Книжно издание на BB-Team?

Carbohydrate

20.03.16
08:06

Какво мислите за книжно издание на ББ ТИМ?!
Форума е доста богат и полезен относно информацията, която съдържа. Може да е само една книжка, да не е поредица. Може да си го направим само ние и да си го купим. Какво ще съдържа, можем да обсъдим тук.
При мащабен проект, можем да включим реклама на храни и добавки и така разходите ще се покрият изцяло от рекламодателите.
Какво мислите? Искате ли да си купите издание със вас вътре)))....и какво да има в изданието, като информация?!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 21.03.16 08:48.

“За” с двете ръце. Може да е нещо като джобен наръчник, който сбито и структурирано да обхваща повечето теми засегнати в сайта. Хранене, Тренировки, Отслабване, Бодибилдинг подходи, Силови тренировки, Рецепти и тн :)

20.03.16
18:52

Преди да се стигне до нещо подобно, предстои много работа. За да има смисъл от печатно издание, то трябва да има първо целева аудитория, която да е различна от тази на форума и сайта. Съответно трябва начин да се достигне до нея - реклама в печатни и електронни медии и др. Това струва много пари. Освен това в ББ-тийм има много материал - далеч повече от този за средна по обем книга. Доста от статиите се повтарят, а някои (особено по-стари с по-нови) си противоречат. Немалко от тях са на откровено повърхностно ниво, други са сравнително задълбочени. Известен брой дори от полезните теми във форума са написани или преведени полуграмотно. Това поставя огромни предизвикателства пред евентуалния съставител и още по-големи - пред бъдещите редактор и коректор, защото едно издание трябва да е грамотно, последователно, подредено и в стилистично единство на всички текстове. В добавка замесените първо трябва да са подготвени, второ едва ли ще работят от чист ентусиазъм, което ни води до цената на такъв проект.
Към вече казаното по-горе трябва да се добави предпечатна подготовка, печат, разпространение...
Всичо това не е невъзможно, но е скъпо, финансовите ползи от него са съмнителни, а ползата за ББ-тийм според мен като цяло ще е минимална.
Хартията е статична, остаряла и групата хора, която чете само печатни издания, но не и в интернет, не е особено важна за целите на ББ-тийм.
Разбира се, това ти го казвам от лично моята камбанария. Може гледната точка на екипа да се различава от тази.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.03.16 18:53.

Здравейте момчета и момичета!!!За първи път взимам участие в този сайт,тъй като съм начинаещ във фитнеса и нямам моралното право,а и знания,компетентност да го правя,но си позволих да се ‘включа’ в тази тема,тъй като не е пряко свързана с тренировъчни методи,хранителни режими и т.н.Преди да кажа това,което имам да кажа по темата-искам да подчертая,че това,което предстои  е лично мое мнение и бих желал да го споделя с нашата аудитория.Идеята на Carbohydrate е много интересна,толкова интересна колкото е и вярно мнението на Boby.Създаването на такава книга,сборник би било наистина трудоемко начинание,поради причините,които той отбеляза в своя коментар(да не се повтарям и аз).Сама по себе си идеята е наистина прекрасна,но създателите на този евентуален проект може би трябва да си отговорят на следните въпроси:Какъв проблем би решил този продукт на потребителя?Защо да предпочета него пред другата алтернатива(сайта)(може би това е най-важният въпрос)?Едва ли някой (като мене примерно) би си носил тази книга,сборник,наръчник в залата,поради причината,че в залата отиваме с цел да тренираме,а извън залата -къде би ми потрябвало да черпя информация от нея?В дома когато съм бих се възползвал от сайта,тъй като има голяма вероятност да намеря нещо ново в него(за разлика от книгата).Друго,което искам да кажа е,че според мен не би имало особено голяма нужда информацията,която е поместена в сайта да ‘излиза’ в хартиен вариант,поради причината,че освен,че същата я имаме налична тука,и често се допълва,обновява.Дори и да се появи на бял свят такава книга,мисля,че не би било икономически изгодно на създателите поради ред причини,най-важната от които е,че има така да го кажа-доста неясна и съмнителна възвръщаемост на евентуалните вложени средства около този проект.Както и Boby каза трябва да се идентифицира таргета,да се създаде масирана маркетингова кампания около проекта и прочие,което изисква немалко средства.Бих желал да поздравя Carbohydrate за предприемаческите му идеи и качества(които съм сигурен,че притежава),както и Boby за своя много добре построена теза(за разлика от моя,който така го нахвърлям без допълнителна редакция)-теза,която ме кара да си мисля,че е човек,който има големи познания в областта на Бизнеса и Маркетинга и най-вероятно е притежател на Бизнес или Бизнес система.В заключение искам да кажа,че лично аз виждам голям потенциал в това наименование BB-Team(но не и по начина по който автора на темата го вижда)......не знам защо,но много ми прилича на бъдеща Търговска Марка.Аз виждам (както казва известния Маркетолог Сет Годин) ‘Лилава крава’ в това име!!!Наистина има потенциал тука,и съм сигурен,че създателите няма да оставят нещата така........:)..По-Здрави!!! Марин.........п.п.Най-вероятно някой ще ме пита какво точно виждам аз и какво искам да кажа с това ‘бъдеща Търговска Марка..”Мога да си изкажа виждането,идеята си,но само при желание от ваша страна,или най-малкото бих дал насока за създаване на идея свързана с това име.

Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 20.03.16 22:27.

Carbohydrate

21.03.16
06:34

Всъщност, не е толкова трудно, както го описа Боби. Щом аз се справих с това, без и капка понятие преди да се захвана, то всеки може. И разходите не са толкова големи, пак го казвам от малкия си практически опит ( сега печатат моето издание в момента, пред печата е основната работа и е важна част). Най важната част е да знаеш какво правиш и защо))! Но, както написах, за това се иска обсъждане. Всъщност, изобщо не е целта да се прави хартиено копие на сайта и да се преписва всичко, разбира се, че това е абсурд....аз имам идеи също, но колкото повече хора се изказват, толкова по добре....Аудитория има доста, както и търсене на такава информация.....
Например, за материал, може да се преведе нещо, което го няма написано никога на български език и никога не е излизало на бял свят, а такава информация има доооста....
Не е нужно да го рекламираме))), просто няма нужда от това. По скоро, трябва да се помисли върху дистрибуцията. Освен това, тук на сайта е идеалното място за реклама.
Освен това, може да има и снимка с пожелание на някой спортист. Да не говорим, че това издание може да го направим и благотворително и парите да ги дарим на някой ;), така постигаме и реклама и добро дело заедно...
това е спортно издание и е хубаво парите, например, да отидат за подпомагане на някой спортист....
Даже бих помолил Джеймс да напише своя методика вътре, може да има вече и модификация на нея, ще е интересно за всички...само за книжното издание;)
П.П. ..сега ми дойде супер идея за разпространението))...е, с какво си запълвам мозъка сутрин))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 21.03.16 07:05.

Здрасти Carbohydrate!!!Да не се повтарям,но пак бих казал,че идеята е прекрасна-нека бъде реализирана,и нека и други хора,които са по-опитни от мене в материята да помогнат.Единственото нещо което знам е,че по-лошо от неуспеха(без значение в коя област) е бездействието.Както гласи слогана на една известна марка за спортна екипировка-Just do it!!!Хайде да се включат и други хора,че превърнах темата в чат.......Успех ти желая в твоето начинание(относно издаването на твоята книга).Само да те предупредя,че Предприемачеството е силно заразно :)...(сигурно си запознат-само го споменавам). Когато излезе книгата ти-както се казва-дай индикация за това.Благодаря!!!!....п.п.Съжалявам,че аз не мога да бъда ефективен в това начинание,тъй като съм начинаещ в областта.С други думи-’Сух парцал на морското дъно’ виждал ли си :D

Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 22.03.16 23:02.

Carbohydrate

23.03.16
06:39

Благодаря за включването, Марти. Твоя мозък не е обременен и за това може да роди хубава идея. За това искам обсъждане на темата. Сега почти нямам време за да се занимавам с книгата, но нека идеята да отлежи малко, да набъбне)),...току виж, ще издам свое издание)).....информация имам доста......Моята книжка е готова, вчера ми се обадиха да я взема, но нямам време))...даже съм готов с другата от поредицата))....останаха само снимките...

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1