20.04.16
19:11
Здравейте! Казвам се Кристина и съм на 20години. Постоянно чета сайта и ми е любим,всичко което ме интересувам го намирам тук. Много се чудех дали да си направя регистрация,но ето че го направих. Искам да споделя че никога не съм била пълна. Висока съм 172см и в момента тежа 58кг. Тичам в парка от 6,7 години и си правя упражнения вкъщи. Опитах да ходя на фитнес но нещо не ми допада и предпочитам да тичам навън. От един месец съм на НВД,позволявах си един път в седмицата да хапна ориз и сладко. Виждам промяна в огледалото и по дрехите,но в кантара НЕ. Не ми е целта да стана 55кг,а искам да изчистя мазнинките. Храненети ми се състои като цяло от пилешко месо,риба,кисело мляло,извара,яйца,зеленчуци и от време на време ябълка,грейпфрут,но вече рядко. Студентка съм и имам възножност само вечер към 7 часа да спортувам. Също пия и л-карнитин. Приемам препоръки също и упреци. Сутрин закусвам омлет от 1 яйце и 2 белтъка със домата и извара. Ако огладнея към 11 часа хапвам обезмаслено кисело мляко. На обяд ям пилешко месо и салата. Следобяд ако огладнея хапвам извара или белтък. За вечеря салата и пилешко месо или риба. Изчислих си че за да отслабвам трябва да приемам 1500ккал. Попринцип краката са ми здрави,но искам от вътрешната част да сваля мазнинките и малко в паласките. На двете снимки отдясно е от началото на режима,а отляво от преди 1 седмица. Снимката на корема е от вчера.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.04.16 22:42.
20.04.16
19:38
Нямаш мазнини, просто тялото стои “по-меко”, защото не го тренираш.
20.04.16
20:47
Здравей и добре дошла! Надявам се, че дневникът ще ти е полезен. :)
Кантарът не винаги казва всичко и не е добре идея да ползваш само него като ориентир за прогрес.
Каква е причината да бягаш от полезните мазнини в менюто си?
Здравей! И благодаря. Мисля че добре ще ми се отрази воденето на дневник. :) Честно казано съм си втълпила много,че трябва да изчистя мазнините на първо време. По някой път си взимам сурови ядки 80гр и ги хапвам до обяд. Хляб не ям,ориз,картофи и сладките работи съм ги ограничила до максимум. Позволявам си най-много един път в седмицата да хапна.Започнах да правя ето тези упражнения https://youtu.be/RALniLPoD3I . 4,5пъти в седмицата тичам и когато не съм много уморена след тичането изпълнявам някое упражнения главно за корем и бедра и седалищните мускули. :)
20.04.16
21:41
Имаш плочки. Малко жени имат плочки, т.е. имаш нисък процент мазнини. Просто вкарай малко тренировки с тежести, за да заякнат гърба, раменете, ръцете и т.н.
Благодаря ти за съвета satisfaction ! Хранителния режим трябва ли да го променям? Замислила съм до края на май месец да спазвам НВД и ще правя на първо време упражнения със собствено си тегло. Много са ми слаби ръцете. Както се вижда на снимката от малка имам сколиоза,за щастлие спря развитието още преди години. Правих упражнения известно време и след това започнах да тичам.
Днес храната беше следната: тъй като станах към 9:30ч пийнах чисто кафе(никога не го пия със захар или мляко,най ми допада чисто). Към 10ч хапнах 200гр обезмаслено кисело мляко и в 12ч салата от маруля и домат; пилешко филе и сиренце 30гр. Следобяд към 16часа една зелена ябълка. Към 19ч отивам да потичам и след това малко клекове и планк 3х1мин със 30сек почивка. И за вечеря маруля и консерва от скумрия в собствен сос.
21.04.16
22:11
Ами, все пак трябват някакви въглехидрати, нали ? На пръв поглед - не дели белтъците, яж яйцата цели, както и не яж обезмаслени млека.
Нещо не вярвам, че ще си набавиш 1500ккал с това хранене. Опиши грамажа на храните :)
Иначе за сколиозата има много хора тук, които ще ти дадат много качествени съвети. Със сигурност правилните тренировки помагат много :)
Аз знам че за НВД на 5,6 белтъка се добавя един жълтък. Така съм чела на няколко места и затова хапвам така. Много обичам млечните продукти и ще те послушам за обезмасленото мляко,тогава 1% става ли или 2% масленост? Да ти кажа си хапвам не съм гладна. Сутрин най-често си правя омлет от 1 яйце и 2 белтъка със извара поне 80гр. За обяд салата и най-често пилешко месо 150гр и по някой път извара включвам,защото ми харесва много. И за вечеря салата със риба(скумрия) 150-200гр някой път включвам и 1 белтък или извара. Зависи от деня,защото съм студентка и по цял ден почти имам лекции и съм нагоре-надолу. По някой път хапвам и повече.
