Днес сутринта се наканих и правих малко упражнения за глезена и малко ластици за рамената.
Доволен съм от състоянието днес. Очаквах малко кръста да се понатегне, ама му няма нищо. Мускулна треска в трапеца и лека в рамената. Както и задните бедра. То е нормално, тъй като така и не намерих достатъчно добро заместващо упражнение на тягата, след като започнах да тренирам без тежести.
Аз я правя в момента с прави крака и без да пускам щангата, понеже фитнеса разполага с тези възможности.
Да напиша и аз малко. Доста динамичен месец, пак не можах да правя достатъчно фитнес. Много се мотах обаче по планините и катерене и ски, добре са нещата засега.
Това което реших да направя, е тази година да изкарам Великденските пости, съответно да не пия и пуша. Вече 3ти ден не съм пил абсолютно нищо, а това не ми се е случвало с години и то доста. Съответно сутринта трябваше да ходя рано по планините и направо съм 6. Обикновено рано сутрин като тръгна и съм пил + някоя и друга цигара, тръгването ми е зле, поне първия час. Обаче сега направо летях, сигурно не е само от алкохола, но все пак си оказва влияние, то не е и да не пия малко :)
Нещата продължават с постите. Неделя спрях и млечните продукти както и яйцата.
Тази седмица е началото на истинския пост и е най-рестриктивната седмица, както и последната 7ма.
Тези дни съм предимно на салати и плодове, в много разнообразни варианти. Тази седмица е и без олио. Може би не съм съвсем стриктен, понеже си варя боб и киноа с различни билки и зеленчуци, но за това ежедневие което водя, можи би нямаше да се справя. Другото което консумирам са сушени плодове, както и пълнозърнест хляб и мед.
Днес ходих и на последното ледено катерене и след като се прибрах вечерта, правих един час интензивно натоварване.
Като цяло нещата са доста добре, очаквах да имам някакви по сериозни умори или проблеми, но не.
Първите дни имах някакво леко замайване в дадени моменти, но сега съм ок.
За момента не виждам никакви минуси, а само положителни неща. Кръвното ми се нормализира, доста по стабилно е. Чувството за стрес намаля доста.
Това го отдавам на това че спрях алкохола, както и шоколадо подобните и почти всякакви сладки неща.
Силово не знам как са нещата, понеже нямам в момента такива натоварвания, но кондиционно съм идеално.
Другата седмица не е толкова рестриктивна, ще видя как ще съм с времето, ако нещо започнат да вървят надолу нещата, може и да прекратя, но не мисля засега.
Килограмите съответно лекичко намаляват, но е още много рано за някакви заключения.
П.С - това което забелязах е че не ми е толкова топло вече. Аз държа на студено, но напоследък усещам промяна.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 05.03.20 21:59.
06.03.20
07:07
Сега виждам снимките от Вихрен. През Джамджиев ли го качи?
Сега виждам снимките от Вихрен. През Джамджиев ли го качи?
Да, когато го качвах в тези условия които бяха е елементарно, даже после слязохме по кабата. Сега вече е лавинарник. Иначе ако условията са по-кофти става доста по-сериозно, тъй като и трябва да слезеш по него.
Продължавам да си спазвам постите и нямам никакви проблеми до момента, освен че охлабих малко колана. Даже свикнах и се чудя още как е възможно.
Явно като се консумират много плодове и зеленчуци, няма проблем. Освен това и наблягам на киноа, булгур, ориз, леща и нахут, малко царевица. Абе има си бая разнообразие.
Също така май и възпаленията по сухожилията ми намаляха.
Ходих и по планините, вече затварям зимния сезон, мислех като традиция в края на сезона да ида да покарам за 4-5 дена ски, обаче ситуацията прецака нещата.
Сега ми е доста странно, тъй като съм свикнал постоянно да съм в движение, а сега трябва да стоя повече вкъщи. Тъкмо ще прочета на Стивън Кинг “Институтът” както и някои други за които нямах време. Интересното е че него го чета от дете и имам всичките му книги и май е единствения автор който продължавам да чета от детство.
