Моята мечта(състезание)

Прескочи до:

29.02.16
19:16

Здравейте!
Казвам се Иван,на 19 от Пирдоп.Самоопределям се като фитнес ентусиаст :D .Четейки останалите дневници, и аз най-накрая се реших да си направя.Ще съм много благодарен на тези които ще ме коригират и ще ми покажат правилния път към прогреса.На кратко за мен:тренирам от 6 години.През тези години с тялото ми се случиха много неща.Имаше както прогрес,така и регрес,имаше болка и радост,мотивация и разочарование,радост и тъга.Най-общо казано съм преминал през почти всяко едно емоционално състояние,като съм сигурен,че много от вас са преминали от същото(моля не си вадете грешни изводи,не съм луд въпреки,че е спорно :D).Преди да започна да се занимавам сериозно с фитнес съм ходил на лека атлетика,но в последствие осъзнах,че това не е точно спорта който ме прави истински щастлив.В днешни дни мога смело да твърдя,че фитнеса е това което ме прави истински щастлив и един вид осмисля живота ми,колкото и крайно да звучи.Относно храненето съм доста стриктен.След като един ден достигнах върховата форма в дебелината си,осъзнах,че така няма как да продължа.Започнах сериозно да обръщам внимание на това с което се храня.В последствие започнах и да изчислявам и калорийния баланс.Стремя се да не приемам повече от 3200kcal на ден.В момента съм 89 килограма.Преди седмица бях 94 и за момента съм твърдо решен да сляза до 83кг.Висок съм 183см.По-нататък ще предложа и снимков материал.Относно тренировките,смятам да описвам стриктно,точно и ясно това което правя в залата.Много ще съм благодарен на тези от вас които биха ми показали къде евентуално греша.В момента тренирам по 5 дневен тренировъчен сплит.От понеделник до четвъртък(включително),след това правя една заслужена почивка от 2 дни и в неделя отново съм в залата.
Днес е високосен понеделник :D,но това не ме възпря да се отдам на любимото си хоби.
Днешната тренировка бе за гръб,рамо и трапец.Искам само да спомена,че до съвсем скоро рамо не тренирах защото изпитвах болка в раменната става,но за момента да не дърпам дявола за опашката нямам оплаквания.
Днешната тренировка се състоя в следното:

Гръб:
1-мъртва тяга - 1с/5п/100кг:  2/5/120кг;  3/5/130кг;  4/5/150кг
2-придърпване на горен скрипец(с широк надхват) - 4с/12п/40кг Това упражнение го правя с малка тежест,защото го изпълнявам много бавно.Причината за това е да мога да уседя по-добре,да акцентирам на вътрешната част на гърба и да предотвъртя нежелана контузия в раменната става.
3-придърпване на хоризонтален скрипец - 3/12/40кг: 1/12/45кг; тук отново техниката ми на изпълнение е в стил костенурка.
4-гребане с лост - 2/12/60кг (с подхват);  2/12/60кг (с надхват);
5-пуловър с дъмбел - 4/10/19кг (естествено като на slow mo :D)

Рамо:
1-раменни преси с дъмбели - тук отново разчитах на малките килограми и бавното изпълнение - 4/12/16кг;
2-повдигане на ръцете напред-4/16/7,5кг
3-повдигане на ръце встрани(изпълнявам го на порталния скрипец с ръкохватката отдолу на скрипеца) 4/10/10кг;
4-хеликоптер - 4/10/30кг;
Все още се опасявам да не се контузя и избягвам да тренирам по сериозно рамената,а за вътрешно рамо и въпрос не може да става поне за момента.

Трапец:
1-като първо и последно упражнение правих така нареченото от мене и шефчето на фитнеса който посещавам упражнението “не знам” :D - 4/12/40кг;
В много редки случаи правя и фермерската разходка,но я избягвам,защото след това по необясними причини болките в рамената не закъсняват.

