Леко раздвижване

Прескочи до:

02.10.17
23:45

Здравейте, аз продължавам да си тренирам. Вчера качих Мусала и реших да споделя малко информация тук. Като цяло маршрута тръгва от Боровец хотел Олимп, намира се като се продължи от центъра на боровец нагоре около километър и после вляво. Може да се прожължи и още малко до към Царска Бистрица и оттам има пътека която се закачва за маршрута. До всичките тези места се стига с кола. По описание го дават 4 часа до хижа Мусала, но се стига по бързо. Ние го взехме за 2 часа и 40 минути без много зор и е 8 километра и половина. Оттам до връх Мусала са 1 час и 30 минути до 2 часа.
Сега за хижата. Не ми направи добро впечатление. Хижаря беше пиян в 12.00 часа незнаеше какво става. После към 16.30 вече беше подновил пиенето и пак беше аут. Навсякъде разхвърляно и мизерия, бирата искат 5 кинта, нощувката 15 лева. Така или иначе не останахме. Заслона на Леденето езеро не работи и май няма да проработи скоро.  Зазидани са прозорците и всичко е затворено. Горе метерологичната станция дават чай за левче и може да влезеш да се стоплиш, което е хубаво. Днес се навършват 85 години от нейното построяване.

Сега малко информация за самите хижи. Така както и от много години функционира дървената, която е правена 67-ма година. Каменната постройка е първата хижа от 30 и някоя година, която няма да бъде реставрирана скоро, след като е изгоряла 80 и някоя си година. Това което прилича на хотел е “новата” хижа, която се строи от 87-ма година и държавата периодично налива пари, които потъват.

П.С Може ли някой от модераторите да ми валидира имейл адреса, понеже пробвах различни няколко пъти и нищо не става и не мога да си видя съобщенията и тн ...

Мнението беше редактирано от kaloyan на 02.10.17 23:46.

06.10.17
20:19

Днес бачках леко строителство. Хванах се за проба на лоста без загрявка да повися. Стоях без да мръдна грам над 2 минути и нещо. Откакто тренирам повече със собствено тегло и по голям обем хвата е ок. Пиша го понеже си спомням преди години се напинях с James Hinks, който твърдеше че 5 минути за трениран човек не е проблем. И докато все още си мисля че това е малко пресилено, взимайки предвид факта че аз съм начинаещ на лостовете и изкарвам спокойно над 2 минути, общо взето съм склонен да се съглася с него. Държа да го отбележа това, понеже когато не съм прав винаги си го признавам. Иначе следващите седмици ще го карам из планината и Софийския маратон също ме чака.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.10.17 20:20.

02.11.17
10:12

Здравейте, днес първа тренировка на скреж, лостовете измръзнали, моите ръце още повече. Но по този повод идеално пасва надписа от кутията на новите ми маратонки 🙂 ..

Иначе още малко снимки ледени, а пък тренировката беше така

WARM-UP
1. Hanging Scapula Shrugs 10x

Round 1 4x times
1. Pull up. Wide shoulder closed 4x each
2. Jump Negative Pull Ups 10x
3. Australian Pull Ups 14x
4. Tuck Back Lever Hold Max hold 3x
5. Tuck Front Lever Hold Max hold 3x
6. Bar Curls 12x

Мнението беше редактирано от kaloyan на 02.11.17 10:13.

23.11.17
11:18

Здравейте, надявам се я карате добре.
Днес сутринта си направих следната тренировка на площадката, която тази сутрин беше замръзнала и изглеждаше тъжна без нито един посетител, но така ще е зимата. По едно време дойде един бездомен човек, който е много редовен и се раздвижва леко. Което потвърждава че когато има желание има и начин.

WARM UP
1. Jumping Jacks (30 Secs)
2. Squats (30 Secs)
3. L-Sit HOLD (30 Secs)

x3

ROUND 1
1. Broad Jumps Across 20ft (6x)
2. Squat Lunge (12x)
3. Squat (25x)
4. Side Squat (15x Each)
5. Crab Walk Across 20ft - 5x
6. Squat Kicks - 13x Each
7. Assisted Pistol Squat - 7x Each

x3

1. Bar Crunches (20X)
2. Hanging Leg Raises (12X)
3. Hanging Knee Raises (12X)
4. Hanging Corner Raises (10X Each)
5. Star Crunches (10X Each)
6. Chair Crunches (10X Each)
7. Boat Hold (25 Seconds)
8. Hip Raises Laying Down (12X)

x2

Иначе минаха няколко месеца откакто съм се концентрирал върху мобилност и разтегливост. Като цяло излязоха много неща, отвсякъде съм одървен. Най-зле се оказаха глезените, но продължавам да действам и като цяло имам доста добри резултати.
От вчера започнах да правя малко йога, но като цяло най-базовите неща за малко. Много съм далеч но и нямам бърза работа.  Ще правя всеки един, започнал съм чалиндж (хубава българска дума)

Приятен ден на всички.

