Всеки ден, но с друга цел.

20.04.16
16:37

Здравейте! Искам да попитам при положение, че не мога да правя суматия набирания и лицеви дали е алтернатива да ги правя всеки ден, с цел - увеличаване на бройката. Някъде бях чел, че ако не търсиш почти никакъв растеж, а само сила си е ок. Дали докато не почнеш да правиш големи бройки от дадено упражнение , то тренирането му всеки ден е алтернатива?

Примерно ако всеки ден правя по 3 серии лицеви до отказ сутрин и 2 привечер дали ще ми се вдигне бройката?  Същото важи и за набиранията.

И дали ще стана жилав от подобен тип упражнение? Нямам в предвид по - големи мускули, а просто нормална жилавост?

Дори въпросът ми да ви се стори глупав се надявам от адекватно мнение. Поздрави.

A защо не правиш 10 серии не до отказ, а например ако макса ти е 15 лицеви упори - правиш 8 повторения, почиваш 20 сек и продължаваш.

21.04.16
12:22

То има и такава методика. През целия ден правиш серии и това в продължение на няколко месеца.
В сайта има и статия,просто не мога да я открия сега.

21.04.16
14:45

Ще я потърся. Но дали е ефективна? Макса ми е 10, какво да се прави не съм тренирал никога до сега само с чипсчето и пред компютъра.

Здравей!

Забрави за всякакви методики и глупости това са пълни простотии ще ти кажа как се вдигат бройките на Набирания,Кофички,Лицеви опори ами вдигат се като правиш Набирания,Кофички,Лицеви... толкова е просто упражняваш се почиваш храниш се и няма как да не вдигнеш силата си съответно и бройките си а с времето ще развиеш сила и за по сложни неща на лостове но за тях имаш доста време.
разнообразявай си тренировките но сега отначало прави просто лицеви (Стандартни,Различни видове) Кофички и набирания с широк хват зад врат с тесен хват и ще видиш напредък.
Успех.

22.04.16
14:38

Здравей
Никога не си тренирал, както си посочил във второто си мнение, а искаш изведнъж да се случат нещата с някаква супер методика. Няма такава. Трябват ти тренировки, съобразени с моментните ти възможности, в резултат на което, тези възможности ще се променят. Дали тренировката е тежка или не, не зависи от някаква конкретна бройка или тежест, а от натоварването спрямо твоето собствено моментно ниво. 10 лицеви за теб може да са много по-ефективни за развитието ти, от колкото 50 за някой с много високо спортно ниво, на който на практика ще са му леки.

Да, всеки ден може да се тренира, като единственото е дали ще се възстанови кондицията на тялото до следващата тренировка. Иначе ще си уморен и с намалени възможности при следващата тренировка - тези неща се усещат. Варианта който си предложил за начало - по 2-3 серии няколко пъти дневно, не е никак лош. Единствения начин нещо да се случи е с трениране, то затова се случва - вкарваш тялото в някакви условия и то започва да се приспособява към тях със съответните промени - мускули, възможности и т.н.

Предполагам че под жилав разбираш не големи, но способни и добре видими мускули, плочки на корема и т.н. Ми, не, не е задължително. Определено само тренировки могат да развият мускулите които тренираш, и като размер, и като възможности, но дали ще се виждат зависи и от тлъстините върху тях.

Това, че седиш пред компютъра си има и предимства - можеш да четеш. Всичко е писано вече многократно и подробно - просто прегледай разделите със статии за тренировки и хранене. И си помпай лицевите и набиранията докато търсиш разни методики. Току виж преди да ги намериш да си постигнал целите си :)

Мнението беше редактирано от Dymag на 22.04.16 14:48.

22.04.16
15:44

Благодаря за съвета! Под жилав имам впредвид способни мускули. Не гоня перфектната визия и т.н. Искам сила и нищо повече.

Ще търся и ще помпя. Поздрави

24.04.16
11:35

За повече лицеви опори можеш да използваш тази методика:
Сутрин 4 серии лицеви, преди обед още 4 серии, след обед 5 серии , вечер 4 серии.
Повторенията могат да бъдат от 8 до 20. 
Всеки месец увеличаваш повторенията с по 5-10.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1