Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимДнес имах работа с ходене и движение, но не го пишем като тренировка. Следобяд успях да изляза бая натиснах колелото направих 1 час и 15 минути. Пулса обаче вече започва да пада. Утре ще направя май едно бягане, само че още не знам дали няма да има работа ... Затова че само си мисля сега из форума.
Ами вчера не ми беше много добре, прекалих с натоварването, тъкмо се бях оправил и дадох прекалено много газ с колелото. Съответно днес съм като парцал и нещо гърлото ми не е ок ... Хем знам че тряба да внимавам, хем ме увлича ... абе .. Утре дано да съм добре вече. Отбелязвам си 6 точки плиткоумие.
Умряла работа, по-добре съм днес, пия разни парацетамоли, чайове, но мие още отпаднало и ще си натискам парцалите. Мислех да ходя да бягам. но се отказах ..Още повече да не си правя сметка без кръчмар, че то без това днес е критичен ден или утре ще съм супер или ше е влачи още.. Но ми стига и работат и другите неща. Утре ще е деня, а в сряда сутринта се връщам към София ... Там май мисля за първи път да се кача на Витоша ....
Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.02.24 12:36.
Добре добре, понеже бях на парацетамоли, обаче сега след 16.00 станах на парцал. Ще пия освен ракиите и 2 нурофена и 1 парацетамол, тъкмо да завъртя комбинацията. И още отсега се репча че утре ще ходя да бягам ... и ще ида ... на две ракии болен и лежейки е лесно, да видим утре сутринта ... Но съм много ядосан ... Само че за разлика от други хора, когато ме е яд и съм изнервен, гледам да наказвам себе си ... а не тези покрай мен .. Въпреки че тук последните години разбрах една поговорка, която аз никога не съм я спазвал “Приятел в нужда НЕ се познава” :) Наздраве !
Когато си болен, по-добре не тренирай. Ще станеш само по-зле. След няколко дена ще се оправиш и ще си продължиш с тренировките. Не е болка за умиране ако не тренираш, когато си болен.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 27.02.24 10:21.
Ами прав си братле ..... Аз днес освен моята работа, трябваше да върша и някакви други неща ... Така ги направих, че ми беше зле, че направо си загубих 2-3 часа мъчейки си и накрая една елементарна грешка, ми затри целия труд, тук говорим за извличане на едно вещество, което го загубих, а се блъсках сам, а не грешка тип софтуер. Просто бях супер неадекватен, сега пак съм добре и на кеф ... Докато не дойдат следобедните часове. ... Значи от събота вечерта, се надявам утре да съм ок. Ако това не се случи, вместо на рехабилитация, отивам на доктор ... Няма да има измъкване с тази имунна система, ако не се бях претоварил, сега щеше да съм добре ... Но е това е , грешки постоянно ....
Но да не съм тренирал днес, макар и да движих доста ... Утре ще е по-добре .. !! :)
П.С—- иначе получих тази вечер голям бонус, носа ми се запуши на тапа. Аз от повече от 20 години не си спомням така да се е запушвал, даже да не са повече...Просто за последните 20 не си спомням. :) И е брутално понеже аз съм се отучил да дишам и издишам през устата. Особено с бягането само нос - уста.... И сега направо си задържам дъха докато се усетя. :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.02.24 20:49.
То така или иначе когато си болен имунната ти система е ангажирана. Та да се възстановяваш и от тренировка още повече й се отразява. Бях чел някъде съвет по въпроса (не твърдя, че е верен), ако си болен. Та: Ако те е ударило от врата нагоре, т.е. хреми, главата те върти леко, гърлото ти стърже, можеш да тренираш. Ако е от врата надолу, т.е. хрипове в белите дробове, кашлици, разстройство, както и температура, отложи тренировките.
казано от Dydo на 27.02.24, 20:47:
То така или иначе когато си болен имунната ти система е ангажирана. Та да се възстановяваш и от тренировка още повече й се отразява. Бях чел някъде съвет по въпроса (не твърдя, че е верен), ако си болен. Та: Ако те е ударило от врата нагоре, т.е. хреми, главата те върти леко, гърлото ти стърже, можеш да тренираш. Ако е от врата надолу, т.е. хрипове в белите дробове, кашлици, разстройство, както и температура, отложи тренировките.