27.11.17
09:36

Здравейте как сте ?
Събота правих тренировка и вечерта отидох на гости у едни приятели от студентството .. и си го припомнихме. Изпихме 3 бутилки уиски 4-ри човека, не съм пил толкова незнам откога. Съответно неделя не много добре, ходих да разходя малко и малко йога, също излизане с приятни хора.
Естествено си платих за цялата работа, днес тренировката беше оцеляване и стомаха не добре особено, мисля дори тези много редки напивания да ги махна.
Първа тренировка вкъщи, вън е много мокро

WARM UP
1. Diamond to Regular Push Ups (20X)
2. Squats (20X)

x 3

ROUND 1
1. Pull-Ups - Max (13,12,12,11)
2. Explosive Push-Ups Across 20ft - 1x (8-9)
3. Push-Ups - Max (11-12)
4. Dips - Max (с жилетката на пейка 12)
5. Skull Crushers - 12x
6. Wall Walk - 3x (зле)
7. Hanging Knee Raises (12X)
8. Pike Push Ups (MAX) (11-12)
9. Bupree (12X) (мъка)

x 4

53 минути, почивките не ги спазих добре.

11.12.17
23:29

Здравейте, започнах да тренирам вкъщи, тъй като отвън не ми се тренира на лостовете с ръкавици, по натам като размръзне. Също така започнах и по структурирано да тренирам за мобилност и гъвкавост. Днес тренирах това

8:00 - 9:00

WARM UP
1. Spiderman Push Ups Across 20FT (5X)
2. Handstand Hold Against the Wall (30Secs)

x 2

ROUND 1
1. Pull-Ups - Max (8-11)
2. Dips to L - Sit Hold (7, 5, 3) (2-3 х 7)
3. Chin-Ups - Max (х 6)
4. Straight Bar Dips - 10x (х 8-10)
5. Spiderman Push-Ups Across 20ft - 2x
6. Push-Ups - 20x (х 11-12)
7. Skull Crushers - 10x
8. Burpee - 10x

x 3

ROUND 2
1. Jump Squats - 15x
2. Mountain Climbers - 1 Minute
3. Wall Walks - 3x
4. Pike Push Ups + Hold (MAX) (9-10)

52 минути

19 - 20:00

Prepare:

1. Shoulder Warm-Up
2. Squat Stretch
3. Squat Hip Opener
4. Floor Hip Circles
5. Frogger Stretch
6. Wrist Warm-Up

x 15-20 - 15 мин

Practice:

1. Bear - 5 min
2. Monkey - 5 min
3. Frogger Squat - 5 min

с почивки 16-17 мин

Strech:
1. A-Frame
2. Cobra
3. L-Arm Stretch
4. Lounge Chair Stretch
5. Lunge Stretch
6. Forward Fold
7. 3 Point Bridge

x около 1 минута 8 - 19 мин

общо 45 минути

20:30 - 21:30 танци

23:00 - 23:15 йога

Като цяло няма да е така натоварено през седмицата, само някои от дните.

17.12.17
19:19

Здравейте на всички.  Идва краят на годината и е малко време като за обобщение.
Снощи ходих на парти в една къща за гости и се оказа че има нещо подобно на фитнес. Та реших да понаправя нещо 2-та дни. Вдигнах лег до 85 кг, като повторенията ми бяха бавни и до гърдите. Имах още доста аванс. На другия ден сутринта направих и тяга, също много бавно и с напълно контролирано пускане до 110 кг. Но там свършиха дисковете, иначе имах също доста аванс. Сега вкъщи погледнах и се оказа че не съм влизал във фитнес зала от края на февруари 2016. Минало е толкова време а дори не съм разбрал.
Общо взето силата ми се е качила и без да тренирам с тежести. Това се дължи на тренировките със собствено тегло които почнах март месец тази година.  В началото си мислех че имам здрав корем и с напредване на времето разбрах, че съм се заблуждавал.

После след септември започнах да обръщам внимание на мобилноста и гъвкавоста. Оказа се че имам големи проблеми и с глезените и с хипфлексорите, задно бедро, гръбнак, раменен пояс. Доста усилия полагам в момента и йога правя и упражнения динамични за мобилност. Общо взето има голяма промяна и нещата стават все по добре и по добре. Болки каквито имах изчезнаха.
Общо взето като резултати, корема ми заякна доста, хвата също много държи. В момента мога да стоя минути висене, отделно мога да вися на една ръка като ги сменям в продължение на минути, също така и с една ръка в л-сит. Мога да правя коремни и силови имам добри прогресии за 2-те везни. Стойката на ръце също е добре. Сега спокойно мога да правя кълбета напред и назад от стоеж. Стойка на глава с изправени крака и бавно слизане и качване. л-сита ми на успоредка е почти 1 минута. Също така със стойките на глава и кълбетата ми се тренира и врата и общо взето вече нямам част от тялото, която да не тренирам.

