Anything is possible!

Прескочи до:

21.10.16
16:45

казано от Димо на 21.10.16, 09:57:

Леко шеговито, според едно изследване 2 пъти секс седмично повишава имунитета при жените. Иначе може да пробваш едни сиропи имуностимуланти - AdLiquid се казва фирмата, давахме ги на децата с успех. Също и приятели, които имаха проблеми с имунитета и те ги пробваха и според тях помагали.

А е хубаво че разказваш за неприятната случка на паркинга. Това е част от процеса на обработка и превъзмогване. (Вчера имахме лекция за емоционалната интелигентност :) )

Ще потърся в аптеката до нас такъв сироп - дано ми помогне. Вече пия и витамини, но е добре да подсиля организма си с повече добавки, за да не ме сполети нещо ново след две седмици, че както е тръгнало на две седмици веднъж да излизам болнични - няма да ме търпят много на работа.

Разказах за неприятната случка, защото наистина се почувствах прецакана и нападната едва ли не. Приятел ме посъветва например да не им обръщам внимание, защото можело да опра някой ден до някой от тях при проблем с колата. Което не мисля, че ще се случи- като имам проблем с колата - имам си приятел, който да се погрижи за нея.

казано от Dydo на 21.10.16, 10:04:

Грийн, ти на каква длъжност си там-в администрацията на съответната фирма или по-нагоре, т.е. съдружник, управител и т.н.. Питам, след като казваш “работниците НИ”. Защото ако е нещо от последните изброени, наглостта е голяма. Та ако се е случило нещо подобно и не е някакъв ценен кадър, такъв наглик въобще няма и да го търпя - направо ще го уволня още на другия ден.

Аз съм работник като тях, но в администрация. Не съм нито съдружник, нито шеф- не си представям това да го направят на някой от шефовете ми. Аз ако бях шеф нямаше да назначавам пияници и ниско интелигентни хора на работа.
Най - малкото от човешка гледна точка не се постъпва така, а какво останало от колегиална. По пътищата се изумявам от какво ли не, но пък вече и на работа.. където хората се познаваме. Както и да е - мина ми и вече позабравих.
Време е да си ходя от тук и искам да го направя с усмивка!

Пожелавам ви усмихнат уикенд, момчета!

ПП: Честита ми нова страница! Надявам се да я запълня с повече минуси, по - стабилни тренировки и по - пълноценно хранене!

Мнението беше редактирано от Green на 21.10.16 16:46.

Закрит Акаунт

21.10.16
16:51

казано от Green на 21.10.16, 16:45:

Пожелавам ви усмихнат уикенд, момчета!

:D

Оооо, много благодарим :) И на теб !

24.10.16
08:19

24.10.2016г.

сън:
6 часа
тренировка:
1. коремни преси: 60 бр
2. повдигане на краката нагоре от легнало положение: 60брх1кг десен, 60х1кг ляв
3. повдигане на краката настрани от легнало положение: 60брх1кг десен, 60х1кг ляв
4. сгъване на краката от легнало положение по корем: 60х1кг десен, 60х1кг ляв
5. имитиране на изкачване на стъпала: 120 бр
7. вдигане на 5кг гира от легнало положение назад към главата: 60 броя

храна:
1 банан, 1 ябълка, 2 моркова, 100 грама овче кашкавал, салата зеле и моркови, 3 малки пъстърви / в сурово състояние бяха 400 грама/, печени

Мнението беше редактирано от Green на 25.10.16 06:39.

25.10.16
06:47

25.10.2016г.

сън:
8 часа

тренировка:
2. мъртва тяга с 20 кг щанга: 40 бр
3. хибридни арнолд преси с х5кг в ръка: 60 бр
4. клек с щанга 20 кг: 40 бр
5. гребане с тежест 10 кг и наклон напред с опора: х 20 бр на ръка*
*Доста ми дойдоха тези 10кг, но искам да увелича тежестта.

Добавям и около 1 км бързо вървене.

храна:
2 банана, 500 мл айрян, 2 сварени яйца, 1 кърначе, катък, 2 лъжици лешников тахан

Мнението беше редактирано от Green на 26.10.16 06:48.

25.10.16
07:54

Всяко упражнение в серии ли го правиш или бройките са в една серия? Все още ли тренираш в домашни условия?
Поздрави!

25.10.16
15:16

казано от Sanya на 25.10.16, 07:54:

Всяко упражнение в серии ли го правиш или бройките са в една серия? Все още ли тренираш в домашни условия?
Поздрави!

Зависи от упражнението. Когато имам физическата възможност, изпълнявам всичко в една серия, а ако я нямам - изпълнявам в няколко серии.
Да, все още тренирам в домашни условия, защото нямам излишно време след работа, за да ходя на фитнес.
Предпочитам да инвестирам в уреди и да тренирам вкъщи, защото мога да стана в 5 сутринта и да тренирам.

Мнението беше редактирано от Green на 25.10.16 15:17.

