27.01.16
10:54
Здравейте,
Искам да започна да се храня по-здравословно, като целта ми е сваляне на килограми. Не искам да е прекалено агресивно, понеже не тренирам, нямам възможност за това в момента, и не мога да качвам мускулна маса. КБ ми е 2000. Около 10 часа на ден прекарвам в седене и почти цял ден съм навън. В момента работя от 8 до 17ч, като мога да ям когато поискам на бюрото а от 14ч. имам голяма почивка. Наблизо има мол, била и мандарина. Обикновенно през голямата почивка (14- 15ч.) ям в билата или Subway в мола. Към 10-11ч. изяждам по една belvitta или corny. Само вечер успявам да ям готвено. Идеята ми е да разпределя 1800 калории (примерно) в 5 хранения, като мога да си нося готвено на работя, но искам да имам и алтернатива, която мога да купя, понеже не вярвам да успявам всеки път да готвя. Търся някакви насоки към определени храни и разпределнието на храненията, понеже не знам от къде да започна.
Неща, които можеш да купиш:
- ядки;
- кисело мляко;
- кашкавал;
- филе/шунка;
- готови салати (само не с майонеза);
- кюфтета, кебапчета, пилешки бутчета (от Билла например);
- плодове
Мисля, че някои опции в Събуей също стават - с филе, кашкавал и салата например.
Явно използваш думата “мандарина” в някакъв непознат за мен смисъл. :)
Мнението беше редактирано от Елена на 27.01.16 11:19.
27.01.16
11:20
Защо трябва да се храниш по пет пъти на ден? Спазвай си калорийния прием и се храни колкото пъти ти е удобно/възможно.
27.01.16
12:32
1800 калории са перфектни за 3 хранения разделени по 600кал. Преди работа, по време на работа и след работа, тъкмо няма да има нужда да си носиш 2-3 различни храни. За храна по време на работа, която да може да си купиш от магазина е извара (на олимпус е доста добра) и я комбинираш с 1-2 банана. Цялата кофичка в комбинация с 2 големи банана(~200гр.) е точно 600кал..
Мнението беше редактирано от Aesthetic Un на 27.01.16 12:34.
27.01.16
13:33
“Mandarin” или мандарината е денонощен супермаркет, в който наскоро направиха готова кухня. Нещо като билата само, че храните изглеждат по-добре, но са и по-скъпи. Има разни салати, пасти с броколи и пилешко и др. Някой ако се е хранил там, да сподели мнение.
Идеята ми е да разделя тези калории на повече по-малки порции. Така ще си поддържам метаболизма в движение и няма да чувствам толкова глад, защото попринцип ям рядко, но в големи количества. И не държа да са точно 5, може и 4, но е по-добре да са повече от 3. Преди години свалих около 20кг. за два месеца по този начин.
27.01.16
14:14
Имаш проблем с готвенето вкъщи ли ?
казано от Tony Borisov на 27.01.16, 13:33:
Така ще си поддържам метаболизма в движение и няма да чувствам толкова глад, защото попринцип ям рядко, но в големи количества. И не държа да са точно 5, може и 4, но е по-добре да са повече от 3. Преди години свалих около 20кг. за два месеца по този начин.
Това с метаболизма е мит. Честото хранене поддържа постоянно високи нива на кръвната захар и влошава инсулиновата чувствителност.
А това с 20-те кг за 2 месеца е възможно само ако си си рязал части от тялото.
Мнението беше редактирано от Станимир на 27.01.16 17:40.
27.01.16
20:24
Добре де, хвана ме. Не са 20, а 17кг. Иначе нямам проблем с готвенето, даже напротив, само това бих ял ако можеш. Просто рядко имам възможност да го правя.