Та за догодина живот и здраве основната ми цел е подобряване още на мобилноста и гъвкавоста. Като очаквам клек-а ми със собствено тегло да стане достатъчно дълбок.
Другата цел е стойката на ръце да стане по добре, и евентуално след това press to handstand i straight arm press to handstand. Това са нещата на които ще наблегна пък което стане. Другото нещо е false grip на халки и на лост, сега е добре, но искам да мога да правя серия набирания на лост с този хват.

Бягането остава на по заден фокус засега, тъй като благодарение на него и неразумното възтановяване и практикуване се бях натегнал до контузии почти.

Сега съм 70 кг и мерките не ме вълнуват особено. Тренировките в парка и домашни условия ми доставят истинско удоволствие, засега оставам на тях. Другите занимания в по лек вариант си върят и те.

Та общо взето това е, сигурно изпускам нещо, ама голяма работа.

Пожелавам на всички тук весело посрещане на новата година и коледа! Много живот и здраве, без контузии, хубави тренировки и радост в семействата. Наздраве!

Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.12.17 19:45.

17.12.17
20:51

Добре си се насочил към качества като гъвкавост - никак не са излишни.

18.12.17
07:46

казано от Boby_ на 17.12.17, 20:51:

Добре си се насочил към качества като гъвкавост - никак не са излишни.

Ами ще го мъча. Аз и преди уж тренирах тези неща, но по скоро съм си мислел че правя нещо. Сега ми е по структурирано уж 🙂

25.12.17
22:06

Честито рождество Христово! Бъдете живи и здрави!
Днес си отбелязвам една контузия, която се надявам бързо да отмине в кръста. Братовчед ми футболист ми показа едно вдигане от корем, което не го разбрах отначало и изпуснах на кръста, та последствията не са приятни. Няма ми нищо, но упражнението е специфично и една секунда липса на контрол и ... Усещам че ще имам проблеми с това. Утре ще си покаже, дано да имам късмет покрай коледа

01.01.18
18:11

За много години на всички, да сте живи и здрави и успехи през новата година ! Също така никакви или много малки болежки 🙂

Кръста ми мина за около 3 дни, но тези сложните упражнения по време на вечеря уж само за малко ще ги избягвам 🙂
Общо взето си тренирам леко покрай празниците, като наблегнах на халки основно и false grip. Общо взето не слагам талк и е мъчна работа, трудно ми е още но с времето се надявам да мога да държа повече и да не го изпускам. Сега почти успявам на негативно силово да го задържа хвата, но после се пускам почти веднага.

02.01.18
07:51

тц, тъкмо да излизама да тренирам, че времето топло. Нещо ми изглеждаше странно тъмно, то се оказа че вали сега дъжд та се носи. Липса на малшанс ... ще трябва вкъщи.
това време малко е притеснително вече с тези високи температури .

02.01.18
10:17

казано от kaloyan на 02.01.18, 07:51:

Липса на малшанс ... ще трябва вкъщи.

Поредния футболен спецЯлиС 😂

02.01.18
12:16

казано от Brown Bomber на 02.01.18, 10:17:

казано от kaloyan на 02.01.18, 07:51:

Липса на малшанс ... ще трябва вкъщи.

Поредния футболен спецЯлиС

Класиката си остава завинаги 🙂 няма как.

02.01.18
12:21

Днес малко разтоварване, след като я карах леко по празниците. Та си ми беше трудно.
Пробвам се да пиша упражненията на български, тъй като попаднах на някакво мнение в някой дневник. Там се споменаваше че било или модерно или да се прави на модерен дадения човек.
Всъщност не е така. Понеже сме 21 век, доста хора използват интернет като информация и оттам научават  за първи път упражненията, съответно ги записват така. Още повече, някои си произлизат от английски и не звучат добре написани на български, но да пробвам.

Загрявка

1. Клекове (20X)
2. Човекът паяк лицеви опори с придвижване напред 6 метра (4X)

Повторение 2X

Кръг 1

1. Набирания надхват (Широк, Раменен, Тесен) + задържане (3X всяко)
2. Кофички и Л - седене със задържане (6, 4, 2)
3. Австралийски набирания (Широк, Раменен, Тесен хват) + задържане (5X всяко)
4. Човекът паяк лицеви опори с придвижване напред 6 метра (2X)
5. Лицеви опори (макс) (13-10-11)
6. Кофички на прав лост (8X)

Повторение на целия кръг 3 пъти

Кръг 2

1. Разходка на стена (X3)
2. Пика лицеви опори + задържане (10X)
3. Набирания подхват - (макс) (8-8-9)
4. Коляно към лакти трицепсово разтягане - 10X
5. Л - седене (макс)

Повторение на целия кръг 3 пъти

Общо време 50 минути, трудна работа и едвам спазвах почивките, даже ги нарушавах.

