 4 вис до свещ, 10 L to planche, 12 ниския вариант, 10 от моите кофи, 40 “крака”, на крак;
(до тук 40 тежки дърпания, 40 тежки бутания и 40 крака, на крак);
10 набирания и 10 кофи.
Може и да съм пропуснал нещо. Утре ще съм на “тюлени”, повдигания и J-набирания - въобще, днес на пронирани хватове, утре на успоредни.

Мнението беше редактирано от Dymag на 28.02.17 00:04.

01.03.17
20:50

Вчерашната тренировка.
1, 2 и 3-ти кръг, бяха:
    1 тюлен
    5 повдигане на торса с J-набиране или J-набиране със задържане
    1 тюлен
    5 повдигане на торса с J-набиране или J-набиране със задържане
    6 комбинирани кофи с мах (напред и назад броим за 1, идват 12 избутвания)
    12 широк сумо клек
4.
    12 коремни
    6 комбинирани кофи
    12 широк сумо клек
5.
    редуване на всички хватове тюлен със силови - дойдоха, общо, 9
    10 кофи на една тръба, зад тяло
    1 силово

Общ обем: 11 тюлена, 12 коремни, 5 силови, 30 J-набирания, 24 комбинирани кофи (48 избутвания), 10 кофи на една тръба зад тяло, 48 широк сумо клек ... 58 дърпащи, 58 бутащи, и 48 клек - всичките широки, ако не изпускам нещо.

03.03.17
01:41

Това, в други дневници, го изписват “размазване”. Общо взето, бяхме доста хора и всеки водеше по един кръг. Много добра практика. Много комбинации, като, силови със смяна на хвата между широк и тесен; силово с чистачка (часовник), после “”тяга”” на лост и коремно без отпускане на торса; L to HS, но с разкрачване преди повдигането, въртене на L-a или изнасяне на крак над срещуположно или прилежащо рамо на успоредката преди повдигането; задържане в клек след отскок; клек със силово; плюс всички многоставни, които се сетихме, както и прости набирания и кофи. Просто бяхме 5 човека и всеки води по 1 кръг, от това, което познава или го влече. Имаше и кратки, пробни задържания на human flag, front и back lever, “пружина”.

12.03.17
23:28

Тренировка Х 7-8 и някой друг пропуск покрай дъждовното време. Общо взето, доста се увеличиха спортуващите на открито, навреме - почти средата на март и групата се поувеличи. Големия син, с гордост споделям, за сефте (пред мен), дигна силово с подхват и направи не лоши опити за L to planche.
Днес коментирахме обема на серията, но не като повторения, а като време. Примерно, не n броя задни кофи, а изпълнение на задни кофи n секунди, по часовник. Правил съм го преди и зная, че метода има голям потенциял. Общо-взето ще се придържам към суперсерията, с времена, 10-20 сек. за сила, 30-40 за хипертрофия, 60-120 за издръжливост. Броя повторение ще е без значение, стига да не се спират. От опит знам, че 60 секунди е сериозен праг за динамични изпълнения на нещо с цялото тегло на тялото. Като вкарам подобни тренировки, ще се постарая да ги опиша.

13.03.17
09:31

Какво е задна кофа?

16.03.17
00:23

казано от nervak на 13.03.17, 09:31:

Какво е задна кофа?

Кофа с мах (или мокра кофа), която се вдига при изнасянето на краката назад. Предната, е когато кофата се спуска, когато тялото е изнесено в най-задната, към гърба, точка на маха и се вдига с изнасянето на краката напред. Задната, е когато кофата се спуска когато краката са изнесени в най-високата си точка напред, пред тялото, подобно на L и се вдига с изнасянето на тялото назад. После, без спускане, т.е. с прави ръце, се прави мах напред, докато се вдигнат краката отново до L, след което се спуска за следваща задна.
Мокрите кофи не могат да се съкратят, т.е. да се спести част от движението, защото се губи контрола върху маха на тялото и изпълнението спира “по неволя”. Може леко да се чийтне с “надупване” или присвиване на краката назад, но помощта ще е малка, не може да е за сметка на амплитудата на кофата и по-скоро ще означава “изпускане” на серията. Мокрите кофи не могат да бъдат забавени - това означава едва ли не да минаваш през planche, с доста по-големи усилия, или забързани - маха си е мах, има гравитация, тежест и дължина на тялото и две крайни точки на амплитудата, която ако се съкрати прекалено, отново ще се “изпусне” серията заради липса на синхрон между маха и изпълнението на кофата. Точно затова са страхотни за целта - изпълнение за време, а не за бройка, защото са винаги еднакви или никакви, т.е. невъзможността за следващо изпълнение, в резултат на умора, не минава през половинчати такива, а просто спира и не се вдига следващата. Горе-долу същото се отнася и за коремните възлизания през лост - или премяташ тялото над лоста или не, и спираш. Чистата изометрия е ясна - заемаш някаква опора или стойка и държиш за време. Идеята е да има и динамика по време на това задържане, която, горе-долу да не позволява почивка или “улесняване” в изпълнението. Мисля си за чисти махове от опора на успоредката, мокри кофи, коремни (без спиране горе или долу) и “чистачка”.
Времето пообърка малко плановете. Предпоследната тренировка ми беше с повече силови, хоризонтални дърпания и бутания, и крака, а последната с повече тюлени (затруднени коремни), повдигания и спускания на краката от опора и от вис, хоризонтални и вертикални чистачки, и разбира се, срещу силовите и тюлените разните по-тежки повдигания на тялото, като L to HS. Горе-долу, чакам топличкото :)

Мнението беше редактирано от Dymag на 16.03.17 02:26.

16.03.17
09:55

Да...сетих се.Деа и деменцията алкохолна...
Бяхме дискутирали за кофите и помпичките,че всъщност правим помпички,като пишем кофи.))))Ама....
Аз двойните ги харесвам.

19.03.17
04:33

Нов лаф:
- К’во ми се хипертрофиш!?!

Две нови движения, откраднати от изтласкването на гюле:
Суинг с камък, с изхвърляне на камъка максимално нагоре и напред. Второто е същото, но над главата и назад. Подходящи са за редуване, в суперсерия, с тяга на лост и “чистачка” .

Засякох и времето за изпълнение на някои неща. Установих, че 2 минути махове, без кофа - само от опора, са си трудно нещо. С кофа с мах, т.е. мокра, около минута, макар че в тренировката засякох време на 20 задни и 20 предни, всяко от които установих, че изпълнявам за малко над 40 секунди. Имаше и други неща, но май най-малко, като време, беше задържането на HS от опора на успоредката (със свити ръце) - под 15 секунди. Ще експериментирам още нататък.

02.04.17
21:56

Интересно - за 15 дена без мнение, дневника ми е едва на трета страница. Ако всички участници са като мен, с редовни тренировки и нередовни записки, всичко е ОК, но ако са с нередовни тренировки е лошо. Лошо е за кръвоносната им система, лошо е за сърцето им, лошо е за кожата им, лошо е за ставите им, лошо е за мускулите им, лошо е за нервната им система, лошо е за красотата им, лошо е и за близките им, които се лишават от по-добра подкрепа или по-здрав с**с, лошо е за черния им дроб, който няма да може да се справи с “кефа им”, лошо е за всичко и всички, свързани с тях.
Дам, интересно мотивационно мнение, ако се погледна от страни, но е проста и ясна истина. И лесно достижима, ако се разсъждава за движението като за физиологична нужда, каквото е - правиш, добре си, не правиш, зле си. Спорта е нещо, което ни прави по-добри и по-добре, тук и сега, мани го бъдещето.
Има ли смъсъл да описвам днешната тренировка? Тя беше добра, дълга, с приятели, с децата, с бира и лаф, с общуване и показване на слънце.
Така и трябва да бъде

03.04.17
14:49

Мисля, че истината е по-тривиална, отколкото се опасяваш, както често става в живота. :) Активността във форума понамаля заради неудобствата на новата версия на форумния софтуер.

04.04.17
01:05

Да, за форума, следях коментарите. Мисля, че хората тук са по-важни от облика на форума и че който търси и има интерес - ще намери, а който не търси, никакви нововъведения няма да му помогнат. Зная, че темата е широко разисквана и изчерпана, но на мен, лично, ми липсва индикацията по заглавията, за нови теми или мнения, в отделните раздели, от последното ми влизане.
Аз съм от София и тук ми прави впечатление нещо обезпокоително - дърветата са претрупани от цвят, но няма нито една пчела. Предишните години, цялото дърво “бръмчеше”, а сега - нищо!
Днешната тренировка беше “когато ме мързи правя преса” :) Започнах от долу нагоре, за разнообразие.
1.
10 български клек, на крак
1 силово с тесен надхват
10 румънска тяга, варианта със собствено тегло на един крак, на крак
1 L to HS
10 отпад с ритник напред, на крак
1 силово с раменен
10 напад с връщане, на крак
1 L to HS
10 странични напади, на страна
1 силово с широк надхват
10 широки сумо клекове с отскок и задържане в долно положение
1 L to HS
10 нормални клекове, пак с отскок
1 силово с подхват
2.
10 повдигания с разкрачване на краката от опора на успоредката
10 огледални спускания от вис под нея с главата надолу (като за “обратна кофа”)
1 L to HS
5 повдигане на един крак и изнасяне над срещуположно рамо на успоредката (навътре), от опора на нея, на крак
5 огледални спускания от вис под нея, на крак
1 “тюлен” на 6-ца (много голяма ширина с успореден хват)
5 повдигане на един крак и изнасяне над прилежащото рамо на успоредката (навън), от опора на нея, на крак
5 огледални спускания от вис под нея, на крак
1 L to HS
5 въртене на L-sit от опора на успоредката, на страна
5 огледални, от вис под нея
1 “тюлен” на 5-ца
10 от “свещ” върху успоредката (глава надолу, опрени рамене, крака нагоре, с хват - четири точки на опора, демек - лесно) спускане на краката (без торса) и връщане
10 ... добре де, тук се оплетох - огледално на предишното
1 L to HS
5 суинг с изхвърляне на камък напред и нагоре (малък камък)
1 “тюлен” на 4-ка
5 прехвърляне на камъка през лоста (голям камък)
1 “тюлен” на 3-ка
5 суинг с изхвърляне на камък нагоре и назад (малък камък)
1 “тюлен” на 2-ка

Това беше - мързеше ме за тежки неща, но с този обем тренировката не беше лека

06.04.17
00:46

Накратко, движенията ми “с камък” вече са три:
Суинг с изхвърляне напред и нагоре (с малък камък - нз дали има и 10 кг.)
Суинг с изхвърляне над главата назад и нагоре (пак с малък) и
Изтласкване над височина, с клек.
В краката също вкарах повече експлозивност:
Клек (нормален или широк сумо) с отскок нагоре
Ножични напади със смяна с отскок и
... май се водят кънкьорски напади с отскок в страни - отскок на един крак максимално в страни, приземяване с приклекване, с едновремено кръстосване на задния зад опорния. Направо си е като тия с капоейрата 🙂

В предвид предишните ми доста обемни, като повторения и продължителност, тренировки, които е съм описвал, днешната реших да успокоя и прецизирам на силови единици, в четири кръга:
1.Силови с разни избутвания, изхвърляния и т.н.
2.Тюлени със същите неща
3.J-та с L to planche и подобни
4.Завършващ, с неща, на които усещам колебание
Между кръговете вкарвах по една обиколка на училището в което тренирам
Принципно, отидох на тренировка с мускулна треска на раменете и задника, от предишни тренировки.

06.04.17
08:41

казано от Dymag на 06.04.17, 00:46:

Накратко, движенията ми “с камък” вече са три:
Суинг с изхвърляне напред и нагоре (с малък камък - нз дали има и 10 кг.)
Суинг с изхвърляне над главата назад и нагоре (пак с малък) и

Тези е добре да ги правиш от пълен клек и да се фокусираш само върху експлозивността на хвърлянето, тоест върху дистанцията, която преодоляваш с камъка.

