28.01.16
22:09
Здравейте!
Имам един проблем, който искам да споделя с вас, ако може да получа отговор. Раменете ми отиват напред, а лопатките ми са леко “щръкнали”. Като препоръка за корекция прочетох да се набляга на упражнения за задно рамо. Едно от упражненията, на които попаднах е “Face pull”, което ми се вижда подходящо. Възможно ли е Face pull по някакъв начин да се приложи в домашни условия? Друго упражнение, което правя е “повдигане на щанга зад тяло” ( което фактически изпълнявам с хоризонтално разположена 10 литрова туба с вода.. :D ) Четох и за обратния флайс, но не съм сигурен, че е достатъчно ефективно за целта, която имам. Можете ли да ми препоръчате и някои други упражнения или нещо допълнително?
29.01.16
14:28
Без да знаем с какво разполагаш като оборудване, ще е трудно да ти дадем съвет за упражнения. А face pulls ще ти е трудно да го направиш в домашни условия, освен ако не разполагаш с нещо като скрипец.
Мнението беше редактирано от Иван Благов на 29.01.16 14:28.
29.01.16
15:02
Като цяло в домашни условия нямаш много избор.... Разрови по-обстойно в интернет и прецени какво можеш да правиш у вас.
Най-доброто упражнение за задно рамо е обратния вертолет, трябват ти само лост и тежести.
Не мисля че става въпрос само за задно рамо, а за цялата средна и горна част на гърба. Няма да изпадам в подробности, виждам че има статия, тук: http://www.bb-team.org/articles/4033_krivi-li-sme
30.01.16
14:41
Dymag, прав си, не става въпрос само за задно рамо. Много ти благодаря за статията, много е полезна, точно от това имах нужда! Любомир, това упражнение ли имаш предвид? ( номер 1) http://proekt.muskulnamasa.com/uprajnenia-za-zadno-ramo/ Иван, като начинаещ все още не разполагам с оборудване, но бих си взел дъмбели и/или други уреди при необходимост. При упражнението, за което дадох линк ( повдигане на щанга зад тяло) участва ли средната и долната част на трапеца, ромбовидни мускули? Можете ли да ми кажете и някои други упражнения, които включват долна и средна част на трапеца и ромбовидни мускули, освен face pull? Много ви благодаря за отговорите.
казано от Димитър Димов на 30.01.16, 14:41:
Dymag, прав си, не става въпрос само за задно рамо. Много ти благодаря за статията, много е полезна, точно от това имах нужда! Любомир, това упражнение ли имаш предвид? ( номер 1) http://proekt.muskulnamasa.com/uprajnenia-za-zadno-ramo/ Иван, като начинаещ все още не разполагам с оборудване, но бих си взел дъмбели и/или други уреди при необходимост. При упражнението, за което дадох линк ( повдигане на щанга зад тяло) участва ли средната и долната част на трапеца, ромбовидни мускули? Можете ли да ми кажете и някои други упражнения, които включват долна и средна част на трапеца и ромбовидни мускули, освен face pull? Много ви благодаря за отговорите.
Да, това упражнение имам предвид. Аз не виждам как гърба участва пряко в упражнението, но както и да е. Участващите мускули са задно рамо и трапец.
01.02.16
10:32
казано от Любомир Найденов на 30.01.16, 17:04:
казано от Димитър Димов на 30.01.16, 14:41:
Да, това упражнение имам предвид. Аз не виждам как гърба участва пряко в упражнението, но както и да е. Участващите мускули са задно рамо и трапец.
Логиката е, че когато се съкрати долната и средна част на трапеца, той прибира лопатката към гръдния кош, а трапеца е един от мускулите в горната част на гърба. Благодаря ти за упражнението. :)