04.01.18
22:38

Ходих днес на протест за Пирин. Имаше доста хора, млади и такива с деца. Беше неорганизирана работа, ама така е като не е платено а е спонтанно.
По новините гледах са казали че сме се събрали “еколози” само че аз не съм еколог, както и много други хора които са на протеста.

Така или иначе надежда няма, но пък виждам че и другите хора не искат да оставят така нещата да минат задкулисно, затова че продължаваме напред.

09.01.18
11:19

Добър ден, днес записвам сутрешната тренировка да не е съвсем без хич. Довечера продължавам ..

Загрявка
1. Лицеви опори (10X)
2. Стойка на стена (30 Secs)

x2

Кръг 1
1. Набирания раменен надхват (Макс) (12,12,10)
2. Кофички към лсит седене и обратно (6, 4, 2)
3. Набирания подхват (Макс) (8,8,7)
4. Човекът паяк лицеви опори с придвижване напред 6м (2X) общо 16
5. Рамо към Рамо (10x)
6. Пика лицеви опори + задържане (10X)

x3

Кръг 2
1. Половин бърпи - 10x
2. Вътре вън - 12x
3. Планк страна към страна - 20x
4. Планк коляно лакти - 15x на крак
5. Подвигане на крака от висене лост (10X)
6. Подвигане на колене от висене лост (10X)

x3

Общо 47 минути, нещо не съм в най-добра кондиция. Моткам се и горе долу наближавам 30-те секунди почивки.

25.01.18
08:52

Здравейте. Тренировките си вървят, но ще сменям схемата. От март тренирам с голям обем, тъй като си бях поставил цели, които така и не постигнах. Общо взето постигнах резултати, но хванах платото, причините са много. Най-вече това че вкарах допълнителни занимания и не можех да се възтановявам добре.
Сега ще си сменя програмата, пак със собствено тегло за момента, но ще е по силово ориентирана с по малък обем поне до март месец.
Също така от предната седмица започнах да пия през ден ... вече не е всеки ден 🙂 и там си направих режим.

28.01.18
21:58

Вчера ходих в Перник на кукерския събор. Общо взето за първи път ходя в този град, голям празник е това. Много хора, няма нищо общо с 7 000 които казаха че са там. Много повече са. Общо взето много готино празненство за перник и околията че и не само, а пък си изкарват и по някой лев. Лошото е че става много комерсиален и там яко скара бира ... лошо няма.
Ходих и днес за първи път по боровец. За този сезон не съм виждал толкова малко сняг. По маркуджих клековете си стоят, съответно надолу и по ястребец към кабината имаше повече камъни от колкото сняг.
Общо взето писах в един дневник, че ще има газ, ама нямаше.  Слаба работа, като за първо каране. Иначе си беше страхотно време. На първата снимка се вижда метерологичната станция на Мусала а на втората Черни връх и витоша и от там цялата мараня и сгмеч.
Общо взето хубава дни.

29.01.18
17:21

Тренировката днес.

1. Загрявка
Скачащ джак 60
бърпита 12

Мобилност - 15 минути

2. Стойка на ръце практика 10 минути
лице към стена и отлепяне

3. Вработваща тренировка

1а. Набирания 10,10,8
1б. Кофички 10,10,6

2а. Хоризонтални набирания 10,10,10
2б. Диамантени лицеви опори 10,10,10

3а. Л-седене с обърнати китки и свити колена 8-10 сек.
3б. Колелце от колене 6,6,6

4а. Клек на един крак асистиран х 6,6,6
4б. Страничен клек 10,10,10

2 минути почивки между сериите

4. Стреч - 10 минути

Всичко 1 час и 20 минути.

Общо взето л-сита с ръцете на обратно ми скофти положението, мъчна работа ще трябва малко повече мобилност. Кофичките също ме затрудниха, понеже им променям техниката правя ги много бавно и дълбоко.

31.01.18
11:15

Тренировката днес.

1. Загрявка

Мобилност - 15 минути

6 x около минута задържания

3. Вработваща тренировка
Всичко с 10 кг жилетка.

1. Набирания 5,5,8
2. Кофички 5,5,7
3. Хоризонтални набирания 6,6,6
4. Диамантени лицеви опори 5,5,5
5. Л-седене стандартно от земя 8-10 сек.
6. Колелце от колене 5,5,5
7. Клек на един крак асистиран х 5,5,5

2 и по малко минути между упражненията, че ме хващат нервите

Не се организирам добре с времето и сега ми се получават дълги тренировките, така че накрая не ми остана време за стреч. Но това е временно докато се наглася по добре. Още някоя и друга седмица/месец нагаждане и вмъкване и разместване.

Времето навън ме тревожи, работата не е на добре. Февруари като дойде, дори една седмица да има топла, не е добре.