Имам и друга работа - селска, която се чудя кога и как да организирам, ще го мисля. Но ще трябва да закъснея с някои неща, а не ми се искаше.
Тренировките си остават вкъщи, като може и да увелича бягането, понеже другите по кондиционни дейности отпадат засега.
Пожелавам ви успех и безаварийни вирусни дни.
Тренировките си вървят, откакто свалих килограмите и ми е много леко. По тази причина като излязох да бягам на пресечена местност се отнесох и бягах по-бързо, съответно после още се товарих и за малко да сгафя. Получих проблем с аддуктора, който чак след тест разбрах че е на път да стане много сериозен. Докато си ходя и бягам уж нямах проблем, една лека болка. Но като легнах, се оказа че не мога да си вдигна крака, съответно правих упражнения с ластици и почивах малко, да сега е добре, но за малко да го изтърва. Уж знам да не прекалявам с натоварването, когато не съм правил нещо в последните дни и пак .
Вчера се качих до Витоша по маршрут който е безлюден. Само да кажа че идеята на мерките е да не се събират повече хора на обществени места. Аз това съм го спазил на 100 процента.
После направих един ориз и така.. Продължавам си постите и ми е доста добре засега..
Мисля да напусна столицата тези дни и да отида в провинцията на място където мога да си тичам на воля из горите и няма да срещна жив човек.
Е кой ще те пусне да пътуваш?
Сега за работата ни правят пропуски.
И аз искам на вилата....ама хой.
Имам няколко варианта, ще видим по кой от тях ще мина, но няма да е проблем.
22.03.20
10:22
Сега за работата ни правят пропуски.
Това не знам от къде дойде, масово е вече. Имам предвид, че никъде в публикуваните заповеди не фигурира забрана за придвижване в собствения ти град, т.е. ако си ходиш по улицата или да си шофираш например в София с рег N СА, СВ и т.н.
Ако имаш предвид удостоверения за пред органите, къде си тръгнал, а не за самата сграда в която работиш.
Мнението беше редактирано от Деян на 22.03.20 10:24.
Аз работя извън София.
Имам няколко варианта, ще видим по кой от тях ще мина, но няма да е проблем.
Евала....те така и от Банско се чупиха,ако имаш предвид нелегалното.
Мнението беше редактирано от nervak на 22.03.20 10:41.
Няма ме вече в София, обаче не съм незаконен. Тренировки правя, чакам малко да изсъхне и да започвам по-дългите бягания
Днес правих набирания на една мнооого широка тръба, не бях го правил скоро и ми излезе трудно. После пък правих кофички на едно като врата много широко и дланите бяха отгоре, пак ми беше зле.
Че говорите за пудовка, аз имам една 20-ка която си я мятам и сега ще я използвам, ще закача халките и така.
Относно постите, вече мина повече от един месец, пазя ги доста стриктно. Единствено алкохола не го спазих съвсем признавам си.
Работя от вкъщи и се спуквам, ама май ще намалявам ...
Чакам да поизсъхне малко и да побягям. Наздраве
П.С Това уиски ми е от запаса, трябваше да го оставя, но не се сдържах, не е много скъпо, но е рядко и е Каск Стрент 56 % са го оставили, много пивко.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.03.20 19:52.
Ходих днес бягах 10 километра през нивите и горите, сега е хубаво понеже е позасъхнало и житото е стегнало и не толкова високо още. Друга работа си е бягането на чист въздух.
Видях сърнички, фазан, яребица, заек и разбира се мишелов из въздуха.
Но това няма да продължи дълго, тъй като се застудява, ще завали и ще се омаже. Но пак ще търсим варианти. Килограмите са надолу, мисля вече съм 69 постоянно. За последно бях под 70 точно 2013-та година.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 30.03.20 20:52.