26.10.16
06:47

26.10.2016

сън: 7 часа
тренировка:
2. повдигане на краката нагоре от легнало положение: 60брх1кг десен, 60брх1кг ляв
3. повдигане на краката настрани от легнало положение: 60брх1кг десен, 60брх1кг ляв
4. сгъване на краката от легнало положение по корем: 60брх1кг десен, 60брх1кг ляв
5. имитиране на изкачване на стъпала: 200 бр
6. вдигане на 5кг гира от легнало положение назад към главата: 30 бр
7. напади с х5кг тежести в ръце: 30 бр
8. джъмпинг джак с х1кг тежест на крак: 60 бр

*Нападите ми подпалиха задните бедра и дупето супер много! А са само 30 бр, може би следващата тренировка за крака ще ги увелича, защото действат добре. Преди време, когато тренирах с програми съм правила, но не съм усещала такова подпалване, може би защото не са били толкова бройки,  а и защото тежестите са ми били по - малки като килограми.
Днес ще потърся предизвикателство в интернет за напади и ако намеря - от 1.11 ще го започна.

Незнам кое е по - добре джъмпинг джака или нападите като упражнение, но освен задъхване - друго не усетих от джъмпинг джака.
Мислих от тази седмица да включа и кростренажора, но ще го оставя за ноември, че кардиото ми е залипсвало малко. Два месеца без кардио и само силови тренировки станаха вече.

храна:
1 голяма ябълка, 2 сварени яйца, 300 мл прясно мляко, 500 мл айрян, 1 пържола от св.врат, млечна салата, европейска салата, луканка

Мнението беше редактирано от Green на 27.10.16 11:26.

27.10.16
11:30

27.10.2016г.

сън:
7 часа

тренировка:
1. коремни преси: 80 бр
2. мъртва тяга с 20 кг щанга: 40 бр
3. хибридни арнолд преси с х5кг в ръка: 40 бр
4. гребане с тежест 10 кг и наклон напред с опора: х 40 бр на ръка

Днес упражненията са по - малко, защото се чувствах смазана. Имам страшна мускулна треска от кръста надолу. Предполагам, че е от нападите, но е приятно да знаеш, че това което правиш работи. Явно бях привикнала към тренировките и е добре да се разнообразява поне веднъж седмично с нещо различно - един вид да се стресира организма.

Не можах да направя още някое упражнение, защото бях много изморена, имах сърцебиене , което не ми позволи да продължа.

храна:
1 вратна пържола, млечна салата, луканка

Мнението беше редактирано от Green на 28.10.16 08:22.

28.10.16
08:27

*От снощи имам страшно голяма болка в стомаха. Заспах с 2 боскулизина и се събудих с 1. Само докато спя не ме боли. Дано не се повтаря пак проблема ми от февруари, че не мога да мисля и да изтрайвам повече, камоли още веднъж нещо подобно. Ще си взема пробиотик днес, пък дано има ефект.
**Имам мускулна треска на цялото тяло и едва се движа. Не съм в кондиция тази седмица. Болна, изтощена, с мускулна треска, с болки в стомаха, със сърцебиене. Не отмине ли поне нещо, понеделник отивам на лекар.

28.10.2016г.

сън:
7.30 часа
тренировка:
2. повдигане на краката нагоре от легнало положение: 60брх1кг десен, 60х1кг ляв
3. повдигане на краката настрани от легнало положение: 60брх1кг десен, 60х1кг ляв
4. сгъване на краката от легнало положение по корем: 60х1кг десен, 60х1кг ляв
5. вдигане на 5кг гира от легнало положение назад към главата: 30 броя
храна:
*200 гр кисело мляко, 1 ч.л. мед,  1 татарско кюфте, салата: зеле, домати, краставици и моркови

Мнението беше редактирано от Green на 31.10.16 08:55.

31.10.16
09:09

31.10.2016г.

сън:
6 часа

тренировка: РЪЦЕ
1. мъртва тяга с 20 кг щанга: 30 бр
2. чуково сгъване с х5 кг в ръка: 30 бр
3. гребане с тежест 10 кг и наклон напред с опора: х 30 бр на ръка
4. клек с широк разкрач и 20 кг щанга: 30 бр
5. пулоувър с дъмбел 5кг: 30 броя
6.  глутеус мост с тежест 5 кг: 30 бр

Смених малко упражненията и доста се позадъхах. Добре се натоварих. От този месец ще включвам и кростренажор, защото го позабравих за няколко /4/ месеца и вече ми е домъчняло за кардиото. Няма да се отказвам от тежестите, защото са ми любими, но определено имам нужда от промяна.
Мерките ми не са мръднали. Не съм се теглила и кг незнам, но и не ме интересуват - в период на психично разтройство съм и никак не се чувствам добре, за да гледам кг, а като виждам см, че не са мръднали - значи и кг не са. Те винаги варират +-1. Преди ми влияеха и се теглих всекидневно, но ето че дойде момент, когато не съм се теглила от 1 септември, вече два месеца. Човек се учи! Човек се променя!

