Проблем със закупуване и продажба на дъмбели от продавалник

КР

03.04.16
15:55

В продвалник е пълно с обяви за дъмбели с различни  номера, но с еднакви цени и всички хора, на които се обадя, казват да се видим между 12 и 2 еди къде си.

Ето една от тези обяви:
http://olx.bg/ad/2-po-15-dambeli-novi-v-kashon-s-reguliraschi-tezhesti-ID5ldma.html#06c42e3ea8

Та, купих си преди няколко месеца дъмбели, исках 2 по 25 кг, и платих 95 лв както си му е реда.
Тогава нещо човекът ми каза, че обозначенията по плочките не са в килограми а в либри (което сега разбирам, че са паундове и един паунд е 460 грама) но си мислех, че като се сметне всичко ще стане по 25 кг на дъмбел.

Сега тръгнах да ги продавам, и понеже не помня дали бяха 2 по 25 или 2 по 30 сметнах паундовете и като обърнах в килограми + тежестта на лостчето, се оказа, че не са 2 по 25 кг, ами 2 по 25 паунда/либри, тоест 2 по 15 кг.

Като погледна в продавалник, тази същата обява, 2 по 15 кг се продават нови за 60 лв.

Въпросът ми е, там като са написали 2 по 15 кг дали ако някой си купи, ще са наистина 2 по 15 кг или пак ще му кажат, че са в либри, и като се сметне, ще се окаже, че са по по-малко тегло, и реално за колко да си пусна дъмбелите да се продават?
Мислех че ако съм ги взел за 95 лв и не съм ги ползвал много, мога да им взема 80 лв, но това бих направил само, ако целият пазар реално е еднакво лъжлив и реално всички, които плащат 95 лв за 2 по 25 кг, получават 2 по 25 паунда.

Ако обаче цените и килограмите в тази и другите подобни обяви са реални, ще трябва да ги продам за 50 лв (въпреки, че съм ги купил за 95 лв)

Темата беше редактирана от Кирил Райков на 03.04.16 21:33.

03.04.16
17:01

Човек, който държи само на парите, би ги пуснал като 2х25кг и цена между 75-85лв, за да си избие по-голяма част от парите. Човек, който осъзнава, че са го метнали/метнал се е, ще си ги пусне както си му е редът и ще се примири, че не е извършил добра сделка. Не знам ти какъв си и на това само ти можеш да си отговориш, но при цялото ми уважение - как не можеш да различиш дъмбел, който тежи 15кг с такъв, който тежи 25кг  ?
Идеята ми е, че ти сам си се прецакал. Човекът, който ти ги е дал може да се е объркал също като теб, може пък и нарочно да ти ги е пробутал, на това не мога да ти отговоря, но на 100% съм сигурен, че не познавам човек, който ще отиде за 25кг дъмбели и няма да усети, че му продават 15кг...

КР

03.04.16
17:21

Ами просто не мога да преценя, като вдигна нещо, колко тежи. Нямам опит в това, не се занимавам с фитнес и така нататък.
Въпросът ми е дали целият пазар на дъмбели в продавалник счита че дъмбел 25 паунда струва 95 лв, тоест сега ако пак се обадя на някоя от тези обяви, и си поръчам дъмбел, който са изписали 25 кг, и ми донесат 25 паунда и поискат 95 лв, значи реалната цена на моите дъмбели е толкова.

КР

03.04.16
17:26

Не искам да прецакам никого, затова не съм си пуснал обявата, ами разпитвам.
Искам да разбера каква е реалната цена на 2 дъмбела по 15 кг и дали тия, които по тези обяви са пуснали за 2 по 15 са килограми или паундове за 60 лв

03.04.16
17:27

Е, аз не мога да ти кажа дали над 2 000 000 обяви са същите като тази. След като пише 2х25кг, а ти дават 2х25лб, значи са те прецакали по един или друг начин.

03.04.16
22:53

Купих си 5кг смилянски боб от пазара по 8лв/кг. Като се прибрах го подложих на спектрален анализ и се оказа, че е китайски и не са 5кг а са 2кг. Въпроса ми е ако аз съм платил 40лв за 5кг смилянски боб, а той реално е 2кг китайски който върви 3лв/кг, как да го продам като 5кг смилянски или 2кг китайски? Понеже има много търговци които го продават като 5кг смилянски, но в същото време и по 2кг китайски? Искам да знам по-скоро като смилянски или като китайски да го продам, ако аз съм го взел за 5кг, но реално те са 2кг. Благодаря предварително.

Здравей Приятелю!!!Реалната цена на твоите дъмбели са 3.30лв/кг-какво има да смяташ толкова не разбрах,че чак момчетата те бъзикат тука(и с право).Имаш общо 30кг желязо по 3.30лв килограма=99лв(колкото си дал-нали така?)Сега дали си се ‘наредил’,или не-аз не мога да кажа,тъй като не знам  каква е цената на килограм,но знам,че на теб ти струва 3.30лв за килограм.От там нататък колко ще вземеш е друг въпрос.Ако вземеш 2лв на килограм-’търкаш на брадата’ шейсетака и това е.Ако можеш повече........п.п. Не се тревожи,че си  се ‘наредил’(ако се чувстваш така)-’Дървета’ се ядат-само гледай да не ти става навик.

Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 04.04.16 00:57.

13.04.16
18:56

Kaто човек, който си купува и продава тежести, не знам как може да не забележиш разлика от 20 кг !!!! Е, то да си як, як, ама чак пък да не правиш разлика между 30 и 50 кг не вярвам.
Второ, като ги купуваш, пише на товарителницата колко кг са - по теглото се определя таксата за превоз. Намери я и сравни какво си платил за доставка.
Трето- за втора употреба трябва да намериш доста голям балък да ги купи за 3-4 лв/ кг след като има под 2 лв нови. Каузата ти е почти загубена. :)
Не си прави труда да метнеш някой друг- най-вероятно ще си проличи още при получаване и няма да ги вземе + ще ти направи лоша реклама или ще те ще те маркира за нелоялен продавач в сайта.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1