От съвсем скоро се вманиачих на тема предмишници и както може би се подразбира днес тренирах и предмишниците.
1-с надхват като за бицепс - 4/12/20кг (с лоста);+ разгъване и сгъване на пръстите заедно с лоста отново същия брой повторения,килограми.Тези двете ги изпълнявам в суперсерия. почивка околко 30 сек и...
2-...навивам самоделна тръба с въженце и прикрепено на нея дискче от 2,5кг.Три пъти спускам и навивам(не броя).
С това тренировката ми приключи.Забравих да спомена,че почивката между сериите ми е от порядъка на 30-максимум 40 секунди.
Както преди,така и след тренировка задължително минавам през кантара(навик ми е :D)въпреки,че знам,че реалното ми тегло е сутрин след като стана,след като съм облекчил физиологичните си нужди и преди да съм закусвал.
За момента токова.Ще се радвам да ми бъдат обяснени грешките и да ми бъдат предлагани алтернативни варианти. :) Утре отново съм на линия. :)

Темата беше редактирана от Иван Ненов на 29.02.16 19:20.

Днес 01.03.2016 моя милост отново посети фитнес залата.Днешната тренировка бе за гърди и трицепс.Тя се състоя в следното:

Гърди:

1-Лежанка - общо 8 серии - 1/10/70кг; 2/10/75кг; 3/10/80кг; 4/6/90кг (малко се надцених);
2-флайс с дъмбели - 4/12/11кг;
3-Полу-лег с дъмбели - 4/12/19кг;
4-Кросоувър - 2/12/15кг; в един момент реших,че са ми доста леки 2/12/20кг;

Трицепс:

1-Френско с крив лост - 4/10/30кг;
2-Трицепсово разгъване на горен скрипец (това упражнение го изпълнявам на скрипеца с една макара т.е. там където повечето придърпват за гръб,заради това и килограмите са такива) - 2/12/15 кг; 2/12/20 кг;
3- Отново трицепсово разгъване,но този път с ръкохватка и с подхват - 4/12/10кг;
4- Трицепсово с въже - 4/12/15кг;

Почивката между сериите бе не повече от 40 секунди.Тренировката беше доста приятна и натоварваща.
Впрочем,забравил съм да спомена,че целта ми е един ден да стъпя на подиума,както може би се подразбира от заглавието на дневника ми.Моля всеки който забележи,че допускам някакви грешки,да ми даде съвети.Ако се включи някой който вече е минал по пътя по който и аз съм тръгнал,ще съм много благодарен и доволен. :)

Здравейте!
Ето ме отново след доста дълъг период от време! Доста неща се случиха,като най-фрапиращото е,че имам голям регрес във физ. форма. Всъщност не съм спирал да тренирам,а започнах да се храня безразборно,което малко или много влоши ситуацията. Имах момент в който изпаднах в депресия,демотивирах се и от 94кг сега съм 108кг. Нагледно нещата стоят така: Вляво съм 110кг ,другата е ясна. Свалих 2кг и отново добих самочувствие,но не е същото. В началото стриктно следях храненето,но сега нямам волята. Това разбира се няма да ме откаже от крайната цел. В момента тренирам по 3 дневен тренировъчен сплит. След 2 седмици възнамерявам да започна по 4 или 5. Относно храненето, за да си върна предишната форма,ще предизвикам калориен дефицит. Графикът ми е доста натоварен,и заради това ще използвам приложението “myfitnesspal” за да следя калориите. Толкова за сега,възможно най-скоро ще пиша относно тренировките. Моля някой да изкаже мнението си относно метода към който съм се насочил.

21.03.18
11:22

Добре дошъл, ти не си много сериозен откъм писане, предполагам и с другите неща си така 🙂 Ти не си писал какви са ти целите, какво си тренирал и тн, а питаш дали сплит в 3 дни е ок и тн .. нито упражнения нито нищо, едва ли някой ще ти отговори. 🙂

21.03.18
11:41

Да внимаваш с храната и да си в калориен дефицит е най- важното за да сваляш. И приемай достатъчно протеин (1.6 до 2 гр протеин на кг телесна маса). Писането в майфитнеспала е супер начин да следиш и калорийния баланс и приема на протеин. Иначе пак си тренирай с тежести колкото и както намираш за добре - хем за допълнителен калориен разход, хем на настроение, хем и да дадеш стимул на тялото да запази мускулите ти докато си в дефицит и сваляш килограми.

Другото нещо е да се заредиш с търпение и да намираш мотивация.

Успех и пиши по- често.