Днес увеличих малко дистанцията, времето е прекрасно тук. Избягах 13 км, тежичко ми беше, утре вече мисля да хващам пудовката и лостовете вкъщи, понеже времето е хубаво и ще закача и халките, въпреки че съм малко слаб сега за тях.
Мисля за последно да пиша за постите, пазих ги досега стриктно над 1 месец относно храните. Но за алкохола не бях така стриктен, първите седмици не пих, обаче сега пия, уж малко и не с цел да се веселя. Остават още 2 седмици и ще си ги спаза напълно, като на разпети петък няма да ям и да пия нищо, тъкмо ще видя какво е.
Килограмите ги свалих от 73 на 68, не тренирам силово, затова че имам загуба на мускули и сила. Може би догодина ще заложа на този тип тренировки, за да видя как се отразява постенето. За издръжливост, нямам абсолютно никакъв проблем, даже съм доста по-добре.
За мен по интересното е, че въобще нямам никакво влечение към месото и не мога да си го обясня защо, при положение че ядях редовно. ОТ млечните, сирене въобще не ми се яде.
Субективно, това което бих хапнал е кашкавал и яйцата доста ми липсват.
Шоколадоподбни не съм пипвал по никакъв повод и също не ми липсват.
Явно когато се консумират много плодове и зеленчуци няма проблем . Също така бобови храни и зърнени.
Изненадан съм приятно от поста и бих го препоръчал, просто защото е много различно и си струва просто да се опита. Най-малкото, щеш не щеш започваш да готвиш много интересни неща, които са и много вкусни.
И на мен не ми липсва месото , обаче млечните .... Ех млечните ... С липсата на алкохол също нямам проблем .
На мен последната седмица ми е най- трудна. Ще пробвам да я изкарам само на вода нея , но се съмнявам да успея , защото тялото ми вече изтощено . И миналата година не успях да я изкарам цялата без храна. Иначе и на мен ми действа много добре поста
Мнението беше редактирано от I`M на 03.04.20 21:02.
Чакай малко, последната седмица не е без храна. Имаш си я просто без мазнина растителна. Зеленчуци плове няма проблем. Само петъка е без храна и вода.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 03.04.20 21:24.
Чакай малко, последната седмица не е без храна. Имаш си я просто без мазнина растителна. Зеленчуци плове няма проблем. Само петъка е без храна и вода.
Да , да . Просто на мен ми се ще да я изкарам без храна . Иначе аз не го спазвам дословно по календара до степен - да не използвам олио в определените дни. Спирам всички животински продукти и практически се лишавам от голяма част от храните , които харесвам и обичам.
Да , да . Просто на мен ми се ще да я изкарам без храна . Иначе аз не го спазвам дословно по календара до степен - да не използвам олио в определените дни. Спирам всички животински продукти и практически се лишавам от голяма част от храните , които харесвам и обичам.
Еее ама без храна за една седмица .. това е ок, обаче трябва да държиш на тази философия през цялата година и да ги правиш тези неща редовно. Не може да сме карали най-много 24 часа без храна и след известно време да искаме да направим 168 Часа. Не те знач теб, може и да имаш повече подготовка, но аз със сигурност нямам.
Вие сте хай класа мазохисти...
Абе разбери че не съм бе, сериозно ти казвам. Просто се мотивирах до го направя това. Няма никаква драма. Иначе си отворих едни от най-хубавите бутилки уиските и за да не ги пия ги занесох на нашите :) не им се сърдят, пият ги сутрин и следобед с кафето против короната. Там имам и каск стрент по 57 градуса :)
Еее ама без храна за една седмица .. това е ок, обаче трябва да държиш на тази философия през цялата година и да ги правиш тези неща редовно. Не може да сме карали най-много 24 часа без храна и след известно време да искаме да направим 168 Часа. Не те знач теб, може и да имаш повече подготовка, но аз със сигурност нямам.
Е , аз не казвам ти да правиш дълъг фаст :) Аз подготовка имам доста, но и аз не съм успявал да изкарам повече от 90-сет, 90-сет и няколко часа . Ама темата отиде в друга насока .
