Добра идея ли е редуването на тежко-леко през седмица за качване на мускулна маса?

16.04.16
19:10

Здравейте! Искам да кача около 4-5 килорама за 1 месец (естествено - ще има и мазнини и т.н.). Замислил съм се да пробвам едно нещо, но преди това ще се допитам до по-разбиращите. Мисля да направя 4 седмици тренировки, като първата седмица правя тежко на всяка тренировка (която вече мина - днес ми беше последният ден), втората седмица - да направя леко на всяка тренировка (по повече повторения на по-малко килограми), третата - пак тежко, а четвъртата - отново леко. По този начин дали ще мога да стресна мускула и да го подтикна към растеж? Имам още 2 дни да избера дали да продължа само тежко или да почна да редувам до около началото на май (до края на 4-тата седмица). Тук сте вие. Благодаря предварително. :)

16.04.16
22:55

казано от Даниел Георгиев на 16.04.16, 19:10:

Здравейте! Искам да кача около 4-5 килорама за 1 месец (естествено - ще има и мазнини и т.н.).

4-5 кг. качени за месец ще са основно мазнини. Ако качиш половин кило мускул за това време, трябва да се радваш.

казано от Даниел Георгиев на 16.04.16, 19:10:

По този начин дали ще мога да стресна мускула и да го подтикна към растеж? Имам още 2 дни да избера дали да продължа само тежко или да почна да редувам до около началото на май (до края на 4-тата седмица).

Дали ще го стреснеш не знам, но мускула така или иначе не расте от “стряскането”, а от прогресивното натоварване.
Опитай се за този месец да си покачиш силовите резултати в основните упражнения, и ако успееш, значи си качил и мускул (макар и малко). 
При всички случаи, каквото и да правиш, за месец не можеш да качиш количество мускулна маса, измерващо се с килограми.
Не и с тренировки.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1