Дидо при мен е само горе и съм сигурен, но въпроса е че съм на парцал, първите дни ми беше лошо и не ми се ядеше и всяка една работа с движение зор ... Ама те горе долу от събота вечерта са минали ...3 дни и малко ... Ама явно ще си го изкарам както трябва , най-вероятно цяла седмица.. Но не е поне засега като предния грипп ... Надявам се !!!! :) Хем е гадно, хем не се усеща да е чак толкова гадно .. И има една постоянна много лека болка в гърлото ... Която хем я няма, хем се появява следобед-привечер. И ти показва, че може и да не се оправиш на другия ден, както си мислил вечерта..
Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.02.24 20:53.
Е когато плюс това си и отпаднал, пасувай. Защото не е като единствено само да се сополявиш, да покашляш, но да си си енергичен.
Явно това се оказва т.нар “настинка” което си е пак вирусно. Днес пътувах и съм доста по-добре, ходих на разходка по баир и няма този проблем с кондицията както при грипа и тн ..
Гадно е, но няма последствия. Основното нещо при него е че засяга горната част (гърлото нагоре) без никакви последствия и температура. Ама пак през това време имаш слабост особено следобяд ..
Описвам го, понеже за първи път разбирам разликата между заболяванията. .... Преди ми трябваше една нощ за да се оправя ...
Вчера, за първи път се изпотих и днес съм добре .... А когато ми е била наред имунната система това става веднага на първата нощ и на другия ден съм добре ..
А да, отделно като бонус, малко ми прокърви някой венец и ми се схвана една от жилите на врата , но сега се оправят ...
Мнението беше редактирано от kaloyan на 28.02.24 22:46.
Днес на рехабилитацията правих 3 х 20 сядане и ставане на нисък степер, 3 х 20 клека на баланс полутопка, 3 х 20 клека с опрян гръб на топка, 3 х 10 напада на крак на баланс топка, 3 х 20 изтегляне на ластик с изпънат крак, 3 х 20 високо качване на единия крак. ... 10 минути вело ,,, и дали нямаше нещо друго. Добре ми понесе без проблем, май вторник може и за последен път да се видим и продължавам сам, добре са нещата.
Настинката си замина, но ми е едно такова още омотано, нито кашлям, нито кихам и хрема няма ... Някак си изведнъж замина.
Днес направих на велоергометъра 45 минути на 7ма степен. Гледах да не се мъча много че нямах време, а пък и от вчера имам мускулна треска. Утре много ми се ще да направя една Витоша сутринта и да разтъпча новите маратонко-обуща .. Най-вероятно на 90 процента ще отида ... Най-вероятно да се кача до Голи връх, но много зависи как ще съм ...
01.03.24
18:09
До междинна е сухо , ама нагоре гаранция е кал и мизерия. Не за друго ама да не предобриш
казано от Georgi Ivanov на 01.03.24, 18:09:
До междинна е сухо , ама нагоре гаранция е кал и мизерия. Не за друго ама да не предобриш
Абе, аз не бях гледал времето, кво да предобрям, като погледнах прогнозата, даже не ми се мърда и може и да не мръдна, не че времето ме е спирало. Обаче тъкмо се оправих от вирусите и да ида на дъжд и на кал, пак да се смажа ............ Бих си помислил, ама най-вероятно точно това ще направя ............. :):) Ще ида да припадна да се смажа и да се приключва :)
П.С—- утре го дават да е валежно и гадно :)
П.С 2—е като погледнах прогнозата веднага си коригирах нещата, утре ще мина с паркове и тн .. ще видя какво ще направя . . А ще изляза в неделя ... То човек трябва да вкарва и по малко акъл, иначе не става. Консултирах се тъкмо с един авер и се отказах за утре :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 01.03.24 20:16.
Днес се дотъркалях до Голи Връх, времето чудесно, аз фалит отвсякъде. Пак на гладно и жадно, едвам стигнах, най-бавното ми качване някога. Май за 2 часа и малко се дотатрузих. Но поне направих 1000 метра денивелация, раздвижих се .. Хубаво време уникално, без вятър. После като пенсионерите с автобуса надолу, като станах мускулите бяха бомбок. Най-вероятно утре ще имам поредна мускулна треска .... Ще пробвам следобяд да направя някакво раздвижване да не се скова ... Ами след близо 2 месеца, първо изкачване ...
