Мнения за тренировъчна програма във Домашни Условия

21.01.16
18:37

Здравейте. На 19 години съм висок съм 181 и тежа 70 кг Разполагам със щанга 25 кг и една гира 8кг..  щанги не съм пипъл до СЕГА.. 2015 от края на февруари до юли месец се занимавах със стреет фитнес, но след това почнах работа и спрях... макар , че работата ми беше физическа и натоварваше донякъде .. Та след Нова година си направих програма по примера на МАХ - ОТ и вече трета седмица блъскам .. и въпроса ми е програма която съм си изготвил добре ли е ? и след колко време да си направя друга за “средно напреднали” .. Благодаря предварително :]
ПОНЕДЕЛНИК: КРАКА
КЛЕК - 3 серии със 10 повторения
Глутеус Мост - 3 серии 10 повт.
Тяга с прави крака - 3 серии 10 повт.
Прасци: стоеж 3 серии 15 повт.
Прасци: седеж 3 серии 15 повт.
ВТОРНИК: ГЪРДИ И ПРЕДМИШНИЦИ
Флор преса: сгънати колене - 3 серии 10 повт.
Флор преса: разгънати колене - 3 серии 10 повт.
Лицеви опори: широко разгънати ръце - 3 серии 15 повт.
Предмишници - 3 серии 15 повт. СЪС ЩАНГА И ГИРА
СРЯДА: ГРЪБ И ТРАПЕЦ
Тяга на един крак - 3 серии 10 повт.
Навеждане с щанга - 3 серии 10 повт.
Мъртва тяга - 3 серии 10повт.
Трапец: повдигане 3 серии 20 повт.
ЧЕТВЪРТЪК: РАМЕНЕ И ТРИЦЕПСИ
Кубинска преса - 3 серии 10 повт.
Военна преса - 3 серии 10 повт.
Разтваряне на ръзе встрани - 3 серии 10 повт. РЕДУВАНЕ НА РЪЦЕТЕ
Лицеви опири тип “КАРО” 3 серии 10 повт.
Кик - Бек - 3 серии 10 повт.
ПЕТЪК: БИЦЕПС И КОРЕМ
Бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 повт.
Чуково сгъване - 3 серии 10 повт. РЕДУВАНЕ НА РЪЦЕТЕ
Концентрирано сгъване - 3 серии 10 повт. РЕДУВАНЕ НА РЪЦЕТЕ
Коремни преси - 3 серии 20 повт.
Извивки встрани с дъмбели - 3 серии 15 повт. РЕДУВАНЕ НА РЪЦЕТЕ
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ: Почивка ...

След колко време приблизително трябва да сменя програмата ?

Темата беше редактирана от Илия Шиков на 21.01.16 18:39.

Значи, ако искаш да спазваш принципите на МАХ ОТ тия тежести ще са ти малко, трябва ти тежест за 4-6 повторения на базовите движения като клек, лег и тяга.

cRossfit

21.01.16
19:43

25 кг. щанга няма да ти свърши никаква работа,помисли за още килограми,а ако нямаш такава възможност,то тогава може да погледнеш някои Кросфит-комплекси с по-голям брой повторения на различни движения,което ще бъде някакво компромисно решение.

22.01.16
15:45

казано от Ross на 21.01.16, 19:43:

25 кг. щанга няма да ти свърши никаква работа,помисли за още килограми,а ако нямаш такава възможност,то тогава може да погледнеш някои Кросфит-комплекси с по-голям брой повторения на различни движения,което ще бъде някакво компромисно решение.

а можеш ли да ми дадеш линк кам кросфит който е подходящ за мен защото си нямам никаква представа от кросфитове .. ;/

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.01.16 15:52.

cRossfit

22.01.16
19:48

http://www.bb-team.org/forums/viewforum/50
Ако те интересува,то тук можеш да прочетеш всичко за Кросфит.
А ето и нещо примерно,което можеш да изпробваш и да видиш дали ще ти хареса.Но трябва да заучиш базовите движения,защото те са в основата на Кросфит.

7 минути-възможно най-много рундове от:
5 предни клека
5 обръщания
5 раменни преси
Трите движения по 5 повторения от всяко е 1 рунд.Опитай се да направиш максимален брой рундове за 7 минути.Няма регламентирана почивка между рундовете.Почиваш според това как се чувстваш.

24.01.16
18:35

казано от Ross на 22.01.16, 19:48:

http://www.bb-team.org/forums/viewforum/50
Ако те интересува,то тук можеш да прочетеш всичко за Кросфит.
А ето и нещо примерно,което можеш да изпробваш и да видиш дали ще ти хареса.Но трябва да заучиш базовите движения,защото те са в основата на Кросфит.

7 минути-възможно най-много рундове от:
5 предни клека
5 обръщания
5 раменни преси
Трите движения по 5 повторения от всяко е 1 рунд.Опитай се да направиш максимален брой рундове за 7 минути.Няма регламентирана почивка между рундовете.Почиваш според това как се чувстваш.

А, всички мускулни групи ли се натоварват с Крисфит ?

cRossfit

26.01.16
20:22

Както ти казах в Кросфит се използват като основа базовите движения,които натоварват няколко групи муслули.Да,Кросфит развива цялото тяло,но ако искаш няма никакъв проблем да правиш няколко изолиращи за бицепс и трицепс.

Мнението беше редактирано от cRossfit на 27.01.16 08:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1