Чудя се дали да не започна да фастя: закуска в 7 и вечеря в 7, събират се 12 часа без храна.

храна:
закуска: кафе ; смути: банан+прясно мляко
обяд: 500 мл айрян, 2 сварени яйца
следобед: 2 зелени ябълки
вечеря: порция пиле жулиен

Мнението беше редактирано от Green на 02.11.16 08:20.

01.11.16
08:41

1.11.2016г.
Честит празник на народните будители!

сън:
7 часа

тренировка: КРАКА
1. повдигане на крака от лег с тежести х1кг на крак : 60 бр  на крак = 120 бр
2. повдигане на колене към гърди от лег и под наклон и тежести х 1кг на крак : 20 бр
/това го правя на лежанка, доста ме озори/
3. Странично повдигане на крака с х 1кг тежест на крак : 60 бр на крак = 120 бр
4. Бедрено сгъване с тежести х1кг на крак: 120 бр
5. изкачване на стъпала с х1кг тежест на крак : 200 бр
6. ходещи напади с гири х5кг в ръка: 30 бр
7. джъмпинг джак с х1кг тежести на крак: 20 бр
8. кростренажор: степен 8, 3.2 км, 11 мин., 117 калории

Днес започва нов месец и поради тази причина стартирам с нови упражнения, както и повторение на част от старите.
Включвам и кростренажор за горене на мазнини. Имам и колан, който не се сетих да сложа днес, но от утре е на корема.
Добре се поизморих. Липсваше ми кардиото. Днес е малко - само 11 минути, за сметка на 30 - 40те, които са били преди.
Смятам да е така само тази седмица, а от другата да е по повечко.
Упражнението №2 доста ме натовари. Не съм предполагала, че ще ми е трудно.
Джъмпинг джака ми взе въздуха, но пък беше яко!
С нападите май започвам да свиквам. С тях натоварвам добре задно бедро и дупе. Доволно!

Храната гледам да е НВВМ, почти една година вече. Отвреме навреме съгрешавам, но пък кой не съгрешава?

храна:
закуска: бананово смути
обяд: омлет от 4 яйца + малко пармезан
вечеря: 2 купи таратор, карфиол на фурна, 2-3 парченца мортадела, 2-3 парченца кашкавал, 1 портокал

Мнението беше редактирано от Green на 02.11.16 08:19.

02.11.16
08:19

2.11.2016г.

тренировка: КОРЕМ
2. велосипедни коремни преси: 30 бр
3. вакуумки: 60 бр
4. планински катерач: 40 бр
5. планк: 30 секунди
6. кростренажор: 8 степен, 4.2 км, 151 кcal, 15 минути

храна:
закуска: 1 банан
обяд: 4 бъркани яйца в масло, печен карфиол, 4 бисквити белвита
вечеря: ориз със спанак, таратор, портокал

Мнението беше редактирано от Green на 03.11.16 08:06.

03.11.16
08:09

3.11.2016 г.

сън:
7 часа

1. мъртва тяга с 20 кг щанга: 30 бр
2. чуково сгъване с х5 кг в ръка: 30 бр
3. гребане с тежест 10 кг и наклон напред с опора: х 30 бр на ръка
4. клек с широк разкрач и 20 кг щанга: 30 бр
5. пулоувър с дъмбел 5кг: 60 броя
6.  глутеус мост с тежест 5 кг: 60 бр

Доста се озорих с тренировката. Днес бързах, защото имах да чистя, та затова пропуснах кростренажора.
Попадам на интересни клипчета във фейсбук с разни тренировки.  Мисля да ги включа, но не знам как да ги описвам.

храна:
закуска: 300 мл фреш портокал и киви
обяд: 200 гр рикота, парче питка, 1 корни “брауни”
вечеря: кисели краставички, ориз със спанак, царска туршия

Днес ме е налегнала депресия и ми се хапват въглени.

Мнението беше редактирано от Green на 06.11.16 07:59.

06.11.16
08:08

Последните два дни отчитам само храна, без тренировки.

4.11.2016г.

храна:
закуска: 4 бисквити белвита
обяд: омлет от яйца и авокадо
следобед: чаша прясно мляко с какао
вечеря: пилешко с гъби и кашкавал, кисели краставички, царска туршия, парче торта

5.11.2016г.

храна:
закуска: 4 бисквити белвита
обяд: купичка шкембе чорба, 1/2 парче мусака
вечеря: голяма пролетна салата, салата снежанка, няколко бонбона, портокал

Храната както се вижда е безобразна и просто ужасна!
Бисквитите за закуска не са най - правилното решение, но исках да приема малко повече фибри, за да разбера дали ще си регулирам проблема с вц, които пак ми се появи от месец насам.
Експериментирам си аз, но без прогрес. Спирам овесените бисквити.
Десертите две вечери не трябваше да ги има, но някак си емоционалното ми състояние си ги искаше.
Днес вече съм по - добре.

Реших да впиша храната си, за да се сещам, че съм имала и такива дни като се връщам назад във времето.

