Правилно комбиниране на тренировки с хранителен режим.

Темата е заключена.

27.01.16
19:42

Здравейте:) Напълно нова съм тук но се радвам,че открих най-сетне толкова полезен сайт.
Ще се представя накратко.На 21 г. съм - 65 кг , 170 см. Тренирала съм волейбол 4 години.Бях доста слаба около 55 кг,но след като спрях да тренирам постепенно качих килограми.На скоро спрях цигарите - окончателно.Качих 3 кг. и това ме накара най-сетне да обърна внимание на себе си и да започна по-здравословен начин на живот.Ходила съм на фитнес и преди..но се отказвах винаги след първата седмица.Сега съм силно мотивирана и започнах да ходя на фитнес 3 пъти в седмицата,понякога и 4.Ходя наистина с голямо удоволствие и мотивация.Започнах да виждам и резултати,разбира се малки,но все пак ги има.Нямам специален хранителен режим.
Сутрин закусвам почти винаги овесени ядки с кисело и прясно мляко.Старая се да се храня 4-5 пъти дневно (През 2-3 часа).Не вечерям след 19 ч.Обикновено обядвам зеленчуци или пилешко месо.Междинните ми хранения са 1-2 мандарини или чаша прясно мляко (общо взето,каквото има в къщи).Не ям мазнини и сладко,не пия алкохол и газирани напитки.Целта ми е да започна да харесвам себе си на 100%,да стегна тялото си и най-вече корема и дупето (мечтата на всяка жена) :)

Помощта,която ми е нужна е,че искам да систематизирам най-вече тренировките във фитнеса.Чета много относно хранене,тренировки и всичко останало.И все пак мисля,че може да бъркам някъде или да не е достатъчно.

Темата беше редактирана от Monika Trifonova на 27.01.16 20:44.

27.01.16
20:45

Тренировките,които обикновено правя са:

15-20 мин пътека.Ходене + бягане. (в нач.и края на тренировката)
Напади с дъмпели - 3x10
Глутеус Мост (Повдигане на таза) - 3x15
Глутеус ритник - 3x15
Клек с щанга зад врата (за сега без добавена тежест) - по 2x10
Лег преса - 3x10-12
Бедрено разгъване - 3x15
Бедрено сгъване - 3x15
Плие (Клек с 20 кг тежест от разкрачен стоеж) - 3x7-8 пъти
Разтваряне на абдуктор машина 3x15
Вертикално повдигане на краката на стенд - 3x15
Коремни преси - 3x15

Общо взето това са нещата,които правя,но не знам дали изобщо е правилно това,което правя във фитнеса.
Моля за съвети.Ще ви бъда много благодарна :)

27.01.16
20:56

Здравей.
А упражнения за горна част не правиш ли? Ръце, гръб, гърди? :)

27.01.16
21:04

Правя,но чесно да си призная не наблягам на ръцете и гърба..Ръцете ми не са отпуснати и може би за това не ги тренирам много.Не знам дали е правилно това.И все пак ги тренирам с: Придърпване на вертикален скрипец с раменен хват 3x10 обикновено.За гръб нищо не правя.

27.01.16
21:55

Ние жените винаги обичаме да наблягаме само на проблемните зони. Но всъщност избирайки многоставни упражнения, с които да натоварим по-голямата част от тялото и тренирането на всички мускулни групи е много важно, за да има баланс в тялото. Повярвай ми и аз си имам проблемна зона - корема, но не правя само коремни преси ;) Успех иначе, да си водиш дневника с голям успех! (sun)

27.01.16
21:59

Надявам се да намеря правилния начин на хранене най-вече. Много благодаря (sun) (F)

Мнението беше редактирано от Monika Trifonova на 27.01.16 21:59.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1