Днес имаше малко промяна в тренировката отидох да тичам 40мин(живея на 5-тия етаж) и изкачвам стълбите тичайки. Упражненията дето ги правя не ги намерих за съжаление в ютуб и си намерих за днес други https://www.youtube.com/watch?v=Q5Q8kGSP-CA&index=11&list=PL7A1bLLWlbyUm_Wp8gcbYcyRIBWeiCa9E ето тези. И ще се поразровя да намеря и за горната част на тялото че там ми е по необходима,но мисля да ги разделям на дни. Имам скъсяване на muscul tenzor fasciae latae и от нападите днес явно повече се натоварих и ме заболя,правила съм и друг път напади включвала съм ги в тренировките си,но не и толкова много упражнения на един път :Д. Затова утре ще работя за горна част :)
Здравейте :) Днешното меню не се различава по нищо с останалите дни. Кафенце в 9:30ч,към 10:20ч омлет с две яйца един белтък,сирене и един домат. За обяд салата от маруля със домат и филе от пилешко месо. 19:30ч,25мин бягане след това няколко упражнения за горната част на тялото,ее включих малко и за крачетата разбира се . 21:15ч вечерята беше салата от маруля;пилешко филе и извара. Днес нямах апетит да ям и следобяд. Но за утре съм намислила малко по различно меню,поне за обяд :Д. Лека вечер :)
Мнението беше редактирано от Кристина на 22.04.16 23:16.
22.04.16
23:34
Малко храна описваш, доста малко даже. Да не кажа голяма дума, ама си много далеч от 1500ккал. Според мен не си за сваляне, да не говорим пък за НВД. Не е важно само какво ти харесва, а от какво наистина имаш нужда. Положението е такова, че с повечко храна(може би двойно, ама да не те стряскам :D че знам как ще го приемеш)и тренировки във фитнес, ще се доближиш до целите си, а не с НВД.
Още храна? :D Аз имам чувството че ям много,даже на моменти ми става доста тежко :D Мисля още малко да карам на НВД и да включвам и въглехидрати(ориз,картофи,овесени ядки). Какво би ми предложил за хранителен режим? А за фитнес не е мойто място,обичам свободата и да си бягам сред природата :)Много се разтоварвам след бягане и се чувствам чудесно :) За сега ще съм на кардио и упражнения вкъщи,по нататък може да променя :)
Мнението беше редактирано от Кристина на 23.04.16 00:00.
23.04.16
02:49
Не ядеш много. Да не ти давам пример с мен, че или ще ти стане лошо или ще ти стане много лошо :D
Иначе аз харесвам РБД - най-много храни, даже няма ограничения, само да са “здравословни”. А за тренировки прегледай тук.
Обаче сами си пишем, а има момичета, които могат много да ти помогнат...
казано от satisfaction на 23.04.16, 02:49:
Обаче сами си пишем, а има момичета, които могат много да ти помогнат...
Надали аз съм баш от много помагащите :D Но мога да кажа ,че РБД винаги най-много е работил за мен. Единственият режим, в който се чувствам добре, не получавам неудържимия глад да се натъпча с въглехидрати след седмица на ограничаването им, точно защото си ги балансирам във всеки един ден. Разбира се има хора, които се чувстват ок на НВД, всичко е индивидуално. Ако мислиш, че на теб ти е на 100% ок с НВД, кой може да ти каже обратното. Но ако имаш съмнения до колко ще се справиш с него, препоръчвам ти да пробваш РБД. Някак по-свободен се чувстваш с него ;) За тренировките в домашни условия има много HIIT вариации, които можеш да взаимстваш от чужди дневници, но според мен не разчитай само единствено на бягането, за да постигаш целите си.
Само мнение, ти ще прецениш кое ще ти е полезно от него ;)
Благодаря ви много за съветите ! :) Никога не съм спазвала диети. Не съм привърженичка на тестените и мазните храни. Сладкото ми е голяма слабост...но вече го ограничих и не ми пречи,позволявам си един път в седмицата сладолед или няколко кубчета диетичен шоколад. :) Преминах на НВД,за да попремахна мазнините от “паласките”,дупето и бедрата. Виждам че има промяна и особено откакто почнах и упражненията. :) Чувствам се добре и на НВД,имам енергия но ми омръзнаха само яйца и месо.:D Вече е решено,до 15 май съм на НВД(за да станат 2месеца) и след това ще мина на РБД. Прегледах я и е мноооого по-разнообразно храненето :) И мисля че ще е по удачния вариант :) Благодаря ви много за съветите и подкрепата :)
Добър вечер :) Днешното меню беше малко по-различно :D Кафе в 10;30ч; след това омлет от две яйца и извара и половин домат. Обяда беше по-късно днес,към 15ч и той беше печени тиквички 150гр. със заливка от кисело мляко(200гр) и извара около 50гр. и копър; малка салата от маруля и 40гр пилешко филе. Към 19ч отидох да тичам 30мин,можеше още но ме заваля много дъжда след това 20мин упражнения основно за корем и малко за дупе и крака. 21:20ч вечеря от мяруля и пилешко филе100гр...обаче бях гладна и изядох две яйца плюс един белтък :D Днешното меню беше малко по обемно. Подготвям се изпити и стоя до късно вечерта и следователно ставам по-късно :( Приятна вечер на всички :)
Мнението беше редактирано от Кристина на 23.04.16 22:18.