03.03.24
16:28
казано от kaloyan на 03.03.24, 13:35:
Днес се дотъркалях до Голи Връх, времето чудесно, аз фалит отвсякъде. Пак на гладно и жадно, едвам стигнах, най-бавното ми качване някога. Май за 2 часа и малко се дотатрузих. Но поне направих 1000 метра денивелация, раздвижих се .. Хубаво време уникално, без вятър. После като пенсионерите с автобуса надолу, като станах мускулите бяха бомбок. Най-вероятно утре ще имам поредна мускулна треска .... Ще пробвам следобяд да направя някакво раздвижване да не се скова ... Ами след близо 2 месеца, първо изкачване ...
Под лифта ли ? Кака беше след междинна ?
Не е под лифта, под лифта, като заякна, сега по пътеката. Ами не е зле, просто преди голи връх си има разни петна със сняг и лед. Надолу няма проблем.
Днес около 1 час ходене + бягане. Като бягането е да кажем 35-40 мин, а останалото е ходене, не съм го гледал конкретно. Исках да раздвижа след планината. Но не мога да отлепа и пулса в небесата.
Може би това ми е най-слабата форма от 2011-та, тук започнах да пиша точно 2012, когато вече се бях захванал по-сериозно. Но поне сега мога да подобря по-бързо :) .. килограмите са 70.5 .. Тепърва ще засилвам тренировките... Евентуално ...
Днес на рехабилитацията 10 мин колело
3 х 20 клека + задържане 3 секунди на 90 с швейцарска топка оправяна в стената
3 х 15 дълбоки клека хванат за шведска стена
3 х 20 клека на баланс топка
4 х 20 стъпване на високо стъпало и слизане
3 х 15 алтерниращи подскоци на стъпало
Опитвам се да се сетя дали има още нещо. За първи път откакто ходя на рехабилитация се прибирам тичайки, :) .. Като се сетя преди по - малко от година как се мъчих с патериците по тоя маршрут.
За първи път откакто си счупих крака правя динамични упражнения, различни от бягането. Тях бях ги оставил за последно и им дойде времето и за тях .
1 година и почти 4 месеца минаха и остава още малко работа по коляното с упражнения да добие пълен обем и да позаякне и съм напълно “изцерен” .. дори и да съм имал съмнения, така като гледам накъде отиват нещата, отивам на 100 процента възтановяване ... Но за да го кажа това, трябва да си върна формата и натоварванията, които правих преди на 90 процента и без да имам болежки ... А пътят дотогава няма да е много кратък..
А клек, тяга, обръщане с клек и тласкане, изхвърляне от земя, набиране с тежест, кофи с тежест, Линда, Фран, Калсу.....КОГА?
:-)))))))))))
казано от Dydo на 05.03.24, 10:02:
А клек, тяга, обръщане с клек и тласкане, изхвърляне от земя, набиране с тежест, кофи с тежест, Линда, Фран, Калсу.....КОГА?
:-)))))))))))
Аз клек, тяга и обръщане си ги правих и преди да ми махнат железата, точно даже отидох по тоя работа да натрупам мускулна маса. Набиранията и кофичките с и без тежести винаги съм правил. Като последните години, правя по-малко кофички и повече лицеви опори и други неща за рамената.
Мисля да вляза пак в залата, но трябва да дооправя коляното и да имам добър диапазон на движение и тогава. Но ще е само веднъж седмично ...
Относно кросфит комплексите и този тип, засега не са ми приоритет и не ги правя . . Правил съм ги, принципно за моите цели са безмислени, затова че тях даже няма и да ги коментирам :)
Абе да се надяваме че ще стигна до такава форма, че да ми се доправят кросфит комплекси ... тогава и аз ще се радвам :)
Ами какво да кажа, точно 3 дни откакто съм писал последно, занимавам се със съвсем други глупости и съм толкова зает, че не съм тренирал нищо , освен да ходя напред назад .. ПРинципно можех да скалъпя нещо наистина, но нямах желание да го правя набързо .. измеждъ другото. Оправдания много.
Утре ще е деня най-вероятно, ама имам още работи които не съм свършил .. и не ми е ясно още кога ще тренирам.
Днес покрай работата, си спретнах една хубава тренировка и сега продължавам да движа ..
3 х 20 клека + задържане 3 секунди на 90 градуса с швейцарска топка оправяна в стената
3 х 15 дълбоки клека хванат
3 х 10 редуващи се напада на крак
2 х 20 стъпване на високо стъпало и слизане на крак + 2х20 слизане от по ниско стъпало
Една серия алтерниращи подскоци на стъпало ..