П.П - напълно съгласен съм с теб, че по - дългият фаст иска опит , а и голяма доза мисъл.
Мнението беше редактирано от I`M на 03.04.20 22:00.
03.04.20
21:56
Аз в продължение на 8 г. “постих” за двата големи празника, т.е. от към храна-без нищо произлизащо от животно-месо, млечни, яйца. Пиех си иначе, но близо 45 дни за Великден и малко по-малко за Коледа си е изпитание. Не ми бе проблем, просто за обяд докато съм на работа избора бе ограничен по заведенията. Но съм и преяждал с постно. Не съм забелязал да съм качвал килограми, защото може би не съм ял десерти, заради наличието на млечни.
Все пак, както казваше една колежка-поста не е само да не ядеш забранените и в същото време да преядеш с пържени картофки. Целта е да страдаш, да ти е гадно 😎
А и в началото не знаех, че през Коледните, с изключение мисля на първата и последната седмица, през останалите седмици в повечето им дни може да се яде риба. Та яко си постих повечето години от тези 8. Великденските са доста по-строги, риба имаше май само един път през цялото време.
Мнението беше редактирано от Деян на 03.04.20 22:06.
...
Все пак, както казваше една колежка-поста не е само да не ядеш забранените и в същото време да преядеш с пържени картофки. Целта е да страдаш, да ти е гадно 😎
А и в началото не знаех, че през Коледните, с изключение мисля на първата и последната сидмица, през останалите седмици в повечето им дни може да се яде риба. Та яко си постих повечето години от тези 8. Великденските са доста по-строги, риба имаше май само един път през цялото време.
Всъщност целта е да се ” пречистиш” . Иначе риба е позволено два пъти- на Благовещение и на Цветница.
За мен...по-голяма тъпотия от постите са само паневритмията .
Мнението беше редактирано от nervak на 03.04.20 22:01.
Абе то идеята на постите е да има и духовната част поне малко. Да не е само диета. На велокденския пост се яде риба само 2 дни на връбница и благовещение. На първата дат имах неблагоразумието да се вържа на един приятел руснак за рибата и съжалих 10 пъти . Те ако могат и на л.....то ще кажат че е хубаво.
Много знаеш за руснаците и вярата ...
п.с...от какво да се пречистиш ???
Мнението беше редактирано от nervak на 03.04.20 22:02.
03.04.20
22:06
Е ако смирението е тъпотия, то тогава не знам кое не е....
Субективизъм . Вярващите не разбират атеистите . Атеистите на разбират вярващите. Някой може да смята хората дето се ” бъхтят” по фитнесите за прости, защото може да си лежиш на дивана и да набиваш чипс , вместо да се потиш над железата. Това означава ли, че ти като се бъхтиш във фитнеса си прост?Защото такъв изглеждаш в очите на някой друг например. Всеки е свободен да вярва или да не вярва в каквото си иска, стига по някакъв начин да не пречи на другите и обществото .
Мнението беше редактирано от I`M на 03.04.20 22:23.
03.04.20
22:14
Кво смирение...къде отиде?
Поста не е диета, това е духовно пътуване, в която същност е заложено смирението.
Субективизъм .Всеки е свободен да вярва или да не вярва в каквото си иска, стига по някакъв начин да не пречи на другите и обществото .
Или да не го налага...по един или друг начин,като пречистване и прочие простотии.
Да не говорим за момента с вируса...тези умирисани, мръсни и високи помещения с наплюти рисунки от лигавене и целуване,трябва да се затворят една година напред!
Ама не...
Кво смирение...къде отиде?
Поста не е диета, това е духовно пътуване, в която същност е заложено смирението.
алелуя!!!
Мнението беше редактирано от nervak на 03.04.20 22:17.
Субективизъм .Всеки е свободен да вярва или да не вярва в каквото си иска, стига по някакъв начин да не пречи на другите и обществото .
Или да не го налага...по един или друг начин,като пречистване и прочие простотии.