Благодаря :) Здравейте на всички :) 9ч кафе;9:30ч три яйца и един белтък(м размер) 30гр извара и половин домат. След това 3 часа разходка и пазаруване :D 15ч - 120гр скумрия от консерва,малко извара и 30гр кашкавал. За вечеря ще бъде салата от маруля и 100гр пилешко филе. Направих за утре на обяд 150гр свинско(чисто без сланина) сварих го и задуших домати,кромид и лук,също му сложих подправки и стана уникално :) Ще е ли проблем,че е свинско? Откакто съм на НВД не съм хапвала свинско. Приятна вечер :):)
Мнението беше редактирано от Кристина на 24.04.16 17:47.
Менюто за днес: Закуска - кафе 7ч; 8:30ч- три яйца(м размер) с 40гр извара и 20гр кашкавал с половин домат. Обяд 13:30ч таратор без чесън и свинско 150гр. Следобяд един изтискан грейпфрут. 18ч кардио упражнения един час. Вечеря салата от маруля,50гр извара и 150гр пилешко филе :)
Мнението беше редактирано от Кристина на 25.04.16 21:54.
Закуска: 6:30ч кафе; 7:30ч три яйца и един белтък;20гр кашкавал и 40гр извара с половин домат. Към 11ч 90гр сурови ядки микс. Обяд 14ч таратор и 150гр свинско. Следобяд един изтискан грейпфрут. 50мин упражнения и 15мин тичане. Вечеря в 21:30ч салата от маруля с две яйца и 150гр пилешко филе. Да се похваля че направих 2х10 и 1х5 лицеви опори(от коленна опора) :D третата серия просто не можах да я довърша,но и това ще стане :) Днес реших да си измеря обиколките:
Талия - 68см
Ханш - 85см
Бедро ляво - 54см; дясно - 55см
Мнението беше редактирано от Кристина на 26.04.16 23:14.
Здравейте :) Закуска 9:30ч кафе;10ч омлет от 3 яйца;20гр кашкавал;50гр извара с половин домат. Обяд 14:30ч салата от маруля,50гр извара и 100гр пилешко. За вечеря ще е салата от маруля,две яйца и 120гр пилешко. Днес ще почивам,че не се чувствам добре. Но утре сутринта ще наваксам и за днес :) Мнооого се чудя дали от другата седмица да не ппочна РБД... :) Какво ще кажете? :)
Здравейте на всички :) От 3,4 дни се чувствам много отпаднала и нямам никаква сила да правя нищо. Към приключването на тренировките ми усещах че ми се вие свят,нямам никаква сила да си приключа упражненията и се чувствах много изтощена(до сега не съм била никога така) :( Днес станах в 7:30 пих кафе и реших да си направя упражнененията и накрая ми прилоша и ми причерня след това излезнах за малко на въздух и се прибрах хапнах извара. И за обяд си сварих 50гр ориз ;и пилешко месо и салата(това беше обяда). Та реших че няма да мога да издържа повече на НВД и по-добре направо да премина на РБД. Изчислих си КБ и смятам да приемам по 1700ккал на ден. Съотношението на В - 30%; Б-40%;М-30%. В- 127гр на ден;Б-170гр на ден;М-57гр на ден. Горе долу си направих някакво примерно меню. За закуска овесени ядки с кисело мляко. Втора закуска пълнозърнеста филийка хляб с яйце(извара;кашкавал). За обяд салата;картофи на фурна и малко пилешко месо или някаква супа;ориз(ще разнообразявам). Следобяд извара. Вечеря салата с яйце и пилешко месо или риба. Калориите ми излизат под 1700. Ще пооправя менюто. Много ще съм ви благодарна ако ми помогнете за изготвянето на менюто :) Благодаря ви :)
Мнението беше редактирано от Кристина на 28.04.16 16:02.
След празниците пак съм налиния :D Закуска 40гр овесени ядки с 200гр кисело мялко и 4 белтъка. Обяд супа от леща;извара 60гр и салата. След това една зелена ябълка. Късно следобяд 70гр извара с половин домат и за вечеря 150гр агнешко;2 белтъка и салата. Сутринта 30мин тичане и вечерта 40мин упражнения за корем и дупе :)
Мнението беше редактирано от Кристина на 05.05.16 00:33.
Сутришно кардио 40мин. След това два белтъка и след 1 час 40гр овесени ядки с 1ч.л.ленено семе с 200гр кисело мляко и 100гр извара. Втора закуска 50гр орехи. Обяд супа от коприва с една филия хляб(Вита с 6 вида зърна) и салата. После следват упражнения и за вечеря омлет и салатка :) Искам да ви попитам добре ли е хранителния режим? Трябва ли да променя нещо? Вече корема ми стана по-изразен,има малко промяна. Наблягам на станичната част(паласките) дупето и краката.
Мнението беше редактирано от Кристина на 06.05.16 17:02.