След всяка серия правих по 1 такава лицеви опоти за почивка ... Ако ми остане време по-късно ще излеза малко с колелото ..
Утре пак работа и разправии .. да видим докога .
Днес някак си успях да изляза с колелото, но асфалт понеже е гняс тук там. Поне имаше качвания и слизане. Малко над 20 км за 1 час и 5 минути, пулс среден 150.
Исках да отида да раздвижа задължително, понеже от вчера на здравия крак задното бедро имам мускулна треска, а на счупения нямам, което е да каже, че малко пренебрегвам здравия откъм упражнения. Освен това имам мускулна треска и малко попретоварени сухожилия, които връзват прасеца от долната страна. Най - интересното е че това е от упражненията които правя за слизане от стъпало. ..
Ще продължавам с упражненията, кардио формата започва да се връща, усещам го на изкачванията.
Вчера попаднах по телевизията на едно предване за едно момиче, бивша професионална скиорка, която се контузва доста тежко. ПАк подберицата, но може и по - зле да е . Познавам още една жена с такава контузия на ски ... И просто е завидно как успяват да се възтановят и колко важен е хъса и упоритоста .. Интересно е за гледане, стига да не ви се скъсат нервите от рекламите преди това ::))
https://www.btv.bg/shows/btv-razkazva/videos/btv-razkazva-vera-vjara.html
Десетки са с такива контузии,кой се възстановява повече,кой по малко...чак пък филм да се прави...
Само от моите най-близки приятели има двама с такива счупвания все от снежни спортове...и пак карат по пистите.
казано от nervak на 11.03.24, 11:33:
Десетки са с такива контузии,кой се възстановява повече,кой по малко...чак пък филм да се прави...
Само от моите най-близки приятели има двама с такива счупвания все от снежни спортове...и пак карат по пистите.
Абеее на мен ми харесва филма, не искам да отивам в другата крайност, но в крайна сметка и ти си прав. Да направят един филм, как с такава контузия, просто им е резнат крака, ама там не е интересно за телевизията ... Но в интерес на истината при точно такава контузия, процента на възтановените напълно хора е доста нисък .. Явно твоите приятели са в това число на късметлиите, защото там трябва и късмет.
Истината е че лекото раздвижване хич не ми помогна ... И мускулната треска ме овладява :) ... и забива.... Утре съм пауза, понеже ми се натрупа много работа преди работата. Ако се пооправя ще направя нещо следобед.
Истината е че от 10.03 т.нар тренировка, до днес имам нещо като мускулна треска и проблеми. Занимавам се все с неприятни работи преди и след работа, та не ми остава и време. Но днес реших да туря един х........... и излязох в 16.30 да побягам. Естествено блъскаше вятър доволно, но ако не бях излязъл, утре пътувам и имам срещи и петък е същата работа.
Та направих 8.7 км от тях 1.5 км са ходене, като 500 метра е в едната посока и 1 км в другата и то на стръмните баири ..
Аз очаквах заради тези мускулни трески да имам проблеми в бягането, ама явно това ми даде добра закалка, така че там нямах проблеми ...
Петък ще повторя същата тренировка, много малък обем беше и не ми се струва нормално толкова да ми направи проблем. Но явно ....
Днес,
15 минути велоергометър а 7ма степен
коляно към стена 2 серии
3 х 15 дълбоки клека хванат
4 х 30 секунди седеж на стена в ниско положение + набирания след всяко едно
2 х 10 редуващи се напада на крак + лицеви опори след всяка серия
Тук приключих около 40 процента от тренировката, заради работа .. и така .. сега ще компенсирам това с едно излизане с бягане по работно време. Сигурно към 15.00 .. А утре ще ходя в планината. Имаше някакво събиране от 20.00 днес с големите шефове, ама вчера така ми полазиха на дедовия, че хич и няма да ида и ще си почивам, за да мога утре да си направя хубаво ходене рано до Витоша.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 15.03.24 13:09.
Направих 6.7 км за 58 минути .. Тежко ми беше, имаше и немалко ходене 153 среден пулс .. Положителното е че когато минавам ходом, пулса много бързо пада, което по принцип е доста добър показател.
