01.03.16
15:53
Здравейте, нов съм във форума. Има такава тема, но не ми стана ясно нищо от нея.
Купих си Power Pak мултивитамини, искам да ви питам колко време е безопасно да ги пия и трябва ли да правя почивка преди да мина към други мултивитамини и защо да я правя?
По принцип не приемам почти никакви витамини (скаран съм с плодовете и зеленчуците) и искам нещо, което ще ми покрива нуждите и ще ми дава енергия. Искам да усещам прилив, защото съм изключително уморен напоследък.
Пробвах с мултивитаминчетата от аптеките, но те са в много ниска концентрация сравнение с тези, та крие ли някакви рискове и най-вече по колко дни трябва да почивам от мултивитамините, преди да премина на следващите, или да си купя нови? Идеята ми е да пия от тези засега 10-20 дни и после да премина на NOW Adam’s или PN daily vits.
02.03.16
23:50
Извинявам се че ползвам темата, но искам да попитам ако вчера съм изял 1кг банани, колко време трябва да почивам за да ям отново банани. Някаква опасност има ли ? Докато почивам ще мога ли да ям някакви други плодове или зеленчуци? Най-вече се притеснявам ако ям ябълки с портокали, дали киселината в цитрусите няма да неутрализира витамините в ябълките и да ги направи канцерогенни? Благодаря ви предварително.
п.п. Прочети малко за хипервитаминозата и тогава пиши ако нещо не ти е ясно.
30.03.16
23:23
Не съм съгласен с това сравнение. Някои мастноразтворими витамини при натрупване ( заради конските дози в някои продукти ) могат да окажат неблагоприятно въздействие.