ПП: Ако някой има идея за решаване на проблема ВЦ, да пише, че явно аз не мога да се преборя завинаги с него.
Ту съм си добре известно време, ту не съм.
Пих едни капки дуфастол в четвъртък и щях да умра от болка. Въздух не ми стигаше и така ме срязваше и стомаха и сърцето, че това ще ми е за урок и никога повече няма да си позволя да пия. В този случай не бях посещавала Т от 6 дни и се наложи.

07.11.16
06:26

7.11.2016г.

сън:
8 часа - разпокъсан

тренировка:
1. бедрено сгъване: 100 бр
2. повдигане на крака от лег: 100 бр
3. странично повдигане на крака от лег: 200 бр
4. повдигане на колена към гърди от лег, под наклон: 20 бр
5. изкачване на стълби: 100 бр
6. ходещи напади: 30 бр
7. кростренажор: 13 мин. / 4 км / 143 kcal / степен 8

*Упражненията са изпълнени с тежести на краката х1кг.
Ходещите напади са изпълнени с тежести на крака и гири х5кг в ръце.
Упражнение №4 е изпълнено с тежести на крака и на наклонена лежанка-

**Все още изпитвам трудност при изпълнение №4.
Трудността се изразява в прибирането на краката едновременно към гърдите.
Ръцете ми не са в слободно състояние, а зад врат

***Днес отново времето за кростренажор не беше достатъчно, но съм решила да не си давам много зор.
Малко по малко, за да не се стресира организмът ми.

храна:
закуска: 4 бисквити белвита, едно голяямо резенче /около 6 см/ шпек салам
обяд: 1 корни
следобяд: 2 ябълки, 30 гр солети
вечеря: шкембе чорба, салата зеле и моркови

Мнението беше редактирано от Green на 08.11.16 08:21.

08.11.16
08:23

8.11.2016г.

сън:8 часа

1. мъртва тяга с 20 кг щанга: 40 бр
2. чуково сгъване с х5 кг в ръка: 40 бр
3. клек с широк разкрач и 20 кг щанга: 40 бр
4. пулоувър с дъмбел 5кг: 40 броя
5.  глутеус мост с тежест 5 кг: 40 бр
6. кростренажор: 10 мин, 3 км, 105 kcal, степен 8

храна:
закуска: 5 с.л. кисело мляко
втора закуска: 1 зелена ябълка
обяд: 3 шоколадови бонбона
*нямах друго под ръка за жалост. Бях си приготвила авокадо, но май се бе развалило, защото горчеше.
следобед: 1 морков
вечеря: купичка шкембе чорба, 1 кюфте, малко салата зеле и морков, сурови кайсиеви ядки

Мнението беше редактирано от Green на 09.11.16 08:15.

09.11.16
08:17

9.11.2016г.

сън: 8 часа

1. коремни преси: 40 бр
2. велосипедни коремни преси: 40 бр
3. планински катерач: 40 бр
4. планк: 20 секунди
5. кростренажор: 8 степен, 4 км, 143 кcal, 15 минути

храна:
закуска: 1 помело
втора закуска: банан
обяд: 500 мл айрян, плескавица
вечеря: плескавица, телешка супа, царска туршия, 1 ябълка, 2 портокала

Мнението беше редактирано от Green на 10.11.16 08:04.

Здравей! Доволна ли си от начина, по който се храниш?  Просто според мен се храниш доста малко. И като гледам, като качество храната ти освен шкембето и киселото мляко.... другото е без коментар... То, заради това имаш явно проблем с ВЦ. Пробвала ли си да преброиш за един ден ккал? Дали се връзват и 500-600, пък какво остава за повече.

10.11.16
08:08

казано от Ивчето Пивчето на 09.11.16, 08:43:

Здравей! Доволна ли си от начина, по който се храниш?  Просто според мен се храниш доста малко. И като гледам, като качество храната ти освен шкембето и киселото мляко.... другото е без коментар... То, заради това имаш явно проблем с ВЦ. Пробвала ли си да преброиш за един ден ккал? Дали се връзват и 500-600, пък какво остава за повече.

Доволна съм от начина по който се храня, да!
Тази храна ми е достатъчна, засища ме и ме кара да се чувствам ок.
Не съм доволна от въглехидратите отвреме навреме, но това гледам да го поправям.
Опитвам се да ги изключа напълно, въпреки че не са особено големи дози.

Не броя ккал. Не разбрах какво е без коментар на храната ми? Не мисля, че качеството на храната ми е недобро.
Не ям вафли, кроасани, джънкове и прочие. Мисля си, че зърнестите десертчета не са чак толкова лоши, а напротив.

Отдавна калориите не ме вълнуват. Гледам да се храня с толкова, колкото желая, като въглените да са минимални или поне полезни.

10.11.16
08:14

10.11.2016г.

сън:
около 6 часа, даже и по - малко

тренировка:
1. бедрено сгъване: 60 бр
2. повдигане на крака от лег: 60 бр
3. странично повдигане на крака от лег: 60 бр
4. повдигане на колена към гърди от лег, под наклон: 30 бр
5. изкачване на стълби: 100 бр
6. ходещи напади: 30 бр
Днес кростренажора е заменен от чистене в рамките на един час. 