Иначе пускам отдолу един линк към една статия, която се отнася за дълбокия клек и излеваните причини защо при много малко хора се получава.
Общо взето е заради недостатъчната дорсифлексията на глезена. Това е доста често срещан проблем, тъй като хората си обръщат като цяло по малко внимание на глезените и китките.
Разбира се след глезена има и други причини за ограничение на мобилния клек.
Там са включили един елементарен  тест за проверка флексията на глезена. Общо взето 11 сантиметра е марката от там надолу пречи.

https://posturemovementpain.com/2012/11/27/the-1-reason-why-people-find-deep-squatting-difficult/

П.С там също така пише нещо важно, че теста на японеца е със събрани крака, тъй като някои хора компенсират чрез “arch collapse ” което също не е добре.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 31.01.18 11:34.

31.01.18
11:23

.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 31.01.18 11:34.

02.02.18
11:24

Тренировката днес.

1. Загрявка
60 джака и 12 бърпита

Мобилност - 15 минути

с лице към стената
1 x около минута задържания
5 x 30-40 секунди

3. Вработваща тренировка

1. Набирания 10,10,10
2. Кофички 10,10,10
3. Хоризонтални набирания 10,10,10
4. Диамантени лицеви опори 10,10,10
5. Клек на един крак асистиран х 10,10,10

6а. Л-седене стандартно от земя 10-12 сек.
6б. Колелце от колене 10,10,10

Разтягане:
1. Германскo висене с обратен хват
2. l-arm stretch
3. Cobra
4. Lunge stretch
5. 3 point bridge

1 час и 48 минути от начало до край. 

Общо взето експериментирам.
При мобилноста тъкмо оправих дълбокия клек и трябваше да започна да оправям гърба и прибрах краката да са успоредни а не отворени и пак греда. Хип флексора не ми позволява да клекна дълбоко. С по разтворени крака няма проблем. Обаче връщам отначало, тъй като искам да имам мобилност и в двата варианта, кво да се прави.

При стойката същата работа, връщам я обратно на стена за да я изправя и да е хубаво права а не някакви криви работи. Ще правя едно и също докато стигна по около над 1-минута задържане за поне 5 серии, като целта е 1 минута и 30 секунди

л-сита от земя не е добре и там крива работа.

Германското висене с обратен хват е много хубаво упражнения за разтягане и заякване на сухожилията по и бицепса. Отначало трябва внимателно че удря в лактите директно. Но пък и за раменнната става също е супер. Ще гледам да го правя редовно, ама станаха много работи.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 02.02.18 11:26.

05.02.18
11:51

Тренировката вчера.

Загрявка:

1. Планински катерач 60
2. Бърпи 15
3. Клек 15

Мобилност 10-15 минути
+ Hollow body hold, Arch body Hold, Plank Hold, Reverse Plank Hold, Side Plank Hold
всяко по 30 секунди

Стойка с лице към стената към 10 минути
4 х 45 секунди

Тренировка:
1. Л набиране на халки 6,6,6
2. Кофички на халки 5,5,5
3. Широко гребане от ниско на халки 5,5,5
4. Лицеви опори на халки ниско 5,5,5
5. Асистиран клек на един крак 20 см, 5,5,4
6. “колелце” от колене на халки 6,7,8
7. Лсит на халки (позиция за кофичка) х 15 секунди

Разтягане/Мобилност + малко компресия
1. False grip hold на халки 30 и 15 сек.
2. Германско висене 2 х 15-на секунди
3. Мост от глава 2 х 15 секунди

1. Pike hold 2 х 30 сек.
2. l-arm stretch x 30 сек.
3. Kneeling lunge x 30 сек.
4. Cobra x 30 сек.
5. Компресия

Общо 1 час и 50 минути.

Бележки: Общо взето стабилен на халките, но пък са закачени сравнително ниско.
“Колелцето” е по лесно за корема, но натоварва повече рамената от истинското. На клек-а зор, ще трябва по скоро да вкарам и  глут хам рейз подобни, че не става само така.
Хубави тренировки стават на халките, голям са кеф.

По долу съм добавил линк малко за компресия, тъкмо се вижда една от разликите като става въпрос за пръсти към лост. При кросфит-а е още по добре, освен цялата липса на мобилност обикновено ги правят със здраво лашкане и трябва да си повече от силен за да  не изцъклят сухожилията по лопатките.

06.02.18
11:08

Тренировката днес.

1. Загрявка
60 джака, 15 бърпита 15 клека

Мобилност - 15 минути

2. Стойка на ръце практика с лице към стената
3 x 50 секунди
1 x 30-40 секунди

Тренировка

1. Набирания 11,11,9
2. Кофички 10,10,11
3. Хоризонтални набирания 10,10,11
4. Диамантени лицеви опори 10,10,14
5. Клек на един крак асистиран от 35 см х 6,6,6

6а. Колелце от колене 12,7,8
6б. Л-седене стандартно от земя на трупчета 10-12 сек.

