03.04.16
15:55
В продвалник е пълно с обяви за дъмбели с различни номера, но с еднакви цени и всички хора, на които се обадя, казват да се видим между 12 и 2 еди къде си.
Ето една от тези обяви:
http://olx.bg/ad/2-po-15-dambeli-novi-v-kashon-s-reguliraschi-tezhesti-ID5ldma.html#06c42e3ea8
Та, купих си преди няколко месеца дъмбели, исках 2 по 25 кг, и платих 95 лв както си му е реда.
Тогава нещо човекът ми каза, че обозначенията по плочките не са в килограми а в либри (което сега разбирам, че са паундове и един паунд е 460 грама) но си мислех, че като се сметне всичко ще стане по 25 кг на дъмбел.
Сега тръгнах да ги продавам, и понеже не помня дали бяха 2 по 25 или 2 по 30 сметнах паундовете и като обърнах в килограми + тежестта на лостчето, се оказа, че не са 2 по 25 кг, ами 2 по 25 паунда/либри, тоест 2 по 15 кг.
Като погледна в продавалник, тази същата обява, 2 по 15 кг се продават нови за 60 лв.
Въпросът ми е, там като са написали 2 по 15 кг дали ако някой си купи, ще са наистина 2 по 15 кг или пак ще му кажат, че са в либри, и като се сметне, ще се окаже, че са по по-малко тегло, и реално за колко да си пусна дъмбелите да се продават?
Мислех че ако съм ги взел за 95 лв и не съм ги ползвал много, мога да им взема 80 лв, но това бих направил само, ако целият пазар реално е еднакво лъжлив и реално всички, които плащат 95 лв за 2 по 25 кг, получават 2 по 25 паунда.
Ако обаче цените и килограмите в тази и другите подобни обяви са реални, ще трябва да ги продам за 50 лв (въпреки, че съм ги купил за 95 лв)
Темата беше редактирана от Кирил Райков на 03.04.16 21:33.
03.04.16
17:01
Човек, който държи само на парите, би ги пуснал като 2х25кг и цена между 75-85лв, за да си избие по-голяма част от парите. Човек, който осъзнава, че са го метнали/метнал се е, ще си ги пусне както си му е редът и ще се примири, че не е извършил добра сделка. Не знам ти какъв си и на това само ти можеш да си отговориш, но при цялото ми уважение - как не можеш да различиш дъмбел, който тежи 15кг с такъв, който тежи 25кг ?
Идеята ми е, че ти сам си се прецакал. Човекът, който ти ги е дал може да се е объркал също като теб, може пък и нарочно да ти ги е пробутал, на това не мога да ти отговоря, но на 100% съм сигурен, че не познавам човек, който ще отиде за 25кг дъмбели и няма да усети, че му продават 15кг...
03.04.16
17:21
Ами просто не мога да преценя, като вдигна нещо, колко тежи. Нямам опит в това, не се занимавам с фитнес и така нататък.
Въпросът ми е дали целият пазар на дъмбели в продавалник счита че дъмбел 25 паунда струва 95 лв, тоест сега ако пак се обадя на някоя от тези обяви, и си поръчам дъмбел, който са изписали 25 кг, и ми донесат 25 паунда и поискат 95 лв, значи реалната цена на моите дъмбели е толкова.
03.04.16
17:26
Не искам да прецакам никого, затова не съм си пуснал обявата, ами разпитвам.
Искам да разбера каква е реалната цена на 2 дъмбела по 15 кг и дали тия, които по тези обяви са пуснали за 2 по 15 са килограми или паундове за 60 лв
03.04.16
17:27
Е, аз не мога да ти кажа дали над 2 000 000 обяви са същите като тази. След като пише 2х25кг, а ти дават 2х25лб, значи са те прецакали по един или друг начин.
03.04.16
22:53
Купих си 5кг смилянски боб от пазара по 8лв/кг. Като се прибрах го подложих на спектрален анализ и се оказа, че е китайски и не са 5кг а са 2кг. Въпроса ми е ако аз съм платил 40лв за 5кг смилянски боб, а той реално е 2кг китайски който върви 3лв/кг, как да го продам като 5кг смилянски или 2кг китайски? Понеже има много търговци които го продават като 5кг смилянски, но в същото време и по 2кг китайски? Искам да знам по-скоро като смилянски или като китайски да го продам, ако аз съм го взел за 5кг, но реално те са 2кг. Благодаря предварително.
04.04.16
00:54
Здравей Приятелю!!!Реалната цена на твоите дъмбели са 3.30лв/кг-какво има да смяташ толкова не разбрах,че чак момчетата те бъзикат тука(и с право).Имаш общо 30кг желязо по 3.30лв килограма=99лв(колкото си дал-нали така?)Сега дали си се ‘наредил’,или не-аз не мога да кажа,тъй като не знам каква е цената на килограм,но знам,че на теб ти струва 3.30лв за килограм.От там нататък колко ще вземеш е друг въпрос.Ако вземеш 2лв на килограм-’търкаш на брадата’ шейсетака и това е.Ако можеш повече........п.п. Не се тревожи,че си се ‘наредил’(ако се чувстваш така)-’Дървета’ се ядат-само гледай да не ти става навик.
Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 04.04.16 00:57.
13.04.16
18:56
Kaто човек, който си купува и продава тежести, не знам как може да не забележиш разлика от 20 кг !!!! Е, то да си як, як, ама чак пък да не правиш разлика между 30 и 50 кг не вярвам.
Второ, като ги купуваш, пише на товарителницата колко кг са - по теглото се определя таксата за превоз. Намери я и сравни какво си платил за доставка.
Трето- за втора употреба трябва да намериш доста голям балък да ги купи за 3-4 лв/ кг след като има под 2 лв нови. Каузата ти е почти загубена. :)
Не си прави труда да метнеш някой друг- най-вероятно ще си проличи още при получаване и няма да ги вземе + ще ти направи лоша реклама или ще те ще те маркира за нелоялен продавач в сайта.