ПРи крака не усещам нищо, все едно е здрав. Относно него, имам една работа която я отлагам като последна и това е да подобря сгъването на максимално положение да е като на другия, засега е ограничено това без да ми дава проблем. Имам още малко да го заяквам и се надявам да изчезне тази много лека липса на чувствителност в страничните връзки . Но като се сетя доктора какво казваше на махането на железата “Тея не са важни, няма проблем” може и да постои така по-дълго.
Минавам другата седмица на рехабилитатора и в момента в който спра да ходя при него, най-вероятно ще спра да пиша и за контузията въобще.
Покрай пълното спиране на цигарите, ща не ща трябва пак да взема мерки срещу алкохола, не че пия много, но проблема при мен че е редовно. А навиците са най-големия бич и най-трудно се разрушават с годините.. Мисля пак да наблегна на това, да го разчупя.
Тука целия лозенец е бъкан с полиция, жандармерия и какво ли не ... Аз не мога да разбера, тея какво толкова ги пазят и докога. Конгреса на БФС е в маринелата.
Днес Драгалевци - Черни връх, бавно и славно. Точно за 3 часа и 30 минути, като от тях само 5 минути почивка и то основно събличане, обличане. После слизане до хотел Морени ... Мислех не зная по каква причина, да направя Драгалевци - Черни връх - слизане в Симеоново и по ниската пътека обратно в Драгалевци. Доста смешни планове, но в момента в който се качих на Черни връх ми стана кристално ясно, че това дето го мисля няма да стане. И на хотел Морени с автобусчето надолу. Краката са добре, утре сигурно няма да са много добре. Лицето ми е червено, добре че съм черен, иначе щях да изгоря, а сега просто ще почернея. Този път поне нещо взех за ядене. Сварих 4 домашни яйца и сутринта изядох 2 и една лъжица мед. Обаче си трябва малко захар, може и без и да не се яде, но понеже не е малка денивелацията, пулса е по висок и вече баш накрая се усеща доста.
Ами много съм доволен понеже ми се събира малко по-редовно раздвижване... Утре ще въртя велоергометъра най-вероятно и нищо друго. Може малко горна част.
То се оказа че нищо ми няма на краката и затова реших да отида да се кача на Мургаш от Бухово, понеже никога не съм се качвал на Мургаш, не ми е представлявал интерес. Обаче е много обзорен и гледките са един път, може би един от най-обзорните върхове, макар и нисък. Един път да се кача и то нямаше вятър, да не повярва човек.
15.5 км 1150 м денивелация за 4 часа и половина средния пулс 130. На отиване хванах през дерето, затова се позабавих малко, обаче пък .. На върха срещнах един човек и се заприказвах с него за контузии и майтапи, оказа се че той се качил с джипа до хижата. Аз се върнах хапнах и тръгнах да слизам и го гледам него, той тъкмо слязал и ми предложи, да ме стовари .. Аз въобще и не се замислих, направо идеално стана, иначе трябваше да трамбовам 15 км по един сравнително скучен път. Този маршрут е идеален за вело туризъм или за бягане, когато са ти здрави краката. Затова със сигурност ще го включа като тренировъчно трасе. Единствения минус е че лятото там най-вероятно е голям мармалад. Тъй като ходят чак отбори по мотокрос да карат в района, много джипки и най-вероятно много пушилка, това са му минусите, иначе е идеално ...
Пак не ядох нищо и го карах на гладно... Това е ок, обаче трябва да си слагам по нещо в раницата, прекалено подценявам нещата. Понеже по принцип съм свикнал така и знам че няма да имам проблем, обаче ...
Утре преди работа ще направя велоергометъра и ще поклякам и упражнения .. Много хубав уикенд се получи. .. А защо все пак отидох днес, освен че краката ми бяха добре, после другата седмица ще се занимавам с друга работа и въобще няма да стигна до планина. Затова така реших и не съжалявам, макар че ако не беше човека с джипката, сигурно щеше да ми дойде малко повече. Сега съм перфектно просто.
3 х 20 - дълбоки клека хванат
3 х 20 клека + задържане 3 секунди на 90 градуса и под с швейцарска топка опряна в стената в сс с предна везна с топка
3 х 10 напада на крак на баланс топка
3 х 1 минута баланс на баланс топката
3 х 15 алтерниращи подскоци на крак на степер
3 х 15 алтерниращи странични подскоци на крак на степер4
Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.03.24 09:29.
