Да продължавам ли или да започвам нова програма

03.03.16
08:02

Здравейте
Вече около 3-4 месеца тренирам по така наречената “програма за начинаещи”, а именно тренирам цялото тяло 3 пъти в седмицата (Пон, Ср, Пет) с базови упражнения с по 1 серия и 6-8 повторения + Кардио. Горе-долу има много малък ефект за тези месеци и реших да ви попитам нужно ли е да премина към тренировка на различни мускулни групи в определени дни.
Ако е нужна промяна как е най- подходящо отново ли да тренирам 3 пъти в седмицата през ден или 5 пъти в седмицата. Бихте ли ми препоръчали кои муск. групи да тренирам в кои дни? Колко серии и повторения?
Благодаря

Да.
Следващата ти стъпка може да е четиридневен сплит. Тренираш 4 дни в седмицата. Два тренираш, един почиваш, два тренираш, два почиваш. Първия и третия ден горна част на тялото с по 2 упр. за мускулна група, втория и четвъртия ден долна част на тялото. Сериите са по 2 примерно. Повторенията по 6-8-12. Примерно.

03.03.16
09:55

Нещо такова ли:
  първи ден - гърди, предно и средно рамо, корем
  втори ден - гръб, задно рамо, трапец
  трети ден - почивка
  четвърти ден - крака, корем
  пети ден - трицепс, бицепс
  шести ден - почивка
  седми ден - почивка
Продължавам с базовите упражния (с тези, с който съм тренирал досега), разделени в 4 дни
Кардио след тренировка? т.е. 4 пъти
Ако трябва нещо да се промени, добави или премахне - дайте съвет

Не. Не е нещо такова. Първи и трети ден тренираш горна част на тялото. И първи и трети ден тренираш едни и същи мускулни групи от горната част на тялото: гърди, гръб, рамо, ръце. Останалите два тренираш крака и корем.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1