Да не говорим за момента с вируса...тези умирисани, мръсни и високи помещения с наплюти рисунки от лигавене и целуване,трябва да се затворят една година напред!
Ама не...Кво смирение...къде отиде?
алелуя!!!
Тук съм напълно съгласен , че не трябва да се налага. Само, че в случая се води дискусия между хора, които постят . Аз не съм видял някой персонални да ти е казал да постиш или да вярваш в нещо или да те убеждава да постиш . Дали постиш, вярваш в някаква религия или не си е абсолютно твоя работа и право :)
П.п.- никога не съм разбирал целуването на иконите .
Мнението беше редактирано от I`M на 03.04.20 22:28.
Отчайващо е с вярата...вчера май писах за приятел от 40г,рядко ерудиран и уважан приятел човек,който ми каза...че с лъжицата в църкватадо сега не е имало проблем...Все едно се блъскаш в миризлива от плюнки стена.
Днес чета за болни в тяхната сфера...
случаеност???
Отчайващо е с вярата...вчера май писах за приятел от 40г,рядко ерудиран и уважан приятел човек,който ми каза...че с лъжицата в църкватадо сега не е имало проблем...Все едно се блъскаш в миризлива от плюнки стена.
Днес чета за болни в тяхната сфера...
случаеност???
Хигиената има еднакви правила и в църквата и извън нея . В никав случай не съм привърженик на подобен тип хигиенни навици и то независимо от вируса . Темата за църквата в това отношение изобщо не ми се подхваща .Аз съм виждал познати , също интелигентни хора , които си плюнчат пръстите , като броят пари и непосредствено след това се хранят и пипат храната с ръце без да си си измили ръцете . То освен короната има болести и като хепатит и т.н.
Наспамихме на Калоян дневника . Ако иска да помоли да разчисти .
П.п.- имам чувството , че половината свят се сети, че от време на време трябва си мие ръцете едва покрай короната.
Мнението беше редактирано от I`M на 03.04.20 22:51.
03.04.20
23:44
Това с послеписа е страшна глупост.
Понеже се заговори за това и влезе в полезрението на дебатите.
Като си купих Рено 5 и започваш да виждаш колко много рена 5 има по улиците.
Тесногръдо мислене без поглед от високо.
Все едно да има съмнение, че всички сер@т.
04.04.20
09:25
Доброволния пост и дългия фаст,е вид тренировка според мен.
Ако ти го наложат обаче и то за дълго,тогава ще се види пречистване ли е или духовно издигане.
А на времето просто не са имали избор..
.Аз съм виждал познати , също интелигентни хора , които си плюнчат пръстите , като броят пари и непосредствено след това се хранят и пипат храната с ръце без да си си измили ръцете . То освен короната има болести и като хепатит и т.н.
Наспамихме на Калоян дневника . Ако иска да помоли да разчисти .П.п.- имам чувството , че половината свят се сети, че от време на време трябва си мие ръцете едва покрай короната.
Аз понеже пътувам често, прави ми ама много голямо впечатление, колко малко хора си мият ръцете след като ползват тоалетна. Просто не е за вярване ..:)
Иначе за спама няма проблем, нека си стои, не е като и аз да не съм спамил.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 04.04.20 09:57.
Събота понаправих малко пудовка, тръгнах с големите кошници и нищо не стана. Още имам мускулна треска. После неделята я прескочих, сега ще правя едни упражнения за мобилност и после други, а пък следобед привечер ще изляза да бягам. А утре пак с пудовката и лостовете.
Е наруших си поста вчера, понеже правя тук разни баници и пици. Баницата вчера стана доста добре, та изядох едно малко парче. Пицата предния ден не я опитах. Май няма да правя нищо вкъщи, който иска да си прави :)
Иначе винаги съм се чудил колежките като похвалят колко хубава е станала баницата, да де ама с готови кори. Това е като да направиш пица с готов блат.
Иначе си продължавам с поста, няма да го прекъсвам.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.04.20 10:37.