*Упражненията са изпълнени с тежести на краката х1кг.
Ходещите напади са изпълнени с гири х5кг в ръце.
Упражнение №4 е изпълнено с тежести на крака и на наклонена лежанка

Проблемът ми с ВЦ се регулира с приема на супа преди основното ядене вечер + прием на пробиотик по 2 пъти на ден.
Ще приемам пробиотик около 2 месеца, за да има “наслагване” и след това ще го спра.
Ако отново се появи проблем ще започна отново.
Гледам да приемам повече кисело мляко и айрян, за да си набавям и естествен пробиотик за организма.

Освен пробиотик, всекидневно приемам фолиева киселина, магнезии и витамини.

храна:
закуска: 1/2 дюля
обяд: 2 плескавици
/плескавиците съм си ги правила аз, от кайма, зеленчук и кашкавал/
вечеря: 1 кюфте, телешка супа, сурови ядки /не бях гладна заради по -обилният обяд/

Мнението беше редактирано от Green на 11.11.16 08:25.

казано от Green на 10.11.16, 08:08:

казано от Ивчето Пивчето на 09.11.16, 08:43:

Доволна съм от начина по който се храня, да!
Тази храна ми е достатъчна, засища ме и ме кара да се чувствам ок.
Не съм доволна от въглехидратите отвреме навреме, но това гледам да го поправям.
Опитвам се да ги изключа напълно, въпреки че не са особено големи дози.

Не броя ккал. Не разбрах какво е без коментар на храната ми? Не мисля, че качеството на храната ми е недобро.
Не ям вафли, кроасани, джънкове и прочие. Мисля си, че зърнестите десертчета не са чак толкова лоши, а напротив.

Отдавна калориите не ме вълнуват. Гледам да се храня с толкова, колкото желая, като въглените да са минимални или поне полезни.

Не ме разбирай по грешно. Нямам идея да се заяждам. Просто ми се вижда малко като ккал. Тъй като основно самото количество ми се вижда малко и мисля, че имаш голям ккал дефицит, което може би ти е и целта, а може и просто да не го осъзнаваш. Не мисля, че има кой знае колко въглехидрати в менюто ти. Не виждам смисъл да ги изключваш дори, тъй като така или иначе почти не ги консумираш. Основно плодове и зеленчуци.
Имах предвид, че 1 ябълка, 1 морков ги броиш за едно хранене. По-скоро това ме остави без коментар. Един вид ми се виждат като някакви “стрготинки” между храненията. Сега обърнах внимание, че и ти ги броиш като “стърготинки”.

11.11.16
08:28

казано от Ивчето Пивчето на 10.11.16, 21:45:

Не ме разбирай по грешно. Нямам идея да се заяждам. Просто ми се вижда малко като ккал. Тъй като основно самото количество ми се вижда малко и мисля, че имаш голям ккал дефицит, което може би ти е и целта, а може и просто да не го осъзнаваш. Не мисля, че има кой знае колко въглехидрати в менюто ти. Не виждам смисъл да ги изключваш дори, тъй като така или иначе почти не ги консумираш. Основно плодове и зеленчуци.
Имах предвид, че 1 ябълка, 1 морков ги броиш за едно хранене. По-скоро това ме остави без коментар. Един вид ми се виждат като някакви “стрготинки” между храненията. Сега обърнах внимание, че и ти ги броиш като “стърготинки”.

Тези ябълки и моркови ги ям, за да залъжа глада си до определено хранене.
Храната не я смятам, защото не искам да се вманиачавам чак толкова много.
Храня се така, че да съм здрава, да съм сита и да се чувствам стабилна, т.е. не да умирам от глад и да ми прилошава.

Мнението беше редактирано от Green на 11.11.16 08:28.

казано от Green на 10.11.16, 08:08:

Това, че не ядеш “джънк” не изключва възможността храненето ти да не е балансирано/да е недостатъчно/ да е Х. :)

Моят коментар, въпреки че си казала, че си доволна от начина, по който се храниш:

- имаш малко белтъчини (това е най-основното, което се набива на очи и върнах хронологично 10 твои отчета назад)
- също така са малко и полезните мазнини
- рядко ядеш зеленчуци

Дори и да са ти достатъчни калориите (както виждаш не обръщам внимание на това), все пак остава въпроса за макро- и микронутриентите. :)

11.11.16
09:59

казано от Green на 11.11.16, 08:28:

Храня се така, че да съм здрава, да съм сита и да се чувствам стабилна, т.е. да не да умирам от глад и да ми прилошава.

мен това ме остави без думи ...

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.11.16 09:59.

11.11.16
10:54

казано от Green на 11.11.16, 08:28:

Храня се така, че да съм здрава, да съм сита и да се чувствам стабилна, т.е. не да умирам от глад и да ми прилошава.