Тренировка 21.03.2018г.:
Гърди и трицепс:
1-лежанка-1/12/70кг + 1/12/80кг + 2/10/80кг + 4/10/50кг;
2-флайс машина- 4/12/40кг;
3-полулег с дъмбели- 4/12/20кг дърпали;
4-Хоризонтална гръдна преса от седеж- 4/12/20кг;
;
Трицепс:
1-Трицепсово разгъване на горен скрипец (това упражнение го изпълнявам на скрипеца с една макара т.е. там където повечето придърпват за гръб,заради това и килограмите са такива) - 4/12/15 кг;
2-Френско с дъмбели- 4/12/8кг;
Имам лек проблем с десния лакът..;
3-Трицепсово с въже - 4/12/15кг;
4-Разгъване за трицепс на машина- 4/12/30кг;

Почивка между сериите- 30сек. Почивка между упражненията- 1мин.
Извод: Много ползотворна и скоростна тренировка. Мотивирах се достатъчно за да постигна целите. Следя калкулатора и изглежда,че мазнините ще са ми проблем,тъй като доста бързо изчерпах  доста от тях със закуската. Прилагам снимка. Това е за сега,довечера ще споделя останалото от калкулатора.

казано от Димо на 21.03.18, 11:41:

Да внимаваш с храната и да си в калориен дефицит е най- важното за да сваляш. И приемай достатъчно протеин (1.6 до 2 гр протеин на кг телесна маса). Писането в майфитнеспала е супер начин да следиш и калорийния баланс и приема на протеин. Иначе пак си тренирай с тежести колкото и както намираш за добре - хем за допълнителен калориен разход, хем на настроение, хем и да дадеш стимул на тялото да запази мускулите ти докато си в дефицит и сваляш килограми.

Другото нещо е да се заредиш с търпение и да намираш мотивация.

Успех и пиши по- често.

. Много благодаря! 🙂 Ще се стремя да съм хиперактивен,за да поддържам бойния дух на ниво.

Bart Simpson

21.03.18
12:30

Ето ти моят опит от 108 до 80 в две години и малко, ако помага за да те мотивира.
Добре си се ориентирал, бойния дух е по- важен от всичко по мое му.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.03.18 12:31.

казано от Bart Simpson на 21.03.18, 12:30:

Много ти благодаря! Много усилия са положени,ще се опитам да повторя това което си сътворил. Убеден съм,че мога,защото няма да ми е за първи път!

Ето и финалните резултати от калкулатора. Доста ме остъргаха кълбовидните въглехидрати от вечерята но всичко е наред. Ако може мнение относно храненето... Страшно много се мотивирам с всеки изминал час!

Мнението беше редактирано от Иван Ненов на 22.03.18 00:48.

Обръщай внимание на захарта. Ако ти е трудно без нея гледай да я приемаш по време на тренировката или след нея - банан, жилибон, стафиди, фурми. Успех занапред!

Здравейте!
Днешният ден за мен беше нетренировъчен,но това в никакъв случай не означава,че бойният ми дух е паднал. Напротив,мотивацията ми е още по-голяма. Диетата върви добре,но забелязвам и осъзнавам,че съм по-раздразнителен. Все пак мисля,че това е нормално имайки предвид нивата на тестостерон. Ето и резултатите от днешните хранения. За ускоря процеса , намалявам драстично калориите,което за сега не ми влияе изтощаващо. Възнамерявам да променя подхода към НВД,но постепенно,за да не си докарам някоя язва... Предимно ям яйца,ябълки и картофи,но ще вкарам и ориз.. В утрешния ден ще тренирам гръб,трапец и бицепс. Утре и ще споделя тренировката и впечатления. Ето и снимки от днешните макроси.

