Шийни дискови хернии. Тренировки?

10.03.16
23:45

Мой близък е със следното заключение след магнитен резонанс:

Кифотична трансформация на шийния отдел на гръбначния стълб. Дегенеративни остеохондрозни с дискова протрузия на ниво С4-5. Дегенеративни остеохондрозни с дискови хернии на ниво С5-6 и С6-7.

Ясно е, че единственият начин за лечение е оперативния... Кои упражнения според вас обаче биха могли да се правят, не само с цел поддържане на форма, но и с цел подобряване на състоянието? Твърде рискови ли са тяга, клек, преси, хиперекстензии? Достатъчно ли е само врата да е в неутрална позиция спрямо гръбнака(при добре премерена тежест)?

Да допълня, че възпалението на нерва отмина и в момента има известна тежест в лявата ръка/рамо. Всякакви идеи за движение и упражнения с цел подобравяне на функционалността са добре дошли.

Благодаря предварително!

казано от charlie brown на 10.03.16, 23:45:

Ясно е, че единственият начин за лечение е оперативния...

Здравей, потвърдено ли е това? Само преди няколко дни борихме също с мой близък да не влиза за операция, като в момента успешно се възстановява по “конвенционален” път, както се изразиха невролозите.

11.03.16
07:35

Здрасти,

Потвърдено е да, ямр, неврохирурзи... Ще споделиш ли какво сте предприели?

23.03.16
18:10

На всички ни е интересно.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1