Разтягане:
1. l-arm stretch
2. cobra
3. kneeling lunge
4. lounge chair stretch

Общо взето днес беше трудничко, не се бях възтановил от вчерашните занимания + това че вечерта пийнах едно хубаво вино и ракийка. Ще трябва по концентрирано преди тези тренировки и да се спазва малко по нормален режим.
Клека на единия крак го правя само с докосване, а не сядане и ме затрудни доста. После на л-сита и колелцето смених местата и в резултат на това нещо сбозих.
Разтягането и мобилноста отгоре отгоре, не ми остана време да правя някои от нещата и тн... за сметка на това пък закуската беше в унисон след снощи. Един приятел си забрави баничка и кекс в колата. Та хапнах варени яйца и баница 🙂. Кекс има и за после .... идилия

07.02.18
12:06

Днес правих сутринта малко мобилност и фоум ролер после. Снощи бях на рожден ден и пак с алкохола 50 50… Изпих 2 големи ракии Кортен после още 1,5 18 годишен джеймисън и като се прибрах още 2 глътки Джони.
Но за сметка на това днес нищо ми няма, Кортенската ракия във всичките и варианти може би е една от много малкото истински ракии останали по пазара. Друг път от 2 ракии ми е гадно ли гадно. Ако ви се наложи да пиете в кръчма някой път, поръчвайте си от нея.
Днес мисля да си почина от всякакъв алкохол, а може и утре ако днес ми хареса 🙂

08.02.18
11:14

Тренировката днес.

1. Загрявка

Мобилност - 10 минути

Стойка на ръце практика 10 -15 минути
с отлепяне и задържане

3. Тренировка

1. Набирания 5,5,5 18 кг
2. Кофички 3,5,6 18 кг
3. Хоризонтални набирания 5,5,6 18 кг
4. Диамантени лицеви опори 2 х 18 кг - 3 х 10 кг, 5 х 10 кг, 10 х 10кг.
5. Клек на един крак асистиран 5 х 10 кг от 40 см, после 5,5 от 30 см без тежест
5. Л-седене от земя  на трупчета 20 секунди, 12 секунди от земя и още 20 сек от трупчета
6. Колелце прав негативни 5,4,3

Малко с тежестите объркахме работата и се получава малко комично е така съм се нагласил ... Иначе пропуснах стреча и мобилноста накрая, нещо бях гладен и тренировката се проточи и трябваше да избирам да хапна или да разтягам.
Хапнах варени яйца, шунка и сирене и ударих една чаша домашно вино, не можах да издържа и много хубаво ми стана 🙂

10.02.18
14:33

Светът е олимпиада. С удоволствие ще наблюдавам, дано се получи някаква изненада при нашите. Има много интересни дисциплини, които ще наблюдавам когато мога въпреки разликите във времето.

Тренировката днес.

1. Загрявка
а. 60 планински катерача, 15 бърпита 15 клека

б. Мобилност - 15 минути

в. х 45 сек. hollow body hold, arch body hold, plank hold, side plank each side

г. Стойка на ръце практика с лице към стената
6 х около 10 мин

2. Тренировка

1. Набирания 10,10,11
2. Кофички 10,10,12
3. Хоризонтални набирания 10,10,11
4. Диамантени лицеви опори 12,12,13
5. Клек на един крак асистиран от 35 см х 8,8,8
6. Л-седене стандартно от земя на трупчета 20 сек от земя 2 х 15 сек
7. Колелце от колене 10,10,10

3. Разтягане:
1. German hang 4 x 20-30 сек.
2. l-arm stretch

Foam roller

Общо взето коригирам упражненията и снимам. При кофичките имам нужа от корекция още но това е свързано и с мобилноста на раменната става. Клека на един крак ми е труден, но то аз имам издръжливост в краката и почти никаква сила затова че е нормално.

На снимката е немското висене в подхват. Много хубаво упражнения за бицепса и раменете като рехабилитационно а пък и не само. Правя варианта от ниско, тъй като е трудно в подхват, даже хвата ми изпуска, ама и лоста не е много добър и много се пързаля.

П.С - Забравих да допиша храната. Пилешки пържоли с гарнитура булгур с лютивка домашна, една чаша вино и малко ракийка. Булгура много ми харесва и е идеален.

Другото е след дълги наблюдения на кръвното сутринта го измерих 123 на 81 при пулс 57. Това е така от няколко седмици. Преди това тренировките бяха повече с много голям обем за мен и то в продължение на месеци. Явно се оказва че съм претоварвал защото тогава кръвното ми беше доста нестабилно към 135 към 90 - 90 и нещо.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 10.02.18 14:49.

10.02.18
15:03

Влади Зографски току що направи един добър скок ..

11.02.18
19:44

Днес правих леко мобилност.

Стойки на ръце

• Frogger - 5 min
• High Frogger - 5 min
• Banzai Frogger - 5 min

4 кръга от по долните всяко по 30 секунди

• Banzai Frogger
• Bear
• High Frogger
• Monkey
• Frogger

1. German hang 4 х 20 сек
2.  False grip advanced tuck front lever 5-6 x 20 sek

12.02.18
09:43

Тренировката днес.

1. Загрявка

Мобилност - 10 минути

Стойка на ръце практика
3 x 30-40 сек.

3. Тренировка

1. Набирания 5,5,5 18 кг
2. Кофички 5,5,5 18 кг
3. Хоризонтални набирания 8,7,7 10 кг
4. Диамантени лицеви опори 5 10 кг

Стреч:
Германско висене

Вчера бях навън и някакви климатици ми духаха и нещо гърлото започнах да усещам. Веднага предприех мерки, върнах се вкъщи и ударих 2 ракии, после вино и уиски. Още на втората ракия ми мина гърлото. Обаче пък не ми беше добър съня, станах тази сутрин по рано да тренирам, че да имам време. Уж ми беше добре но като започнах, бях много омекнал, помъчих се малко и реших да прекратя тъй като и довечера имам занимания.
Всеки път забравям че след лечение е по добре да се почива и да не се зори човек, аман заман.

14.02.18
11:18

Тренировката днес.

1. Загрявка
а. 60 джака, 12 бърпита

б. Мобилност - 10 минути

2. Тренировка

1. Набирания 11,11,11
2. Кофички 11,11,11
3. archer Хоризонтални набирания (краката на земя) 14,12,12 (7-6 на ръка)
4. лицеви опори на една ръка отвисоко 6,6,6 на ръка
5. Клек на един крак асистиран от 35 см х 8,8,8
6. Reverse Hyper Alternative 6,6,6

3. Разтягане:

Общо взето след рождени дни и тн ... няма да пиша подробности, днес ми беше вече светъл ден, та потренирах и сутринта освен вечер. Не ми остана време и доста съкратих от тренировката.
Оставих някои от упражненията и стойката, както и мобилноста за вечерта.

От утре съм на ски за 3-4 дена, няма да правя никакви изгъзици с алкохол и прочие, ами сериозно.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 14.02.18 11:18.

14.02.18
22:24

Вечерта си направих танците, преди това отделих време на стойката на стена и свободна, ще си спестя коментарите понеже няма какво да се каже положително.

След като вкарах лицева на една ръка и reverse hyper alternative, изключително нетипични позиции за мен и въпреки че знам на теория техниката, ефекта веднага се показа. Дясното рамо ротатора малко е болен, а от другото в кръста има лек дискомфорт, който аз лично не обичам, въпреки че не ми пречи.

Аз утре заминавам за Пампорово но там по случайно стечение на обстоятелствата станаха поред няколко неприятни инцидента. Първо един бордист блъсна едно дете много сериозно, после един човек почина докато е карал ски и днес някакви хора са се самоубили, тъжна работа ....

Но основната причина да пиша е, понеже забравих че днес е 14-ти. Затова честито на всички влюбени, принудени, недолюбени и загубени.
Искам да честитя и Трифон Зарезан на всички ценители на хубавите напитки, хубавото българско червено вино и домашна ракийка.

Бъдете живи, здрави и наздраве !

19.02.18
11:44

Тренировката днес.

1. Загрявка

Мобилност - 10 минути

2. Тренировка

1. Набирания 5,5,6 18 кг
2. Кофички 5,5,6 18 кг
3. arch Хоризонтални набирания 6,5,5 (на ръка) 10 кг
4. arch лицеви опори 5,5,5 (на ръка)10 кг
5. Пълен клек на един крак с придържане 5,5,5 (на крак)
7. Колелце прав (непълно) към стена 5,5,5
8. Л-сит китки страни 10,10,10 сек.

Стреч:
Бързо разтягане и малко упражнения за рамо.

Арчър лицевите опори са ми трудни, ще трябва да отделя внимание на техниката. От колелцето прав, корема ми направо се къса, даже в рамото не усещам толкова натоварване.
Хубавото време и ваканцията свърши бързо, но за сметка на това си резервирах за средата на март за седмица. Малко снимки, аз общо взето по толкова правя от 2 до 3 🙂

22.02.18
00:15

Тренировката днес.

1. Загрявка
а. 60 джака, 12 бърпита

б. Мобилност - 10 минути

2. Тренировка

1. Набирания 11,11,10
2. Кофички 11,11,8
3. archer Хоризонтални набирания (краката на земя) 12,12,12 (6 на ръка)
4. archer лицеви опори 8,8,6 на ръка

Леко разтягане.

Тренировката днес беше орязана, тъй като предния ден нещо пийнах малко повече и не ми остана време.
Вечерта бях на нощно ски на Боровец и ми беше едно от най-яките карания от години насам. Условията бяха перфектни от 18.30 до 21.30 много плътно, картата 22 лева и дори за паркинг не ми взеха пари. Това ще бъде традиция, нито има хора, времето тихо, голям кеф.