Тренировка 23.03.2018г.
Гръб ,трапец и бицепс:

Гръб:
1-придърпване на горен скрипец - 4/12/40кг,55кг,+2 серии по 65кг;
2-придърпване на хоризонтален скрипец - 4/12/45кг,55кг,+2 серии по 65кг;
3-мечка - 4/12/40кг,+ 3 серии по 50кг;
4-пулоувър с въже - 4/12/40кг;

Трапец:
Едно единствено упражнение - придърпване на лост с надхват на шмит машина - 4/12/50кг;

Бицепс:
1-бицепсово сгъване с дъмбели - 4/16/12,5кг;
2-сгъване за брахиалис с дъмбели - 4/16/15кг;
3-концентрирано сгъване за бицепс,на скрипец с въжета - 4/12/15кг;
4-скотове - 4/12/35кг

Почивки:
между сериите - 30сек;
между упражненията - минута и половина;

Извод: Изключително приятна,изтощаваща и ползотворна тренировка. Вероятно изтощаваща заради ниския прием на калории,но ми харесва. Днес се претеглих 105кг и съм изключително доволен и мотивиран. По-късно и резултатите от калкулатора за деня.

23.03.18
13:39

Нормално е да си по- раздразнителен на ниски калории и още по- нормално на ниски въглехидрати.

Относно язвата, според съвременната нАука диетата има съвсем малка роля, а се причинява от бактерия.

23.03.2017г.

Ден 3, 24.03.2018г.
Нетренировъчен ден. Продължавам с хранителния режим и нямам затруднения и усложнения. Основно ям сварени яйца,ябълки и картофи.Ето и снимка от днешния калкулатор.

Мнението беше редактирано от Иван Ненов на 24.03.18 19:41.

25.03.2018г. Тренировка за крака.
Днешната тренировка се състоя в следното:
1-дълбок клек 4/6/80,80,90,100кг + 4/8/60кг;
2-екстензии за предно бедро на машина- 4/12/40кг;
3-напъди-3/16/30кг с големи почивки в/у сериите;
4-екстензии за задно бедро- 4/12/35кг;
5-пръсец на шмит машина- 4/12/50кг
6-пръсец на машина- 4/12/15кг;

Почивки:
-м/у сериите- 30сек (с изключение на 3-тото упражнение)
-м/у упражненията - минута и половина
Извод:
Енергична и изтощаваща тренировка. На финала се чувствах отпаднало,навярно заради ниския калориен прием..
Всичко върви по план,без усложнения.

Тренировка 27.03.2018г.:
Гърди и трицепс:
1-лежанка-1/12/70кг + 1/10/80кг + 1/8/90кг + 1/8/100 + 4/10/60кг;
2-флайс машина- 4/12/54кг;
3-полулег- 4/12/50кг;
4-Кросоувър- 2/12/15кг + 2/12/20кг; ;
Трицепс:
1-Трицепсово с въже -2/12/20кг + 2/12/25кг;
2-Трицепсово разгъване на горен скрипец (това упражнение го изпълнявам на скрипеца с една макара т.е. там където повечето придърпват за гръб,заради това и килограмите са такива) - 2/12/15кг + 2/12/20кг;
3-Френско с крив лост- 4/12/30кг;
4-лежанка с тесен хватки- 1/12/50кг + 3/12/40кг;

Почивка между сериите- 30сек. Почивка между упражненията- 1мин.
Извод: Много ползотворна и скоростна тренировка. Изключително съм доволен. Хранителния режим върви идеално без изкушения. Чувствам се по-решителен спрямо първите дни. Споделяйте мнения моля.

Мнението беше редактирано от Иван Ненов на 27.03.18 22:53.

Ден 9; 29.03.2018г.

Тренировка за крака:
1-Дълбок клек-4/6/80;90;90;100кг + 4/6/60кг;
2-Екстензии за предно бедро- 4/12/40кг;
3-Лег -преса- 4/12/40кг;
4-Екстензии за задно бедро- 4/12/35кг;
5-прасец на машина- 4/12/15кг;
6-прасец на шмит машина-4/12/50кг;

Почивки:
-м/у сериите-40/45сек.
-м/у упражненията-2мин.

