Сирене ли? 60% от него на пазара – с растителни мазнини.

Здравейте момчета и момичета!!!Днес се натъкнах на следната информация в Интернет, и реших,че може да представлява интерес...
http://www.dnes.bg/stranata/2016/03/21/sirene-li-60-ot-nego-na-pazara-s-rastitelni-maznini.296738

Това не е съвсем новина, както за сиренето, така и за какъвто и да се сетиш продукт. Пазарната икономика направи така, че дадена храна да струва и много евтино, и много скъпо. Въпрос на финансова възможност, степен на информираност и приоритети е какво ще избереш.

Добър Вечер Г-н Михайлов!!!Най-вероятно е така както казвате,и не се съмнявам в мнението ви.Днеска медиите ‘повдигнаха’ този въпрос,и аз реших,че би било полезно да споделя с вас и другите потребители за тази информация на която се натъкнах.Най-вероятно е ‘стара песен на нов глас’Ако смятате,че темата не е нужна,моля отстранете я.

Нямам нищо против темата и не съм искал да звучи иначе. Все по-малко са темите, за които може да се информираме от масови медии и храненето отдавна не е сред тях.

21.03.16
19:56

Г-н Димитров, като служител на БАБХ ми е забранено да давам коментари в официални медии, но бих ви посъветвала да търсите истината в достоверни източници.
Както всички статии в този сайт, така и тази преиграва с театрална агресия и гавра с чувствителността на читателите, без да дава никаква актуална информация, освен тази, че наистина този месец се правят специализирани проверки съвместно с МВР. Иначе проверки се правят всеки месец в предприятията.
Растителните мазнини са разрешен продукт, одобрен за безопасен за консумация и широко прилаган в т, нар. имитиращи продукти, защото силно занижава цената. Самите продукти се влагат във всички вторично преработени стоки със “сирене”- в закуски, пълнежи и пр. В една мандра може да се произвеждат и двата вида продукти. Вие решавате кой да си купите. Продуктите БДС са с двоен контрол , но са и по-скъпи.
Асоциацията на млекопреработвателите е сдружение с нестопанска цел за защита правата на своите членове- така че може да хвърля каквито иска обвинения срещу всички останали.
Изчакайте официалния доклад на БАБХ на страницата им, за да научите детайли.  :)

Добър вечер Queen Cobra!!!Явно сгреших,че отдадох внимание на  тази тема(още при ‘разговора’ си с Г-н Михайлов).Аз не коментирам достоверността на информацията-просто споменах,че се ‘повдига’тази тема от медиите,и реших,че може би ще представлява интерес на читателите-и нищо повече.Вие като представител на БАБХ най-добре в детайли сте запозната с материята.......п.п Имате интересна професия :)-не знам,но може би съжалявам,че след като завърших Мед.Колеж-Варна със спец.(тогава)Здравен Инспектор не се отдадох на професията,а се захванах със съвсем различно занимание.

21.03.16
20:20

Пази Боже, не съм инспектор там. :) Не съжалявайте, професията се е опорочила напоследък.
Медиите все повече прекаляват с подобни “скандални” информации и го приемам лично. :)

Сега погледнах във вашия профил и разбрах,че сте юрисконсулт,за което моля да бъда извинен,че индиректно ви ‘понижих’ в длъжност(ако мога така да се изразя).Обещавам,че за в бъдеще ще внимавам с детайлите :)

22.03.16
09:45

Не че няма недобросъвестни производители, но що за несериозно обвиниение е това, което не дава никакви конкретни данни?
Ако посочваш проблем, или го назови конкретно, или назови решението му, т.е. тези, на които може да се има доверие.
Всеки може да напише подобен материал, но от подобни няма никаква полза, дори и сензация не е.

Колкото и да ви се стори неморално, хората нямат значение, само парите имат. Докато се разсъждава така ще ядем боклуци :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1