22.02.18
11:38

Днес сутринта направих малко мобилност и предна везна със сгънати в коленете крака и малко стойки ...
Чувствам се идеално днес. Винаги когато съм се качвал в планина дали на ски или на преход на следващия ден съм в идеално състояние. Дали затормозен психически или физически уморен, веднага след това нещата стават много по добре. Естествен допинг, препоръчвам го горещо.
Довечера продължавам с другите занимания ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 22.02.18 11:38.

23.02.18
13:26

Тренировката днес.

1. Загрявка
1. Планински катерач 60
2. Бърпи 16
3. Клек 15

Мобилност - 15 минути

2. Тренировка

1. Набирания 5,5,7 18 кг
2. Кофички 5,5,7 18 кг
3. arch Хоризонтални набирания 6,6,6 (на ръка) 10 кг
4. arch лицеви опори 6,6,6 (на ръка)10 кг
5. Пълен клек на един крак с дъмбел 4кг - 3,3,2 (на крак)
7. Колелце прав (непълно) към стена - 3,3,3
8. Л-сит китки назад от земя 10,10,10 сек.

Стреч:
Не

Лицевите са ми трудни определено. Започнах да правя пълен клек на един крак с дъмбел, който всъщност ми помага за баланса и коменсира лекия недостиг на мобилност. Като цяло имам още работа по мобилноста, тъй като компенсирам със сгъване на гърба.
Колелцето го правя още по ниско като гледам да задържам когато стигна най-ниска точка и да не подпирам на стената а само леко да я докосна.
Лсит-а обърнах пак китките и го правя така, малко по добре мобилноста, обаче почти не отлепям краката от земята.
Reverse Hyper Alternative също му коригирах техниката и по натам ще правя малко по тежки варианти.

23.02.18
14:29

казано от kaloyan на 23.02.18, 13:26:

Започнах да правя пълен клек на един крак с дъмбел, който всъщност ми помага за баланса и коменсира лекия недостиг на мобилност.

А пари за ортопед започна ли да събираш? 🙂 В България операция на кръстни връзки ще ти излезе по-евтино, отколкото при вас, но все пак трябва да си подготвен, щом ще правиш клек на един крак с допълнителна тежест.

Сори за иронията, петък в края на тежка седмица е. 🙂

23.02.18
15:13

казано от Boby_ на 23.02.18, 14:29:

казано от kaloyan на 23.02.18, 13:26:

Започнах да правя пълен клек на един крак с дъмбел, който всъщност ми помага за баланса и коменсира лекия недостиг на мобилност.

А пари за ортопед започна ли да събираш? 🙂 В България операция на кръстни връзки ще ти излезе по-евтино, отколкото при вас, но все пак трябва да си подготвен, щом ще правиш клек на един крак с допълнителна тежест.

Сори за иронията, петък в края на тежка седмица е. 🙂

Аз поради тази причина специално се завърнах в България, не съм в Ирландия вече 🙂🙂
Иначе офтопика е добър. Последните месеци се опитам да си оправя мобилноста в долната част на тялото и разтегливоста, понеже по много причини одървям здраво. Та правя доста неща.
Общо взето целта ми е да правя дълбок клек с изправен гръб, бос. Като под дълбок клек визирам, това което прави едно дете да кажем на няколко години.
За да може да клякаш на един крак трябва да имаш много добра мобилност и разтегливост а повечето хора я нямат по много причини. Според мен клека на един крак е безвреден ако се спазят всичките условия преди да започнеш да го правиш и го натоварваш постепенно.
Дъмбелчето е повече за равновесие отколкото за допълнително натоварване.
Използвам ги тези едностранни упражнения за изравняване поне малко силата на лява дясна страна. За клека на един крак нямам знания за неговата вредност, можи би е интересно да се провери, разбира се ако усетя че има проблем ще се преориентирам. Като цяло наблюдавам резултатите, снимам се за да си гледам техниката и тн.

П.С Току що написах и видях тази статия, аз по скоро съм на това мнение. Макар че знаеш всеки човек намира информация, която подкрепя това в което вярва 🙂

https://barbend.com/are-pistol-squats-bad-for-your-knees/

Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.02.18 15:18.

Между другото, това с децата е доста голям мит - почти всички деца клякат с котешки гръб и това си е съвсем естествено; както и т.нар. 3rd world squat пак гръбнака е във флексия, включително и в лумбалната област. Да не говорим за пропорциите на торс/бедро/тибия при едно малко дете и при възрастен.

Да, мобилността е важна, ама няма много смисъл от нея, ако ти е самоцел 🙂 Виж гъвкавостта на мускулите е нещо, което е важно качество, дори и да е самоцел.

p.s. и силата хаха 😄

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 23.02.18 15:29.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1