Извод:
Интересна,тежка и ползотворна тренировка. Забелязвам,че вече не успявам да се вместя в 30 секундната почивка,но пък и тренировката си е тежичка... Реших да разнообразя и заради това направих леко разместване в тренировките и упражненията.
Диетата върви много добре.Не се чувствам лишен от към храна.Следя калориийния прием,като дневно се стремя да не приемам повече от 1300cal. Калкулатора ми изчислява 2200cal,но чувствам,че е прекалено. То зависи и от храната де,но съм се ограничил до картофи,пилешко месо,яйца,домати,банани. С всеки изминал ден се чувствам по -мотивиран от предходния. Днес се претеглих 103,8кг. Утре е 10-ти ден от режима и възнамерявам да се снимам. Може ли някой да ми напише точното наименование на уреда измерващ подкожните мазнини. Този който е като щипка със скала. Калипер ли,какво беше? Продължавам към крайната цел с пълна пара. Дано да имам късмет да се явя на сцената,но имам много да извървя до там,така,че моля ви да ме следите и да ме коригирате. Изцяло отворен съм за съвети,особено от кадърни хора.
Утре по-късно ще прикача и снимки.

Мнението беше редактирано от Иван Ненов на 29.03.18 20:53.

Bart Simpson

30.03.18
00:31

Калипер е.
1300 калории.......?
103 + кг......?
Много постно май.

казано от Bart Simpson на 30.03.18, 00:31:

Абсолютно вярно

Мнението беше редактирано от Иван Ненов на 30.03.18 07:12.

30.03.18
09:00

Добре е, никой не е умрял на 1300 Ккал 🙂

казано от Димо на 30.03.18, 09:00:

Добре е...🙂

когато приемам повече,чувствам,че си се храня точно както преди да започна режима..

Ден 10-ти

Последно измерено телесно тегло: 103,8кг;

Възнамерявам да си закупя калипер с който да следя процента подкожни мазнини. Какво мислите? Препоръчайте ми марка,модел.. Прикачвам и снимки с които да следя прогреса. Ще качвам на всеки 10 дни до 87-мия килограм,стига да се харесам...

30.03.18
19:26

Хубавите са адски скъпи, купи си от алито за десетина лева пластмасов нонейм, за следене на движението върши работа. По- важно е да изгледаш няколко видеа как и къде се мери и всеки път доколкото е възможно да има повтаряемост на методиката.

Ден 12-ти ; 01.04.2018г.

Тренировка за:
Гръб и бицепс:

Гръб:
1-придърпване на горен скрипец - 4/12/45кг,50кг,+2 серии по 55кг;
2-придърпване на хоризонтален скрипец - 4/12/50кг,55кг,+2 серии по 70кг;
3-гребане с дъмбели - 4/12/25кг;
4-придърпване на горен скрипец с тясна ръкохватка с акцент върху най-вътрешната част на гърба - 4/12/40кг;

Бицепс:
1-скотово - 4/12/35кг
2-бицепсово сгъване с дъмбели - 4/16/10кг;
3-сгъване за брахиалис с дъмбели - 4/16/12,5кг;
4-арнолд сгъване за бицепс - 4/12/7,5кг;


Почивки:
между сериите - 30сек;
между упражненията - минута и половина;

Извод: Изключително приятна,изтощаваща и ползотворна тренировка. Днес се претеглих 103,4кг. Кръвно налягане: 110 на 80mmHg,вероятно заради режима. Не се чувствам лишен от нищо. Реших малко да разнообразя и размених малко упражненията. Споделете мнения..

Ден 15; Тренировка 04.04.2018г.:
Гърди и трицепс:
1-лежанка-1/12/70кг + 1/10/80кг + 1/8/80кг + 1/8/90 + 4/10/50кг;
2-полулег с дъмбели- 4/12/22,5кг;
3-флайс машина- 2/12/54кг + 2/12/61кг;
4-Хоризонтална гръдна преса от седеж- 4/12/30кг;

Трицепс:
1-Трицепсово с въже -4/12/20кг;
2-Трицепсово разгъване на горен скрипец (това упражнение го изпълнявам на скрипеца с една макара т.е. там където повечето придърпват за гръб,заради това и килограмите са такива) - 3/12/15кг + 1/12/20кг;
3-лежанка с тесен хват-4/12/40кг;
4-Френско с дъмбели- 4/12/7,5кг;

Днес се претеглих 102,5кг; Режима върви с пълна пара. Имаше едно леко чийтване,но нищо особено,просто кашкавал 😄 ... след 5 дни снимки...

05.04.18
16:15

В Пирдоп ли си тренираш? И 96 ли си?

казано от satisfaction на 05.04.18, 16:15:

В Пирдоп ли...