Днес сутринта 15 минути велоергометър и после работа по мобилноста около 30-40 минути, може и повече да е било ..
Следобедта 6.4 км от които за първи път бягам всичките км без спиране, само първите 400 метра които са стръмни ги ходя, докато загрея.
51 минути, среден пулс 172 ... :) .. и това с новия часовник .. Затова съм казвал много пъти на тези пулсомери да не се разчита, след 3тия километър този заби някъде мебду 187 и 190, което няма дори и приблизителен шанс да е реално. Беше някъде около 155.
Бяга ми се, ама не ми се ще на асфалт, но нямаше как, трябва ми раздвижване и въздух .. Проблема е че това е в конфликт с работата ми за мобилност .. Но горе долу понеже е по-кратко като разтояние, се надявам да няма регресия.
Утре ще съм при рехабилитатора да не забравя, там ще има гърч ,,
Вземи си един оптичен пулсомер за мишница или нагръден хубав на гармин и ще си сигурен в стойностите. Аз отдавна не ползвам часовника за тренировки. Друг е въпросът дали ти трябва.
казано от gotcha на 20.03.24, 18:37:
Вземи си един оптичен пулсомер за мишница или нагръден хубав на гармин и ще си сигурен в стойностите. Аз отдавна не ползвам часовника за тренировки. Друг е въпросът дали ти трябва.
Аз имам такъв за гърдите, той е точен, но не ми е удобен да ти кажа. По принцип го нося, основно за дългите натоварвания, когато са целодневни, за да мога да си го регулирам в ниските стойности, понеже не винаги успявах на усет да го разбереш.
4 х 20 клека + задържане 3 секунди на 90 градуса и под с швейцарска топка опряна в стената
3 х 10 напада на крак на баланс топка
3 х 1 минута баланс на баланс топката
3 x 30 високо качване
3 х 15 алтерниращи подскоци на крак на степер
3 х 15 алтерниращи странични подскоци на крак на степер
А не е ли ок вместо по 20 клека със СТ, да туриш някоя щангичка с 20-30-40 кг. и да правиш 3-ки, 5-чки. Леко, леко и ще стават нещата. Тамън и ядрото да позаякне/възвърне формата, че отдавна сигурно не си го напрягал.
казано от Dydo на 21.03.24, 11:53:
А не е ли ок вместо по 20 клека със СТ, да туриш някоя щангичка с 20-30-40 кг. и да правиш 3-ки, 5-чки. Леко, леко и ще стават нещата. Тамън и ядрото да позаякне/възвърне формата, че отдавна сигурно не си го напрягал.
Ами това както го гледаш така не е толкова леко. Особено тези на баланс топката и са много добри, понеже ти дават цялостна работа на крака. Като правиш клек на баланс топка, всичките малки мускули и стабилизатори се включват. Същото е като правиш баланс на такава топка на един крак за време. Упражненията които на клека включват задържане на позиция за време. За момента тези неща са ок за мен. В момента в който аз започна изцяло да си определям тренировките, без да ходя на рехабилитатор, което ще стане скоро, тогава ще включа и тежестите.... Просто към момент не искам да избързвам, въпреки че мина много време ..
Но то не времето което е изминало определя какво и как ще тренираш, а каква ти е моментната форма. То може и много време да мине, но ако си на едно ниво, няма как да искаш да скочиш направо на другото :) . . .Или по-просто казано, така тренирам защото към момента толкова мога :) и толкова намирам време и оправдание да го правя.
П.С - понякога не се изразявам добре, но да го напиша по просто .. Към моментното ми състояние, тези упражнения са добре. Това което ти ми писа, ще дойде и то.
И още едно нещо много важно пропуснах. Самия клек след 1 година и половина и проблеми с мобилноста в коляното и в сгънато положение, няма как да клякам с тежест на гърба добре, особено и след последната интервенция. Нещата са много добре, но има има време. Това което ми дадоха тук хората от форума ми помогна доста предния път и сега точно с този тип упражнения с тежест ще започна . :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.03.24 13:47.
Аз имах предвид пак върху топката, но с щанга. И като топката е опряна в стената няма и много да се дупиш, а ще държиш изправен гръб, т.е. ще си си хай бар клек. Можеш да ползваш по-малки дискове, за да не опират в стената.
Мнението беше редактирано от D_M на 21.03.24 14:33.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече