21.03.16
11:13
Как и кога се приемат горе посочените добавки ? Знам, че креатина се пие 2 пъти (преди и след трен) по 5гр, може да съм в грешка. За това правя тази тема за да получа малко информация :)
Креатина който имам: optimum-creatine-powder 600гр
Протеина: MyProtein CarniPro телешки 1кг
5 грама на ден са ти достатъчни от креатина. Избягвай да го пиеш преди тренировка. Разбивай го във вода примерно.
Относно протеина - дозата си я определяш ти. След като си си купил протеин, значи не ти достигат белтъците в режима. Работата му е просто да допълни липсата. ( Ако ти трябват 200г белтъци на ден, а ти приемаш 150 примерно - ще пиеш по 50г на ден). Можеш да го пиеш през целия ден.Не си мисли, че ще качиш маса с протеина сам по себе си.
Надявам се да съм бил полезен.
21.03.16
17:59
Защо да избягва да го пие преди тренировка?
21.03.16
18:05
Атанас, това са едни от най-често срещаните въпроси и има немалко изписано както тук във форума, така и в раздела със статии.
Молбата ми е да ползваш търсачката (горе вдясно) и ще си отговориш на всичко. :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.03.16 18:06.
21.03.16
20:05
Благодаря на повечето за отговорите.
Четох малко статии публикувани тук и не само, но все още не ми е много ясно следното:
-Относно креатин-а:
Препоръчително е да се пие 4 пъти по 5 гр (зареждаща фаза), но също четох както и бях написал по-горе, че е хубаво да се пие 5 гр (30 мин преди тренировка) и 5 гр след тренировка (което пак се води зареждаща фаза?). Пие се с до 200-300мл вода на прием.
#Въпрос: До колко време се проявява резултата? Добре ли ще е да го пия 2 пъти дневно ? Също колко г/д вода се пие на ден, има ли специално разграфено време ?
-Относно протеин-а:
Протеина ми е телешки, 97% протеин при прием. Реших да го пия по принципа на креатина (педи и след трен).
#Въпрос: Колко време преди тренировка трябва да консумирам протеина? Отново 30 мин? Да ли ще е проблем ако го пия веднага след като съм консумирал креатина?
Може и да не правиш зареждаща фаза. Ако я правиш ефекта ще се прояви по - бързо, но пък по - бързо и ще ти свърши креатина. И със и без нея крайният ефект ще е един и същ. Имай предвид, че се прави с по 20г на ден за около седмица.
Относно резултата - може и да няма никакъв ако не тренираш правилно и не се храниш както трябва. Най - удобно е цялата доза от 5г сутрин със закуската ( поне според мен - няма как да забравиш да го пиеш ). Друг вариант е веднага след тренировка.
Ако имаш предвид по колко литра вода трябва да приемаш на ден - не по малко от 2 - 2,5. За специално разграфено време за прием на вода не съм чувал.
За протеина - може спокойно да си го пиеш веднага след тренировка.
21.03.16
21:04
казано от Борислав Борисов на 21.03.16, 20:26:
Може и да не правиш зареждаща фаза. Ако я правиш ефекта ще се прояви по - бързо, но пък по - бързо и ще ти свърши креатина. И със и без нея крайният ефект ще е един и същ. Имай предвид, че се прави с по 20г на ден за около седмица.
Относно резултата - може и да няма никакъв ако не тренираш правилно и не се храниш както трябва. Най - удобно е цялата доза от 5г сутрин със закуската ( поне според мен - няма как да забравиш да го пиеш ). Друг вариант е веднага след тренировка.
Ако имаш предвид по колко литра вода трябва да приемаш на ден - не по малко от 2 - 2,5. За специално разграфено време за прием на вода не съм чувал.
За протеина - може спокойно да си го пиеш веднага след тренировка.
Благодаря ти! А колко време мога да пия креатина? Защото ако го пия по 1-2 пъти на ден ще ми стигне за +2 месеца :) Мога ли да го пия толкова дълго ?
Също пратиха ми като подарък 2 плика (за еднократна употреба) BCAA. Как мога да ги вместя тях :)
21.03.16
21:06
казано от Атанас Дамянлев на 21.03.16, 21:04:
А колко време мога да пия креатина? Защото ако го пия по 1-2 пъти на ден ще ми стигне за +2 месеца :) Мога ли да го пия толкова дълго ?
Как търсиш с търсачката, та не успяваш да намериш отговор на този въпрос?
21.03.16
21:10
казано от Кольо Пияндето на 21.03.16, 21:06:
казано от Атанас Дамянлев на 21.03.16, 21:04:
А колко време мога да пия креатина? Защото ако го пия по 1-2 пъти на ден ще ми стигне за +2 месеца :) Мога ли да го пия толкова дълго ?
Как търсиш с търсачката, та не успяваш да намериш отговор на този въпрос?
Питам това, защото ако го пия по един-два пъти дневно, ще ми стигне за дълго време. А цикълът се приключва за кратък период от време.
21.03.16
21:12
Разбрах те.
Би ли отговорил на моя въпрос, моля?
Ако има проблем с търсачката, искаме да го решим и да оптимизираме нещата.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.03.16 21:19.
21.03.16
21:21
казано от Кольо Пияндето на 21.03.16, 21:12:
Разбрах те.
Би ли отговорил на моя въпрос, моля?
Ако има проблем с търсачката, искаме да го решим и да оптимизираме нещата.
Не знам дали това е със цел подигравка или просто от любезност, но така: “Креатин действие” “Креатин прием” и т.н.
21.03.16
21:28
За каква подигравка говорим...
При търсене с ключова фраза ‘креатин прием’ първият отговор е статия, озаглавена “Дългосрочен прием на креатин”. Тя не хвърля ли малко светлина върху проблема с приемането на креатин за 2 месеца?
При търсене с ключова фраза ‘креатин действие’ първите 5-6 отговора са материали, отговарящи на всички твои въпроси до тук.
Оставам с впечатление, че написаното не е достатъчно достоверно за теб.
Да търсим ли алтернативни начини да доказваме твърденията в статиите?