С това хранене си много далеч от пътя към здраве и стабилност.
Каквото и да споделя сега ще е излишно, след няколко месеца сама ще усетиш.

11.11.16
16:13

Благодаря за мнението на всички ви!

За пореден път пиша, че се храня  така, че да съм сита.
Тренирам и се храня по този начин вече няколко години.
От една година насам не консумирам тестени и сладки изделия, както и определен вид мазнини.
Всеки сам стига до извода каква храна да консумира, а и колко като количество.
Вече няколко пъти е повдиган въпроса за храната ми и аз все едно и също нещо пиша. Няма да го променя, защото така се чувствам добре. Един ден мога да приемам повече храна, на другия е по - малко. Както и за деня, ако храната ми на обяд е била повече, вечерята е по - малка.

Храня се по този начин, по който ми харесва. Има ефект за мен. Не се подувам като при консумацията на тестени и сладки изделия, което за мен е най - големият плюс.
Предпочитам да ям толкова, колкото организмът ми си иска. Той сам ми казва когота има нужда от храна. Не желая да се “натъпквам” с храна и после да ми е тежко и да се чудя какво да правя и къде да си търся място от неудобство, подутост и подпухналост.
Всеки организъм си е свикнал с определен вид и количество храна.
Примерно ако изкарам цял ден на 500 мл мляко или айрян, на едно - две или пет кафета... няма да имам и грамче сила, а аз имам доста такава щом издържам от 5 сутринта до 23 вечерта да правя постоянно нещо, да тренирам, да работя и да върша 1001 неща.
Никой не е до мен в ежедневието ми, за да ми казва имам ли сила нямам ли... ще се уверя след месеци - В КОЕ???
Месеците си минават... и?
Виждам и разликите в огледалото в сантиметъра, в размера дрехи.
Преди повече от 5 години, носих размер Л, тежах 60 кг.
Преди 3 години, носих размер М, тежах 53- 54 кг.
Сега нося размер С и ХС, тежа 55 кг и се чувствам прекрасно.

Всичката тази промяна я постигнах благодарение на тренировките си и храната.
Дали са правилни или не - мерките и външността го показват.

Имам енергия да вдигам тежести, имам енергия и за кардио тренировката.
Значи нещата са ок. Дори и с малко калории.
Не виждам защо постоянно едно и също се пише и натяква.
Аз не казвам на кого колко да яде, а уважавам изборите на всички.
Чета дневници, но не пиша коментари, не изказвам и мнение, защото всеки сам си чертае живота.

Мнението беше редактирано от Green на 11.11.16 16:32.

11.11.16
16:19

11.11.2016г.

1. мъртва тяга с 20 кг щанга: 40 бр
2. чуково сгъване с х5 кг в ръка: 40 бр
3. клек с широк разкрач и 20 кг щанга: 30 бр
4. пулоувър с дъмбел 5кг: 1000 броя
5.  глутеус мост с тежест 5 кг: 80 бр

храна:
закуска: 200 мл прясно мляко
обяд: 500 мл айрян, 4 бисквити белвита
вечеря: телешки джолан, 2 телешки кюфтета, царска туршия
Телешка вечер беше. :) Само телешко, телешко и телешко - от доста време насам не бях хапвала толкова много телешко. Месеци наред си карах само на свинско, като по - мазно месо. Време е да мина и на пилешко сега.

Мнението беше редактирано от Green на 12.11.16 08:40.

11.11.16
16:22

На мен храната ми изглежда ОК, количествата не знам как са, но не виждам нищо чааак толкова нездравословно или недохранване и липса.

11.11.16
16:33

казано от James Hinks на 11.11.16, 16:22:

На мен храната ми изглежда ОК, количествата не знам как са, но не виждам нищо чааак толкова нездравословно или недохранване и липса.

Благодаря!

казано от Green на 10.11.16, 08:14:

+ прием на пробиотик по 2 пъти на ден.
Ще приемам пробиотик около 2 месеца, за да има “наслагване” и след това ще го спра.

Зарежи ги тия пробиотици - мъртви култури, прах в очите. Има много по-ефикасни начини за набавяне на пробиотици:
Първият е, както сама си се досетила, киселото мляко. Но е по-добре да е домашно. Така, че ако имаш мандра наблизо можеш да си вземаш. Или да купуваш прясно и сама да квасиш. Освен киселото мялко, кефирът също е срахотен източник на пробиотични бактерии. Дрожди можеш да си вземеш от всеки био магазин и да си правиш сама.
Вторият начин е чрез прием на ферментирали зеленчуци. Това са киселото зеле, киселите краставици, туршията. Но не тази, която правят бабите ни. С оцетната киселина, аспирина и стерилизацията убиват всичко полезно. Трябва да е туршия получена, чрез натурална ферментация. Можеш да прочетеш из нета как се прави, не е трудно, но дълго време се чака, за да ферментира.
Треният начин е малко по-скъп. има една напитка Камбуча лайт, която е с живи култури, но е 3-4 лв. малка бутилка. Ако ти се занимава можеш да си купиш гъбата Камбуча, пак от някой био магазин, и да си правиш напитката сама.
Освен да изградиш здрава стомашна флора, трябва и да я подържаш - яж лук, праз, банани, аспержи и чесън.