06.04.17
19:51

Не мога да намеря клипа, от който ги “преписах”. Ставаше въпрос за кондиционна тренировка на гюлетласкач. Изпълнението, както моето, така и неговото, започва с дълбок експлозивен суинг (от камък между краката) и пускане на гюлето (камъка) под около 45 градуса напред, като тялото залита след него за стъпка-две, т.е. да, гоня далечина. Другото движение е същото - суинг, експлозия, изхвърляне над главата назад, залитане след камъка. Това са новите.
Вече, с големия камък, старото изпълнение “прехвърляне с камъка”, е камък пред раменете със свити ръце, клек и експлозивно, едновременно, разпъване на крака и ръце, че даже и подскачам леко - там гоня да прехвърля височина. Много са хубави новите за редуване с тюлени (или коремни).

06.04.17
20:16

Много ми е любопитно дали вече мога да прехвърля големия камък през високата стълба. 🙂

07.04.17
08:29

Така де, точно както си го правил ти се прави. Просто следи и каква е дистанцията, на която хвърляш камъка.

07.04.17
13:00

Тази година е голям проблем за пчелите, масово измират и то цели пчелини. Имам приятели на които им е бая тежко. Незнам с какви препарати ръсят и какво става. Дано да спрат тези субсидии за зърно и всякакви производители, без това са станали няколко огромни които държат всичко.
Иначе ти погледнах клипчето за коремните. Не е ли добре да се правят с абсолютно прави крака. Аз се мъча да си държа краката идеално изправени, ама зор работа.

09.04.17
00:31

Прави впечатление, техниката ми на коремни, нали 🙂 В клипчето гоня бройка на коремните. Правите крака при спускането докарват мах, за който трябва и време и сила да се укроти, преди следващата бройка - тялото ги следва. Аз го дигам с прави, дотук няма разлика, но събирайки краката под лоста когато съм горе, прекъсвам маха - енерцията и мога за по-малко време да постигна изпъване на ръцете и готовност за ново изпълнение с абсолютен контрол над всяк изпълнение. Буквално, това е убиване на инерцията на тялото, укротяване на маха с противотежест от свиването на краката под лоста и разпъването им отвесно. Моите коремни не са въртене около лоста, а вдигане и спускане. Съответно липсва и “двойното набиране” - набиране, оттласкване на тялото назад с изпъване на ръцете и пак набиране за коремното. Аз не мога да издържа n-броя коремни, а мога да издържа да въртя коремни n-броя секунди. Маха може и да улеснява единични бройки, но ме бави, затова го прекъсвам със свиване на краката под лоста при спускането.
За пчелите, имам чувството че се случва нещо свързано или с “новите” насаждения, вероятно ГМО или има някакво пръскане от въздуха - от самолети. Те бяха обявили по едно време че ще пръскат срещу бяс по лисици, около София, миналата година. Ако не се следят новини, никой няма и да разбере че разни самолети изсипват нещо върху главите ни. Модерни времена, какво да се прави. Студовете също бяха лоши - при не добро зазимяване на пчелина и малко храна, пчелите мрат. Факт е че вярно ги няма, прекалено ги няма. То май всички буболечки са кът. Аз лично съм притеснен, защото в родата се гледаха кошери от няколко поколения. Май моето прекъсна традицията :(

09.04.17
22:24

Аз около София селскостопански самолети не съм виждал...За бяс не се пръска,а се разхвърлят ваксини..ваксинални примамки.Няма как те да имат общо с пчелите.

14.04.17
21:27

Сливите прецъфтяха, люляка цъфна, а паяците и прилепите ще умрат от глад 🙂 Тази година май няма да има нужда от пръскане на овошките против вредители. Лисици ли, комари ли ... комари обаче, нарядко, има на 66-то СОУ в София. Мен не ме хапят, въпреки че вече тренирам гол, ако има слънце.
Понеже вече нямам вариант да купувам домашно месо, купувам месо от магазин. Прави ми впечатление, че месото от магазините, като го накисна във вода, прави водата мътно бяла. Говоря за свинско, пилешко, пуешко и телешко - един и същи е резултата. От домашното водата ставаше червена или оставаше бистра, но никога мътно-бяла. Просто констатация.
Тренирам си ежедневно, без да следя постижения, с единствена цел, да давам на тялото си онова, от което има нужда, за да ми върши работа 🙂
Днешната беше:
5 кръга от
4 силови, 4 повдигания от опора на успоредката (1-ви кръг L to HS, 2-ри L to planche, 3-ти спусната кофа до нисък planche, 4-ти вис от опора с опрени рамене на успоредката до “свещ” и 5-ти моите кофи - през предна, flying ass, planche и спускане за предна) и 5 крака, на крак (български клек, румънска тяга на един крак с отскок, отпад с ритник, ножични напади с отскок, странични напади)
следвани от
3 кръга от
4 тюлена, 4 прехвърляния на камъка (суинг с изхвърляне напред, клек с прехвърляне нагоре и суинг с изхвърляне назад) и 10 крака (кънкьорски напади със страничен отскок, клек с отскок и ... нещо ми се загуби 🙂 )
Завършващ със силово, L to HS със задържане, повдигане на вертикален human flag зад тяло (невъзможното), 5 набирания и 5 кофи на една тръба зад тяло.

