12.03.16
00:01
Здравейте.. ще се радвам да предложите програма за трениране като целта ми е основно да отслабна и така да се каже да орелефя мускулите като не е задължително баш пресата.. просто не искам да нямам шкембе както сега и не само, ами просто навсякъде да се пооформя.. ако темата не е за тук или е имало подобна се извинявам и моля само подготвени хора да се изказват тъй като няма смисъл да ме бъркате излишно.
За мен: След седмица ставам на 18 живот и здраве, висок съм към 1.67 до 1.70 см. , преди 2,3 години съм тренирал в България за около 3,4 месеца и това ми е г/д стажа във залата, спадам към групата на Ендоморфите.. в момента живея в Германия и тренирам отново в зала. Финансовите средства са г/д ограничени и именно за това не смятам да се вманиячавам до толкова с храната ами просто ще избягвам да ям боклуци като чипсове, тестени изделия, безалкохолни и т.н.. така наречените “junk foods” .. първо искам да изчистя корема основно ии така. Ако може седмична програма за трениране като в нея има упражненията, броя на повторенията и сериите. Мога да отделям до 5 дни в седмицата за тренировка като обикновенно тренирам след училище към 14:00 а понякога и сутрин към 8:00. Не взимам никакви хранителни добавки нито пък съм взимал.Мисля да почна със Л-Карнитин и Фет Бърнър ама не ми е ясно нито коя марка е добра нито кога да ги пия. След евентуално изчистване на голям процент от мазнините смятам да почвам да качвам маса като накрая се старая на мускулатурата на Майк Тайсън в най-добрите му години. Не е бодибилдър ама пък и не е какъвто съм аз в момента. Не искам да ставам нещо фрапиращо ами просто да се чувствам добре в кожата си. Благодаря на всички, който ще изкажат мнението си и се надявам да успея с ваша помощ. Поздрави :)
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимПрограмата ми за чистене и качване е една и съща. И работи и в двете посоки. Храненето, обаче, не е.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 12.03.16 00:56.
12.03.16
01:19
Може ли да я споделиш ?
Отслабването зависи преди всичко от диетата. В този ред на мисли, няма точно обособена програма за релеф. На каквато й тренировъчна програма да си, диетата играе по- важната роля в това дали ще качваш или сваляш килограми.
Разгледай в сайта различните хранителни режими. Виж и какво представлява калориен излишък, калориен баланс и калориен дефицит.
Иначе можеш да се стараеш да гориш повече калории по време на тренировка.
Например кръгови тренировки с базови упражнения ще са доста ефикасни за горенето на мазнини. Ако имаш време и сили, може да вкараш и кардио 2-3 пъти седмично. Например спринтове, скачане на въже, колело и тн. (каквото си избереш). Въпреки че кардиото не е задължително.
Не разбирам от бокс, но мисля че визията на Майк Тайсън е непостижима за натурално трениращ човек. Все пак Майк Тайсън е бил професионален атлет, а там играят и доста стероидите. А и като цяло не трябва да се стремиш да приличаш на някой друг. Просто бъди по- добрата версия на себе си.
13.03.16
01:55
Ясно, благодаря ти. Реших да си карам по стандартната програма с тренировъчни 5 дни и 2 почивни като правя повечко кардио (поне по 1 час поне 2,3 дни седмично), намалявам вредната храна като тесто, газираното, сладко и чипсове, снаксове и такива.. ще пия повечко вода.. аа и също забравих да питам.. има ли смисъл да тренирам корем при положение, че имам супер много мазнини там и има ли смисъл да го тренирам, тъй като скоро няма да има промяна? А колкото до физиката на Майк Тайсън и това за стероидите което каза.. не мисля,че точно в този спорт ще ползва стероиди при положение, че им се правят по 1 милион теста преди всеки мач, който обхващат голям период от време.
Имам няколко съвета и аз. “Поне по 1 час” ми се струва прекалено, оптималното време за монотонно кардио е малко по-ниско, около 40 те минути. От друга странна интервалното се счита за по-ефективно при цел изгаряне на мазнини, протоколи има много, в зависимост от възможностите, а и отнема по-малко време.
Другото нещо, което ми направи впечатление е, че средствата са ограничени, но мислиш за добавки за отслабване - много по-добре ще направиш ако вложиш парите за бърнър в качествена храна. С оглед на краткия спортен опит и наличие на все пак някакво състоятелно омазняване не мисля, че такива продукти са ти нужни - тялото има собствен потенциал да изгори тези мазнини, без помощ от добавки. Не искам да се изказвам неподготвена, но в моите лични наблюдения върху стари мои грешки, включването на такъв тип добавки твърде рано само е навредило на въпросния потенциал в дългосрочен план.
И последно - ако тренираш с базови многоставни упражнения те ангажират и корема, развивайки сила и стабилност, тъй че много хора избират да не го тренират отделно.
Но и да решиш да добавиш 1-2 тренировки седмично не виждам как биха могли да попречат. Успех :)
13.03.16
13:12
Благодаря за съвета.. имам още 2 въпроса.. единия е за стриите.. преди като тренирах ми се появиха на бицепсите и малко под мишниците.. разбрах, че без лазер не могат да се махнат и съм се примирил с тях и не ми пречат вече, но все пак бих се радвал да ми обясните как мога да предотвратя появата на нови. И другия въпрос е относно мускулната треска.. в сряда тренирах крака и все още малко ме болят, не знам претренирал ли съм ги или е нормално, но ще се радвам да кажете евентуално нещо с което да се премахне поне отчасти болката в мускулите след това, тъй като не мога да се наведа след ден за крака или пък правих бицепс и трицепс в петък.. още не мога да си свия ръката.. болката е от рамената до под лакътя.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече