11.02.16
17:30
Здравейте на всички! Първа тема, поздравявам, знаете как е. :)
Попаднах на един канал в u-tube , който се казва Athlean-x. Все още не съм прегледал всички упражнения там, защото са много и разнообразни, но онова, което не разбрах е доколко пълноценни са като единствени упражнения на ден. Ето какво имам предвид:
Първото упражнение е лицеви упори. Първо правим максимален брой чисти, правилни упори. Правим ги докато не можем повече - не успяваме да се изправим и буквално паднем на земята. След това почиваме 2 минути и след тях започва веселата част. Правим 1.5x максималният брой на лицевите упори. Пример - правим 40 , почиваме 2 минути и след това правим 60.
За да успеем все пак можем да почиваме при втория рунд, но без да допираме колена в земята. Дали страничен планк на една ръка или както там намери за добре човек. Важното е колената да не докосват земята. Вчера опитах и направих 50 + 75 и се почувствах изцеден след това. Супер натоварващо и екстремно!
Въпросът ми е доколко едно такова упражнение е достатъчно като самостоятелно? Удачно ли е да се тренира и след това или можем да го приемем като упражнението за деня?
Дори ще пусна предизвикателство и ще ви предложа (който има желание) да го направи спрямо неговия лимит и да сподели как се чувства след това.
Може би съм лаик в областта, но тепърва почвам да чета по-задълбочено и ще се радвам да ме насочите към теми по въпроса за интензивните и кратки упражнения и какъв по-точно ефект имат те.
Благодаря предварително и успех за всички почувствали се предизвикани! :)
17.02.16
09:09
Изглежда няма никой почувствал се предизвикан. Щеше ми се поне да сравня натоварването, за да знам доколко упражнението си струва.