Само тежки-многоставни + разнообразни крака, на малка бройка, винаги работа в “тонус” и без изтощение или затрудняване, с внимание над детайлите на изпълнението.

15.04.17
17:30

казано от Dymag на 14.04.17, 21:27:

Сливите прецъфтяха, люляка цъфна,,,

Как хората не оценяваме каквото имаме, докато не го загубим... В случая разкошния климат на България.
Тук в Швеция все още нищо не е цъфнало. Вчера валя сняг, а тази сутрин беше -6. Радвайте се на двумесечната пролет и помнете, че има места, където на българската пролет й викат горещо лято... 🙂

SV

16.04.17
11:03

Колега, с тая внушителна мускулатура и подвижност на лостовете със сигурност се открояваш от мнозинството трениращи без тениски на спортната площадка 🙂

19.04.17
03:13

Къде бяха най-щастливите за тази година, според собствената им оценка - в Норвегия или в Швеция? Не помня, ама тук, в София, дават за този петък -3 и сняг, обаче, без шведки 🙂 Много контрастно време ... русото си е русо
Искам да споделя нещо, свързано и с мнението на Stefan Vasilev, поздрави и да сме живи и здрави! Там, където тренирам, в 66-то СОУ в София, тренират много хора и всички се познаваме и учим един от друг. Виждам някакво движение, което го няма там или го има, но не не е забелязано и го споделям в тази среда, на много спортуващи, приятели, и то се развива, минава през всички, усъвършенства се. “Шестака”, както наричаме тази спортна площадка, е силно място, със собствен живот в спорта. За мен е удоволствие да го посещавам и далеч не съм аз “най-якия” там, гол или не, въпреки че имам влияние от към нови движения. Много хубави и чисти хора спортуват там. Всички се учим, от всички, на всякакви възрасти и всякакви “калибри”. Днес, заедно, спортувахме 9 човека, с разучаване на непознати за някои неща, напътствия и споделяне на опит. Хубаво беше, добро, споделено, имаше и нови хора, които правиха нови, за тях, движения. Спорта е хубаво нещо, но навън, сред всички, е още по-хубав. Да спортуваш сам е по-трудно. Моят спорт е по-лесен, споделен🙂

Мнението беше редактирано от Dymag на 19.04.17 03:18.

19.04.17
22:08

И таман се похвалих с хубаво време, люляци и много спортуващи, че и Boby_ ни похвали пролетта и ... в момента вали сняг в София, а температурите са почти Шведски :(
Без спорт днес.

21.04.17
00:02

Циклона Пешко (добре де - Петер), ни поразкаля площадката, но, колкото да не е без хич, днес, набързо, с общ обем, 18 силови, 4 тюлена, 2 L to HS, 4 L to planche, 4 ниския вариант от спусната кофа, 4 динамичния през предна flying ass и planche, 4 повдигания от вис до свещ от опора на успоредката с опрени рамене ... то това си е като улеснен вариант на L to planche, улеснен, заради 4-те точки на опората - 2 на хвата и 2 на раменете, и 50 клека, обаче повечето на крак, със смяна. Краката водеха, силови и тюлени на 1-ки до 4, бутанията накуп.
Установих, че див чесън с коприва, е страхотна комбинация за манджа с ориз и месо.
Май ми се загубиха 4 бутания някъде ...

Мнението беше редактирано от Dymag на 21.04.17 00:04.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1