03.05.16
19:38
Здравейте на скоро се запознах с протеиновите шейкове , до сега набавяг белтъчините си от месо , извара , кашкавал,яйца и мляко та така де сега съм си купил суроватачен протеин и креатин , имам идеята 1доза сурватка след трен със 2xбързи въглехидрати (1:2) шейк , и няколко часа след това идва вечеря там 30 грама бавен въглехидрат и 1 доза креатин (30г). Това добре ли е ?( не съм мн информиран за креатина и не само де ... ) мога ли да си заместя вечерните белтъци напълно с креатин ? И как и кога по скоро и по колко се употребява креатин . Идеята ми е
Последните 2 хранения да са изцяло белтъците донесени от пудри :/
казано от Стилиян Tp на 03.05.16, 19:38:
Здравейте на скоро се запознах с протеиновите шейкове , до сега набавяг белтъчините си от месо , извара , кашкавал,яйца и мляко та така де сега съм си купил суроватачен протеин и креатин , имам идеята 1доза сурватка след трен със 2xбързи въглехидрати (1:2) шейк , и няколко часа след това идва вечеря там 30 грама бавен въглехидрат и 1 доза креатин (30г). Това добре ли е ?( не съм мн информиран за креатина и не само де ... ) мога ли да си заместя вечерните белтъци напълно с креатин ? И как и кога по скоро и по колко се употребява креатин . Идеята ми е
Последните 2 хранения да са изцяло белтъците донесени от пудри :/
Като не си информиран за креатина и протеина, какво са, кога се приемат, в какви дози, подходящо ли е за 15-16годишната ти възраст, защо си ги купил? Не се прави така. Как тренираш - опиши тренировките си. Опиши и какво обикновено ядеш. Мисля, че и без протеин и креатин може да се възстановяваш адекватно. Горенаписаното от теб меню не е добро, 2/3 от храната ти е от добавки?? И то без мазнини. Оправи си хранителния режим, използвай храната на максимум. Разучи хранителните режими, кой ще отговаря на начина ти на живот и вида физическа активност/спорт, с който се занимаваш. Не тръгвай да пиеш добавки, като не се храниш правилно. Защото добавките са “добавка” към храната, която е основния източник на енергия на човека. Говори и с диетолог да ти направи хранителен режим, ако желаеш.
Некоректно е да питаш директно: кога да пия протеините си? Има тонове ценна и ползотворна информация по темата в интеренет. Просто използвай търсачката. Със здраве!
Мнението беше редактирано от Боян на 03.05.16 20:26.