11.11.16
23:45

казано от Green на 11.11.16, 16:13:

Благодаря за мнението на всички ви!

Имам енергия да вдигам тежести, имам енергия и за кардио тренировката.
Значи нещата са ок. Дори и с малко калории.
Не виждам защо постоянно едно и също се пише и натяква.
Аз не казвам на кого колко да яде, а уважавам изборите на всички.
Чета дневници, но не пиша коментари, не изказвам и мнение, защото всеки сам си чертае живота.

Така е, но това е форум и то публичен и хората си казват мнението. Това че ти не пишеш коментари е само загуба за теб и останалите.

12.11.16
08:48

казано от Веселин Блажев на 11.11.16, 21:14:

Зарежи ги тия пробиотици - мъртви култури, прах в очите. Има много по-ефикасни начини за набавяне на пробиотици:
Първият е, както сама си се досетила, киселото мляко. Но е по-добре да е домашно. Така, че ако имаш мандра наблизо можеш да си вземаш. Или да купуваш прясно и сама да квасиш. Освен киселото мялко, кефирът също е срахотен източник на пробиотични бактерии. Дрожди можеш да си вземеш от всеки био магазин и да си правиш сама.
Вторият начин е чрез прием на ферментирали зеленчуци. Това са киселото зеле, киселите краставици, туршията. Но не тази, която правят бабите ни. С оцетната киселина, аспирина и стерилизацията убиват всичко полезно. Трябва да е туршия получена, чрез натурална ферментация. Можеш да прочетеш из нета как се прави, не е трудно, но дълго време се чака, за да ферментира.
Треният начин е малко по-скъп. има една напитка Камбуча лайт, която е с живи култури, но е 3-4 лв. малка бутилка. Ако ти се занимава можеш да си купиш гъбата Камбуча, пак от някой био магазин, и да си правиш напитката сама.
Освен да изградиш здрава стомашна флора, трябва и да я подържаш - яж лук, праз, банани, аспержи и чесън.

Засега не смятам да зарязвам пробиотиците, поне докато не ми свърши опаковката.
Относно киселото мляко - аз си правя домашно вече 5 години. Много рядко купувам от магазина. Правя го, когато ми свърши домашното. Подквасвам си по 3 големи компотени буркана на седмица и долу - горе ми стигат за седмица.
Млякото си го купувам от един дядо от едно село до Пловдив. Само от него си го купувам през цялото време.

За кефира не знаех, че е полезен за стомаха. Преди време го правех на баща ми, заради заболяване, но поне за неговото заболяване не помогна за жалост. Хората предписват какви ли не магически методи за това заболяване, ала уви. Краят е друг.
Не съм го опитвала, когато му го приготвях, но си го пиеше. Значи му е харесвал на вкус.
Ще проверя в био магазин за гъба. Аз имах, увита в памук - така бях чела, че се съхранява, но вече нямам.

Туршиите, които консумирам са си домашни, но не са естествено ферментирали.
Ще пробвам да си направя догодина такава и аз, щом е полезна.

Относно камбучата. Чувала съм, но не съм запозната с нея. Не съм виждала на живо, нито съм пила. Чела съм, че доста се харесва от хората. Като проверя за кефир, ще проверя и за гъбата камбуча.

Банани си хапвам понякога, но ми казаха че запичали и не са много окей за този проблем.

Благодаря много за коментара - поучителен и полезен! С подобни коментари човек може само да печели!
Хубав и усмихнат ден!

14.11.16
08:15

14.11.2016г.

сън:
7 часа

тренировка: крака
1. бедрено сгъване: х100 бр на крак
2. повдигане на крака от лег: х100 бр на крак
3. странично повдигане на крака от лег: х100 бр на крак
5. ходещи напади: 40 бр
6. кростренажор: 10 мин. / 3 км / 101 kcal / степен 8

храна:
*4 бисквити белвита
*1 шоколадов мъфин
*1 парче пица, домашна с много тънко и препечено тесто
*царска туршия
*4 - 5 парчета луканка
*1 купичка крем карамел
*3 шоколадови бонбона

***Храната е доста калорична, но имах нужда. Емоционалното ми състояние в момента го изисква. Няма да се вманиачавам.

Тренировката е направена с тежести на краката х1кг, а за нападите и с гири във всяка ръка х5кг.

В съъбота ходих доста: над 11 км, което ми подейства супер разтоварващо.

Мнението беше редактирано от Green на 15.11.16 08:20.

15.11.16
08:17

15.11.2016

1. коремни преси: 50 бр
2. велосипедни коремни преси: 80 бр
3. планински катерач: 50 бр
4. планк: 40 секунди
5. кростренажор: 8 степен, 3 км, 143 кcal, 11 минути

храна:
*1 банан
*1 зелена ябълка
*200 мл прясно мляко
*150 гр рикота
*порция пиле с гъби на фурна
*царска туршия
*2 купички крем карамел
Крем карамелът, хич, ама хич не беше за деня, но - съдба.