Да,в Пирдоп тренирам и съм 97 набор.

06.04.18
11:33

Николай Червенков познаваш ли го и какво би казал като мнение за него?

казано от satisfaction на 06.04.18, 11:33:

Николай Червенков познаваш ли го и какво би казал като мнение за него?

познавам двама с такова име. И двамата са пичове

06.04.18
12:59

За инструктора говоря някакво мнение да кажеш. Той  вече май само часове има в залата де, не работи редовно.

Ден 17-ти; Тренировка за крака:
1-Дълбок клек-4/5/80,90,100,110кг + 4/6/60кг;
2-екстензии за предно бедро-4/12/40кг;
3-лег преса-4/12/70кг;
4-напъди с дъмбели-3/16/15;
5-екстензии за задно бедро-4/12/35кг;
6-повдигане на пръсти за прасец-4/12/50кг;
7-на пръсти на лег пресата-4/12/40кг;

Извод: Приятна тренировка. Равномерно натоварване на цялата долна част. Без промяна в телесното тегло. Храненето,основно пилешко и картофи... Следващата седмица ще разнообразя тренировката за крака.

казано от satisfaction на 06.04.18, 12:59:

За инструктора говоря някакво мнение да кажеш. Той  вече май само часове има в залата де, не работи редовно.

Печен е. Разбира доста. Може да ти бъде много полезен. Все пак има корфит.

Ден 19; Тренировка 04.08.2018г.:
Гърди и трицепс:
1-лежанка-1/12/70кг + 1/10/80кг + 1/5/85кг + 1/5/100 + 2/10/50кг;
2-флайс с дъмбели- 4/12/10кг;
3-полулег- 4/12/50кг;
4-Хоризонтална гръдна преса от седеж- 4/12/30кг;

Трицепс:
1-Трицепсово разгъване на горен скрипец (това упражнение го изпълнявам на скрипеца с една макара т.е. там където повечето придърпват за гръб,заради това и килограмите са такива) - 4/12/15кг;
2-Френско с дъмбели- 4/12/8кг;
3-Трицепсово разгъване на горен скрипец с една ръка -4/15кг;
4-Трицепсово с въже -4/12/20кг;

Днес отново се претеглих - 101кг; Режима върви с пълна сила 😄 ... Утре е ден за снимки...

Ден 20; 09.04.2018г.

Вижда ли се някаква промяна,как мислите? Снимките от днешния ден:

09.04.18
19:47

Различни са снимките и едва ли някой може да ти каже.От себе си съдя, че в профил изглеждам добре. Гърди, ръце, рамене са ок, корем нямам напред. Обаче обърна ли се и става съвсем друга гледката.
Между другото утре ще съм няколко часа в Пирдоп и може да се засечем, ако реша да отскоча за тренировка.

Ден 21-и ; 10.04.2018г.

Тренировка за:
Гръб и бицепс:

Гръб:
1-придърпване на горен скрипец - 4/12/50кг;
2-гребане с щанга - 2/12/50кг; с подхват + 2/12/50кг; с надхват;
3-пулоувър на скрипец-4/12/45кг;
4-придърпване на хоризонтален скрипец - 4/12/45кг,55кг,65,65;

Бицепс:
2-скотово - 4/12/35кг
1-бицепсово сгъване с дъмбели - 4/16/12,5кг;
3-концентрирано сгъване за бицепс- 4/8/10кг;
4-суперсерия- сгъване за бицепс на горен скрипец с ръкохватки - 4/12/15кг; и сгъване за брахиалис - 4/16/10кг;


Почивки:
между сериите - 30сек;
между упражненията - минута и половина;

Извод: Днес се претеглих 100,6кг;  Не се чувствам лишен от нищо,навярно заради факта,че вчера опапаних един козунак абсолютно сам. След този подвиг имам диария,но вече отшумя. Абе в буквален и преносен смисъл си се усрах. След тази драма сякаш се прочистиха червата. Иначе си ям основно пилешко месо и картофи и яйца. Споделете мнения..

Мнението беше редактирано от Иван Ненов на 10.04.18 20:04.

Ден 23-ти; Тренировка за крака:
1-Дълбок клек-4/6/80,80,100,110кг + 2/6/60кг;
2-лег преса-4/12/80кг;
3-гоблет клек-4/12/17,5кг;
4-екстензии за задно бедро-4/12/35кг;
5-екстензии за предно бедро-4/12/40,35,30,30кг;
6-повдигане на пръсти за прасец-4/12/15кг;
7-повдигане на пръсти на шмит машина-4/12/40кг;

Извод: Приятна тренировка. Равномерно натоварване на цялата долна част. 100 кг телесното тегло. Храненето,основно пилешко и картофи... Както споменах миналата седмица,разнообразих тренировката и ми хареса.

Мнението беше редактирано от Иван Ненов на 12.04.18 18:33.

Ето ме отново на линия. Пропуснах да пиша за тренировките,които правих,но... Тренировката за крака мина добре,разнообразих леко,но някак си се натоварих по-леко. Ето я и вчерашната тренировка:


Ден 27 16.04.2018г. ; тренировка за гръб и бицепс:

Гръб:
1-придърпване на горен скрипец - 2/12/55кг; 2/12/65кг;
2-придърпване на хоризонтален скрипец - 4/12/55кг,55кг,65,65;
3-пулоувър на скрипец-4/12/45кг;
4-гребане с щанга - 2/12/50кг; с подхват + 2/12/50кг; с надхват;

Бицепс:
1-бицепсово сгъване с дъмбели - 4/16/15кг;
2-скотово - 4/12/35,35,46,46кг;
3-бицепсово сгъване със щанга- 4/12/25кг;
4-сгъване за брахиалис - 4/16/15кг;


Всъщност,истината поради която не писах тези дни е,че леко се демотивирах. Не знам на какво се дължи,но е факт. Леко чийтнах,но понякога организма си го иска,пък и все пак не гоня крайни срокове. Чийтването,разбира се беше умерено и не се задълбочих. Тренировка не съм пропускал,дори когато чийтнах,същата вечер правих кардио. Навярно чувството за вина 😄 . Сега отново съм мотивиран,дори повече от колкото преди.. Това беше като една нездравословна глътка въздух за мен,която ми напомни,че не е много приятен този начин на живот. Глътка въздух,защото демотивацията е  признак за емоционално изтощение. Имам и лек регрес откъм килограмите - 101,6кг, но е нормално според мен. Дори и килограмите не са от съществено значение за мен, тъй като се стремя да имам визия. Говорим за внушаваща визия с V-образен гръб, вени като шлаухки по ръцете и врата,бедра като дънери на 100год. Секвои. Да пия бензин от кутийка,да огъвам винкел 12ка,да си местя колата когато са ме затиснали,да ги е страх да я затискат и като седна в нея да я изпълвам цялата.  Като стъпвам по земята,да се напуква.Общо взето анимационен герой 😄 Малко изтрещяване не е излишно на никого. 😄 Снимки ще пропусна този път. И така до другия път.

Мнението беше редактирано от Иван Ненов на 17.04.18 08:49.

Дано не сте ме забравили. Не съм писал от доста време,но нещата стоят по следния начин.
Абсолютно мотивиран съм,за момента нямам възможност да тренирам,тъй като съм ангажиран с университета,но продължавам храненето. Не следя калориен прием,тъй както нямам възможност да следя грамажи. За последно се претеглих 100.00кг и визуално има разлика. Ще кача снимки веднага щом се поосвободя. Тъй като не тренирам в момента се подтискам психически и идната седмица ще се върна в “моя” си фитнес в Св.Троица. Много ми е носталгично и криво,но ще го променя . Така както вървят нещата,вероятно ще има смисъл да се пусна след година. Силно го желая,така,че подготовката вече мога да кажа,че е започнала... Почти до края на месеца съм в София. Не ми е особено приятно,но идеята ми е не само физически да израствам. Един от приоритетите ми в момента е учението,така,че ще ги съчетавам малко по малко. Взел съм протеин на Biotech USA. Дайте съвети за нещо подходящо за подготовката ми като цяло. Целите са мъжка физика до 180см. Отворен съм изцяло за критика и съвети. Даже,искренно ви моля да се включвате. На всяка цена трябва да успея и да се докажа пред себе си и пред останалите.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1