Мнението беше редактирано от Green на 16.11.16 08:17.

16.11.16
08:24

16.11.2016г.

1. мъртва тяга с 20 кг щанга: 50 бр
2. чуково сгъване с х5 кг в ръка и опора в коляно: 50 бр
3. клек с широк разкрач и 20 кг щанга: 50 бр
4. пулоувър с дъмбел 5кг: 80 броя
5. хибридни преси с х5 кг в ръка: 50 бр
6. кростренажор 8 степен; 2.7 км; 101 kcal

Тренировката за ръце започва да ми става любима.
Искам малко по малко да увеличавам повторенията, но знам, че ще стане бавно.
Храната за днес мисля да е същата, защото съм си взела това за работа.

Мнението беше редактирано от Green на 21.11.16 13:38.

21.11.16
07:52

Не съм тренирала от миналата сряда. Тоест - починах си 4 дни, заради здравословни проблеми, но засега поотминаха.

Честит празник на християнското семейство на всички. Бъдете здрави, вие и семействата ви.

21.11.2016г.

сън: 9 часа

тренировка: крака

1. бедрено сгъване: х100 бр на крак
2. повдигане на крака от лег: 100 бр
3. странично повдигане на крака от лег: х100 бр на крак
5. ходещи напади: 30 бр
6. клек с щанга 20 кг: 20 бр

Ако ми остане свобдно време днес през деня ще включа и още нещо. Да се надявам да остане такова време.

21.11.16
09:37

Аз мисля, че нямаш проблем с тоалетната, защото ти се храниш първо- ниско-въглех., второ-  с малко калории, за да има много отпадъци, така че трябва да се примириш с рядкото ходене, ако не- просто трябва да се яде повече, но ти се чувстваш добре с тази храна...
А проблемите със стомаха- ми се струва, че са по-скоро от стрес, четох някъде, че си писала, че се занимаваш с 1000 неща плюс тренировки, ако може да работиш в тази посока. Сега пък съм се зачела в една руска книга, та там пише, че  всичко се лекува с леко подсолена вода, та си мисля, че винаги можем да пробваме, експериментираме с различни неща, докато намерим решение на проблемите си, както и ти правиш. Успех!

21.11.16
09:44

Green-че много ме радват твоите тренировки “за ръце”. Само с едно едничко леко упражнение за бицепс. :) :D
Ако повечето момчета и момичета бяха така,щ яха да са доста по-здрави и удовлетворени в залата.

казано от Green на 16.11.16, 08:24:

1. мъртва тяга с 20 кг щанга: 50 бр
2. чуково сгъване с х5 кг в ръка и опора в коляно: 50 бр
3. клек с широк разкрач и 20 кг щанга: 50 бр
4. пулоувър с дъмбел 5кг: 80 броя
5. хибридни преси с х5 кг в ръка: 50 бр
6. крастренажор .

Бройките в няколко серии ли са или в една?

21.11.16
13:43

казано от Joyplovdiv на 21.11.16, 09:37:

Аз мисля, че нямаш проблем с тоалетната, защото ти се храниш първо- ниско-въглех., второ-  с малко калории, за да има много отпадъци, така че трябва да се примириш с рядкото ходене, ако не- просто трябва да се яде повече, но ти се чувстваш добре с тази храна...
А проблемите със стомаха- ми се струва, че са по-скоро от стрес, четох някъде, че си писала, че се занимаваш с 1000 неща плюс тренировки, ако може да работиш в тази посока. Сега пък съм се зачела в една руска книга, та там пише, че  всичко се лекува с леко подсолена вода, та си мисля, че винаги можем да пробваме, експериментираме с различни неща, докато намерим решение на проблемите си, както и ти правиш. Успех!

Може би си права за това. Не се бях замисляла, че храната, която е за изхвърляне от организма е малко и затова да ми се налага по - рядко да притичвам до вц.
Зимата имах проблеми със стомаха, точно от стрес. Може и сега да се повтаря същата сцена. Засега съм нормализирала проблема си с пробиотиците и разни кисели храни.
Пусках си пълна кръвна картина и се оказа само, че еритроцитите са ми в ниска степен.

Това за солената вода вече са ми го казвали. Една позната го изпробва, но не ми е споделяла дали има ефект или не.

24.11.16
07:45

Тренирам както досега, но не ми остава време за отчитане.
Храната съм я поувеличила малко, но е предимно месо и млечни.
Не ми се хапват салати по това време на годината.

Започнах да включвам и 30 минутни тренировки на кростренажора, които ми се отразяват супер добре.
Корема ми започна да се прибира и се усещам по - лека след кардиото.

Трябва да се снимам другата седмица, защото имам снимки тази година, направени през 4 месеца.
Искам да видя разликата, та ще се снимам на 1ви.

Хубав ден!

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1